DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > Soru - Cevap / DGS - İntibak - MYO - Genel Hakkında Sorular > KPSS, Açık Öğretim Fakultesi - AÖF, ALES, ÖSS ,Diğer Sınavlar ve Genel Konular Hakkında Sorularınız
Şifremi Unuttum? Üye Ol!
dikeygecis.org Duyuruları

KPSS, Açık Öğretim Fakultesi - AÖF, ALES, ÖSS ,Diğer Sınavlar ve Genel Konular Hakkında Sorularınız KPSS - Kamu Personeli Seçme Sınavı,, AÖF - Açok Öğretim Fakültesi, ALES - Akademik Pesonel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, ÖSS - Öğrenci Seçme Sınavı ve diğer Sınavlar ile İlgili Başvuru Tarihleri, Sınav Sonuçları, Netleri hakkında sorularınızı bu bölümde sorabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-01-09, 13:20   #1
Üye

Giriş Tarihi: 07-01-09
Downloads: 0
Uploads: 0
İtibar Gücü: 0
koc06 Sanal Karizma İstemiyor
Question arkadaşlar aöf dgs ye kayıt yaptırdım ama tecil işi nasıl olacak?

arkadaşlar ben 20.nisan.1987 doğumluyum.Ben bu yıl 12/11/2008 tarihinde kayıt yaptırdım.Ben afyon kocatepe ünv.bolvadin myo da okudum.ve 2006 haziranda mezun oldum.ve mezun olduktan sonra 2006 ekim ayında da askerliğimi tecil ettirdim.Bu senenin sonunda 31 aralık 2008 de de erteleme süresi bitti.beni askere sevk edecekleri tarih ise 21 şubat 2009 tarihi olarak yazıyor.Şimdi sorularım şunlar;
1-ben bu tecil işlemini nasıl halledebilirim?
2-Öss ye başvurup ta başvurduğum belgeyle şubeye gidip tecil ettirebilirmiyim?
3-Kaçak durumuna düşünce bir sorun olur mu?Ceza falan alırmıyım.

BANAAYRINTILI NET CEVAPLAR YAZARSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM.ÇÜNKÜ BU DURUMDA OLMAK BENİ HUZURSUZ EDİYOR
koc06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-01-09, 13:24   #2
Aktif Üye

Giriş Tarihi: 26-01-06
Downloads: 19
İtibar Gücü: 51
mbelek448 Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
koc06 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
arkadaşlar ben 20.nisan.1987 doğumluyum.ben bu yıl 12/11/2008 tarihinde kayıt yaptırdım.ben afyon kocatepe ünv.bolvadin myo da okudum.ve 2006 haziranda mezun oldum.ve mezun olduktan sonra 2006 ekim ayında da askerliğimi tecil ettirdim.bu senenin sonunda 31 aralık 2008 de de erteleme süresi bitti.beni askere sevk edecekleri tarih ise 21 şubat 2009 tarihi olarak yazıyor.şimdi sorularım şunlar;
2-öss ye başvurup ta başvurduğum belgeyle şubeye gidip tecil ettirebilirmiyim?
3-kaçak durumuna düşünce bir sorun olur mu?ceza falan alırmıyım.

Banaayrıntılı net cevaplar yazarsanız çok mutlu olurum.çünkü bu durumda olmak beni huzursuz ediyor
kardeş senn bölüm nedir? Açıköğretim 3.sınıfa mı kayıt yaptırdın yoksa hazırlık mı?
mbelek448 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-01-09, 13:29   #3
Üye

benim bölüm işletme ve lisans programına hazırlık (dgs) a kayıt yaptırdım.

neden cevap gelmiyor ya arkadaşlar

Bu mesaj en son " 07-01-09 " tarihinde saat 15:08 itibariyle Lonicera tarafından düzenlenmiştir... Neden: Ard arda mesaj yazmak forum kurallarına aykırıdır
Eski 08-01-09, 11:49   #4
Üye

arkadaşlar hala bir cevap gelmedi.lütfen cevabınızı bekliyorum.
Eski 09-01-09, 02:51   #5
Üye

Giriş Tarihi: 22-12-08
İtibar Gücü: 8
Mysteryx Sanal Karizma İstemiyor
Aynı durum bende de var, intibakta tecil hakkın yok ama Öss Başvuru belgesiyle tecil hakkın var(tabi şubene ısrar etmen gerekir,bazıları prob çıkarıyor) Böylece Ağustos a kadar tecil alırsın ama unutmaki bu tecil aöf intibakı geçipte normale kadar yetmiyor.Bu yüzden öss de tekrar aöf vs. tutturmalısın ve birde unutmadan şubat ta tecile gittiğinde yoklama belgesi vs. geldi die de bişyler söyle kesn
Mysteryx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-01-09, 12:41   #6
Üye

Alıntı:
Mysteryx tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
ve birde unutmadan şubat ta tecile gittiğinde yoklama belgesi vs. geldi die de bişyler söyle kesn
nasıl burayı anlamadım açıklarmısın
Eski 10-01-09, 00:18   #7
Üye

Giriş Tarihi: 22-12-08
İtibar Gücü: 8
Mysteryx Sanal Karizma İstemiyor
Afedersin yanlış yazmışım, tecil için askerlik şubene gittiğinde eğer sorarlarsa yoklama kağıdı fln gelmedi dersin.Ama sen gittiğinde kısaca sevki ertelettirecem yani öss sınavına gireceğimden ağustos a kadar tecil alacaksın<bu arada bakaya fln m da demee> Ağustos tada illaki bir yeri tutturup ,o sonuç belgesiyle askerlik şubesnden yne tecil alacan.
Mysteryx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-01-09, 00:37   #8
Üye

Giriş Tarihi: 02-11-06
Downloads: 247
İtibar Gücü: 40
huricane Sanal Karizma İstemiyor
Selamlar

Asker alma dairesi başkanlığının(www.asal.msb.gov.tr) resmi sitesinde erteleme işlemiyle ilgili bir açıklama var:
"2 veya 3 yıllık önlisans programlarından mezun olup da lisans programlarına devam edebilmek için ÖSYM' ce açılacak dikey geçiş sınavlarına katılacaklar ile kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına sınavsız kayıt yaptıracaklar, kayıt yaptıracakları celp dönemlerinden birinde bakaya kalsalar dahi askerlikleri ertesi yıla bırakılır"
Bana göre bu şekilde sorun çıkartmadan ertelemeleri lazım ancak aralarından bazıları karşışındaki kişiyi askere almaya programlı olduğu için sorun çıkartıyor.Şahsen ben tecil için gittiğimde sorun çıkardılar ve aynen yukarıdaki açıklamayı onlara yaptım.Bana dedi ki sen dersini çalışmışsın Bende dedim yapmak zorundayım.Ve ertelettim...
huricane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-01-09, 00:47   #9
Reis-i Cumhur

Giriş Tarihi: 02-08-05
Blog Başlıkları: 4
Downloads: 39
Uploads: 15
İtibar Gücü: 120
YusuF iyi yolda ilerliyorYusuF iyi yolda ilerliyorYusuF iyi yolda ilerliyorYusuF iyi yolda ilerliyorYusuF iyi yolda ilerliyorYusuF iyi yolda ilerliyorYusuF iyi yolda ilerliyorYusuF iyi yolda ilerliyorYusuF iyi yolda ilerliyorYusuF iyi yolda ilerliyor
Alıntı:
huricane tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Selamlar

Asker alma dairesi başkanlığının(www.asal.msb.gov.tr) resmi sitesinde erteleme işlemiyle ilgili bir açıklama var:
"2 veya 3 yıllık önlisans programlarından mezun olup da lisans programlarına devam edebilmek için ÖSYM' ce açılacak dikey geçiş sınavlarına katılacaklar ile kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına sınavsız kayıt yaptıracaklar, kayıt yaptıracakları celp dönemlerinden birinde bakaya kalsalar dahi askerlikleri ertesi yıla bırakılır"
Bana göre bu şekilde sorun çıkartmadan ertelemeleri lazım ancak aralarından bazıları karşışındaki kişiyi askere almaya programlı olduğu için sorun çıkartıyor.Şahsen ben tecil için gittiğimde sorun çıkardılar ve aynen yukarıdaki açıklamayı onlara yaptım.Bana dedi ki sen dersini çalışmışsın Bende dedim yapmak zorundayım.Ve ertelettim...
Bu konu ilk mezun oldugunuz yıl için geçerli ve ayrıca aöf de sınavsız geçişten kasıt intibaksız direkt 3. sınıfa devam etmektir.
YusuF Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-01-09, 00:56   #10
Aktif Üye+

Giriş Tarihi: 14-02-07
Downloads: 8
İtibar Gücü: 36
axiseytan1 daha yeniaxiseytan1 daha yeni
Alıntı:
koc06 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
arkadaşlar ben 20.nisan.1987 doğumluyum.Ben bu yıl 12/11/2008 tarihinde kayıt yaptırdım.Ben afyon kocatepe ünv.bolvadin myo da okudum.ve 2006 haziranda mezun oldum.ve mezun olduktan sonra 2006 ekim ayında da askerliğimi tecil ettirdim.Bu senenin sonunda 31 aralık 2008 de de erteleme süresi bitti.beni askere sevk edecekleri tarih ise 21 şubat 2009 tarihi olarak yazıyor.Şimdi sorularım şunlar;
2-Öss ye başvurup ta başvurduğum belgeyle şubeye gidip tecil ettirebilirmiyim?
3-Kaçak durumuna düşünce bir sorun olur mu?Ceza falan alırmıyım.

BANAAYRINTILI NET CEVAPLAR YAZARSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM.ÇÜNKÜ BU DURUMDA OLMAK BENİ HUZURSUZ EDİYOR

Arkadaşım aöf de dikey geçiş ile 3. sınıf işletmeye kayıt yaptırdığın için askerlik yönünden bir sakıncan yoktur. aöf bağlı bulunduğun askerlik şubesine
öğrenci olduğuna dair evrakı gönderiyor. Eğer göndermez ise aöf bürosundan
verilen evrakı alıp kütüğünün bulunduğu askerlik şb. gönderebilirsin.

uyarı ! aöf de aynı sınıfta 2 yıl üst üste kalırsan askerlik tecil olmuyor !

Aöf de Dgs ile 3. sınıfa değilde intibak (hazırlık) sınıfına kayıt yaptırsaydın

hazırlık sınıfında askerlik tecil olmuyor...
axiseytan1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç