www.pctk.com.tr
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 1 2 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 17

Konu: arkadaşlar aöf dgs ye kayıt yaptırdım ama tecil işi nasıl olacak?

Üye koc06 şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    0

Question arkadaşlar aöf dgs ye kayıt yaptırdım ama tecil işi nasıl olacak?

arkadaşlar ben 20.nisan.1987 doğumluyum.Ben bu yıl 12/11/2008 tarihinde kayıt yaptırdım.Ben afyon kocatepe ünv.bolvadin myo da okudum.ve 2006 haziranda mezun oldum.ve mezun olduktan sonra 2006 ekim ayında da askerliğimi tecil ettirdim.Bu senenin sonunda 31 aralık 2008 de de erteleme süresi bitti.beni askere sevk edecekleri tarih ise 21 şubat 2009 tarihi olarak yazıyor.Şimdi sorularım şunlar;
    1-ben bu tecil işlemini nasıl halledebilirim?
    2-Öss ye başvurup ta başvurduğum belgeyle şubeye gidip tecil ettirebilirmiyim?
    3-Kaçak durumuna düşünce bir sorun olur mu?Ceza falan alırmıyım.

BANAAYRINTILI NET CEVAPLAR YAZARSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM.ÇÜNKÜ BU DURUMDA OLMAK BENİ HUZURSUZ EDİYOR

<<MEHMET>> mbelek448 şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var mbelek448 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    66
    Alıntı koc06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben 20.nisan.1987 doğumluyum.ben bu yıl 12/11/2008 tarihinde kayıt yaptırdım.ben afyon kocatepe ünv.bolvadin myo da okudum.ve 2006 haziranda mezun oldum.ve mezun olduktan sonra 2006 ekim ayında da askerliğimi tecil ettirdim.bu senenin sonunda 31 aralık 2008 de de erteleme süresi bitti.beni askere sevk edecekleri tarih ise 21 şubat 2009 tarihi olarak yazıyor.şimdi sorularım şunlar;
    2-öss ye başvurup ta başvurduğum belgeyle şubeye gidip tecil ettirebilirmiyim?
    3-kaçak durumuna düşünce bir sorun olur mu?ceza falan alırmıyım.

Banaayrıntılı net cevaplar yazarsanız çok mutlu olurum.çünkü bu durumda olmak beni huzursuz ediyor
    kardeş senn bölüm nedir? Açıköğretim 3.sınıfa mı kayıt yaptırdın yoksa hazırlık mı?
    Tatlıda olsa acıdır, ilimsiz, ibadetsiz geçen günler; Acıda olsa tatlıdır, Allah yolunda tükenen nefes...

İNTİBAK FATİHİ

>>>2009 DGS KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENİSLİĞİ(İÖ)

Downloads
    0
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    0
    benim bölüm işletme ve lisans programına hazırlık (dgs) a kayıt yaptırdım.

neden cevap gelmiyor ya arkadaşlar
    Konu Lonicera tarafından (07-01-09 Saat 16:08 ) değiştirilmiştir. Sebep: Ard arda mesaj yazmak forum kurallarına aykırıdır

Downloads
    0
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    0
    arkadaşlar hala bir cevap gelmedi.lütfen cevabınızı bekliyorum.

Üye Mysteryx şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    24
    Aynı durum bende de var, intibakta tecil hakkın yok ama Öss Başvuru belgesiyle tecil hakkın var(tabi şubene ısrar etmen gerekir,bazıları prob çıkarıyor) Böylece Ağustos a kadar tecil alırsın ama unutmaki bu tecil aöf intibakı geçipte normale kadar yetmiyor.Bu yüzden öss de tekrar aöf vs. tutturmalısın ve birde unutmadan şubat ta tecile gittiğinde yoklama belgesi vs. geldi die de bişyler söyle kesn

Downloads
    0
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    0
    Alıntı Mysteryx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ve birde unutmadan şubat ta tecile gittiğinde yoklama belgesi vs. geldi die de bişyler söyle kesn
    nasıl burayı anlamadım açıklarmısın

Üye Mysteryx şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    24
    Afedersin yanlış yazmışım, tecil için askerlik şubene gittiğinde eğer sorarlarsa yoklama kağıdı fln gelmedi dersin.Ama sen gittiğinde kısaca sevki ertelettirecem yani öss sınavına gireceğimden ağustos a kadar tecil alacaksın<bu arada bakaya fln m da demee> Ağustos tada illaki bir yeri tutturup ,o sonuç belgesiyle askerlik şubesnden yne tecil alacan.

