DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Hakkında Bilgi Kategorisi > DGS Hakkında Tartışmalar
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

DGS Hakkında Tartışmalar DGS hakkında olumlu / olumsuz görüşler, dgs sistemi hakkında tartışmalar, olması gerekenler, olmaması gerenleri burada tartışabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-04-05, 02:26   #41
Yazlıkçı Üye

Giriş Tarihi: 09-10-04
İtibar Gücü: 65 Senki daha yeniSenki daha yeni
Arkadaşım max 2 puan eksik hesaplıo,okadar da olsun.Geçen sene neler çekmiştik!Bunada şukur
Senki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-05, 02:42   #42
coldplay

zorrox kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 28-12-04
İtibar Gücü: 59 zorrox Sanal Karizma İstemiyor
Bu glasbergen i denediniz mi?Benim ki tam tuttu.http://glasbergen.com.tr.tc/
zorrox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-05, 04:13   #43
Aktif Üye

Giriş Tarihi: 17-07-04
İtibar Gücü: 65 nuvolari Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
Harç işine harbiden kafam karıştı %10 luk dilime girdiysen mutlaka 1. öğretim parası vermelisin.Çünkü bunun başka laternatifi yok buyuk ihtimal yanlışlık olabilir iblemiyorum
yok yok yanlışlık değil ben 99 girişliyim ama 4 sene ara verip dereceyi (sınıf 2.) 2003te yaptım :P O şekilde olmuyormuş haliyle , ilk senesi olanlar sıralanabiliyormuş ancak. Ki bu da bence mantıklı , para için dert değil , gençlik faydalansın da , dgs için de böyle şeyler başıma gelirse o zaman parlarım :P
nuvolari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-05, 18:00   #44
Üye

Seckin_35 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 16-04-05
İtibar Gücü: 54 Seckin_35 Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
nuvolari tarafından gönderildi
yok yok yanlışlık değil ben 99 girişliyim ama 4 sene ara verip dereceyi (sınıf 2.) 2003te yaptım :P O şekilde olmuyormuş haliyle , ilk senesi olanlar sıralanabiliyormuş ancak. Ki bu da bence mantıklı , para için dert değil , gençlik faydalansın da , dgs için de böyle şeyler başıma gelirse o zaman parlarım :P
okey abi şimdi anladım.Ama dgs de hiçbir sorun çıkcanı sanmam ya sorun yaşamazsın büyük ihtimal. Valla puanında iyi gelcek gibi gözüküyo hafiften dgs yede hazırlanırsan kesin koparırsın yani.Ben geçen sene okula cok asıldım dgs bakmadım sonuç ortada.Başarılar...
Seckin_35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 19-04-05, 19:37   #45
Aktif Üye

Alıntı:
Seckin_35 tarafından gönderildi
okey abi şimdi anladım.Ama dgs de hiçbir sorun çıkcanı sanmam ya sorun yaşamazsın büyük ihtimal. Valla puanında iyi gelcek gibi gözüküyo hafiften dgs yede hazırlanırsan kesin koparırsın yani.Ben geçen sene okula cok asıldım dgs bakmadım sonuç ortada.Başarılar...
Çok teşekkürler , sana da başarılar. Ben işte sınava hazırlanmada biraz geç kaldım , sözelde hiçbir problemim yok , yaklaşık 40-50dk'da tüm soruları bitirip ~75 net çıkarabiliyorum ama sayısalda o kadar iyi değilim. Hem yavaşım hem de en fazla 60 net falan çıkarabiliyorum. 80 gün de az değil , ona güveniyorum bakalım inşallah yaparız bir şeyler.
Eski 21-04-05, 02:15   #46
Üye

Alıntı:
nuvolari tarafından gönderildi
Çok teşekkürler , sana da başarılar. Ben işte sınava hazırlanmada biraz geç kaldım , sözelde hiçbir problemim yok , yaklaşık 40-50dk'da tüm soruları bitirip ~75 net çıkarabiliyorum ama sayısalda o kadar iyi değilim. Hem yavaşım hem de en fazla 60 net falan çıkarabiliyorum. 80 gün de az değil , ona güveniyorum bakalım inşallah yaparız bir şeyler.
Kutlarım diyorum başka birşey demiyorum bak mesela 1 kişiyi elemiş oldun sınavadan çünkü ben dediğin netlere daha ulaşamadım. Bu sene zaten cok dikkatli tercih yapıcam cunku geçen sene baya bi uçtum bu sene alcaktan ucucam mesela Elazığ elktronik ogretmenliği geçen sene yazmamıştım bu sene banko napayım başka caresi yok.Zaten bu senede giremezssem direk askerlik
Eski 22-04-05, 02:56   #47
Üye

Nuvolari bugün giitim dersanenin rehberlikcisiyle görüştüm. Sınavı okuduğun meslek yüksek okulunun puanı ve başarısıda etkiliyomuş haberin olsun diye dedim. Artı sınavda örneğin bir soruyu çok kişi doğru yaptı sorunun kazandırdığı puan düşüyo fakat zor bir soru soruldu az kişi yapı buda puanı daha fazla yükseltiyo bunun yanında daha birçok daha ayrıntılı etken var yani ösym istediği gibi aobpu değiştiriyo bunu bilme şansımız yok fakat alcağın puanı en fazla 2-3 puan falan oynatır bu ayrıntılar. Fakat puanlama değişmezse bu sene okuldan gelcek puan konusunda kafan rahat olsun onun değişme ihtimali yok gibi.
Eski 22-04-05, 04:18   #48
Aktif Üye

Angry

Teşekkürler Seckin_35. Bu okul başarısının etkileme durumunu biliyordum , acaba kabaca okullara ait böyle bir bilgi var mı , hangi okuldan ne kadar gelir kabaca bunu öğrenebiliyor muyuz acaba? Bu da çok saçma gerçi ama , öss'de bile bu mantık var napalım...

O söylediğin de standart sapma sanıyorum ama , tek tek soru bazında sapmalar olabileceğini de ilk defa duydum , ilginçmiş. Tabii bu kadar kolay sorulup , kontenjan bu kadar az , ilgi de bu kadar fazla olunca "kaşının üstünde gözü olmak" bir dezavantaj yaratır mı ona bakmak lazım bide.

Hakikaten kontenjanlar neden bu kadar az? Misal 1 (yazıyla : BİR) kişi alan bölümler var , öss kontenjanı 50-60 kişi olan bir bölüm , neden sadece bir kişiye yer ayırır anlamak mümkün değil, yani benim bildiğim bu işte yüzde hesabı vardı ama , kafaya göre olması ayrı bir güzellikmiş. Üniversitelerin bu yaklaşımı çok yanlış. Yani altmış kişiye bir altmış kişi de dgs'den ekleme tamam , ama en az on-onbeş kişi alsalar nolur sanki? Yazdızları mı dökülür!?

Bu mesaj en son " 22-04-05 " tarihinde saat 04:20 itibariyle nuvolari tarafından düzenlenmiştir....
Eski 22-04-05, 05:18   #49
Yazlıkçı Üye

Giriş Tarihi: 09-10-04
İtibar Gücü: 65 Senki daha yeniSenki daha yeni
X veya Y myo da oku sadece seni senin bolumundeki ortalam ilgilendiri nuvolari
Senki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-04-05, 21:05   #50
Üye

Giriş Tarihi: 18-11-04
İtibar Gücü: 0 okanberkil Sanal Karizma İstemiyor
slm arkadaşlar ben bölüm birincisi olarak mezun oldum aynı zamanda okul 3. oldum geçen yıl ki puanım 79,906 geldi. tam 80 olması gerekmiyormuydu. gerçi pek bi fark yok ama kafam takıldı. tam 80 gelir yazıyodu forumda.
okanberkil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları