www.pctk.com.tr
View RSS Feed

freundx den nağmeler

Bir Yükseköğretim Programına Yerleştirildiniz.

Bu girişi derecelendir
by on 20-06-09 at 17:36 (476 Hit)
Çocukluğumuzda okula başlamamızla beraber, kafamıza kazırlar üniversiteyi, bütün cabamızda bundan ileri gelir, bastırır bilinç altımız kazan kazan kazan diye.
Aylarca yıllarca 180 dakika için çalışırız yorulmadan. Süpriz ve banko soruları tahmin etmekle veya benzerlerini çözmekle gecer günümüz. Stres telaş üzüntü sevinç ekülisidir bu çalışmaların.
Ve Büyük gün gelir dökersiniz terinizi. Sonra derin bir sessizlik. Günler geçmek bilmez. Kazanma umudu olanlar ne işle uğrasırsa uğrasın gözünün önündeki yazı Bir Yükseköğretim Programına Yerleştirildiniz.
Bu yazıyı görenler kurtulduklarını zannederler. Ama bilmedikleri sey varki hayatlarının en büyük kaosunun içine giriyorlar. Kol gibi bir intibak ders programı, çakışan dersler, çakışma 7yüzünden uzayan okul, ispatlar, kaprisli hocalar,vizeler finaller bütünlemeler yaz okulları,bitirme tezleri,mezuniyet. Ne kadar masumane dimi.
Aslında hiçte öyle değil. Bu zamana kadar 156496235655 kere ispatlanmış ama hala ispatlanmasını isteyen, hatta bu soru üzerinden fantazi kuran hocaları gördüğünüzde nedemek istediğimi anlayacaksınız.
Neyse okuldanda mezun olduk diyelim. Ya sonra? Bu daha çok össcilerin başına cok gelir. Üniversiteyi sosyal hayat merkezi olarak kullanıp okul bitince gerçeği görürler. Onlar zannederlerki ben okulu bitirdim beni alacaklar altıma araba vercekler dolgunda maaş ohh. En azından önlisanslılar bunun böyle olmadığının farkındalar. Ve hep bişiler yapmaya çalışırlar.lar.lar.lar.
Sıkıldımda karaladım İyi oluncada yazarım bişiler.

Submit "Bir Yükseköğretim Programına Yerleştirildiniz." to Facebook Submit "Bir Yükseköğretim Programına Yerleştirildiniz." to Digg Submit "Bir Yükseköğretim Programına Yerleştirildiniz." to StumbleUpon Submit "Bir Yükseköğretim Programına Yerleştirildiniz." to Google

Kategori
Kategorisiz

Yorumlar

1. TuğBaRıŞ -
    TuğBaRıŞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    buarada; kendini kanıtlamak isteyen hırs düşkünü sadece kendini düşünen sorunlu insanlarla cok sık karsılasmak zorunda kalırsın..gün gelir herşeyden gecersin bırakıp kacmak istersin tüm bu sıkıntılardan ama kacamazsında mecbursundur bunları yaşamayaaa..O Bir Yükseköğretim Programına Yerleştirildiniz cümlesini herkes görmek ister ama görende hayatından mennun değildir görmeyende..
    • |
    • permalink
  2. freundx -
    freundx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çok doğru tespit.
    • |
    • permalink
  3. YeMYeŞiL -
    YeMYeŞiL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İşverenler birazda o yüzden yeni mezunları tercih etmiyorlar. Ki kendi işlerimden biliyorum. Yeni mezunlar daha kaprisli oluyorlar. Ama 1 kaç sene çalışan kişiler hayatın zorluklarını daha iyi biliyor ve işine daha bi iyi sarılıyor
    • |
    • permalink
  4. mr_lonely -
    mr_lonely - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hayatımızı sınavlar bütününe endeksleyenler utansın.
    • |
    • permalink
  5. 17salimcr -
    17salimcr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hayat mücadeledir. öyle veya böyle mücadele heryerde. ve mücadele eden kazanır. Dünya da ne kolay ki , önüne basit şeylerin çıkmasını ister insan...

yazıdan dolayı duygulandım yazdım..
    • |
    • permalink

Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.0