Üye huricane şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var huricane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    252
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    55
    Selamlar

Asker alma dairesi başkanlığının(www.asal.msb.gov.tr) resmi sitesinde erteleme işlemiyle ilgili bir açıklama var:
    "2 veya 3 yıllık önlisans programlarından mezun olup da lisans programlarına devam edebilmek için ÖSYM' ce açılacak dikey geçiş sınavlarına katılacaklar ile kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına sınavsız kayıt yaptıracaklar, kayıt yaptıracakları celp dönemlerinden birinde bakaya kalsalar dahi askerlikleri ertesi yıla bırakılır"
    Bana göre bu şekilde sorun çıkartmadan ertelemeleri lazım ancak aralarından bazıları karşışındaki kişiyi askere almaya programlı olduğu için sorun çıkartıyor.Şahsen ben tecil için gittiğimde sorun çıkardılar ve aynen yukarıdaki açıklamayı onlara yaptım.Bana dedi ki sen dersini çalışmışsın Bende dedim yapmak zorundayım.Ve ertelettim...

Bölüm Yöneticisi YusuF etkileyici bir atmosfer sağlar YusuF etkileyici bir atmosfer sağlar YusuF etkileyici bir atmosfer sağlar YusuF etkileyici bir atmosfer sağlar YusuF etkileyici bir atmosfer sağlar YusuF etkileyici bir atmosfer sağlar YusuF etkileyici bir atmosfer sağlar YusuF etkileyici bir atmosfer sağlar YusuF etkileyici bir atmosfer sağlar YusuF etkileyici bir atmosfer sağlar YusuF etkileyici bir atmosfer sağlar YusuF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    48
    Uploads
    17
    Blog Girişleri
    10
    İtibar Gücü
    149
    Alıntı huricane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar

Asker alma dairesi başkanlığının(www.asal.msb.gov.tr) resmi sitesinde erteleme işlemiyle ilgili bir açıklama var:
    "2 veya 3 yıllık önlisans programlarından mezun olup da lisans programlarına devam edebilmek için ÖSYM' ce açılacak dikey geçiş sınavlarına katılacaklar ile kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına sınavsız kayıt yaptıracaklar, kayıt yaptıracakları celp dönemlerinden birinde bakaya kalsalar dahi askerlikleri ertesi yıla bırakılır"
    Bana göre bu şekilde sorun çıkartmadan ertelemeleri lazım ancak aralarından bazıları karşışındaki kişiyi askere almaya programlı olduğu için sorun çıkartıyor.Şahsen ben tecil için gittiğimde sorun çıkardılar ve aynen yukarıdaki açıklamayı onlara yaptım.Bana dedi ki sen dersini çalışmışsın Bende dedim yapmak zorundayım.Ve ertelettim...
    Bu konu ilk mezun oldugunuz yıl için geçerli ve ayrıca aöf de sınavsız geçişten kasıt intibaksız direkt 3. sınıfa devam etmektir.
    Sabretmek acıdır, meyvesi tatlı....

Aktif Üye++ axiseytan1 seçkin bir yolda olduğunu belli axiseytan1 seçkin bir yolda olduğunu belli axiseytan1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    53
    Alıntı koc06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben 20.nisan.1987 doğumluyum.Ben bu yıl 12/11/2008 tarihinde kayıt yaptırdım.Ben afyon kocatepe ünv.bolvadin myo da okudum.ve 2006 haziranda mezun oldum.ve mezun olduktan sonra 2006 ekim ayında da askerliğimi tecil ettirdim.Bu senenin sonunda 31 aralık 2008 de de erteleme süresi bitti.beni askere sevk edecekleri tarih ise 21 şubat 2009 tarihi olarak yazıyor.Şimdi sorularım şunlar;
    2-Öss ye başvurup ta başvurduğum belgeyle şubeye gidip tecil ettirebilirmiyim?
    3-Kaçak durumuna düşünce bir sorun olur mu?Ceza falan alırmıyım.

BANAAYRINTILI NET CEVAPLAR YAZARSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM.ÇÜNKÜ BU DURUMDA OLMAK BENİ HUZURSUZ EDİYOR

Arkadaşım aöf de dikey geçiş ile 3. sınıf işletmeye kayıt yaptırdığın için askerlik yönünden bir sakıncan yoktur. aöf bağlı bulunduğun askerlik şubesine
    öğrenci olduğuna dair evrakı gönderiyor. Eğer göndermez ise aöf bürosundan
    verilen evrakı alıp kütüğünün bulunduğu askerlik şb. gönderebilirsin.

uyarı ! aöf de aynı sınıfta 2 yıl üst üste kalırsan askerlik tecil olmuyor !

Aöf de Dgs ile 3. sınıfa değilde intibak (hazırlık) sınıfına kayıt yaptırsaydın

hazırlık sınıfında askerlik tecil olmuyor...

' Marmara Üniversitesi
    İktisadi ve idari bilimler fakültesi - EKONOMETRİ '