2 yıllık inşaat bölümü mezunuyum. ÖSS ile maden mühendisliği bölümünü kazandım ve şu an okumaktayım. DGS ye tekrar başvurabilir miyim? bu konuda yeterli bilgilere sahip kişilerden cevap bekliyorum..teşekkürler..
2 yıllık inşaat bölümü mezunuyum. ÖSS ile maden mühendisliği bölümünü kazandım ve şu an okumaktayım. DGS ye tekrar başvurabilir miyim? bu konuda yeterli bilgilere sahip kişilerden cevap bekliyorum..teşekkürler..
Evet DGS' ye başvurabilirsiniz.
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır."
Mustafa Kemal ATATURK
bu konu ile ilgili bilgilerinizin kaynağını belirtebilir misiniz eger başvuramazsam lisans bölümünden çıkış almayı düşünüyorum
Üye
Lisans bölümüden çıkış alırsanız başvuramazsınız.Dgs kitapçığında ayrıntılı olarak yazıyor.Yani lisans eğitimini bırakıp ordan ön lisans diploması alanlar başvuramaz diyor.Fakat siz 2 yıllık mezun olduğunuz için başvurabilirsiniz.
evet arkadaşım başvurabilirsin örnek ben öyle başvurdum myo mezunuyum lisans okuyorum başvurdum sınava giricem sıkıntı yok yani
kesinlikle başvurabiliyorsun. herhangi bir sorun olmuyor
arkadasım bende 2006 insaat mezunuyum. 2008 dgs de yerlesemedim. 2008 oss yede girmistim. amacım maden jeoloji jeofizik gibi muhendislikler yazmaktı ama puanım yetmedi. simdi 2009 dgs dende ya olmazsa diye 2009 oss yede girdim ve tahmini 270 gibi bi puan alıcam. gene hedefim maden jeoloji jeofizik gibi mühendislikler. kazandıktan sonraki amacım ise üniversite ici yatay gecis. o bolumlerden birinden insaat mühendisligine gecmeyi planlıyorum. sen nicin boyle bisey dusunmedin. veya uygulamaya calıstında ne gibi bi aksilikle karsılastın. biraz bilgi verirsen cok memnun olurum.
dgs ile bir lisans bölümünü kazanıp sonrada tekrar dgs ye başvurup kazandıgında eğer kazandıgı yere gıdecekse ılkınden cıkıs alması gerekmez mı yoksa dgs ile 10 kez kazansada 10 kez çıkıs almadan da hepsıne devam edebılır mi
düşünüyor napsa diye...
Comp Eng. '10
![]() |
|
||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|