DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS-Dikey Geçiş Sınavı > DGS Kategorisi Arşivi
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

DGS Kategorisi Arşivi Gündemini kaybetmiş konular burada saklanır.Kimse mesaj yazamaz,konu açamaz.

Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-03-05, 11:51   #31
Aktif Üye

okko kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 25-01-05
İtibar Gücü: 56 okko Sanal Karizma İstemiyor
prensdese katılıyorum kaç kesiş deilde orantı kuruldummu soru çok basit bi sorucvp=20 dir
okko Çevrimdışı  
Eski 26-03-05, 14:41   #32
administrator

semin kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 06-07-04
İtibar Gücü: 66 semin İtibar düzeyini kapadı
Alıntı:
SpeedyX tarafından gönderildi
giriş : çarpma = tekrarlı toplama (5x5=5+5+5+5+5=25), bölme ise tekrarlı çıkarmadır. üs alma (üs 1den büyük ve tam sayı ise) 5^2=5x5=25 dir. bunları çok iyi biliyorum.
mesela 2^1.5 nasıl yapılır yada
3 üzeri 0.8 gibi veya 5ci dereceden kök 3
sadece toplama ve çıkarma ile yapmak istiyorum.
fikir üretirseniz çok teşekkür ederim. toplama ve çıkarma derken çarpma ve bölmede olur.onlar sonradan toplama çıkarmaya dönüşür.
Saygılar.
Burada sen mikroişlemci mantığıyla yaklaşmışsın sanırım. Bilgisayarlar işlem yaparken çarpma veya bölmeyi kullanmazlar. Sadece toplama ve çıkarma yaparak tüm işlemlerin sonuçlarına giderler.Taban aritmetiği hariç, üslü veya diğer cebirsel işlemlerde bu mantığı kurmak biraz zor olur. Bunu bende zamanında merak etmiştim.
semin Çevrimdışı  
Eski 26-03-05, 15:33   #33
DGS ILE KAFAYI BOZAN GENC

eSeR kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 18-07-04
İtibar Gücü: 64 eSeR İtibar düzeyini kapadı
Exclamation

Alıntı:
razsen tarafından gönderildi
Dostum sana tamamen katılıom!Fakat gittiğim dersanede eğitmenler bu soruyu 20 olarak kabul ettiler.Sebep ise yapılan işmiş.
6x/4x=30/a dan yola çıkarsak sonuç 20 imiş ne bilim dedim ya anlamıom esercim!Bu soru ayriyetten LES sorusudur da,ama gel gorki senle benim cevabım aynı fakat eğitmenlerimis buna karşı çıkıyor ve yapılan işin önemli olduğunu öne suruyor yorumlarını bekliom eser!!!
Razsen : Dogru yoldasin cevap 18.
3 tane muhendis arkadasima da cevabi onaylattim zaten.
Hocalarina sevgi ve saygilarimla birlikte kendilerini camdan asagi atma dileklerimide ilet

Alıntı:
prenses tarafından gönderildi
Arkadaşım 6 eşit parçaya bölmek için 6 bıçak darbesi lazım.5 değil. Tabi 4 eşit parçaya bölmek içinde 4 bıçak darbesi lazım.
6 eşit parçaya 30 dk bölüyorsa
4 eşit parçaya 20 dk da böler.
Prenses : Bu bir şaka olmalı
6 eşit parçaya bölmek için 6 bıçak darbesi değil 5 bıçak darbesi lazım.
En basitinden 1 cubugu 2 parcaya bolmek icin 1 kesiş yeterli boyle düşün.
Yok yaa sen şaka yapmışsındır kesin..itü de okumaktan falan bahsediyosunya o bakımdan

SIRADAKI SORU

DGS 2005
Türü , DGS Puanı , DGS Başarı Sırası
DGS-SAY , 298.993 , 000045

Yerleştiği Yükseköğretim Lisans Programı
Adı EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
Tercih Sırası 01

Bu mesaj en son " 26-03-05 " tarihinde saat 15:35 itibariyle eSeR tarafından düzenlenmiştir....
eSeR Çevrimdışı  
dikeygecis.org Reklam
Eski 26-03-05, 18:29   #34
Paylaşımcı

holesoul kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 17-07-04
İtibar Gücü: 64 holesoul Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
ShoveL tarafından gönderildi
Ayni anda harekete gecerlerse soru tamamen degisir.. Cevap 2 saat olarak gelecektir bu soruya. Ama soruda herhangi bir degisme olursa, ona gorede islem yapariz.
aynı anda nasıl harekete geçebilirler? zaten soru, a aracı b den ne kadar önce harekete başlamıştır diye soruyor.

Alıntı:
eSeR tarafından gönderildi
holesoul tamam iste 9 saat sonra b yi yakaliyor.7 saat sonra yakalama durumunu sormus o yuzden 2 saat once yola cikmasi gerekir A nin

shovel senin cevapta benim cevapta farkli yollardan cozulselerde dogru yani 2
cevabınızda a aracı 9 saat hareket etmiş oluyor, soru ise diyorki, a aracı 7 saat hareket ettikten sonra yakalamıştır. sizin cevabınızda a harekete başladıktan 2 saat sonra b hareketine başlıyor ve 7 saat sonunda buluşuyorlar.
soru ise a aracı hareketine başladıktan sonra 7. saatinde b yi yakalıyor diyor.
daha açık anlatamam.

Alıntı:
razsen tarafından gönderildi
Ya arkadaşlar ben burada anlatılanları anlamıyorum!Ne bileyim zaten dgs de soruların 1/4 ü sayısal işlemden geçiyor.Kendimiz tarz yaratmayalım,belli başlı sorular var.Onlarıda her tütlü kitaptan çalışarak çözebiliriz.
Örneğin ben size bir soru sorayım;Bir çubuk 6 eşit parçaya 30 dk. da bölünüyor.4 eşit parçaya bölmek için geçen süre nedir???
5 darbe 30 dk =>
3 darbe = ?

burdan 30/5 =6 dakikada bir darbe
6 x 3 = 18 dakikada 3 darbe.

burdaki enerji eşitliğide budur, zaten çubuğu 6 parçaya bölmek için 5 birimlik iş yapılıyor. yani 6x / 4x orantısı mantıksız görünüyo. 5x/3x olmalı doğrusu. yoksa sormazlarmı adama çubugu imal ederken harcadığı enerjiyi. hah

Bu mesaj en son " 25-02-08 " tarihinde saat 15:47 itibariyle Fibonacci tarafından düzenlenmiştir.... Neden: mükerrer mesaj..
holesoul Çevrimdışı  
Eski 27-03-05, 00:13   #35
Argeoloji / EEEO

SpeedyX kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 06-07-04
İtibar Gücü: 64 SpeedyX Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
semin tarafından gönderildi
Burada sen mikroişlemci mantığıyla yaklaşmışsın sanırım. Bilgisayarlar işlem yaparken çarpma veya bölmeyi kullanmazlar. Sadece toplama ve çıkarma yaparak tüm işlemlerin sonuçlarına giderler.Taban aritmetiği hariç, üslü veya diğer cebirsel işlemlerde bu mantığı kurmak biraz zor olur. Bunu bende zamanında merak etmiştim.
dikkat edersen two's complement dedim.
bu şekilde 4işlemi sadece toplama komutlarıyla yapabiliyoruz.
ama bana üssü tam sayı olmayan üslü sayıların hesaplanması lazım. kökleri de geçtim.
(ve tabi genişletme yöntemi kullanılmayacak)
Eski 27-03-05, 00:27   #36
!. icraLik .!

Giriş Tarihi: 08-07-04
İtibar Gücü: 74 ShoveL Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
shovel tarafından gönderildi
Ayni anda harekete gecerlerse soru tamamen degisir.. Cevap 2 saat olarak gelecektir bu soruya. Ama soruda herhangi bir degisme olursa, ona gorede islem yapariz.
Alıntı:
holesoul tarafından gönderildi
aynı anda nasıl harekete geçebilirler? zaten soru, a aracı b den ne kadar önce harekete başlamıştır diye soruyor.
Soyliyebilicegim hicbirsey yok. Benim yazdigim mesajdan, bunu cikartiyosan gercekten soyliyecek bisey bulamiyorum...

Arkadaslar oranti sorusunda bosuna kafa yormayin. yapilan isler birbirinden farkli. Size diyorum ki ; 6 parcaya bolmek icin gecen zamanla, 4 parcaya bolmek icin gecen zamani orantilamak zorundasiniz hepsi bu kadar.. Bunun icin cevap 20 cikiyor. Yani 6 parcaya bolerken biraz hizli, 4 parcaya bolerken biraz yavas davranip orantiliyorsunuz zamanlari..

Bu mesaj en son " 25-02-08 " tarihinde saat 15:49 itibariyle Fibonacci tarafından düzenlenmiştir.... Neden: mükerrer mesaj..
ShoveL Çevrimdışı  
Eski 27-03-05, 01:58   #37
Paylaşımcı

holesoul kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 17-07-04
İtibar Gücü: 64 holesoul Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
Soyliyebilicegim hicbirsey yok. Benim yazdigim mesajdan, bunu cikartiyosan gercekten soyliyecek bisey bulamiyorum...
cevap geldiğinde tartışırız.. a nın hareket süresi 7 saat diyor soru, sen a yı 9 saat hareket etmiş kabul ediyosun, mantıklıysa bu, ben bişi demiyorum esas.
Eski 27-03-05, 02:21   #38
DGS ILE KAFAYI BOZAN GENC

eSeR kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 18-07-04
İtibar Gücü: 64 eSeR İtibar düzeyini kapadı
Exclamation

Alıntı:
prenses tarafından gönderildi
İnan çizim yapabilsem göstereceğim ama burda nasıl yapılıyor bilmiyorum.Ama benim dediğim doğru.Kabullenmeyede bilirsin
tabiki...
Ayrıca çubuğu neden bir bütün olarak düşünüyorsun ki.Çubukta sadece 6 eşit parçaya bölünecek bir kısım olduğunu da düşünebilirsin.6 darbe gerektirir buda.Soruyu biraz daha ayrıntılı görmeye çalışsan sende anlarsın..
Alıntı:
Arkadaslar oranti sorusunda bosuna kafa yormayin. yapilan isler birbirinden farkli. Size diyorum ki ; 6 parcaya bolmek icin gecen zamanla, 4 parcaya bolmek icin gecen zamani orantilamak zorundasiniz hepsi bu kadar.. Bunun icin cevap 20 cikiyor. Yani 6 parcaya bolerken biraz hizli, 4 parcaya bolerken biraz yavas davranip orantiliyorsunuz zamanlari..

Ya 3 kere açıkladım dahada birşey yazmıyacağım!
artık bu iş benim canımı sıkmaya başladı.
Herkes nasıl biliyosa oyle yapsın. Sınavdan sonra görüşürüz.
herkese ba$arılar

DGS 2005
Türü , DGS Puanı , DGS Başarı Sırası
DGS-SAY , 298.993 , 000045

Yerleştiği Yükseköğretim Lisans Programı
Adı EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
Tercih Sırası 01

Bu mesaj en son " 27-03-05 " tarihinde saat 02:24 itibariyle eSeR tarafından düzenlenmiştir....
eSeR Çevrimdışı  
Eski 27-03-05, 02:25   #39
!. icraLik .!

Giriş Tarihi: 08-07-04
İtibar Gücü: 74 ShoveL Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
holesoul tarafından gönderildi
cevap geldiğinde tartışırız.. a nın hareket süresi 7 saat diyor soru, sen a yı 9 saat hareket etmiş kabul ediyosun, mantıklıysa bu, ben bişi demiyorum esas.
Sorunun anlatmak istedigi ; B araci harekete basladiktan 7 saat sonra, A araci B' yi yakaliyor. Bunu yapabilmesi icin, B aracinin, A'nin harekete baslamasindan, 2 saat once yola cikmasi gerekir.
Yani 7 saatte B araci : 60x7 = 420 Km yol alir.
A araci 2 saat tek basina yol aldiginda : 80x2 = 160 Km. yol alir.
Arada 300 metre mesafe vardi. 7 saatte, A aracinin ( 300 + 420 ) - 160 = 560 Km. yol aldigini gormek hicte zor degil sanirim.. ( 560/80 = 7 )
Dahada soyliycek biseyim yok.. curutebiliyorsaniz curutun bu islemleri..

Alıntı:
eSeR tarafından gönderildi
Ya 3 kere açıkladım dahada birşey yazmıyacağım!
artık bu iş benim canımı sıkmaya başladı.
Herkes nasıl biliyosa oyle yapsın. Sınavdan sonra görüşürüz.
herkese ba$arılar
Bende acikladim. Bence oran/oranti konusunu bir daha gozden gecirin...
Bende basarilar diliyorum herkese..

Bu mesaj en son " 27-03-05 " tarihinde saat 02:34 itibariyle ShoveL tarafından düzenlenmiştir....
ShoveL Çevrimdışı  
Eski 27-03-05, 13:03   #40
Yazlıkçı Üye

Giriş Tarihi: 09-10-04
İtibar Gücü: 65 Senki daha yeniSenki daha yeni
İnanın arkadaşlar bu soru insanları kaosa sürüklüyor.Emin olun aynı tartışmalar dersanede de oldu.Ayrıca bu soru için ben oran orantıyı tekrar gözden geçirmem haberiniz ola
Senki Çevrimdışı  

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Etiketler
deneme, mantık, matematik, sayısal, sorular, sözel, türkçe

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları