www.pctk.com.tr
+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 27 Sayfa var
1 2 3 4 11 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 265

Konu: Sınav taktikleri

coldplay zorrox şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var zorrox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    29
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    78

Thumbs up Sınav taktikleri

Arkadaşlar!Özellikle bilgisayar mezunları için bu sınav zor.Çünkü 160 sorudan en az 142-145 net çıkarmak zorundalar.Özellikle sınav taktiği konusunda bilgisi olan ve başarıyla sonuçlanmış tecrübesi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.Sınavda süreyi nasıl kullanmalıyız?SAy-söz zamanlamasını nasıl yapmalıyız? vs... türünden birbirimizin görüşlerini almamız iyi olur.

Yazlıkçı Üye Senki seçkin bir yolda olduğunu belli Senki seçkin bir yolda olduğunu belli
    Downloads
    154
    Uploads
    4
    İtibar Gücü
    84
    Zamanı öyle kullanmalıyızki say. soz. kontrol ettikten sonra 1 kez daha sayısalı kontrol edebilcek kadar zamanımız olmalı diye düşünüyorum ben!!!

Paylaşımcı holesoul şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var holesoul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    83
    Soruları kesinlikle turlu yapın, ve sınava baslamadan önce tüm sorulara göz ucuyla, üzerinde hiç durmadan göz gezdirin.

Tabiki öncelikle kolay soruları, kafa patlatmadan halledin. Upuzun paragraflar ve bilmece gibi soruları yüzünden sözel bölümü sonraya bırakmanızı tavsiye ederim. Sınavdan önce fazla sıvı almayın, ama bi bardak su içipte "eyvah altıma yaparım şimdi" psikolojisinede girmeyin.. yanınıza küçük şekerler almanızı tavsiye ederim, ama asla sakız yada çiğnemeniz gereken şeyler değil.

Sınavdan bir kaç gün önce ders çalışmayı bırakmakta çok önemli hakikaten, kafaniz dinç olsun ve önceki bir kaç gece, içki vs den uzak durun.

Çok klişe oldu ama bunlar yeterli iyi bir performans için, tabi yeterince hazırsanız.
    "dunya bir kahkaha evi, neyi yansittigini bilemeyiz.."

!. icraLik .! ShoveL şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    94
    Biyoloji hocamiz, sinava girmeden once alinan, - heyecanimi bastirsin vs - haplardan ve bu tur vucutsal dengenizi bozacak seylerden uzak durmamiz gerektigini soylemisti. Vucudunuz neye aliskinsa, oyle girin sinava diye soylerdi oss icin..
    Bu arada baska bir taktikse, sinava giderken elinize verilen okunmus uflenmis
    pirinc - kuru uzum su gibi seyleri geri cevirmeyin. Manevi olarak destek olabilir ve guven verebilir

SAÜ (moderatör) sedat_mavi şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var sedat_mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    84
    arkadaşlar bence şu an için sınav stratejileri uygulamak için biraz erken gibi... zira konuların tamamını bitirip eksikleri kontrol etmekte fayda var ve özellikle sözel bölüm için sürekli mantık ve paragraf egzersizi yapmanızı tavsiye ediyorum. funn 'ın açtığı iq testine kesinlikle bakmanızda fayda var... eğer kaynak konusunda sıkıntı çekiyorsanız sözel bölüm için les mantık sorularına bakın derim inanılmz faydalı olur ben çok verim almıştım... bunları hallettikten sonra sınava bir kaç hafta kala zaten sizlere piskolojik olarak motive etmek için baya bi çaba harcayacağız...
    saygılarımla
    inan! başarabilmenin ilk anahtarı bu...

Paylaşımcı fburi şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    84
    ben şöyle cevaplıyorum sınava sayısaldan giridğim için sayısal net70-75 arası nete ihtiyacım var bu yüzden en uzun süreyi sayısal sorularını cevaplanmasına veriiyorum .

mesela ilk bir saat sayısal sorulardan 55-65 arası çözüp sözele geçiyorum bir saat sözel sorusu çözüyorum 55-70 arası sözelde ne kadar az oyalanırsam okadar iyidir diyorım sonra tekrar sayısala geçiyorum sayısl bitiyor sonra zaman kalırsa sözelle vakıit geçiriyorum

sayısalcılar için şunu söyliye bilirim sözel sorularını çözerken çok yorulursunuz ama sayısalda öyle değildir pek düşünmeye gerek yoktur soru seni alır götürür. bu öss içinde böyle bence....

aslında önemli olan sınavı çözme stratejisi değil önemli olan sınav zamanına kadar elinden geleni yapıp çalışmaktır.size önerim siz çalışın gerisi kader ..

sınav öncesi tabi piskolajik olarak kendinizi sınava hazırlanmanız lazım ben öyle yapıyorum ... örneğin; her pazar saat: 09,30 deneme sınavı uygulayabilirsiniz ....
    Konu ShoveL tarafından (12-02-06 Saat 09:03 ) değiştirilmiştir. Sebep: flood ( ard arda mesaj ) kurallara aykırıdır.

Argeoloji / EEEO SpeedyX şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var SpeedyX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    84
    Alıntı fburi Nickli Üyeden Alıntı
    sınav öncesi tabi piskolajik olarak kendinizi sınava hazırlanmanız lazım ben öyle yapıyorum ... örneğin; her pazar saat: 09,30 deneme sınavı uygulayabilirsiniz ....
    bu güzel fikir. thanks.
    There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary and those who don't.

Üye hkalkan şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    0
    meraba arkadaşlar..bütün yazdıklarınıza katılıyorum...fakat bana kalırsa ilk olarak sözelden başlamak daha iiiiiii...ilk bir saati sözele ayırıp geriye kalan iki saat süreyi de sayısala ayırmak bence daha avantajlı....ben gecen sene çalışmalarımı bu sekilde yaptım..faydasınıda gördüm..50 dakikada sözel bitmişti...ondan sonrada 5 dakika kadar kafamı topladım...geriye kalan süredede sayısalı bitirdim..kafa yorulma konusuna gelince..bence sözelin kafa yorgunluğu sayısala etki etmiyor...bilmiyorum ben böyle düşünüyorum..tekrar herkese kolay gelsin.....

Aktif Üye okko şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var okko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    76
    Alıntı hkalkan Nickli Üyeden Alıntı
    meraba arkadaşlar..bütün yazdıklarınıza katılıyorum...fakat bana kalırsa ilk olarak sözelden başlamak daha iiiiiii...ilk bir saati sözele ayırıp geriye kalan iki saat süreyi de sayısala ayırmak bence daha avantajlı....ben gecen sene çalışmalarımı bu sekilde yaptım..faydasınıda gördüm..50 dakikada sözel bitmişti...ondan sonrada 5 dakika kadar kafamı topladım...geriye kalan süredede sayısalı bitirdim..kafa yorulma konusuna gelince..bence sözelin kafa yorgunluğu sayısala etki etmiyor...bilmiyorum ben böyle düşünüyorum..tekrar herkese kolay gelsin.....
    bence yanılıyosun kardşe çünkü sözel soruları uzun paragraflardan oluştukları için baş ağrısına bve sıkıtıya sebep oluyo bu yuzden önce sayısal sonra sayısalda yaptıımız netlşerin keyfiyle sözel yapmak daa ii

Administrator Fibonacci isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır. Fibonacci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    147
    Uploads
    8
    İtibar Gücü
    152
    Sayısalcı sayısaldan sözelci sözelden başlamalı size en çok kazandıracak bölümden başlayın. Eşit ağırlıkçıda nerede iyiyse oradan başlasın

+ Konu Cevaplama Paneli