DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Hakkında Bilgi Kategorisi > DGS ve Önlisans Mezunu / Öğrencileri ile İlgili Güncel Haberler
Şifremi Unuttum? Üye Ol!
DGS ve Önlisans Mezunu / Öğrencileri ile İlgili Güncel Haberler 2008 - 2009 - 2010 DGS - Dikey Geçiş Sınavı ile ilgili güncel haberler, sınav açıklanma tarihi, sınav başvuru tarihi, dgs yönetmeliği ile ilgili değişiklikler, ösym duyuruları ile ilgili konular. İntibak ve Meslek Yüksek Okulları ile ilgili güncel haberler.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-12-08, 16:42   #1
...::.HayALLaH.::...

Giriş Tarihi: 26-02-07
Downloads: 25
Uploads: 0
İtibar Gücü: 45
Elma_KuяDu iyi yolda ilerliyorElma_KuяDu iyi yolda ilerliyorElma_KuяDu iyi yolda ilerliyorElma_KuяDu iyi yolda ilerliyorElma_KuяDu iyi yolda ilerliyorElma_KuяDu iyi yolda ilerliyor
Kpss 2008/4 Tercih Klavuzu Yayınlandı

Evet arkadaşlar klavuz yayınlandı..

Aşşağıdaki linkten klavuza ulaşabilirsiniz.Hepimize hayırlı olsun..

http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.a...E9426D1B53E3A6

Üyelerimizden sorular ve cevaplar

1-
Alıntı:
Alıntı:
aalperr tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Tercih klavuzunu ösym büro veya merkezlerinde bulmak mümkünmü?İyi çalışmalar...
Basın açıklamasına göre tercih kılavuzu sadece ösym nin sitesinde mevcut.
http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.a...E9426D1B53E3A6
üstteki linkten ulaşabilirsiniz.
Alıntı:
enebuse tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
ya bide 7229 var,onun 6225 ve 7305 den farkı ne??
6225:M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak
7229:İki Yıllık Yüksekokul Mezunu Olup Meb'den Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına
Sahip Olmak
7305:2.2. BİLGİSAYAR İŞLETMENİ
“Bilgisayar İşletmeni” kadro veya pozisyonlarını tercih edecek adayların;
a) Öğrenim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmaları veya,
b) Öğrenim kurumlarının diğer bölümlerinden mezun olanların Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı
Bilgisayar İşletmeni Sertifikası sahibi olmaları,şarttır.

6225 ve 7229 için de aşağıdaki gibi bir ek açıklama yapılmış.
3.10:Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, “M.E.B.’dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak” niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir.

7305 için sertifikanız olması gerekiyor.Diğerleri için örgün bir üniversitede bilgisayar dersi görmeniz yeterli
Alıntı:
Alıntı:
aalperr tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Merhaba herkese,klavuzda puanlar yazmıyor.Ben bilgi yönetimi önlisans mezunuyum 71 kpss puanı aldım.Sadece 3253 kodlu kadroları mı tercih edeceğim?Bilgisayar işletmenliği sertifikam yok.Bu yerleşmemi etkilermi?İyi çalışmalar...
Kendi bölümünüzle ilgili olarak 3253 aranan nitelik kodlu yerleri tecrih edebilirsiniz.
3001 (Meslek yüksekokullarının herhangibir programından mezun olmak.) aranan nitelik kodlu yerleri de tercih edebilirsiniz
Eğer okulda bilgisayar dersi gördüyseniz 6225 veya 7229 aranan nitelik kodlu yerleri de tercih edebilirsiniz.
Alıntı:
Alıntı:
czem_20 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
arkadaşlar size bir sorum olacak işletme önlisans mezunuyum 6225 ile 6227 nin ne farkları var??? bir de elimde MEB onaylı bilgisayar meslek dalı eğitim programları kurs sertifikası var bu hangisine giriyor???? (6225 mi 6227 mi)son olarak ben 6289 ve 7229 alanlarından da bu kriterlere göre tercih yapabilir miyimmmm?????
6225 M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak
6227 M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar Programcısı Sertifikası Sahibi Olmak
Birinde bilgisayar programcılığı sertifikanız olması gerekir.Elinizdeki sertifika 6225 7229 ve, 7305 için geçerli olabilir ama kesin bilgi için MEB'na sorun isterseniz.6289 (M.E.B.'Dan Onaylı İngilizce Temel İşletme ,Bilgisayar Ve Turizm Serti. Sahibi Olmak)aranan nitelik kodlu yerleri tercih edemezsiniz bence çünkü tercih edebilmeniz için İngilizce temel işletme ve turizm sertifikalarınızın da olması gerekir.
Alıntı:
Alıntı:
losthopes tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
tercihler için şifre istio.şifresini alan varmı hiç.bana şifre falan söylememişlerdi.
2008 KPSS başvurmuştun. Kimlik no hemde şifre kullanmıştın... Aynısı şifre kullanmalısın...

http://ais.osym.gov.tr/ tercih yapabilirsiniz... Hayırlısı işlere...
Alıntı:
Alıntı:
axiseytan1 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
arkadaşlar

tek bir kadroda aranan nitelikler 3173,3175 ve 3181 isteniyor.

bunlar : 3173 finans mezunu olmak - 3175 bankacılık mezaunu olmak - 3181 de maliye

mezunu olmak...

kişi 3 bölümden de mezun olmak mı lazım ????

yoksa 3173,3175,3181 den biri olsa olur mu ????
Herhangi birinden mezun olmayı belirtir.

3.2. Adayların tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde
birden fazla öğrenim alanı veya programı belirtilmiş ise, bunların sadece birinden mezun olmuş
bulunmaları yeterlidir.
Alıntı:
Alıntı:
arkadaşlar

tek bir kadroda aranan nitelikler 3173,3175 ve 3181 isteniyor.

bunlar : 3173 finans mezunu olmak - 3175 bankacılık mezaunu olmak - 3181 de maliye

mezunu olmak...

kişi 3 bölümden de mezun olmak mı lazım ????

yoksa 3173,3175,3181 den biri olsa olur mu ????
Herhangi birinden mezun olmayı belirtir.

3.2. Adayların tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde
birden fazla öğrenim alanı veya programı belirtilmiş ise, bunların sadece birinden mezun olmuş
bulunmaları yeterlidir.
Alıntı:
Alıntı:
hopeless tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Tamam işte zaten benim burada dediğim de o(yani hem 3167 hem de 6225) Ama orada (3179 ve 6225) diyo. Yani demek istediğim 3179 nitelik kodunu taşımıyosan 6225(diğer nitelik) ten de faydalanamazsın. Aşağıda 3.3 te yazdığı gibi yani anlatabiliyormuyum?

3.3. Adayların öncelikle tercih edecekleri kadro/pozisyonun karşısında yer alan öğrenim koşuluna
sahip olmaları ilaveten bu kadro/pozisyon için aranılan diğer niteliklere de sahip olmaları
gerekmektedir.
Evet 3179 nitelik kodunu taşımıyorsan 6225 nitelik kodunu taşıman birşeyi ifade etmez orda yazılan tüm koşulları sağlamak gerek bazı yerlerde (3001 6225 6003) yazar bu 3 koşuluda sağlamak gerekiyor başvuru yapabilmek için.Umarım bu sefer doğru anlamışımdır sormak istediğiniz soruyu
Eklenmiş Resimler
kpss-2008-4-tercih-klavuzu-yayinlandi-kpss-gif  

Bu mesaj en son " 28-12-08 " tarihinde saat 15:04 itibariyle felisleox tarafından düzenlenmiştir...
Elma_KuяDu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-12-08, 17:59   #2
Üye

Giriş Tarihi: 04-12-08
Downloads: 1
İtibar Gücü: 9
şah_mat Sanal Karizma İstemiyor
y7a ben gıda teknolojisi mezunuyum ama formda alımı gözükmüyooo ne biçim iş bu anlamadım.klavuzu çözmek zaten bi sorunn...

elma kurdu gıda teknolojisiyle ilgili kadro var mı bu konuda bir bilgin var mı bana yardımcı olabilirmisin? şimdiden çook teşekkür ederim...

Bu mesaj en son " 23-12-08 " tarihinde saat 21:33 itibariyle freundx tarafından düzenlenmiştir... Neden: flood yapmak kurallara aykırıdır
şah_mat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-12-08, 18:04   #3
Üye

Giriş Tarihi: 18-04-07
Downloads: 19
İtibar Gücü: 33
cnkrts Sanal Karizma İstemiyor
bende gıdacıyım ve kadro malesef yok. 3001 lere başvururum diye düşünsemde yanlış incelemediysem istanbul da 3001 alan sadece 3 yer var.
cnkrts Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-12-08, 18:53   #4
Aktif Üye

Giriş Tarihi: 23-07-06
Downloads: 12
İtibar Gücü: 44
kadirbey Sanal Karizma İstemiyor
bişey soracağım ben işletme mezunuyum önlisans 3163 nitelik kodlu kadroları tercih yoksa sadece 5341 kodlu kadroları mı tercih edebileceğim , birde 6003 kodu neyi ifade ediyor.
kadirbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-12-08, 19:01   #5
Aktif Üye+

Giriş Tarihi: 14-02-07
Downloads: 8
İtibar Gücü: 36
axiseytan1 daha yeniaxiseytan1 daha yeni
arkadaşlar

bankacılık mezunuyum 3175 kodlu ama hiç bir yer almıyor !

Birde bilgisayar işletmeni sertifikası isteyen bölümler var !

Sertifikası olmayanlar myo da aldıkları bilgisayar derslerini belgeleri yetmiyor sanırım !

Sertifikası olmayanlar ne yapacak ???
axiseytan1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-12-08, 19:08   #6
++ flashERco ++

Giriş Tarihi: 15-08-07
Downloads: 23
İtibar Gücü: 28
flasherco Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
arkadaşlar

bankacılık mezunuyum 3175 kodlu ama hiç bir yer almıyor !

Birde bilgisayar işletmeni sertifikası isteyen bölümler var !

Sertifikası olmayanlar myo da aldıkları bilgisayar derslerini belgeleri yetmiyor sanırım !

Sertifikası olmayanlar ne yapacak ???
Ben bilgisayar tekn. ve prog. mezunuyum.Okulda aldığımız dersleri göstermemiz bizim için yeterli.Sertifikaya ihtiyacımız yok.Yani sertifikası olmayanlar kabul edilmiyo diye bi kural yok.Ayrıca bilgisayar tekn. ve prog. mezunları 3249'ların hepsine başvuru yapabilir.

İyi çalışmalar.
flasherco Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-12-08, 19:16   #7
^^αуяıℓıк zαмαηѕız gєℓιя

Giriş Tarihi: 01-08-06
Blog Başlıkları: 3
Downloads: 28
İtibar Gücü: 48
TuğBaRıŞ daha yeniTuğBaRıŞ daha yeniTuğBaRıŞ daha yeniTuğBaRıŞ daha yeniTuğBaRıŞ daha yeni
Alıntı:
şah_mat tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
elma kurdu gıda teknolojisiyle ilgili kadro var mı bu konuda bir bilgin var mı bana yardımcı olabilirmisin? şimdiden çook teşekkür ederim...
malesef gıda tekn.alımı yok olmadı olmuyorda
TuğBaRıŞ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-12-08, 19:18   #8
.::Schülerin::.

Giriş Tarihi: 09-11-06
Downloads: 21
İtibar Gücü: 50
Lonicera iyi yolda ilerliyorLonicera iyi yolda ilerliyorLonicera iyi yolda ilerliyorLonicera iyi yolda ilerliyorLonicera iyi yolda ilerliyorLonicera iyi yolda ilerliyorLonicera iyi yolda ilerliyor
Alıntı:
kadirbey tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
bişey soracağım ben işletme mezunuyum önlisans 3163 nitelik kodlu kadroları tercih yoksa sadece 5341 kodlu kadroları mı tercih edebileceğim , birde 6003 kodu neyi ifade ediyor.
3163 nitelik kodlu kadroları tercih edeceksiniz.5341 mezun olduğunuz alanın kodu

6003 de Erkek Adaylar İçin Muvazzaf Askerlik Çağına Gelmemiş Veya Askerlik Çağına Gelmiş
İse Muvazzaf Askerlik Hizmetini Yapmış Veya Muaf Veya Erteletmiş Veya Yedek Sınıfa
Geçirilmiş Olmak
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-12-08, 19:24   #9
Aktif Üye++

Giriş Tarihi: 24-11-07
Downloads: 20
İtibar Gücü: 26
ThE_MaTRaX daha yeniThE_MaTRaX daha yeni
Off şaka gıbı yaa bekle bekle boyle de olmaz li. Bu kadar önlisans mezunu duruken lise mezunu bile daha çok alınsın üstüne kadroda bekledıgm gıbı deil Neys artıkn ilk terciht yerleşeblirsk buyuk şans
ThE_MaTRaX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-12-08, 19:46   #10
Aktif Üye

Giriş Tarihi: 23-07-06
Downloads: 12
İtibar Gücü: 44
kadirbey Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
Lonicera tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
3163 nitelik kodlu kadroları tercih edeceksiniz.5341 mezun olduğunuz alanın kodu

6003 de Erkek Adaylar İçin Muvazzaf Askerlik Çağına Gelmemiş Veya Askerlik Çağına Gelmiş
İse Muvazzaf Askerlik Hizmetini Yapmış Veya Muaf Veya Erteletmiş Veya Yedek Sınıfa
Geçirilmiş Olmak
öncelikle teşekkürler sonrada aşağıdaki program kodlarını tercih edebilirmiyim işletme muzunu olarak sadece 5341 değilde diğerlerinide tercih edebilirmiyim

kadirbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın
Konu Araçları
Mod Seç