Bu gurur hepimizin...
Öncelikle, benim gibi tembel adamı bile aniden Ankara' ya götürebilen, özverisi, iyiniyeti, öğrenci yanında duruşuyla, hakkı ödenmeyecek İntibak Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Caner Bahçeci hocamıza;
Sorunlarımızı tüm içtenliği ile çözmeye çalışan YÖK başdanışmanı Sayın Metin Bağdat' a, taleplerimizi dinleyip çok değerli süresini bize harcayan DGS' den birinci derecede sorumlu YÖK yürütme kurulu üyesi Sayın Prof. Dr. Durmuş Günay' a;
YÖK ile iletişime geçmemizi sağlayan SAHO kullanıcı adlı üyemize;
En önemlisi tüm dikeygecis.org ailesine, tüm gücümüzü sizden aldık her adımda.
Teşekkürler, teşekkürler, binlerce kez teşekkürler.....
Son bir ayda yaşanan yoğun temponun ardından iki somut sonucu bugün resmi gazetede okuyabildik. Umudumuz artık çok daha fazla.
Caner Hocamızın ağustos ayında YÖK' e verdiği raporda, birçok talebimiz olmuştu (ilgili raporu buradan indirebilirsiniz), bu taleplerimizden ikisi bugün resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Yönetmelikte değişen maddenin eski haline bakalım:
Yeni hali:Madde 8 - ÖSYM, başvurma koşullarını taşıyan adayları, tercihlerini, yerleştirme puanlarını ve lisans programlarının kontenjan ve koşullarını gözönünde tutarak lisans programlarına yerleştirir. Her ne sebeple olursa olsun boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılmaz.
“MADDE 8 – ÖSYM, başvurma koşullarını taşıyan adayları, yerleştirme puanları ve lisans programlarının kontenjan ve koşullarını göz önünde tutarak, Üniversite Seçme Sınavı sonuçları açıklandıktan sonra yapacakları tercihleri göz önüne alınarak, lisans programlarına yerleştirir. Boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ek yerleştirme yapılabilir.”
kaynak: http://rega.basbakanlik.gov.tr/main....9/20090919.htm
- Ek yerleştirme artık resmileşti
- DGS tercihleri artık ÖSS bittikten sonra yapılacak, bu maddenin önemini Canber Hocanın hazırladığı ağustos raporundan okuyalım;
Bunlar DGS sorunları içinde küçük sayılacak problemler, bu gelişmelerin bizi mutlu eden kısmı, görüşmelerimiz sonucunda somut sonuçlar elde etmek, verilen sözlere güvenebilmek... Burada yüzlerce mesaj yazdınız YÖK' e iletilmek üzere, en yetkili kişiler tarafından okundu mesajlarınız, 2004 yılından beri yapmaya çalıştığımız köprüyü bu sene resmen oluşturduk...b. 2009 DGS Tercihlerinin ÖSS Yerleştirme Sonuçları açıklanmadan önce yapılmış olması: Bu yıla kadar DGS de tercihler Mayıs ayı başında yapılır ve adaylar girmedikleri sınavın tercihlerini yapıp sonucu beklerlerdi. Bu Mayısta Yapılan düzenleme ile tercihler sınavdan sonraya alındı. Ancak Takvimi planlayanların gözden kaçırdıkları bir şey vardı ki bu yıl yüzlerce kontenjanın boşa gitmesine sebep oldu. Birçok DGS adayı ÖSS sınavına da girer. Bu yıl ÖSS de kontenjanlar ciddi oranda artırıldığı için de birçok DGS adayı ÖSS ile de bir lisans programına yerleşti. Ancak DGS tercihleri 10 Ağustosta bitip ÖSS Yerleştirme sonuçları 12 Ağustosta açıklanınca birçok aday işini garantiye almak için DGS tercihleri de yaptı. Size sadece bir örnek vereceğiz.
Türkiye 2009 DGS Eşit Ağırlık 26. sı olan aday ÖSS ile Bilkent Üniversitesi Burslu Muhasebe Finansman Programına yerleşirken DGS ile de YTÜ İşletme Programına yerleşti. Adayımız haklı olarak Bilkent’e gitmeye karar verdi. Bu aday eğer ÖSS ile Bilkent’e yerleştiğini bilerek DGS tercihi yapacak olsa tek tercihi Galatasaray İşletme olacaktı. Şimdi sormak gerekiyor Ek Yerleştirme gibi bir uygulamanın da olmadığı (olmamasının bir gerekçesi varsa bunu da bilmek isteriz) DGS’de boşa giden bu kontenjanın sorumlusu aday mıdır sistem midir? Bunun bir istisna olduğunu düşünenlere benzer yüzlerce örnek gösterilebilir.
Bunun ne kadar önemli olduğunu 1 aydır anlatmaya çalıştım, çalıştık, sonuç almaya başladık, bunun ne kadar büyük mutluluk olduğunu, ne kadar önemli olduğunu anlatamıyorum, edebi yönüm çok zayıf sanırım, benim noksanlığım.
Bu raporda yazılanlar ağustosta yazıldı, kasımda kontenjanların açıklanmasını talep ettik, neden sizce ? Farzedelim çok düşük kontenjanlar açıklandı, DGS' ye talep KPSS' nin olduğu sene yüzde 50 kadar azalırdı, Caner Hoca yayıncı yayınlarına olan talep yarı yarıya azalırdı, sitenin hitleri dibe vururdu, ağır konuşacağım zor tutuyorum kendimi bir sürü iftira atıldı, şahsım adına konuşuyorum ben yıprandım, bir sürü yazılacak şey var laf gelmesin diye yazamıyoruz, kasımda kontenjan açıklanmasını istememizin tek nedeni sizin önünüzü görerek seçim yapmanızı sağlamaktı, ne olur sadece bu örnekten samimiyetimize inanmaya bize güvenmeye çalışın...
Şimdi birlik olma zamanı, çözersek bu sene çözeriz sorunları.

LinkBack URL
About LinkBacks
Alıntı

Paylaş