www.pctk.com.tr
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 1 2 3 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 21

Konu: DGS 2009 Ders Programları ve Rehberlik Bölüm 5 (Kasım 2. Hafta)

Aktif Üye+ Caner Bahçeci seçkin bir yolda olduğunu belli Caner Bahçeci seçkin bir yolda olduğunu belli Caner Bahçeci seçkin bir yolda olduğunu belli Caner Bahçeci seçkin bir yolda olduğunu belli
    Downloads
    15
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    55

DGS 2009 Ders Programları ve Rehberlik Bölüm 5 (Kasım 2. Hafta)

Kasım ayının 2. Hafta programında yıllık planımızdaki hedefimizin bir adım önüne geçiyoruz. Matematik yoğun Son iki haftamız.Bir an önce geometriyi de gündemimize alabilmek için Bu haftaya Mutlak değeri de eklemeyi uygun gördüm. Aşağıda bu Hafta İşelenecek konularla ilgili temel bilgiler ve edinilmesi gerekli kazanımlar görülebilecektir.
    Her adayın haftasının bfir birimini tekrar testlerine ayırması artık faydalı olmanın ötesinde zorunluluk halini almıştır....

1 SIRALAMA

Bu konuda Rasyonel Sayılarda sıralamayı öğreneceğiz.
    • büyüktür
    • büyük eşittir
    • küçüktür
    • küçük eşittir
    işaretleri bilinmelidir.

Pozitif kesirleri sıralamak için dört özelliğe hakim olmak gerekmektedir .Önce hangi özelliği kullanmanız gerektiğine karar vermelisiniz
    • Eğer paydaları eşitlemek kolay ise; payı büyük olan daha büyüktür.
    • Eğer payları eşitlemek kolay ise; paydası büyük olan daha küçüktür.
    • Eğer pay ile payda arasındaki farklar eşit ise;
      • (Sayı doğrusunda)Bir tamsayıya soldan daha yakın iseler, payı büyük olan daha büyüktür.
    Örneğin : 5/6 > 4/5 > 2/3 gibi
    • (Sayı doğrusunda) Bir tamsayıya sağdan daha yakın iseler,payı büyük olan daha küçüktür.
    Örneğin: 6/5 < 5/4 < 3/2 gibi

4. Aşikar olanları yakalayabilmeliyiz. Örneğin
    3 tamlı bir kesir ,2 tamlı bir kesirden büyüktür
    Veya
    kesirlerden biri ½ den büyükse diğeri daha küçük olacaktır.

Negatif Kesirlerde Sıralama yaparken önce pozitifmiş gibi sıralayıp sonra sadece ters çevrilmesi gerektiğine hakimiyet önemlidir.

2 BASİT EŞİTSİZLİK

• Eşitsizlik işlemlerine ve bu işlemlerin kullanılması gereken durumlara hakimiyet önemlidir.Eşitsizlik aslında eşitliğe benzer .Temel fark negatif bir sayıyla çarpma veya bölme yapıldığında ortaya çıkar.Bu durumda eşitsizliğin yön değiştirmesi gerektiği bilinmelidir.Eşitsizliklerde bilinmeyenle çarpma yada bölme yapabilmenin tek yolu bilinmeyenin işaretini bilmenin şart olduğudur.
    • Bu konudaki en önemli ayrım soruda değişkenlerin bir tamsayı olarak verilip verilmediğidir.
      1. Değişkenler tamsayı olarsak verilmiş ise; değişkenin aralığına karar verildikten sonra uygun tamsayı değerlerini yerine yazarak cevap bulunur.
      2. Değişkenler tamsayı olarak verilmemiş ise; değişken aralığı, belirlendikten sonra eşitsizlik işlemleri ile genişletilerek oluşturulmak zorundadır.
    • Verilen bazı küçük bilgilerden değişken aralığına karar verilebilmelidir.
    Örneğin; (a’nın karesi) < (a’dan) ise 0 < a < 1 aralığındadır.

3 MUTLAK DEĞER

Bu konuda mutlak değer tanımına hakimiyet gerekir. Önemli bir nokta bilinmeyenlerin işaretlerine karar verebilme yeteneğidir. Çokça yapılan bir hata bilinmeyenin işaretine düşünerek değil de görsel olarak karar vermeye kalkmaktır.
    Örneğin; -2x ifadesine düşünmeden negatif yargısına varmak hatalıdır doğru bakış açısı ise,
    x pozitif ise -2x negatif,
    x negatif ise -2x pozitiftir

eğer x in işaretiyle ilgili bir bilgi yoksa onun pozitif veya negatif olduğu parçalara ayırarak çözüm yapabilmek bu konuda gerçekten zorlanmamayı sağlayacaktır. Mutlak değer kurallarına hakim olunursa bu konuda sıkıntı çekilmeyecektir.

Mutlak Değer Çalışmasında Adayların Edinmesi Beklenilen Kazanımlar:
    • Mutlak değerin içinin işaretine karar verilebilecek bilgi varsa mutlak değer işaretinden kurtulabilme
    • Eğer bilgi yok ise kökten yararlanarak mutlak değeri parçalayabilme
    • Bir mutlak değer sabit sayıya eşitken pratik denklem çözebilme
    • Mutlak değerler toplamı sıfıra eşitse içleri sıfıra eşitleyebilme
    • Mutlak değerler toplamının en küçük değeri sorulunca içleri tek tek sıfır yapan değerleri vererek cevaba karar verebilme
    • Mutlak değerde eşitsizlik çözümü yapabilmek için her iki konuya da hâkimiyet gereklidir.
    Eklenmiş Resmin önizlemesi Eklenmiş Resmin önizlemesi DGS 2009 Ders Programları ve Rehberlik Bölüm 5 (Kasım 2. Hafta)-kasim_2dgs.gif  
    Konu Utku tarafından (11-11-08 Saat 23:59 ) değiştirilmiştir.

Prof Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    309
    Uploads
    44
    Blog Girişleri
    2
    İtibar Gücü
    105
    Çok fazla özel mesaj geliyor (alttaki resimden görebileceğiniz gibi), özel mesajları cevaplamıyorum daha doğrusu bu kadar fazla özel mesajı cevaplayacak zamanım yok, lütfen sorularınızı forumda sorunuz...

http://www.dikeygecis.org/images/utku_mesaj_kutusu.gif

Aktif Üye yal_chine şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var yal_chine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    31
    Ben bu plana uygulamaya yeni başlayacam diğer 4 haftayı seri bir şekilde yoğun bir çalışmaya geçip size yetişebilirim sanırım değil mi?
    DGS 2010 Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği (İngilizce)

Prof Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku yakında ünlü olacak Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    309
    Uploads
    44
    Blog Girişleri
    2
    İtibar Gücü
    105
    Alıntı yal_chine Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bu plana uygulamaya yeni başlayacam diğer 4 haftayı seri bir şekilde yoğun bir çalışmaya geçip size yetişebilirim sanırım değil mi?
    seri değil de, önceki programların 1,5 katı kadar çalışıp 5-6 hafta sonra yetişseniz daha iyi olur, ders çalışmaktan bıkmayın, kendinizi zorlarsanız, bıkarsınız
    Çok fazla özel mesaj geliyor (alttaki resimden görebileceğiniz gibi), özel mesajları cevaplamıyorum daha doğrusu bu kadar fazla özel mesajı cevaplayacak zamanım yok, lütfen sorularınızı forumda sorunuz...

http://www.dikeygecis.org/images/utku_mesaj_kutusu.gif

DGS CaDıSı P®Club seçkin bir yolda olduğunu belli P®Club seçkin bir yolda olduğunu belli P®Club seçkin bir yolda olduğunu belli P®Club seçkin bir yolda olduğunu belli P®Club seçkin bir yolda olduğunu belli P®Club - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sessizlikten önce bence sende bir nota ol belki yeni bir şarkı bestelersek düzelecektir her bir yol!
    Downloads
    24
    Uploads
    8
    Blog Girişleri
    25
    İtibar Gücü
    42
    teşekkürler hocam
    Her lafa verilecek bir cevabım vardır. Suskunluğum asaletimden! Önce lafa bakarım laf mı diye sonra söyleyene bakarım adam mı diye!!!

Üye netkolik şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var netkolik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    49
    yaptiğiniz hizmetlet gercekten mükkemmel hepinizden allah razi olsun..

heryeri karıştır:) BBBBetuSSS seçkin bir yolda olduğunu belli BBBBetuSSS seçkin bir yolda olduğunu belli BBBBetuSSS seçkin bir yolda olduğunu belli BBBBetuSSS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Blog Girişleri
    5
    İtibar Gücü
    38
    elinize saglık
    hayırlısı olsun

hoppidi hoppidi (= yebese seçkin bir yolda olduğunu belli yebese seçkin bir yolda olduğunu belli yebese - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    29
    Uploads
    0
    Blog Girişleri
    4
    İtibar Gücü
    72
    Alıntı yal_chine Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım bende geç başlamıştım ama programda belirtilen bir saatlik çalışmayı ben 2 saat yaptım ve yetiştim sende bir saat fazla çalışarak yetişebilirsin bence. dikkat et seri çalışırken konu atlama
    hoLLywood kızLarı hepsi hikaye
    benim gibi varmı gösterin bi tane
    hiçbişey yapmasamda tarih beni yazar
    takıLıp düşersem
    oLcak o da nazar

Aktif Üye yal_chine şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var yal_chine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    31
    Konumla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.. Dediklerinizi uygulayacağım...
    DGS 2010 Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği (İngilizce)

Aktif Üye ojeLee şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var ojeLee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    14
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    36
    bn once geometrı we turkceyı aradan cıkarmayı dusunuorum bu programa uymadım yanlısmı yaptım sızce?
    Hayat kısa..Günler uzun..Belki gelirim neden olmasın..