DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > İNTİBAK > İntibak Hakkında Genel
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

İntibak Hakkında Genel DGS ile lisans bölümünü kazanmış öğrencilerin intibak sınıfında yaşadığı zorluklar,intibak hakkında gelişmeler bu bölümde.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-02-05, 13:52   #1
Food Engineer

Giriş Tarihi: 25-08-04
İtibar Gücü: 62 ReBoRn Sanal Karizma İstemiyor
İntibak Mağdurları Var mı

Arkadaşlar biliyorsunuz ki bircok üniversite yarıyıl tatiline girdi ve malumunuz bir cok DGS girişli intibak mağduru arkadaşlar okudukları üniversitelerden uzaklaştırıldılar.. Benim önerim bu DGS ile giriş yapan arkadaşların intibak donemlerini bu konunun altına yazarak sınava yeni girecek arkadaşlara doğru tercihe yonlendirmeleri

Bendeniz Trakya Unv. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Gıda muhendisliği bölümünde okuyorum..

İntibak Derslerim

Muhendislik Termodinamiği Gectim

Akışkanlar Mekaniği ( Hocanın insafına kaldım yani açıklanmadı )

Bahçe Bitkileri Gectim

Tarla Bitkileri Geçtim

Malzeme Bilgisi Geçtim

Gıda Muh. Giriş Geçtim

Enstrumental Gıda Analizleri Geçtim

Gıda Kimyası Geçtim

Not : Gıdacılar özellikle İtu Hacettepe Selçuk ve Ege Gıda muhendisliği bolumlerinden uzak durun aldığımız duyumlar bu üniversitelerde gozunuzun yaşına bakılmadığı...
Trakya Gıda intibak için iyi ama ziraat muhendisliği intibakları bu donem (1.Dönem) kovuldu
ReBoRn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 06-02-05, 11:59   #2
SAÜ (moderatör)

sedat_mavi kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 08-07-04
İtibar Gücü: 64 sedat_mavi İtibar düzeyini kapadı
selamlar;
sakarya üniversitesi çevre mühendisliği bölümü

akışkanlar mekaniği geçtim
diferansiyel denklemler geçtim (anam ağladı geçene kadar)
çevre mühendisliğine giriş geçtim
statik mukavemet geçtim
çevre kimyası (kaldım) bütün bölüm kaldı hocamız artık hacı oldu ve hersene döner sermaye ye yaz okulu öğrencisi gerektiği için gerekli olan bırakma işlemini yaptı. yaz okulunda onuda halledeceğiz..
ama arkdaşlar 1 tane ff olmasına rağmen 2.98 ortalamam var
saygılarımla
Eski 06-02-05, 12:52   #3
Aktif Üye

gurhanzg kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 23-06-04
İtibar Gücü: 65 gurhanzg Sanal Karizma İstemiyor
Arkadaşlar bir ara MEB bakanı Hüseyin Çelik'in "DGS ile gelenlere haksızlık yapıldığından 1 dersten kalsalar hemen okulla ilişiklerinin kesildiğinden bahsettiğini" duymuştum. Bir yerde okumuştum öyle hatırlıyorum. Hüseyin Çelik'e mail atarak sesimizi duyursak iyi olmaz mı? hem bu 1 ders saçmalığı düzelebilir hem de önceden klanalra af gelebilir.
tbmm internet sitesinde Hüseyin çelik'in mail adresi şöyle kayıtlı:
celik.huseyin@tbmm.gov.tr
Eski 06-02-05, 15:26   #4
Yönetici

Fibonacci kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 31-07-04
İtibar Gücü: 111 Fibonacci İtibar düzeyini kapadı
Artık harekete geçelim !!!!!!!!

Bu linkte daha önceden böyle bir e-mail örneği vermiştim. Ben ayda bir veya iki defa yolluyorum üzerinde biraz oynama yaparak. Belki okunuyor belki okunmuyor ama ben acizane olarak deniyorum. Belki daha mantıklı bir DGS yönetmeliği çıkar diye..
Fibonacci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-02-05, 20:16   #5
Paylaşımcı

radiohead kullanıcısının avatarı

İtibar Gücü: 65 radiohead Sanal Karizma İstemiyor
arkadaşlar ben itü de yim ve burada intibak gerçekten çok zor.
3 dönemde 1. ve 2. sınıfın derslerini temizlemek zorundasınız.
myo da aldığım derslerin sadece 5 tanesinden muaf oldum.makine müh. hariç itü deki bütün bölümler böyle yapıyor.
muaf olduğun derslerde zaten tarih türkçe filan.yani bütün baba dersleri alıyorsun.birde bizim okulda ders çalışmayan adam yok.herkes acayip çalışıyor ve dersler çok zor.
yani adam gibi çalışmadan itü de okunmuyor.şimdilik benim durumum fena değil.
inşallah seneye 3. sınıf olurum.
radiohead Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-02-05, 15:11   #6
Üye

smacker kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 11-08-04
İtibar Gücü: 63 smacker Sanal Karizma İstemiyor
Unhappy mağdur

arkadaşlar, ben de mağdur adayıyım.
Ege Ü. Elektronik Müh. de intibak okuyorum. ilk dönem bitti, bizim hayaller de bitti.
şunu baştan söyliyim, diğer bölümleri bilmem ama ege elektronik mühendisliğini kimse tercih etmesin. abi adamlar sanki uzaydan gelmiş gerizekalı yaratıklar gibi muamele ediyolar. hakaret bile ediyolar sesimizi çıkaramıyoruz.
notları kötü olan sadece biz değil normalde okuyan öğrenciler de aynı durumda. acaip bi durum söz konusu. bi entrikalar dönüyo ama tam olarak anlamak mümkün değil.
walla sınava tekrar girmek için kendime okul aramaya başladım. bi daha söylüyorum aman ha sakın tercih etmeyin. şimdi ismini yazmak istemediğim bazı hocalar bölümü babalarının malı gibi yönetimi altına almışlar. kimse sesini çıkaramıyo.
elektronik müh. için önerdiğiniz bi okul varsa onu da belirtiverin.
yazcak çok şey var ama sinirden yazamıyorum. düşünsene bütün hayallerin + bir yılın boşa gidiyo. Allahtan hazırlık sınıfını geçtim yoksa 1 yıl da ordan kaybolcaktı.
ilk dönem verdikleri dersler:

