DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Hakkında Bilgi Kategorisi > DGS Hakkında Tartışmalar
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

DGS Hakkında Tartışmalar DGS hakkında olumlu / olumsuz görüşler, dgs sistemi hakkında tartışmalar, olması gerekenler, olmaması gerenleri burada tartışabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-09-04, 15:46   #1
Aktif Üye

Giriş Tarihi: 17-07-04
İtibar Gücü: 65 nuvolari Sanal Karizma İstemiyor
Bölüm Birincisi-Sınıf Birincisi-2.Öğretim?

Şimdi arkadaşlar benim anlamadığım bir olay var. Endüstriyel Elektronik adı altında bir bölüm, bu bölümünde gece ve gündüz olmak üzere iki sınıfı var. Şimdi sınıf birincisi/bölüm birincisi bu şartlar altında nasıl belirleniyor? Bu iki sınıfın mevcudundan sadece bir kişi mi 1.olarak mezun olabilir yoksa iki kişimi? Yani değerlendirme sadece mensup olunan sınıftan mı, yoksa tüm bölümden mi yapılır?

Yani şöyle, ben 2.öğretimdeyim. Diyelim seneye 3.22 ile mezun oldum. Bizim sınıftada (geceler içinde) birinciyim. Ama sabahçılardan biri de 3.23 ile mezun oldu. Kim 80 tam puan alır, sadece o mu, yoksa ikimiz birden mi?

Bu mesaj en son " 14-09-04 " tarihinde saat 16:55 itibariyle nuvolari tarafından düzenlenmiştir....
nuvolari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 14-09-04, 16:26   #2
√VYıkık√V

KIRAC kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 01-07-04
İtibar Gücü: 76 KIRAC Sanal Karizma İstemiyor
dostum,her ikinizde 80 puan alırsınız.yani burda önemli olan sınıf birincisi olmak.
kısacası hem birinci öğretimin sınıf birincisi,hemde ikinci öğretimin sınıf birincisi 80 tam puan alır..
Eski 14-09-04, 17:15   #3
9 Temmuz 2006

Funn kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 12-07-04
İtibar Gücü: 70 Funn İtibar düzeyini kapadı
senin derslere girdiğin değil kayıtlı olduğun sınıfın durumuna göre hesaplanır dediğine göre kaydını silmişler peki öğrenci numaran değiştimi ? değiştiyse heralde yeni sınıfında kayıtlısın değişmediyse eski sınıfında kayıtlı olabilirsin okula sorman lazım

Son Videolar

Videolar
Funn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-09-04, 17:17   #4
Aktif Üye

Hayır okul numaram değişmedi. Ama sağlam bi ortalamam olduğu halde bana aobp 50 falan gelmez herhalde değil mi? Üff çok canım sıkıldı gene...

Ayrıca bir de şu var, benim ilk dönem ort. 3.51 idi, ikinci dönem sonunda 3.22'ye düştü. Seneye max. kaç yapabilirim acaba? 2.sınıf 4 olsa örneğin, 4+3.22/2 şeklinde hesaplasam doğru oluyor mu? Yoksa nasıl hesaplamam gerekir?

Bu mesaj en son " 14-09-04 " tarihinde saat 17:26 itibariyle nuvolari tarafından düzenlenmiştir....
Eski 14-09-04, 17:22   #5
√VYıkık√V

Funn dostum, ben birinci öğretimde ortalamam 3,48 di ve ikinci öğretimde benden ortalaması yüksek olan 2-3 kişi rahat vardı...ama benimde 80 geldi,ikinci öğreitmin sınıf birinciside 80 geldi...benim bildiğim kadarıyla sınıf birincisi oldummu 80 geliyor...

Bu mesaj en son " 14-09-04 " tarihinde saat 17:25 itibariyle KIRAC tarafından düzenlenmiştir....
KIRAC Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-09-04, 17:28   #6
√VYıkık√V

aöbp nerden bulunur adresinde prof dostumda aobp nasıl hesaplanır kısaca ve açıklayıcı şekilde yazmış...
Eski 14-09-04, 17:32   #7
Aktif Üye

Abi sağol ama ben aobp'yi değil kendi ortalamamı nasıl hesaplayacağımı soruyorum. Yani seneye alacağım notları bu seneki ortalamama nasıl katacağım, onu diyorum? İlk sene ortalaması+2.sene ortalaması / 2 şeklinde düşünüyorum. Ordan geleni aobp'ye tahmini olarak çevirmeyi daha öncede görmüştüm.

Bir de bana özel bir soru olan bulunduğum sınıf muamması hakkında halen tahmin beklemekteyim bi zahmet
Eski 14-09-04, 17:44   #8
9 Temmuz 2006

Funn kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 12-07-04
İtibar Gücü: 70 Funn İtibar düzeyini kapadı
ozaman sen eski sınıfının ortalamasıyla hesaplanıcaksın yani kaydın orda gözüküyor olabilir ama bence emin olmak için öğrenci işlerine sor
Oduralioglu belki okullar gece ile gündüzü kendilerince ayırabiliyor olabilir ama kocaeli ünv. sistem böyleydi belki yanlış gece gündüz kısmını yanşlış hatırlıyo olabilirim ama zaten gündüzde 80 kişi vardı ( iki sınıf ) diğerleride bi bölümdü yani her türlü bi haksızlık söz konusu gündüz okuyan 80 kişiyle kıyaslanıyo gece okuyan 240 kişiyle bundan eminim ve şiddetle kınıyorum bana 7,5 puana mal oldu

Son Videolar

Videolar
Funn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-09-04, 18:19   #9
√VYıkık√V

Alıntı:
Funn tarafından gönderildi
Oduralioglu belki okullar gece ile gündüzü kendilerince ayırabiliyor olabilir ama kocaeli ünv. sistem böyleydi belki yanlış gece gündüz kısmını yanşlış hatırlıyo olabilirim ama zaten gündüzde 80 kişi vardı ( iki sınıf ) diğerleride bi bölümdü yani her türlü bi haksızlık söz konusu gündüz okuyan 80 kişiyle kıyaslanıyo gece okuyan 240 kişiyle bundan eminim ve şiddetle kınıyorum bana 7,5 puana mal oldu
evet olabilir,ben sakaryadan mezunum ve öss sistemiyle 2000 yılında girmiştim.birinci ve ikinci öğreitmde sınıflar ortalama 40'ar kişiydi...dediğin gibi belki üniversiteden de kaynaklanabilir...
bu arada nuvolari dostum ortalaman İlk sene ortalaması+2.sene ortalaması / 2 şaklinde olmaz bana göre.her dersin ağırlıklı ortalamasına göre bakarlar.yani örneğin 4 saatlik dersle 2 saatlik dersin ortalamaya sağladığı etki farklı olur...neyse,sen yine öğrenci işlerine bir danış derim,onlar daha kesin bilgi verirler
Eski 14-09-04, 18:29   #10
Aktif Üye

Peki sağol yarın gidiyorum zaten kayıt işleri için. Ama bizim okul (kou) öğrenciyi pek takmadığı için buradan daha sağlıklı bilgi edinebiliyorum. Tabii sorduğum sorular bu kadar spesifikleşince yapacak bişey kalmıyor Teşekkürler.
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları