www.pctk.com.tr
View RSS Feed

'' C£mR£mC£ ''

Hayatı anlamak için, tıpkı yazmaktan vazgeçtiğim zamanlarda olduğu gibi başımı bir suyun içine sokuyor, tam boğulacağım sırada başımı yukarı kaldırıyor, can havliyle nefes alıyor, o anda yaşadığımı ve hayatımı anladığımı hissediyorum. Yazmak, budur benim için. O boşluğu başım suyun içindeyken bir kez daha görür, kimsesiz kalmış ve hep kalacak olan sevgimin kanında boğulmamak için yazmaya koyuluyorum. Bir daha soracak mısınız bana o siyah önlüklü çocuk neden yazıyor diye? O zaman güneşe bakın ve açıklayın bu ışığı!

C.£

1. Kendimizi Keşfetme Testi...

by on 07-12-09 at 23:26 ('' C£mR£mC£ '')

Bir Japon psikoloji profesörü, Isamu Saito oturmuş psikolojinin prensiplerinden faydalanarak “KENDİMİZİ KEŞFETME” oyunu hazırlamış.

Aslında bu biraz da eğlenceli hale getirilmiş bir "psikoloji testi".

Prof. Saito'ya göre yaptığı iş, pek çok kişi için gerektiğinden fazla ürkütücü olan bu testi, eğlenceli bir hale dönüştürmek.

Yani psikolojik testten, psikolojik bir oyun üretmek!

Rissho Üniversitesi öğretim üyelerinden
    ...

Updated 09-12-09 at 23:43 by Cemrem

Kategori
    Kategorisiz
  2. En kısa peri masalı..

by on 21-11-09 at 17:34 ('' C£mR£mC£ '')

Günlerden birgün bir adam bir kadına ‘benimle evlenir misin?’ diye sordu, kadın ‘hayır’ dedi.
    Ondan sonra da kadın hep mutluluk içinde yaşadı; Rahatça alış verişe gidebildi, arkadaşlarıyla martini içebildi, her zaman temiz bir evi oldu, kimsenin arkasını toplamadı, hiçbir zaman yemek pişirmesi gerekmedi, her zaman giysi ve ayakkabılarla dolu bir gardrobu oldu, hep zayıf kaldı ve hiç aldatılmadı...
    Kategori
    Kategorisiz
  3. Doğru İnsanı Bulmak..

by on 19-10-09 at 22:11 ('' C£mR£mC£ '')

Bir uçak yolculuğunda yan koltukta oturan bir adamın alyansını sağ elinin işaret parmağına taktığını fark eden yazar yorum yapmaktan kendini alamaz; ''Bayım alyansınızı yanlış elinize takmışsınız! ''
    Adam bunun üzerine; ''Yanlış kadınla evlendim de ondan! '' diye karşılık verir.
    Ziglar bu anıyı aktardıktan sonra şöyle sorar; ''Peki ya bu adam doğru adam mı? Yani kadın doğru adamla mı evlenmiş? Yanlış seçilmiş bir insana doğru insanmış gibi davranırsanız sonuçta doğru insanla
    ...
    Kategori
    Kategorisiz
  4. ...

by on 16-09-09 at 22:11 ('' C£mR£mC£ '')
    Bunlar da geçecek şüphesiz. Seni unutmama kaç yüzyıl kaldı ki.. bir küsme, bir burulma biçimiyle gidişinin ardından şehrin gri cephelerine fevkalade ağır bir el bombası gibi düşen bunaltının bıraktığı korkunç acının unutulmasına kaç yüzyıl kaldı ki..... Yaralandım. Bütün noktalarımdaki nöbetçiler de yaralandı. Çığrından çıkmış bir ayaklanma gibi ağlamakta yalnızlığım. Bir gerçek aramıyorum felakete. Bir bahane göremiyorum arkadaşlarımın beni teselli etmek için söyledikleri kelimelerin hanesinde. ...
    Kategori
    Kategorisiz
  5. Aşikar Bir Hesap..

by on 20-08-09 at 22:41 ('' C£mR£mC£ '')
    Bu hikaye geceye gelsin, yalnızız çünkü...
    Tühh! Bu pakette mi bitti, hay Allah.. Çakmağım da kayıp zaten, kimliğimde.. Sahi, kimim ben?

Sen benim en güzel yanımsın.. Çocukken, henüz büyümeye özenirken yani, hani hiç kırılmadığım, hiç kimseyi henüz terketmediğim zamanlarda, mis gibi hayaller kurardım. Mis diyorum, çünkü hepsi umut kokardı, güzeldi hepsi.. İçim kadar temizdi o zamanlar, hangi ara kirlendiler unuttum şimdi.. İçim gibi.. İçip bitirdiklerim, içimi bitirenler gibi..
    ...
    Kategori
    Kategorisiz

Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1 PL1