![]() |
||
|
|||||||
|
|
|
|
| DGS Hakkında Tartışmalar DGS hakkında olumlu / olumsuz görüşler, dgs sistemi hakkında tartışmalar, olması gerekenler, olmaması gerenleri burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#11 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 17-07-04
İtibar Gücü: 65
![]() |
Arkadaşlar bugün okula gittim, puan olarak sınıf ikincisi olmama rağmen %10'luk başarı sıralamasına giren 5 kişi içinde yoktum. Mecbur tam para yatırdım. Ondan önemlisi tabiiki dgs olayı idi, gittim müdür yardımcısıyla konuştum adam bana seneye mezun olacaklar arasından aöbp'min hesaplanacağını söyledi. Bu harç sıralaması sadece geçen sene kayıt olanlar için var, senin oraya girememen doğal ama dgs'de öyle olmaz dedi. Ne derece doğru bilemiyorum tabii ama para çokta önemli değil. Siz ne dersiniz? Adam doğru mu söylüyor yoksa sallamış mı? Yani benim puanım gerçtekten de seneye 2005 mezunları arasından mı hesaplanır acaba? Öyleyse ne ala.. Yok değilse .ıçtık!
|
|
|
|
| dikeygecis.org Reklam |
|
|
#12 |
|
√VYıkık√V
Giriş Tarihi: 01-07-04
İtibar Gücü: 76
![]() |
öyle olması gerekiyor.yani hangi yıl mezun olduysan o senenin mezunlarının ortalamasına göre hesaplanacaktır.senin puanında onlarla birlikte hesaplanacaktır..ve bu puan her DGS ye girdiğinde aynı olacaktır...
|
|
|
|
#13 |
|
Food Engineer
Giriş Tarihi: 25-08-04
İtibar Gücü: 63
![]() |
Arkadaşlar bu mesele icin bosuna kafanızı yoruyorsunuz.. Cunku ben myo yu Okul birincisi olarak bitirdim ve 2.ögretimdeydim.. Ama bana 80 tam puan gelmedi.. Cunku benimle birlikte mezun olan ve aynı bolumdeki arkadasların basarısı ve benden once mezun olan insanların başarılarıda a.ö.b.p. etkiliyor.. Bunu dgs kılavuzundan kontrol edebilirsiniz..
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 17-07-04
İtibar Gücü: 65
![]() |
Nasıl yani? Kaç puan geldi peki? Hadi seninle birlikte mezun olanları anladım da, öncekiler ne alaka ki? Bir de "ortalama ne olursa olsun birinciye 80 tam puan gelir" deniyor, bu doğru değil mi?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 07-08-04
İtibar Gücü: 64
![]() |
arkaşlar ben hem bölüm 1.siyim hemde okul birincisi bana neden tam 80 gelmedi bilmiyorum
YUNUS EMRE YILDIZ Önlisans Başarı Puanı 79.997 Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanları (AÖBP) Sayısal (AÖBP-SAY) Sözel (AÖBP-SÖZ) Eşit Ağırlıklı (AÖBP-EA) 79.998 79.998 79.998 ha 79 ha 80 önemli deiL ama .Bilmiyoru neden bole olmuş.Diger birincilerde tam 80 mi yazıyor. Bu mesaj en son " 19-09-04 " tarihinde saat 12:14 itibariyle YiGiDO tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Paylaşımcı
Giriş Tarihi: 22-06-04
İtibar Gücü: 66
![]() |
Ben 2. öğretimdendim. Bil. Prog. bölüm birincisi olmuştum. Bölümde 1. 2. ve 3. ikinci öğretimden çıktı. Bu 1. 2. ve 3. aynı zamanda 1. senenin sonunda birinci öğretime geçmeye hak kazanmışlardı yani birinci öğretim harcı yatırmaya. 4. 5. ve 6. ise birinci öğretimden çıktı. Ortlaması aynı olan ikinci bir öğrencinin bulunmadığı bir okulda sadece bir birinci çıkıyor. Bölümümde 1. olmama, düzenlenen törende diplomamı Fen,Edebiyat Fak. Dekan'ından almama rağmen, Önlisans Başarı Puanı 79.827 geldi. Bir gariplik var ama fark çok olmadığı için dert etmedim...
|
|
|
#17 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 24-07-04
İtibar Gücü: 0
![]() |
merhaba,ben gazi üniv.grafik bölümüne gidiyorum.bu sene 2.sinifa geçtim.1.sinifta sinif 3.sü oldum harcimin yarisini ödedim vb...Heralde bu yilda ilk 3 e girerim.dgs de sinifta ilk 5 e girenlere tahminen ne kadar puan geliyor?(1.ciyi biliyorum 80 geliyor)Vede sinifin çogunlugu sinava girmezse dahami sansli olunuyor?sorularIma yanIt bulursam çok sevinirim.ilgilendiginiz için tesekkürler...
![]() |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Üye
Giriş Tarihi: 01-09-04
İtibar Gücü: 63
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#19 | |
|
Administrator
Giriş Tarihi: 25-07-04
İtibar Gücü: 77
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#20 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 13-09-04
İtibar Gücü: 62
![]() |
ilk üçe 78 den yukarı gelir kesin ama ne kadar olur sınıf ve okul başarısına bağlı
|
|
![]() |
| Arkadaşlarınızla Paylaşın |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|