www.pctk.com.tr
View RSS Feed

Son Blog Yazıları

1. Yalnızlık Senfonisi I

by on 31-12-08 at 01:16 (Kısa)
    Gün doğar ve umut usulca sokulur aralık perdenden. Platonik bir yaşamın yoksa her sabah güneş senin için doğar, kuşlar senin için öter ve şehir gürültüsü bir kavanoza kapanmıştır senin için. Bir bedene iki yaşam sığdırmak güçtür, güçtür nefeslerini paylaşmak ama onsuz da imkansızdır. Pembe bulut sis gibi iner yollara ve tüm adımlar sevdaya gider. Kimi zaman kömür renginde olsa da kırmızıdır artık yaşam inadına kırmızı...

Hasret bir sokak kedisi gibidir bırakmaz peşini. Gece ansızın
    ...
    Kategori
    Kategorisiz
  2. Lia'nın günlüğü... [4]

by
    Lia
    on 27-12-08 at 20:48 (≈ Liα'ηıη Gΰηℓΰgΰ ≈)
    Savaşın en kanlı günlerinden biriydi. Asker en iyi arkadaşının az ileride, kanlar içinde yere düştüğünü gördü. İnsanın başını bir saniye siperden çıkaramayacağı gibi bir ateş altındaydılar.

Asker teğmenine koştu hemen:
    - Komutanım, bir koşu arkadaşımı alıp geleyim mi?
    ''Delirdin mi?'' der gibi baktı teğmen...
    ? Gitmeye değmez oğlum, arkadaşın delik deşik olmuş. Büyük olasılıkla ölmüştür bile. Kendi hayatını da tehlikeye atma sakın!

Ama asker o kadar
    ...
    Kategori
    Kategorisiz
  3. "Kader" filminden bir konuşma sahnesi...

by on 23-12-08 at 19:34
    "Geçen gece çocuk hastaydı. İlacı bitmiş, almak için dışarı çıktım. sağa sola saldırıp nöbetçi eczane arıyoruz İstanbul'da. Birden durup dururken içim cız etti. Bi baktım gene aynı karın ağrısı. Öyle özlemişim ki seni. dönerken bi meyhane gördüm. bi tek içeri girdiğimi hatırlıyorum, bi de rakıya yumulduğumu. Arkasından
    en az dört cigaralık... Sonra gözümü bir açtım, karşıdan karlı dağlar geçiyor. Bi daha açtım başımda bi çocuk: "kalk abi."diyor "Kars'a geldik." ...
    Kategori
    Kategorisiz
  4. Ankara 'da aşık olmamalı insan..

by on 22-12-08 at 14:37
    Kaç alın yazdıysan bana, kendimin saydım biliyorsun.
    Kaç adım kaldıysa adına, zincirleme kazadır hepsi…
    Sussam,
    gözlerin neyi hak edecek ki…

Yarı çıplak bir iklimin serüvenine takılmıştı gözlerim.Kabuğu soyulmuş, hamsı cinnetlerin tadını çıkarıyordum. Sene bilmem kaç.
    Gürül gürül yanan gözlerinin sahte teferruatında kızartırken aldanmışlığımı,
    üzerine yeminler ettiğin adımdan tiksiniyorum. Helalinden saydığım ne varsa, ağzımda paramparça.
    ...
    Kategori
    Kategorisiz
  5. Siyah-Beyaz

by on 21-12-08 at 03:25 (şu hayatı öyle yaşa ki, kendin kendini alkışlayasın!)
    Anadolu'da anlatılan bir halk hikayesi vardır.Hikayeye göre yörük çadırının önünde oturan yaşlı adam,yanındaki torununa nasihat etmektedir.Bu sırada çocuk çadırın yanında boğuşan iki köpeği gösterip dedesine sebebini sorar.Yaşlı adam biri siyah biri beyaz olan köpekleri gösterip:

-Yavrum,bunlar sürekli böyle kavga eder.Beyaz köpek iyiliği,Siyah köpek kötülüğü temsil eder.

Çocuk tekrar dedesine sorar:
    -Peki dede,bu kavda ne zaman başladı ve ne zaman bitecek. ...
    Kategori
    Kategorisiz

Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1 PL1