www.pctk.com.tr
+ Konu Cevaplama Paneli
4. Sayfa - Toplam 35 Sayfa var
BirinciBirinci 1 2 3 4 5 6 7 14 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 31 ile 40 ve 346

Konu: Yükseköğretim Kurulu (YÖK), “Meslek Yüksek Okullarına (MYO) sınavsız girişin kaldırılmasına” karar verdi.

THE MECHANICAL ENGINEERIN Reşit Dere şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var Reşit Dere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    132
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    32
    valla bilmiyom yine bişeyleri kurcalıyolar zaten sınavlıydı neden sınavsız geçiş yaptılar ondan sonra sınavsız geçişi kaldırıp tekrar sınavla alıyolar onu anlamadım... Aslında sorun meslek liselerine verilen eğitimde habire deli gibi sınav sınav sınav yapcaklarına baştaki sorun meslek liselerindeki eğimi düzeltsinler sonra zaten gerisi gelir (nitelikli ,özverili ,karakter sahibi insan v.b.) sınavlar ülkesi Türkiye de sonumuz hayrola...
    "Tanrı zar atmaz!"
    "Hayat her zaman bir birşey olmaktır, asla mevcut olmak değil."
    Albert Einstein
    Dahiler soruyu görmeden cevabı görürler.
    THE MECHANICAL ENGINEERING
    iyi ki bi Einstein nın resmini koyuk

Üye paschaa_37 şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var paschaa_37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    18
    arkadaşlar az önce haberlerde duydum yök başkanı açıklama yaptı dgs kontenjanları artacakmış geçen sene dgs de ilgili fakülteye ilgili bölüme 1 kişi girmişse bu sene 2 kişi girecekmiş hayırlı olsun...

belki bir gün mutualist şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var mutualist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    71
    çok doğru bir kararr
    TURUNCUYUZ TURUNCUSUN TURUNCULAR

Üye Lav!nya_05 şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var Lav!nya_05 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    38
    bencede bu çok dogru bi karar emeksiz gelip başlıolar ve o bölümden mezun olan çok az oluyo herkes aynı diil ama sınavsız geçiş başlayalı üniversitelerin myo larında başarı oranı çok ciddi düşmüş ben isabetli bi karar oldugunu düşünüorum
    ve bu kaarar verilirken geçiş kaldırılacak ve dgs geçiş kontenjanları artırılacak denildi dediklerini yaparlarsa süper olur

Hayatı sen aldıktan sonra ölmek, şeker gibi tatlı şeydir
    Seninle olduktan sonra ölüm, tatlı candan daha tatlıdır...
    MEVLANA

Aktif Üye+ hacer66 şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var hacer66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Blog Girişleri
    1
    İtibar Gücü
    23
    Süper olur kontenjan artışı tabi bu yıl uygulanırsa.Gayet güzel düzenlemelere gitmiş yök. Ben de katılıyorum sınavsız geçişin iptal edilmesine.Ama inşallah kontanjan artışı bu yıl olur.

Editör MUSTAFA023 seçkin bir yolda olduğunu belli MUSTAFA023 seçkin bir yolda olduğunu belli MUSTAFA023 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    86
    Uploads
    5
    İtibar Gücü
    48
    Arkadaşlar ben size demiştim biraz bekleyelim diye inşallah bu sene bu kararlar uygulanacak.Çünkü yök başkanının bir açıklaması vardı dikkat ederseniz."2009-2010 için yapılacak ufak değişiklikler var bu değişiklikleri zamanı geldiğinde açıklayacağız demişti." Yani marmara üniversitesi A bölümüne 100 kişi alıyorsa %10u 10 kişi olur buda çok iyi bir şey olur .İnşallah bu sene güzel çalışıp kazanmak kalıyor bize.Başarılar

Aktif Üye++ tolgahanat şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var
    Downloads
    96
    Uploads
    1
    İtibar Gücü
    63
    Alıntı paschaa_37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar az önce haberlerde duydum yök başkanı açıklama yaptı dgs kontenjanları artacakmış geçen sene dgs de ilgili fakülteye ilgili bölüme 1 kişi girmişse bu sene 2 kişi girecekmiş hayırlı olsun...
    " fakülteye ilgili bölüme 1 kişi girmişse bu sene 2 kişi girecekmiş " bu yök başkanının ifadesimidir acaba ? çünkü bu %10 kontenjan ayrılması demek değildir daha az bir oran demektir %2 gibi.

Üye singlemanx şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var
    Downloads
    28
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    64
    Alıntı İntibak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    MYO'lardan lisans programlarına dikey geçiş yoluyla, dikey geçiş sınavlarında başarılı olmak koşuluyla, lisans programı giriş kontenjanının yüzde 10'u kadar öğrenci kabul edilecek. Hangi lisans programına hangi MYO programından dikey geçiş yoluyla öğrenci kabul edileceği YÖK tarafından belirlenecek.

eğer bu değişiklik uygulanırsa kontenjanlar en az % 50 artıyor demektir....
    umarım sözde kalmaz
    Lütfen yazıyı dikkatli okuyalım ! lisans programına giriş kontejanının %10 diyor.
    Lisans programlarının giriş kontenjanı 30 - 40 arası değişiyor.Bunun %10 u demek 3 - 4 kişi demektir.Zaten bu kontenjan mevcut DGS sisteminde vardır.Yani her üniversite her bölüm için 3-4 kişiyi zaten alıyor.Bu demektir sınırlı kontenjan ileriki dönemlerde de devam edecek...MYO ların DGS deki beklentileri karşılanmayacak...

Editör MUSTAFA023 seçkin bir yolda olduğunu belli MUSTAFA023 seçkin bir yolda olduğunu belli MUSTAFA023 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    86
    Uploads
    5
    İtibar Gücü
    48
    söylenen ifade spikerin kendi yorumu olabilir fakat şöyle bir durum da söz konusu eğer sizin bölümünüzden dikey geçiş ile öğrenci alınıyorsa alınmamasına karar verilebilir.

made in AMERİKA :) vethek seçkin bir yolda olduğunu belli vethek seçkin bir yolda olduğunu belli vethek seçkin bir yolda olduğunu belli vethek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    32
    Alıntı adev Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    keskeeeeee artsa ama bıde su var 100 kısıde alsalar sız calısmayıp yatarsanız calısan 100 kısı yerlesır yıne acıkta kalırsınız.
    o artık herkesin kendi sorunu. hayallere kapılıp nasıl olsa kontenjanlar artar, benim tercih edeceğim yerlerin bu sene puanı düşer vb. gibi düşüncelere kapılıp çalışmayanlar Ağustos gelip çattığında görürler

Alıntı singlemanx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lütfen yazıyı dikkatli okuyalım ! lisans programına giriş kontejanının %10 diyor.
    Lisans programlarının giriş kontenjanı 30 - 40 arası değişiyor.Bunun %10 u demek 3 - 4 kişi demektir.Zaten bu kontenjan mevcut DGS sisteminde vardır.Yani her üniversite her bölüm için 3-4 kişiyi zaten alıyor.Bu demektir sınırlı kontenjan ileriki dönemlerde de devam edecek...MYO ların DGS deki beklentileri karşılanmayacak...
    bu dediğiniz şey ÖSS kontenjanı yüksek olan bölümler için iyi birşey.

mesela benim istediğim bölüme ÖSS ile 160 öğrenci alıyorlar.eğer dediklerini uygularlarsa DGS ile 3 kişi yerine 16 kişi alırlar
    Fen-Edebiyat fak. Biyoloji(2004-2008)
    AÖF Laborant ve Veteriner Sağlık(2007-2009)
    Veteriner Fakültesi(2009-2014)

+ Konu Cevaplama Paneli