Modern Fizik
Elektromanyetik Teori 1
Mühendislik Matematiği 1
Teknik Ingilizce 1
Digital Systems 1 + Lab
Devre Analizi 1 + Lab

ikinci dönem alacağım dersler :

Elektronik 1
Elektromanyetik Teori 2
Mühendislik Matematiği 2
Teknik Ingilizce 2
Digital Systems 2 + Lab
Devre Analizi 2 + Lab

işte durum böyle . bu sene af çıkarsa henüz atılmamış olacağımız için sanırım yararlanamiicaz biz bu aftan. yanılıyorsam lütfen düzeltin.

herkese kolaylıklar başarılar.
smacker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-02-05, 15:36   #7
Food Engineer

Giriş Tarihi: 25-08-04
İtibar Gücü: 62 ReBoRn Sanal Karizma İstemiyor
Smacker fazla uzulme bence biz cok şanslıyız bu konuda bence cunku af cıkarsa bu yasanın cıkması sene sonunu bulacak ve bizde bundan faydalanabileceğiz...

Bu arada eğer dikey geçiş yapacaksanız ve muhendislik okuyacaksanız daha onceki yazılarımdada belirttiğim gibi Hacettepe , Ege , itü ve selçukdan uzak durun derim ben çünkü bu universitedeki hocalar bizim haketmeden geldiğimize inanıyorlar..

Bu arada sana Trakyayı tavsiye edebilirim.. İstersen bu siteden timuçin nickli arkadaşla temasa geçebilirsin
ReBoRn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-02-05, 15:54   #8
Üye

smacker kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 11-08-04
İtibar Gücü: 63 smacker Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
ReBoRn tarafından gönderildi
Smacker fazla uzulme bence biz cok şanslıyız bu konuda bence cunku af cıkarsa bu yasanın cıkması sene sonunu bulacak ve bizde bundan faydalanabileceğiz...
inşallah dediğin gibi biz de faydalanabiliriz afdan.

Alıntı:
Bu arada eğer dikey geçiş yapacaksanız ve muhendislik okuyacaksanız daha onceki yazılarımdada belirttiğim gibi Hacettepe , Ege , itü ve selçukdan uzak durun derim ben çünkü bu universitedeki hocalar bizim haketmeden geldiğimize inanıyorlar..
kesinlikle katılıyorum. sonuna kadar. dedim ya adam hakaret etti ve biz ağzımızı açıp da tek kelime edemedik.

Alıntı:
Bu arada sana Trakyayı tavsiye edebilirim.. İstersen bu siteden timuçin nickli arkadaşla temasa geçebilirsin
bu konuyu araştıriyim. sağol. başka önerileri olanlar da varsa yazsın lütfen. sadece şu okul iyiymiş oraya gidin şeklinde değil şurdan uzak durun şeklinde de yazın. mesela ben söylüyorum. Ege'den uzak durun. aman haa.
smacker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-02-05, 17:07   #9
Üye

muratyaldız kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 13-10-04
İtibar Gücü: 60 muratyaldız Sanal Karizma İstemiyor
dumlupınar üniversitesi elektrik elektronik mühendisliginde okuyorum bu sene kazandım 7 dersden 5 ini gectim 2 tane zayıf var ama insallah yaz okulunda verecegim 2 sinide arkadaslar gideceginiz üniversiteyi arastırmadan yazmayın mutlaka yaz okulu olup olmadıgına bakın elektrik elektronik mühendisligini düşünen arkadaslar kafanıza takılan soruları sorabilirsiniz mrt131@mynet.com elimden geleni yaparım herkese basarılar. murat
muratyaldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-02-05, 17:45   #10
Paylaşımcı

radiohead kullanıcısının avatarı

İtibar Gücü: 65 radiohead Sanal Karizma İstemiyor
arkadaşlar yazdıklarınızı okuyunca şaşırdım.
nasıl böyle birşey olabilir anlayamıyorum.ben itü de okuyorum ve ben söylemediğim sürece kimse bilmiyor dikey geçişle geldiğimi.
zaten birçok ders havuz dersi ve birçok hocadan alma seçeneğin var.
dersler zormu derseniz heralde türkiyedeki en zor 2-3 okuldan birisi ama bütün okuyanlar eşit.kimsenin kimseyi aşağladığı filanda yok.bazı hocaların çok kaprisli olduğunu biliyorum ama bütün öğrencilere aynı şekilde davranıyorlar.
ayrıca bizim okul öğrenciyi atmak için değil tutmak için çaba sarfediyor.her ne kadar kaprisli hocalar olsada birçoğu çok iyi.yani sonuç olarak ben okulumda herhangibir zorluk çekmedim dgs ile gelen birisi olarak.sadece çok ders verdiler.
ayrıca şunu da belirteyim,iyi bir eğitim almak istiyorsanız iyi bir okula gitmelisiniz.eğer çalışamam bu iş bana göre değil diyorsanız sizin tercihiniz.
umarım daha fazla sorunla karşılaşmazsınız.
radiohead Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları