www.pctk.com.tr
+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 7 Sayfa var
1 2 3 4 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 64

Konu: Kazanana kadar yaşadıklarım (özet)

Doppelganger c.e. şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var c.e. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    46

Kazanana kadar yaşadıklarım (özet)

Merhaba,

Konuyu buraya açmak için geç olduğunun farkındayım. Ama siteyi karıştırırken gördüm ki genelde bir yardımlaşma, sınava gireceklere bir motivasyon, ön hazırlık, tavsiyeler, yaşananlar fazlasıyla var. Bende bunlardan sınava hazırlanırken fazlasıyla yararlandım. Buradan kısaca kendi başımdan geçenleri anlatacağım. Yine sınava gireceklere, bir umut, bir yöntem, bir fikir, bir örnek olsun. Geçen sene bende bu tarz konuları okuyarak hazırlandım. Sınava girecek arkadaşlarıma hazırlanan bu çorbada benimde tuzum olsun.
    ( Fazla ayrıntıya girmeden önemli noktaları anlatacağım. )
    Meslek yüskek okulunu hiç düşünmüyordum üniversiteye hazırlanırken. Sanırım 8. tercihimdi. Afyonkarahisar Meslek Yüksek Okulu, İnşaat bölümü geldi. Okula ilk gittiğimde ODTÜ, İnşaat mühendisliği öğrencisi olmak için gittim ama maratonun daha başıydı. Hocama kayıt günü sordum, " Hocam ben buraya ODTÜ, İnşaat mühendisliğini kazanmak için geldim. Ne yapmalıyım ? " hocanın cevabı çok basitti. " Çalış oğlum. " Bu cevap beni üzdü, fazlasını bekliyordum açıkcası, okulda benden önce sınava girenlerin başarılarını duymak istiyordum ya da nasıl çalıştıklarını, nerelere girdiklerini ama hiç birini duyamadım. Sonra odadan dışarı çıkarken yapı öğretmenliği ve inşaat mühendisliği kazanan öğrenciler olduğunu söyledi. O gün çalışmaya başladım. İlk dönem bölüm birincisi ve yüksek okul ikincisi oldum, ikinci dönemde bölüm birincisi ve yüksek okul üçüncüsü oldum. Ama farkındayım ODTÜ için fazlası gerekiyordu. Nitekim bende fazlasını araştırdım. Bunun için afyonda dershane araştırdım ne yazık ki kafamda ki gibi bir dershane bulamadım. Bunun üzerine bir arkadaşım " yatay geçiş " fikrini kafama soktu. Hacettepe üniversitesine yatay geçiş yaptım. Bir dershaneye kayıt oldum. Önlisans eğitimimin ikinci senesinde bölüm birincisi yüksek okul ikincisi olarak mezun oldum. Netler istediğim gibi değil, ama sene kaybetmemek için mezun olduğum sene kazanmak zorundaydım. Nitekim dikey geçiş yaptım. Sınavı kazandım. ODTÜ, İnşaat Mühendisliği...

Yatay geçiş konusunda, 5 kişi mezun olmaz ise 50 puan mı gelecek konusunda, dershane konusunda vs. elimden geldiğince bilgilerimi paylaşmaya hazırım. Bu siteye borcumu bu şekilde ödeyebileceğimi düşünüyorum. Nasıl hazırlandığımı aşağıda koyu renkli satırda link olarak verdim. Bütün sınavdaşlarıma iyi çalışmalar dilerim....
    Konu c.e. tarafından (05-07-09 Saat 01:43 ) değiştirilmiştir.
    METU CE

<> Nasıl hazırlandım okumak için tıkla

<> Nasıl kazandım (özet) okumak için tıkla

Engelin büyüklüğü , üstesinden gelmenin zaferini arttırır...

..my just imagination.. halimmm şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var halimmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    55
    helal olsun sana...ya bu çalışma azminizin geçmemsi için neler yapıosunuz..ben bi hafta çalıyım 2.hafta kitap açıyorum ne olucak halim
    Hakk'ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil seninle beraber aksın. Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?

Aktif Üye ysfkzgn şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var ysfkzgn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    34
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    24

odtü hedef

Odtü de ortam nasıl..bende odtü düşünüyorum..intibak falan yok diyorlar..peki dersleri geçmek için ne kadar çalışıyorsun??

made in AMERİKA :) vethek seçkin bir yolda olduğunu belli vethek seçkin bir yolda olduğunu belli vethek seçkin bir yolda olduğunu belli vethek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    32
    bir söz vardır hedefi olmayan bir gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez diye istediğin okulu kazanmışsın ya gerçekten çok sevindim.başarılarının devamını diliyorum.
    Fen-Edebiyat fak. Biyoloji(2004-2008)
    AÖF Laborant ve Veteriner Sağlık(2007-2009)
    Veteriner Fakültesi(2009-2014)

Doppelganger c.e. şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var c.e. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    46
    Alıntı halimmm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    helal olsun sana...ya bu çalışma azminizin geçmemsi için neler yapıosunuz..ben bi hafta çalıyım 2.hafta kitap açıyorum ne olucak halim
    Teşekkür ederim. Bu konu da bir hikaye anlatmak istiyorum.
    Bir gün dışarıda bir hayli kar yağmış. Öğretmen öğrencileri dışarı çıkarmış ve demiş ki: " Hadi bakalım çocuklar en düzgün karda iz bırakarak kim yürüyecek? "
    Öğrencilerin hepsi aynı hizadan başlayıp aynı hiza bitirmek üzere başlamışlar yürümeye. Hepsi bitirdikten sonra hoca tüm izlere bakmış ve çok şaşırmış bir tanesi hiç şaşırmadan ip gibi düm düz ilerlemiş. Hoca o izlerin sahibini çağırmış ve sormuş: Çocuğum bu izi nasıl bu kadar düzgün bıraktın?. Çocuk cevap vermiş: Hocam önümde bir ağaç belirledim. Yürürkende onu baz aldım ve sürekli ona bakarak yürüdüm. Bu sebeple bu kadar düzgün çıktı.
    Ben bu hikayeyi çok severim, umarım bu cevap olmuştur.

Alıntı ysfkzgn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Odtü de ortam nasıl..bende odtü düşünüyorum..intibak falan yok diyorlar..peki dersleri geçmek için ne kadar çalışıyorsun??
    ODTÜ' de ortam gayet güzel. Kampüsü öğrenciyi şehirden uzaklaştırıyor. Eskiden şehirden çok uzakmış ODTÜ ama şehir büyüyerek içine almış artık kampüsü. Ortama dair, ağaçları, kafeleri, oturma yerleri, çimleri seni dertlerinden uzaklaştırabilir. Yalnızlığına arkadaş olabilir. Öğrencilerin yaklaşımını sorarsan, hocalar ile birlikte daha önce burayı kazanan "shadow" arkadaşımın da bana söylediklerini bende sana söyliyeyim. Gayet düzgün, dışarıdan yabancı öğrencide çok geliyor. Kimisi Dikey Geçiş Sınavını bilmiyor, bilenler nadiren var. Hocaların tutumu da aynı. Kazandıktan sonra öğrencileri kucaklıyorlar. Nereden geldiğinin önemi yok. İntibak ODTÜ' de yok. Bu konuda da "pippen" arkadaşımdan alıntı yapayım. Hazırlık okuyorsun, sene sonunda Proficiency sınavına giriyorsun. Bu sınavı verirsen bölüme başlıyorsun. İkinci sınıfta sadece Tarih ve Türk dili derslerini saydırabiliyorsun. Bazı bölümlerde yanlış hatırlamıyorsam bu iki dersten de fazlası saydırılabiliyor. Bu konuda ben çok yeniyim, site de " shadow " ve " pippen " arkadaşlar benden çok daha tecrübeliler. Dersleri geçmek için ne kadar çalıştığımı söylemek için erken, çünkü ben henüz hazırlıktayım. Bölümde ki iki arkadaşıma bu konuyu sorabilirsin.

Alıntı vethek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir söz vardır hedefi olmayan bir gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez diye istediğin okulu kazanmışsın ya gerçekten çok sevindim.başarılarının devamını diliyorum.
    Vethek teşekkür ederim. Bu söz çok doğru bir söz. Çok güzel bir tarif olmuş. Veterinerlik için seninde sana yardım eden rüzgarlar ile birlikte yol almanı umuyorum.
    Konu c.e. tarafından (24-03-09 Saat 00:02 ) değiştirilmiştir.
    METU CE

Siteye Erişimi Yasaklanmıştır isaser şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var
    Downloads
    21
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    0

paylaşımların için teşekürler.

bakalım biz nasıl yapacağız bu sene.
    inşallah senin gibi gelir ve sitede yardım isteyenlere bizde yardım ederiz.

Downloads
    19
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    46
    Alıntı isaser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bakalım biz nasıl yapacağız bu sene.
    inşallah senin gibi gelir ve sitede yardım isteyenlere bizde yardım ederiz.
    isaser bu paylaşımların geri dönüşü bekliyor olacağım. Sınava odaklanırsan, kazanmak için yeteri kadar sebebin olursa, kazanmak için yeteri kadar fedakarlık yaparsan neden olmasın ?
    METU CE

Chy Danısmanlık A.Ş. zeena_vera seçkin bir yolda olduğunu belli zeena_vera seçkin bir yolda olduğunu belli zeena_vera seçkin bir yolda olduğunu belli zeena_vera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    14
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    53
    hedefine ulasman çok güzel. ancak yalnızca myo basarılarını anlatmıssın. biraz daha hazırlık sürecini açabilir çalısma planlarından bahsedebilirsen daha güzel olur daha çok faydalanırız.
    Karanlıktan korkmuyorum yalnızlıktan korktuğum kadar. Yalnızca kör oluyorum nasılsa kendi kalabalığımdan.

Bay _Pipo yarasa1987 seçkin bir yolda olduğunu belli yarasa1987 seçkin bir yolda olduğunu belli yarasa1987 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    35
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    63
    gercekten tebrikler ...hedef secmek ve o hedefe her adımda yaklaşmak kısaca bu ...
    Marmara Üniversitesi
    İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
    İşletme i. ö

2008 DGS Başarı sırası : 0000225

Aktif Üye++ ThE_MaTRaX seçkin bir yolda olduğunu belli ThE_MaTRaX seçkin bir yolda olduğunu belli ThE_MaTRaX seçkin bir yolda olduğunu belli ThE_MaTRaX seçkin bir yolda olduğunu belli ThE_MaTRaX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    21
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    37
    Alıntı zeena_vera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hedefine ulasman çok güzel. ancak yalnızca myo basarılarını anlatmıssın. biraz daha hazırlık sürecini açabilir çalısma planlarından bahsedebilirsen daha güzel olur daha çok faydalanırız.
    Katılıyorum vera ya. Hedef belirleme kısmı değilde hedefe doğru yol alırken kat ettiğin yol ve uğraş bizi aydınlatır gibi geliyor..
    2009

Matematik Doğru: 77
    Matematik Yanlış: 3

Türkçe Doğru: 70
    Türkçe Yanlış: 10

AÖBP SAY: 73,098
    DGS Başarı Sırası: 590
    DGS SAY: 280.304

ONDOKUZ MAYIS ÜNİ
    ELEKTRIK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

+ Konu Cevaplama Paneli