DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > Eğitim Ve Kariyer > KPSS, ALES, ÖSS ve Diğer Sınavlar
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

KPSS, ALES, ÖSS ve Diğer Sınavlar KPSS A, KPSS B, ALES, ÖSS ve diğer sınavlar hakkındaki yorumlar burada.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-03-06, 00:49   #1
Paylaşımcı

ilyasss kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 27-11-04
İtibar Gücü: 60 ilyasss Sanal Karizma İstemiyor
Kpss 2007

Tarih belli oldu...

2006 Yılında Yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavları

1. Lisans mezunları ve lisans programlarından mezun olabilecekler için KPSS 81 il merkezi ve Lefkoşa’da 01-02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılacaktır (2006-KPSS/1). Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda yapılacak bu sınavda Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin uygulanacağı Cumartesi sabah oturumuna tüm adayların girmesi zorunludur. Kılavuzu inceleyerek adaylar diğer oturumlardan hangilerine katılacaklarına karar vereceklerdir.

2. Ortaöğretim ve önlisans mezunları ile bu öğrenim düzeylerinden mezun olabilecekler için KPSS 17 Eylül 2006 tarihinde ÖSYM Sınav Merkezlerinde (81 il merkezi, 70 ilçe merkezi ve Lefkoşa’da) tek oturumda yapılacaktır (2006-KPSS/2).

2006-KPSS/1 ve 2006-KPSS/2 başvuruları için ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri, ÖSYM büroları ve belirli ortaöğretim kurumları (lise ve dengi okullar) Başvuru Merkezi olarak görev yapacaktır. 2006-KPSS/1 ve 2006-KPSS/2 başvurularının yapılacağı Başvuru Merkezlerinin tam listesi ÖSYM’nin internet sitesinde 24 Nisan 2006 tarihinde yayımlanacaktır.

2006-KPSS/1 Başvuruları

2006-KPSS/1’e başvurmak isteyen adaylar 27 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında KPSS Başvuru Merkezlerinden birine başvurarak 2 YTL karşılığında 2006-KPSS/1 Kılavuzunu satın alacaklardır.

2006-KPSS/1 Kılavuzunun satın alınmasından sonraki işlemler “eski” ve “yeni” adaylar için aşağıda açıklanan biçimde sürdürülecektir.

1. 2004 ve 2005 yıllarında yapılan KPSS sınavlarından en az birine lisans düzeyinde girmiş olan adaylar (“eski” adaylar), Kılavuzu satın aldıktan sonra, 27 Nisan - 10 Mayıs tarihlerinde Kılavuzun arka sayfasında yer alan banka şubelerinden birine giderek sınav ücretini (girecekleri oturum sayısının 1/2/3/4 olmasına göre 35/45/55/65 YTL) yatıracaklar ve sınav ücretini yatırdıktan en az iki iş günü sonra, 01-12 Mayıs tarihleri arasında internet aracılığıyla başvuru işlemlerini bizzat kendileri yapacaklardır.

2. 2004 ve 2005 yıllarında yapılan KPSS sınavlarına hiç girmemiş ya da ortaöğretim ya da önlisans düzeyinde girmiş şimdi lisans düzeyinde girmek isteyen adaylar (“yeni” adaylar) Kılavuzu satın aldıkları başvuru merkezinden randevu alacaklar ve 27 Nisan - 10 Mayıs tarihlerinde Kılavuzun arka sayfasında yer alan banka şubelerinden birine giderek sınav ücretini (girecekleri oturum sayısının 1/2/3/4 olmasına göre 35/45/55/65 YTL) yatıracaklardır. Yeni adaylar sınav ücretini yatırdıktan en az iki iş günü sonra 01-12 Mayıs tarihleri arasında randevu aldıkları başvuru merkezine Kılavuzda belirtilen belgelerle birlikte gidecekler ve başvuru hizmet ücreti olarak 3 YTL ödeyeceklerdir.

2006-KPSS/2 Başvuruları

22 Mayıs’da başlaması düşünülen bu başvurular ile ilgili ayrıntılı bilgi Nisan ayı içinde bir basın duyurusu ile açıklanacaktır.

