DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Sorular, Testler, Kaynaklar, Çalışma Yöntemleriniz ve Destek Grupları > DGS Kaynak İnceleme
Şifremi Unuttum? Üye Ol!
DGS Kaynak İnceleme DGS ile ilgili hangi kitap iyi,hangi kitaplara çalışmalıyım? Bu sorular hakkında üyelerin cevabını bu bölümde okuyabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-12-08, 21:25   #1
Aktif Üye

Giriş Tarihi: 05-11-06
Downloads: 28
Uploads: 0
İtibar Gücü: 39
drunkard Sanal Karizma İstemiyor
Exclamation Dikkati Güçlendirme ?

Merhaba Arkadaşlar,
Dikkat eksikliği veya bildiğin soruda dahi fazla oyalanma sorunu yaşıyan arkadaşlar var mı ? Bunun için Dikkati güçlendirme Seti diye birşey çıkmış, fiyatı biraz tuzlu geldide acaba alıpta memnun kalan ya da herhangi tavsiyesi olan varmı ? Teşekkürler.
drunkard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-12-08, 21:34   #2
Üye

Giriş Tarihi: 25-07-08
Downloads: 9
İtibar Gücü: 14
b_ü_ş_r_a Sanal Karizma İstemiyor
aynı sorun bende de varr yaaa offf en kıytırık sorularda bile "aman yanlıs yapmıyım" die zaman harcıyorum bu da bana dezavantaj olarak dönüo tabii...
b_ü_ş_r_a Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-12-08, 21:52   #3
Aktif Üye

Giriş Tarihi: 31-10-08
Blog Başlıkları: 4
Downloads: 3
İtibar Gücü: 10
Musteg Sanal Karizma İstemiyor
ya böyle setlerin yarar sagladıgını sanmıyorum.
Musteg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-12-08, 22:01   #4
SABIRRRRR

Giriş Tarihi: 25-07-07
Downloads: 21
İtibar Gücü: 30
kacamak006 Sanal Karizma İstemiyor
etkili olabilir bence ama sistemli çalışırsak , göz kaslarını güçlendirirsek dikkat de tam olur soruları hızlıda yaparız süre miz de artmış olur...
kacamak006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-12-08, 23:03   #5
Aktif Üye

Giriş Tarihi: 16-12-08
Downloads: 1
İtibar Gücü: 9
arlanmazz Sanal Karizma İstemiyor
bu tarz sistemler var ve gerçek arkadaşlar... benim bildiğim mega hafıza setleri
arlanmazz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-12-08, 23:16   #6
İSTİSNAA

Giriş Tarihi: 08-03-07
Downloads: 38
İtibar Gücü: 35
elifyasin Sanal Karizma İstemiyor
arkadaşım bu tarz setlerle zaman harcayacağına bence soru çözerek pratik yapmalısın. net sayın ne kadar artarsa kendine güvenin ve dikkatin de bununla doğru orantılı olarak iyi duruma gelecektir.
şöyle bir yöntem önerebilirim: dikkat etmediğin yanlış yaptığın noktaları bir kenara not alarak soru çözmeden önce ya da çözme esnasında arada bu listeye göz gezdirebilirsin. bu benim düşüncem gerçi yine de sen bilirsin...
elifyasin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-12-08, 23:27   #7
Aktif Üye

Giriş Tarihi: 25-03-08
Blog Başlıkları: 4
Downloads: 2
İtibar Gücü: 19
Söz Yitimi Sanal Karizma İstemiyor
Ben dahil birçok kişide bu problem oluyor. Bu tarz setlere güvenmek bence kişinin özgüvenine zarar verir. Programlı ve isabetli soru çözümü belli bir zaman sonra bu sıkıntıyı giderir.
Söz Yitimi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-12-08, 23:33
drunkard
Bu mesaj silinmiştir. drunkard. Neden: gereksizmiş
Eski 30-12-08, 23:38   #8
Aktif Üye++

Giriş Tarihi: 24-01-08
Downloads: 35
İtibar Gücü: 25
kararsızz Sanal Karizma İstemiyor
benimde sözelde aynı sorunum oluyor.test çözerken okuduğum şeyi hayal ederek rahtatlıkla yapıyorum ve doğru yapıyorum ama deneme yaptığım zaman yada girdiğim denemelerde o parçaya konsantre olamıyorum,kaç kez okumak zorunda kalıyorum.sanırım benim sorunum heyecan
kararsızz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-12-08, 01:15   #9
Üye

Giriş Tarihi: 24-10-08
Downloads: 48
Uploads: 5
İtibar Gücü: 11
dpu_lu Sanal Karizma İstemiyor
bence bu sorun psikolojik ancak bunun için yardım almaya gerek olmadığını düşünüyorum. sınavda 10 geçişten 7 sinde dikkatin bozulması ve kolayca çözdüğün soruda bir çeldiriciye kanıp yanlış yaptığını düşünürek tekrar kontrol etmek istemek; sınav heyecanı budur arkadaşlar. ben bu sorunu liseden mezun olduğumda girdiğim ilk öss sınavında yaşamıştım. hatta daha fazlasıydı benimki soruları okuyamıyordum bazen özellikle bir önceki sorunun çözümü basit gelmişse. bundan kurtulmanın "yani sınav stresinden" tek bir yolu var. konulara tam olarak hakim olmak. bunu deneyin gerçekten işe yarıyor. konuya tam hakim olduğunuzda (konu ile ilgili tüm çözüm tekniklerini öğrenmek ve içinizi rahat ettirecekse abartı derecede pratik yapmak) bu stresin %50sini yenersiniz.

diğer %50'de kendine değer vermekten geçiyor. bu konuda yapabileceğiniz şu bu sınavda mutlaka kazanacağıma şartlanmamak. çünkü şartlanmak insanda çok büyük stres yaratıyor "ya kazanamassam" korkusu "emeklerin boşa gitmesi" korkusu insanın dikkatini ve özgüvenini yıkan en büyük etken. sınava hazırlanırken şunu söyleyin kendinize ve inanın söylediklerinize "bu sefer olmazsa bir dahaki sınava yeterli bir alt yapım olacak, alt yapım eksik kalsa bile bir dahaki sefere tamamlamam gerekn daha az eksiğim olacak ve bir dahaki sefer en güçlü adaylardan biri olacağım"

bu yöntemlerle sınav stresini zararsız ölçüye çekebilirsiniz ve yaşadığınız sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. tecrübe ile sabittir tavsiye ederim.
dpu_lu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-12-08, 05:32   #10
Üye

Giriş Tarihi: 22-06-07
Downloads: 3
İtibar Gücü: 30
murata Sanal Karizma İstemiyor
bence daha fazla soru çözerek ve kitap okuyarak çözülebilir bu sorun....
murata Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç