DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Hakkında Bilgi Kategorisi > DGS Hakkında Tartışmalar
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

DGS Hakkında Tartışmalar DGS hakkında olumlu / olumsuz görüşler, dgs sistemi hakkında tartışmalar, olması gerekenler, olmaması gerenleri burada tartışabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-04-05, 03:40   #31
coldplay

zorrox kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 28-12-04
İtibar Gücü: 59 zorrox Sanal Karizma İstemiyor
ya benim notlarım diğer arkadaşlarımdan daha iyiydi ama aöbp ım 80 yerine 78 geldi.Şimdi ben bölüm birincisi olamadım mı?Yoksa başka hesaplamalarda mı var?
zorrox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-04-05, 06:08   #32
Aktif Üye

Giriş Tarihi: 17-07-04
İtibar Gücü: 65 nuvolari Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
Seckin_35 tarafından gönderildi
Harc paraları 1. sınıf 2. dönemden sonra %10 luk dilime girersen 1. ögretimin verdiği miktara düşüyo eger 1.sınıf 2.döneminde %10 luk dilime girseydin kesin 1.öğretim ücreti verirdin.Sen 2.öğretimde sizin bölümün 1.si olursan 80 tam puan alırsın.Ama eğer benim gibi 2. olursan 75-76 civarı bişey gelir. Bak ne diyorum 1. nin 3.91 benim 3.66 olmasına ragmen bizim aramızda kimse olmadığından 76 geldi.Fakat dgs ye girdiiimde bir yararını görmedim muhakkak var ama önemli olan %90 sınav sınavda batırdığım için bu sene yeniden.
Sen 1.yide geçtim dediğine göre 80 puan bile alabilirsin OK?
1.den kasıt şöyle , ben okula ara verip tekrar kaydımı açtırdığım için o düşük harçtan yararlanamadım. Olayı şöyle öğrendim , bizim okuldaki seyyar harç bürosuna gidip (iş bankası şubesi okulun bir sınıfını şube haline getirmiş ödemeleri alıyordu) sıram gelince memureye "ben de listede olabilirim" dedim , o da bana "listede yoksun , parayı yatırırsan geri alamazsın o yüzden öğrenci işlerine git bi sor sonra gel yatır" dedi. ben de öğrenci işlerine gidip sorduğumda o arkadaşın birinci olduğunu öğrendim. yani ben o listede ikinciyim , her türlü %10a girdim ama işte eski ve karmaşık bir öğrenci olduğum için parayı yine yatırdım , ama sıralamada 3.dönem itibariyle ikinciydim , şu anda birinciymişim gibi geliyor. her neyse , dediğin gibi puan hesaplamasında baktım da demin , o kadarda farketmiyor , 70'in altı olmamak kaydıyla iyi sayılabilir.

Bu arada bizde o %10a zayıfı olmayan herkes girdi 3'ün üstünde ortalama bi bende bir de o birinci olan arkadaşta vardı , benimki dediğim gibi 3.22 , onunki de 3.31di. Çok mu tembeliz ne :P bunun kabağı da bi şekilde patlar sınavda kesin , bir şekilde mensubu bulunulan sınıfın başarısı adayı da etkiliyordur. ama ağırlığı nedir acaba?
nuvolari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-04-05, 14:01   #33
Renkli Rüyalar Oteli

simarik kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 24-03-05
İtibar Gücü: 59 simarik Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
KIRAC tarafından gönderildi
sınıf mevcuduna ve ortalamaya bağlı bişey.ama tahminen 75 ve üzeri gelir sanırım (80 hariç)
yani en yüksek 80 oluo sanırım...
Islanır gözyaşıyla
Kovalar arabalar
Arkamdaki aynayı
Kırılınca biter anlarım
Düşümdeki rüya

ARTIQ KISA CÜMLELER KURUYORUM!...[/font][/size][/color]
simarik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 18-04-05, 18:48   #34
Üye

Giriş Tarihi: 12-04-05
İtibar Gücü: 0 rec38 Sanal Karizma İstemiyor
dgs puanları nasıl hesaplanıyor diyelimki ben 60 sayılal 60 türkçe yaptım bana kaç puan gelir ham olarak ?taban puanda veriyrlarmı össde olduğu gibi 124 mesela dgsdede varmı varsa kaç
rec38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-04-05, 20:53   #35
√VYıkık√V

KIRAC kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 01-07-04
İtibar Gücü: 76 KIRAC Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
simarik tarafından gönderildi
yani en yüksek 80 oluo sanırım...
sınıf birincisi 80 puan alır.diğerleride 80 altında puanlar alır...
örnek başarı puanını http://www.dikeygecis.org/sss.html sayfasında görebilirsiniz...

ayrıca netlerinize göre puanlarınızı;

Sayısal puanınızı hesaplatmak için:
http://www.endelektronik.com/view.php?v=say

Sözel puanınızı hesaplatmak için:
http://www.endelektronik.com/view.php?v=soz

Eşit Ağırlıklı puanınızı hesaplatmak için:
http://www.endelektronik.com/view.php?v=ea

adreslerinden hesaplama yaptırabilirsiniz...