Bu mesaj en son " 10-03-06 " tarihinde saat 23:34 itibariyle EquinoX tarafından düzenlenmiştir....
ilyasss Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 03-03-06, 17:58   #2
Üye

yağmur_ kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 01-10-05
İtibar Gücü: 47 yağmur_ Sanal Karizma İstemiyor
sağol duyuru için.....

bu takvim sürekli değişek mi ya yine ertelenmiş inşallah olur sınav hayırlısıyla

temmuz derken eylüle kaldık
yağmur_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-03-06, 18:06   #3
Üye

serdars. kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 27-08-05
İtibar Gücü: 48 serdars. Sanal Karizma İstemiyor
bende merak edip duruyodum haberınız için tesekkurler.
Eski 05-03-06, 18:54   #4
Üye

Giriş Tarihi: 17-02-06
İtibar Gücü: 41 elifloren Sanal Karizma İstemiyor
Question yaa bu kpss şimdi eylüldemi???

bende bu sene hem kpss ye hemde dgs ye giricem. ya dgs de kaç net yapmam gerektiğimi hesapladım. kpss de bir yere yerleşebilmek için 70 in üzerinde almak gerekiyomuş sanırım. en az 75 almak için kaç net yapmak gerekiyo. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cvp atarsa sevinirim...
elifloren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-03-06, 02:54   #5
coldplay

zorrox kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 28-12-04
İtibar Gücü: 59 zorrox Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
elifloren tarafından gönderildi
bende bu sene hem kpss ye hemde dgs ye giricem. ya dgs de kaç net yapmam gerektiğimi hesapladım. kpss de bir yere yerleşebilmek için 70 in üzerinde almak gerekiyomuş sanırım. en az 75 almak için kaç net yapmak gerekiyo. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cvp atarsa sevinirim...
75 seni kurtarmaz.İstediğin yere girmek istiyorsan en az 85 ve üstü almalısın.
zorrox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-03-06, 03:16   #6
bir sürü soru işareti

Yuga® kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 02-08-05
İtibar Gücü: 103 Yuga® iyi yolda ilerliyorYuga® iyi yolda ilerliyorYuga® iyi yolda ilerliyorYuga® iyi yolda ilerliyorYuga® iyi yolda ilerliyorYuga® iyi yolda ilerliyorYuga® iyi yolda ilerliyor
saolun duyuru için ....

Dgs ile ilgili sorunlarınız için forumu kullanınız,özelden sormayınız,esas olan paylaşımdır
Yuga® Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-03-06, 03:37   #7
Aktif Üye

lalin kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 24-01-06
İtibar Gücü: 42 lalin Sanal Karizma İstemiyor
arkadaşlar ben 76 aldım ama yerleştirilemedim bu sene tekrar gireceğim
lalin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-03-06, 11:53   #8
Üye

Giriş Tarihi: 08-10-05
İtibar Gücü: 47 carpe_diem Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
elifloren tarafından gönderildi
ben 2004 kpss'ye girdim. 75 aldım bunuda genel yetenek; 54 doğru 6 yanlış genel kültür; 15 doğru 20 yanlışla aldım. anlıcan 75 almak çok zor bişiy değil ancak 75 almak kesinlikle yetmiyor. başvurduğum yerlere genelde en az 85 puanla aldılar....
carpe_diem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-03-06, 12:23   #9
Paylaşımcı

ilyasss kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 27-11-04
İtibar Gücü: 60 ilyasss Sanal Karizma İstemiyor
eylul ayına atmışlar bizim sınavı bay, yerleşmek için yüksek puan almak gerekiyor bu sene başvuru sayısı fazla olacak (devlet cok sayıda eleman alacak ) benim 2004 90 alan arkadaşlarım hala bekliyor , gerisini siz düşünün

(mesajı düzenlediğin tşk EquinoX )
Eski 07-03-06, 00:22   #10
Üye

Giriş Tarihi: 17-02-06
İtibar Gücü: 41 elifloren Sanal Karizma İstemiyor
Lightbulb yaa bende biliyorum 75 yetmiycek

en az kaç net yapmam gerektiğini öğrenmek istedim sadece. ya (genel yetenekten) matematikten 30 soru, türkçedende 30 soru var. tamam bunlardan yaparımda tarih, coğrafya, vatandaşlık(genel kültür) pek ii diil. ya genel kültürde bisürü konu var. her dersten sadece 30 soru soruluyo. ondan aman neyseee
elifloren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Etiketler
kpss 2007

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları