Merhaba,
Konuyu buraya açmak için geç olduğunun farkındayım. Ama siteyi karıştırırken gördüm ki genelde bir yardımlaşma, sınava gireceklere bir motivasyon, ön hazırlık, tavsiyeler, yaşananlar fazlasıyla var. Bende bunlardan sınava hazırlanırken fazlasıyla yararlandım. Buradan kısaca kendi başımdan geçenleri anlatacağım. Yine sınava gireceklere, bir umut, bir yöntem, bir fikir, bir örnek olsun. Geçen sene bende bu tarz konuları okuyarak hazırlandım. Sınava girecek arkadaşlarıma hazırlanan bu çorbada benimde tuzum olsun.
( Fazla ayrıntıya girmeden önemli noktaları anlatacağım. )
Meslek yüskek okulunu hiç düşünmüyordum üniversiteye hazırlanırken. Sanırım 8. tercihimdi. Afyonkarahisar Meslek Yüksek Okulu, İnşaat bölümü geldi. Okula ilk gittiğimde ODTÜ, İnşaat mühendisliği öğrencisi olmak için gittim ama maratonun daha başıydı. Hocama kayıt günü sordum, " Hocam ben buraya ODTÜ, İnşaat mühendisliğini kazanmak için geldim. Ne yapmalıyım ? " hocanın cevabı çok basitti. " Çalış oğlum. " Bu cevap beni üzdü, fazlasını bekliyordum açıkcası, okulda benden önce sınava girenlerin başarılarını duymak istiyordum ya da nasıl çalıştıklarını, nerelere girdiklerini ama hiç birini duyamadım. Sonra odadan dışarı çıkarken yapı öğretmenliği ve inşaat mühendisliği kazanan öğrenciler olduğunu söyledi. O gün çalışmaya başladım. İlk dönem bölüm birincisi ve yüksek okul ikincisi oldum, ikinci dönemde bölüm birincisi ve yüksek okul üçüncüsü oldum. Ama farkındayım ODTÜ için fazlası gerekiyordu. Nitekim bende fazlasını araştırdım. Bunun için afyonda dershane araştırdım ne yazık ki kafamda ki gibi bir dershane bulamadım. Bunun üzerine bir arkadaşım " yatay geçiş " fikrini kafama soktu. Hacettepe üniversitesine yatay geçiş yaptım. Bir dershaneye kayıt oldum. Önlisans eğitimimin ikinci senesinde bölüm birincisi yüksek okul ikincisi olarak mezun oldum. Netler istediğim gibi değil, ama sene kaybetmemek için mezun olduğum sene kazanmak zorundaydım. Nitekim dikey geçiş yaptım. Sınavı kazandım. ODTÜ, İnşaat Mühendisliği...
Yatay geçiş konusunda, 5 kişi mezun olmaz ise 50 puan mı gelecek konusunda, dershane konusunda vs. elimden geldiğince bilgilerimi paylaşmaya hazırım. Bu siteye borcumu bu şekilde ödeyebileceğimi düşünüyorum. Nasıl hazırlandığımı aşağıda koyu renkli satırda link olarak verdim. Bütün sınavdaşlarıma iyi çalışmalar dilerim....

LinkBack URL
About LinkBacks
Alıntı
istediğin okulu kazanmışsın ya gerçekten çok sevindim.başarılarının devamını diliyorum.
2014)

Paylaş