Bu mesaj en son " 18-04-05 " tarihinde saat 20:56 itibariyle KIRAC tarafından düzenlenmiştir....
KIRAC Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-05, 01:05   #36
Üye

Seckin_35 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 16-04-05
İtibar Gücü: 54 Seckin_35 Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
nuvolari tarafından gönderildi
1.den kasıt şöyle , ben okula ara verip tekrar kaydımı açtırdığım için o düşük harçtan yararlanamadım. Olayı şöyle öğrendim , bizim okuldaki seyyar harç bürosuna gidip (iş bankası şubesi okulun bir sınıfını şube haline getirmiş ödemeleri alıyordu) sıram gelince memureye "ben de listede olabilirim" dedim , o da bana "listede yoksun , parayı yatırırsan geri alamazsın o yüzden öğrenci işlerine git bi sor sonra gel yatır" dedi. ben de öğrenci işlerine gidip sorduğumda o arkadaşın birinci olduğunu öğrendim. yani ben o listede ikinciyim , her türlü %10a girdim ama işte eski ve karmaşık bir öğrenci olduğum için parayı yine yatırdım , ama sıralamada 3.dönem itibariyle ikinciydim , şu anda birinciymişim gibi geliyor. her neyse , dediğin gibi puan hesaplamasında baktım da demin , o kadarda farketmiyor , 70'in altı olmamak kaydıyla iyi sayılabilir.

Bu arada bizde o %10a zayıfı olmayan herkes girdi 3'ün üstünde ortalama bi bende bir de o birinci olan arkadaşta vardı , benimki dediğim gibi 3.22 , onunki de 3.31di. Çok mu tembeliz ne :P bunun kabağı da bi şekilde patlar sınavda kesin , bir şekilde mensubu bulunulan sınıfın başarısı adayı da etkiliyordur. ama ağırlığı nedir acaba?

Harç işine harbiden kafam karıştı %10 luk dilime girdiysen mutlaka 1. öğretim parası vermelisin.Çünkü bunun başka laternatifi yok buyuk ihtimal yanlışlık olabilir iblemiyorum
, Sınavda senin mensubu olduun sınıf hiçbir işe yaramıyor.Emin ol.Sınıftaki kişilerin senden kötü olması seni etkiliyo çünkü sen sınavda biliosunki onları geççeksin.Fakat notlardada olduğu gibi her koyun kendi bacağından asılıyo ve senin aldığın puanı onlar etk,ileyemiyo.O yuzden için rahat olsun 75-76 gelir 1.olursan 80 tam puanda gelir.

Fakat sunuda soyleyım sınıftaki basarına bakıpta ben nasıl olsa kazanırım deme cunku bana 76 geldi ben sınavda 54 matematik 37 sözel neti çıkardım (yani berbat) ve sonuçta çok basit bir şekilde kazanamadım. Fakat biz toplam 8 kişi mezun olabildik 8. sırada mezun olan arkadasın 3.00 ortalaması vardı adam sınavda mükemmel net cıkardı simdi İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğin de okuyo.Yani hersey sınavdaki netine bakio malesef...
Seckin_35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-05, 01:13   #37
Üye

Alıntı:
rec38 tarafından gönderildi
dgs puanları nasıl hesaplanıyor diyelimki ben 60 sayılal 60 türkçe yaptım bana kaç puan gelir ham olarak ?taban puanda veriyrlarmı össde olduğu gibi 124 mesela dgsdede varmı varsa kaç
Kıraç ın dediği gibi verdiği adreslerden girip hesaplıyabilirsiniz. Fakat 60 sayısal 180 puan + 60 türkçe 36 puan + 20 + okuldanda 60 puan alırsan oda 36 yapar toplam 180+36+20+36=272puan eder. Hesaplama değiştiyse bilemem çünkü daha formu almadım.Ama en güzeli Kıracın verdiği yerden hesaplaman bence...
Eski 19-04-05, 01:43   #38
Administrator

Fibonacci kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 31-07-04
İtibar Gücü: 114 Fibonacci İtibar düzeyini kapadı
Exclamation

Alıntı:
Seckin_35 tarafından gönderildi
Kıraç ın dediği gibi verdiği adreslerden girip hesaplıyabilirsiniz. Fakat 60 sayısal 180 puan + 60 türkçe 36 puan + 20 + okuldanda 60 puan alırsan oda 36 yapar toplam 180+36+20+36=272puan eder. Hesaplama değiştiyse bilemem çünkü daha formu almadım.Ama en güzeli Kıracın verdiği yerden hesaplaman bence...
Arkdaşlar puanlamada bir şeyleri karıştırmayalım. Bunlar ÖSYM nin belirlediği ham puanla çarpılan katsayı değerleri. Sitede ve www.endelektronik.com adlı sitede puan hesaplama motoru var. Kıraçında dediği gibi.
Fibonacci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-05, 02:07   #39
Üye

Alıntı:
Fibonacci tarafından gönderildi
Arkdaşlar puanlamada bir şeyleri karıştırmayalım. Bunlar ÖSYM nin belirlediği ham puanla çarpılan katsayı değerleri. Sitede ve www.endelektronik.com adlı sitede puan hesaplama motoru var. Kıraçında dediği gibi.
Yani evet yani haklısın Fibonacci çünkü hersene zaten ösym kafasına göre değiştiriyo. Standartıda yok geçen sene başka puana göre tercih yaptık bi baktık sınav sonrası hesaplamalar yine farklı. O nedenle en iyisi siteden yapalım arkadaşlar.
Eski 19-04-05, 02:21   #40
coldplay

zorrox kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 28-12-04
İtibar Gücü: 59 zorrox Sanal Karizma İstemiyor
VErdiğiniz adresteki hesaplama yanlış.Ben geçen sene ki netlerimi girdim ama yanlış puan verdi.
zorrox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları