slm arkadaslar ben end.elektronk bolumunde okuyorum benim fizik bolumune gecme gibi bi sansım var mı acaba?
slm arkadaslar ben end.elektronk bolumunde okuyorum benim fizik bolumune gecme gibi bi sansım var mı acaba?
Fizik bölümüne dikey geçiş yapma hakkınız yok. Aşağıdaki linkten geçiş yapabileceğiniz bölümlere bakabilirsiniz.
http://www.dikeygecis.org/index.php?...-lisans-4.html
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır."
Mustafa Kemal ATATURK
ben bilgisayar okuyorum seviyorumda bölümümü ii ki gelmişim
arkadaşım bu öncelikle senin ileride ne tür mesleğe sahip olmayı istemenle alakalı bir durum..
bilgisayarı seçersen dikey geçişte ezeli rakiplerin var çok zorlanırsın..
elektrik/elektronik de öyle ...
bana kalırsa otomotive/makinaya merakın varsa bu yönde bir bölüm seç,dikey geçişte biraz temelin varsa ve çalışırsan rahatça geçiş yapabilirsin.. otomotiv mühendisliği mesela yeni açılan bir bölüm ve 2 üniversitede var bildiğim kadarıyla..yani demek istediğim çok mezun yok otomotiv mühendisi olarak..sen bu bölüme girip bitirirsen önün çok açık olur,çünkü piyada otomotiv mühendisi yeni yeni çıkıyor..olmadı makina mühendisliğine gidersin.. makina mühendisliğinin puanları düşük...
ben bilgisayar mezunuyum,şu an 2 yıllığa giriyo olsam kesinlikle makina seçerdim ...nasip işte olmayınca olmuyor ..
onun dışında arkadaşların dediği gibi restorasyon gibi bölüm de seçebilirsin,oradan mimarlığa geçersin..mimarlığın puanları da çok düşük..yıldız yanılmıyorsam geçen sene 264 mü neydi.. ama en düşük bilg müh puanı 284 diye hatırlıyorum..dağlar kadar fark var arada..
dediğim gibi bu tamamen senin ne olmak istediğinle alakalı bir durum,kendine güveniyorsan ben yaparım iradeliyim sabırlıyım deli gibi ders çalışırım sosyal hayatı keserim diyosan buyur bilgisayar yaz![]()
başarılar arkadaşım ..![]()
Merhabalar aranıza bedne yeni katıldım ve bende 4 yıllık bir faüklüte yerine (Anadolu'ya açılmaktan gayrı)..İstanbul'da kalıp potansiyel MYO'lar dan irinde öğrenim görmek istiyorum...İstediklerim şunlar: 1.)Gemi Makineleri İnşaatı 2.)Gemi Makinleri 3.)Gemi İnşaatı 4.) Makine 5.)Güverte 6.)İnşaat 7.)Adalet 8.)Gıda Teknolojisi ......Birçok alternatifin olduğu bir digergamda zor olan hangisini sçmek değil de,nasıl seçeceğimdir...MYO'lara kayıtlar ne zaman başlıyor,üniversite kayıtları ile aynı tarihlerde mi? Ve puan olarak özellikle Say1 puanım bu yazmış olduğun MYO'lara girmeye yetecek mi??? Tahmini Puan:230...Okuldan gelen puan ile 285 ve üzeri olacaktır,malum az ama kaderde değil...Yanıtlarsanız çok minnettar olurum,herşey gönlünüzce olsun...
En doğru kararı yine siz verirsnz hangi alanda çalışma hevesnz varsa oraya doğru yöneln. Bende dz lise sayısal bölm çkşlıyım ve puanım yeterse restorasyon bölümünü düşünüyorum mimarlığa geçiş hakkın var ve dgs de çok zorlamıyorlar dedi hocalarım eğer ora olmazsa kimya. gıda tekn. petrokimya ... düşünüyorum öneririmde
Bana sorarsan bilgisayarı seçme ! Çünkü ben Bilgisayar Mezunuyum ve Bilgisayar benim için yaşam biçimi belkide bir sevgili gibi. Öle amacın olmadığı sürece bu yönde mezunda olsan birşey yapamazsın derim. Benden söylemesi...
meslek liseleri sınavsız geçişle istanbul içini dolduruyor,düz liselerin istanbul içine girmesi mümkün değil..kaldı ki anadoludaki myoların birinci öğretimlerine bile girmeniz zor,çünkü oraları da meslek liseleri dolduruyor..ikinci öğretimlerde boş kontenjan olabiliyor oralara girmeyi deneyebilirsiniz.bir de unutmadan istanbul'da birçok özel üniversitede yüksekokul açıldı,oraları deneyebilirsiniz.
sen şimdiden dersler zor diye duymuştum diyorsun dgs ye hazırlanıp kazanmak daha zor.zoru başaramazsan dgs yi yapamazsın..
![]() |
|
||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|