Sn Yöneticiler ve Değerli Arkadaşlarım Merhabalar.

Dün internette dolaşırken bir haber dikkatimi çekti.Ve bunları paylaşabileceğim en iyi ve en doğru yerin bu site olduğunu bildiğim için bu konuda sizleri bilgilendirmek istiyorum.
Arkadaşlar bende sizler gibi Önlisans mezunuyum.(İnşaat) Şimdiye kadar Lisans Tamamlama konusunda Eğitim almak için devamlı olarak azimle gayret ettim, çabaladım ve hep araştırma içinde oldum.Türkiyedeki Eğitim imkanlarında her zaman çifte standart olduğunu ve bunu aşmak ve eğitim hakkımızı alabilmek için tek bir bireyin birşey yapamayacağını, olumlu bir sonuç alabilmek için hep birlikte hareket edip sesimizi duyurarak kamuoyunun desteğini almak gerektiği kaçınılmaz bir gerçektir.
Arkadaşlar Lisans Tamamlamak için DGS'ye 3-4 defa bende girdim.Fakat kazanma şanşı çok çok düşük.Neredeyse Sınava girenlerin %10 yerleşebiliyor.Durum ÖSS 'den bile daha vahim.Bizler yarım kalmış yüksek eğitimimizi tamamlama hakkı istiyoruz,neden böyle sınav engelleri ile karşılaşıyoruz anlayamıyorum.Lisans Tamamlama Eğitimi için bir taraftan bir kesimi sınava tabi ediyorsunuz,diger taraftan ise arkasına desteğini alıp sesini duyuran belli bir kesime ise sınavsız olarak belirlenen Üniversitelerde Lisans Tamamlama hakkı veriyorsunuz.Bu nasıl bir Adalet...Eğer bu Ülkede Sosyal Adalet ,Eşitlik ve Eğitimde Fırsat eşitliği varsa neden bir taraf sevindirilirken diğer taraf herşeye küstürülüyor anlaşılır gibi değil.
Sn.Dikeygeçiş.org yetkilileri ve Degerli Arkadaşlarım bu önemli soruna lütfen birlik be beraberlik içerisinde bir çözüm bulalım.
Yukarıda bahsetmiş olduğum belirli bir kesime tanınan Lisans Tamamlama Eğitimi haberini aşağıda sizlerin dikkatine gönderiyorum.
SAYGILARIMLA...

YÖK BAZI KESİME LİSANS TAMAMLAMA İMKANI VERDİ…

Türk Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı ve Türkiye Kamu -Sen Hatay İl Temsilcisi Hayrettin Şahin yaptığı basın açıklamasında;
Çalışanların merakla beklediği lisans tamamlama protokolünün imzalandığını YÖK’ün, lisans tamamlama eğitimi vermek için talepte bulunan üç ayrı üniversiteye onay verdiğini, bunun üzerine Sağlık Bakanlığı’nın, bu üniversitelerle protokol imzaladığını söyledi.

Hayrettin Şahin, açıklamasının devamında ise; “Buna göre;

1-) Ebelik bölümü mezunları : Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde,

2-) Hemşirelik (Sağlık Memurluğu) bölümü mezunları : Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde,

3-) Sağlık Eğitim Enstitüsü Mezunları : Malatya İnönü Üniversitesi’nde

Lisans Tamamlama yapacaklar.

Lisans tamamlama yapacak personele eğitimler uzaktan eğitim sistemiyle internet üzerinden verilecek. Ders notları da bu sistem üzerinden öğrencilere ulaştırılacak, ayrıca basılı olarak kitap gönderilmeyecek.

- Sağlık Eğitim Enstitüsü mezunları 3+1 lisans tamamlama yapan öğrenciler 2 yıl içerisinde,

- Ebe, Hemşire (Sadece Toplum Sağlığı Bölümü mezunu Sağlık Memurları) 2+2 lisans tamamlama yapacaklar ise 4 yıl içinde eğitimlerini tamamlayacaklar” dedi.

09/06/2009