DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Hakkında Bilgi Kategorisi > DGS Hakkında Tartışmalar
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

DGS Hakkında Tartışmalar DGS hakkında olumlu / olumsuz görüşler, dgs sistemi hakkında tartışmalar, olması gerekenler, olmaması gerenleri burada tartışabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-09-04, 01:48   #11
Aktif Üye

Giriş Tarihi: 17-07-04
İtibar Gücü: 65 nuvolari Sanal Karizma İstemiyor
Arkadaşlar bugün okula gittim, puan olarak sınıf ikincisi olmama rağmen %10'luk başarı sıralamasına giren 5 kişi içinde yoktum. Mecbur tam para yatırdım. Ondan önemlisi tabiiki dgs olayı idi, gittim müdür yardımcısıyla konuştum adam bana seneye mezun olacaklar arasından aöbp'min hesaplanacağını söyledi. Bu harç sıralaması sadece geçen sene kayıt olanlar için var, senin oraya girememen doğal ama dgs'de öyle olmaz dedi. Ne derece doğru bilemiyorum tabii ama para çokta önemli değil. Siz ne dersiniz? Adam doğru mu söylüyor yoksa sallamış mı? Yani benim puanım gerçtekten de seneye 2005 mezunları arasından mı hesaplanır acaba? Öyleyse ne ala.. Yok değilse .ıçtık!
nuvolari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 16-09-04, 09:15   #12
√VYıkık√V

KIRAC kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 01-07-04
İtibar Gücü: 76 KIRAC Sanal Karizma İstemiyor
öyle olması gerekiyor.yani hangi yıl mezun olduysan o senenin mezunlarının ortalamasına göre hesaplanacaktır.senin puanında onlarla birlikte hesaplanacaktır..ve bu puan her DGS ye girdiğinde aynı olacaktır...
Eski 17-09-04, 15:58   #13
Food Engineer

Giriş Tarihi: 25-08-04
İtibar Gücü: 63 ReBoRn Sanal Karizma İstemiyor
Arkadaşlar bu mesele icin bosuna kafanızı yoruyorsunuz.. Cunku ben myo yu Okul birincisi olarak bitirdim ve 2.ögretimdeydim.. Ama bana 80 tam puan gelmedi.. Cunku benimle birlikte mezun olan ve aynı bolumdeki arkadasların basarısı ve benden once mezun olan insanların başarılarıda a.ö.b.p. etkiliyor.. Bunu dgs kılavuzundan kontrol edebilirsiniz..
ReBoRn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-09-04, 18:36   #14
Aktif Üye

Giriş Tarihi: 17-07-04
İtibar Gücü: 65 nuvolari Sanal Karizma İstemiyor
Nasıl yani? Kaç puan geldi peki? Hadi seninle birlikte mezun olanları anladım da, öncekiler ne alaka ki? Bir de "ortalama ne olursa olsun birinciye 80 tam puan gelir" deniyor, bu doğru değil mi?
nuvolari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-09-04, 12:11   #15
Üye

YiGiDO kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 07-08-04
İtibar Gücü: 64 YiGiDO Sanal Karizma İstemiyor
arkaşlar ben hem bölüm 1.siyim hemde okul birincisi bana neden tam 80 gelmedi bilmiyorum
YUNUS EMRE YILDIZ

Önlisans Başarı Puanı 79.997

Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanları (AÖBP)
Sayısal
(AÖBP-SAY) Sözel
(AÖBP-SÖZ) Eşit Ağırlıklı
(AÖBP-EA)
79.998 79.998 79.998

ha 79 ha 80 önemli deiL ama .Bilmiyoru neden bole olmuş.Diger birincilerde tam 80 mi yazıyor.

Bu mesaj en son " 19-09-04 " tarihinde saat 12:14 itibariyle YiGiDO tarafından düzenlenmiştir....
YiGiDO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-09-04, 22:45   #16
Paylaşımcı

makethebest kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 22-06-04
İtibar Gücü: 66 makethebest İtibar düzeyini kapadı
Ben 2. öğretimdendim. Bil. Prog. bölüm birincisi olmuştum. Bölümde 1. 2. ve 3. ikinci öğretimden çıktı. Bu 1. 2. ve 3. aynı zamanda 1. senenin sonunda birinci öğretime geçmeye hak kazanmışlardı yani birinci öğretim harcı yatırmaya. 4. 5. ve 6. ise birinci öğretimden çıktı. Ortlaması aynı olan ikinci bir öğrencinin bulunmadığı bir okulda sadece bir birinci çıkıyor. Bölümümde 1. olmama, düzenlenen törende diplomamı Fen,Edebiyat Fak. Dekan'ından almama rağmen, Önlisans Başarı Puanı 79.827 geldi. Bir gariplik var ama fark çok olmadığı için dert etmedim...
makethebest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-09-04, 01:32   #17
Üye

Giriş Tarihi: 24-07-04
İtibar Gücü: 0 serko Sanal Karizma İstemiyor
Question ben bu sene sınıf 3.sü oldum...

merhaba,ben gazi üniv.grafik bölümüne gidiyorum.bu sene 2.sinifa geçtim.1.sinifta sinif 3.sü oldum harcimin yarisini ödedim vb...Heralde bu yilda ilk 3 e girerim.dgs de sinifta ilk 5 e girenlere tahminen ne kadar puan geliyor?(1.ciyi biliyorum 80 geliyor)Vede sinifin çogunlugu sinava girmezse dahami sansli olunuyor?sorularIma yanIt bulursam çok sevinirim.ilgilendiginiz için tesekkürler...
serko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-09-04, 16:41   #18
Üye

alicho kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-04
İtibar Gücü: 63 alicho Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
serko tarafından gönderildi
merhaba,ben gazi üniv.grafik bölümüne gidiyorum.bu sene 2.sinifa geçtim.1.sinifta sinif 3.sü oldum harcimin yarisini ödedim vb...Heralde bu yilda ilk 3 e girerim.dgs de sinifta ilk 5 e girenlere tahminen ne kadar puan geliyor?(1.ciyi biliyorum 80 geliyor)Vede sinifin çogunlugu sinava girmezse dahami sansli olunuyor?sorularIma yanIt bulursam çok sevinirim.ilgilendiginiz için tesekkürler...
serko dostum benim bildiğim kadarıyla sadece sınıf birincisine 80 puan geliyo benim bildiğim kadarıyla ...İkinci sınfta harcın yarısını ödemende sınfın %10'una girdiğin içindir. hatta bende sınıf 3.ydüm ama nedense! sistem değişti bahanesiyle bizden aynı harcı almışlardı...Üzgünüm ama ben büyle biliyom..
Eski 22-09-04, 17:52   #19
Administrator

felisleox kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 25-07-04
İtibar Gücü: 77 felisleox iyi yolda ilerliyorfelisleox iyi yolda ilerliyorfelisleox iyi yolda ilerliyorfelisleox iyi yolda ilerliyorfelisleox iyi yolda ilerliyorfelisleox iyi yolda ilerliyor
Alıntı:
serko tarafından gönderildi
sınıfın çoğunluğunun sınava girmemesinin iyimi kötümü olduğunu bilemezsin bu tamamen sınava girenlerin öbp sine bağlı eğer senden düşükse sınava girmeyenlerin öbp si senin için kötü ama yüksekse senin için iyi

design by semin
felisleox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-09-04, 16:58   #20
Aktif Üye

screamofshadow kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 13-09-04
İtibar Gücü: 62 screamofshadow İtibar düzeyini kapadı
ilk üçe 78 den yukarı gelir kesin ama ne kadar olur sınıf ve okul başarısına bağlı
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları