DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Tercih > DGS-Tercih
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

DGS-Tercih DGS'de Tercih yaparken dikkat etmeniz gerekenler,DGS de tercihleriniz,DGS ile kazanmak istediğiniz bölüm hakkında üyelerin görüşleri burada.

Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-08-04, 20:48   #21
Üye

Giriş Tarihi: 24-07-04
İtibar Gücü: 64 target Sanal Karizma İstemiyor
Exclamation

bende istatistik yazdım.Osmangazi.ama benim 7. tercihim.sayısal netlerin fena değil ama sözel yetersiz.bence olmama şansı (inşallah olur) var.bide bişey sorucam nasıl netlerinizden bu kadar emin olabiliyorsunuz.nasıl Kesin bir rakam verebiliyorsunuz? Soruların orjinallerini bulamazken bu kesinlik nereden? DGS sorularının yapısı hata yapma şansının bilgiye değil dikkate bağlı olmasıdır.dikkatsizlik sonucu yapılan yanlış sorularda sadece sonuc belgesinde anlaşılabilir bence. Neyse boşver, yada ben kendimden emin değilim belki sorun bendedir.belli olmaz belki sınıv arkadaşı oluruz seneye.iyi çalışmalar
target Çevrimdışı  
Eski 09-08-04, 23:14   #22
Paylaşımcı

coldfire kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 18-07-04
İtibar Gücü: 64 coldfire İtibar düzeyini kapadı
Selçuklu ayıpsın kazanayım elimden geldiğince istediğin şeyi ısmarlarım tabii diğer arkadaşlar sizede. İnşallah olur da fırat ı kazanırsam mutlaka beklerim selçuk lu umarım tanışır ve iyi arkadaş oluruz senin gibi tecrübeli birine hayatta her zaman ihtiyaç vardır.

Ayrıca target arkadaşım ben yorumlarını okudum ve kendi cevap hakkımı kullanmak istiyorum. Ben kesin net asla belirtmedim sadece aralık belirttim bu belirttiğim aralığın dışında gelme olasılığı elbette var ama bence zayıf, yazdığım netleri hem buradaki soruları okuduktan sonra hemde sınav sonrası bende hakim olan duyguya güvenerek yazdım. Sınavda zaman yetiştiremeyen arkadaşlar var ama benimse sınavı bitirdim sonra sayısalın tamamı ve sözelin yarısına kadar baştan aşağıya kontrol ettim. Sanırım bu yüzden sınav sonrası sanki 160 soruyuda doğru yapmış gibi hissettim elbette yanlışlıklar çıkabilir o yüzden aralık belirrtttim
coldfire Çevrimdışı  
dikeygecis.org Reklam
Eski 10-08-04, 00:16   #23
Üye

Giriş Tarihi: 07-07-04
İtibar Gücü: 65 designer Sanal Karizma İstemiyor
Anlamadığım bi konu var.. Kimi görsem Ortalama 70-75 say net bekliyorum diye yazıyor. Peki bu kadar iyi net alan kişi varsa neden çoğu sınav sonucunda açıkta kalıyor.Üstüne üstlük başarı puanlarıda 75-80 arası..Ben bu dgs den bişi anlamadım..Herkesin sınav iyi geçiyor ama yerleşen az..ilginç bi durum..sınav sonuçları açıklanınca umarım kazanan arkadaşlar yine yazarlar buraya..
designer Çevrimdışı  
Eski 10-08-04, 09:26   #24
Paylaşımcı

Giriş Tarihi: 29-07-04
İtibar Gücü: 64 selcuklu Sanal Karizma İstemiyor
Designer arkadasim daha önce de yazdım, herkesin sınavının iyi gecmesi cok normal. Sorular bilgiye dayalı degil hep mantıklı akıl yürütmeyle ilgili. O yüzden herkes kendi yürüttüğü mantık a güveniyor. ÖSYM'nin soruları açıklamaması da işin cabası. Zaten (Bilg. Muh. için konusuyorum) ilk 100-110'dan sonrası pek kazanamıyor. Bu kadar net yapanların ilk 100'e girmesi de normal. Ben ilk girdigimde ayne dedikleri gibi 75-80 arası sayısal ve sözel bekliyordum. Ve bekledigim gibi 77 say. 77 söz. gelid ve yerlestim.
Iki sene sonra 2003'te girdigimde ne yazıkki 70-77 sayısal ve sözel bekliyordum. Yine bekledigim gibi 72 say. 75 söz. civarında biseyler geldi. Aynı bölüme ama daha düşük bir üniversiteye yerlestim simdi devam ediyorum.
Yani söylemek istedigim beklentiler büyük ölçüde gerçelleşiyor...
selcuklu Çevrimdışı  
Eski 10-08-04, 10:58   #25
Paylaşımcı

coldfire kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 18-07-04
İtibar Gücü: 64 coldfire İtibar düzeyini kapadı
Darısı benim başıma yarrabbim bende aynı selçuklu gibiyim beklediğimiz aralıklar aynı ve inşallah onun gibi yerleşebileceğim
coldfire Çevrimdışı  
Eski 11-08-04, 13:54   #26
Üye

Giriş Tarihi: 03-08-04
İtibar Gücü: 64 MyVelouria Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
selcuklu tarafından gönderildi
Designer arkadasim daha önce de yazdım, herkesin sınavının iyi gecmesi cok normal. Sorular bilgiye dayalı degil hep mantıklı akıl yürütmeyle ilgili. O yüzden herkes kendi yürüttüğü mantık a güveniyor. ÖSYM'nin soruları açıklamaması da işin cabası. Zaten (Bilg. Muh. için konusuyorum) ilk 100-110'dan sonrası pek kazanamıyor. Bu kadar net yapanların ilk 100'e girmesi de normal. Ben ilk girdigimde ayne dedikleri gibi 75-80 arası sayısal ve sözel bekliyordum. Ve bekledigim gibi 77 say. 77 söz. gelid ve yerlestim.
Iki sene sonra 2003'te girdigimde ne yazıkki 70-77 sayısal ve sözel bekliyordum. Yine bekledigim gibi 72 say. 75 söz. civarında biseyler geldi. Aynı bölüme ama daha düşük bir üniversiteye yerlestim simdi devam ediyorum.
Yani söylemek istedigim beklentiler büyük ölçüde gerçelleşiyor...
dediklerin doğru ama bu geçen seneler için. Şöyle ki eskiden öss katıldığı için bilgcilerr biraz daha az net yapsalar bile mesela bir makinacıları geçiyordu. ancak bu sene böyle değil. ancak tabiki bilgciler en çek ortalamayı tutturacak.
ancak bu sefer bizim aramıza diğer bölümlerde daha çok gireceği için yelpaze genişleyecek. Ayrıca bu sene kontenjanlar arttığı için bu sayı bence 150 nin üzerine çıkar...
MyVelouria Çevrimdışı  
Eski 15-08-04, 12:41   #27
Üye

Giriş Tarihi: 15-08-04
İtibar Gücü: 0 Paradox Sanal Karizma İstemiyor
278 aldım kıl payı kaçtı anlıyacağın... ama sağlık olsun .Size birşey sorucam.. Ben bu puanla açık bölüm bulabilirmiyim üniversitelerde.Yani mesela birisi kazanır ve kayıt yaptırmaz diyelim.Benimde bu puanım yetiyorsa fizik gibi bir bölüme benim kayıt yaptırma şansım olurmu? Bilgisi olan varsa lütfen Yazsın.. Şİmdiden sağolun.
Paradox Çevrimdışı  
Eski 15-08-04, 16:53   #28
ata
Üye

Giriş Tarihi: 22-07-04
İtibar Gücü: 0 ata Sanal Karizma İstemiyor
Çok emin değilim ama benim bildiğim DGS de ÖSS de olduğu gibi ek yerleştirme diye bir şey yok yani eğer son hakkın değilse şansını seneye deneyeceksin
ata Çevrimdışı  
Eski 27-10-04, 02:43   #29
Üye

Giriş Tarihi: 27-10-04
İtibar Gücü: 60 MegameftA Sanal Karizma İstemiyor
selamlar yukarida hep istatistik bolumlerinden bahsedilmis acaba bu bolumun icerigi hakkinda bilgisi olan var mi.
birde ben ilk sene sinava girmemeyi dusunuyorum.1 sene sadece dgs icin dershaneye gidip saglam kafayla sinava girmenin faydasi olur mu sizce.Birde bu sinavda oss de oldugu gibi olk sene mezun olanalara mi oncelik veriliyor.
MegameftA Çevrimdışı  
Eski 27-10-04, 11:54   #30
Üye

sezen kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 26-10-04
İtibar Gücü: 60 sezen Sanal Karizma İstemiyor
arkadaslar ben 2. sınıftayım simdilik derecem ilk üc olabilir..
bil ogretmenligi istiyorum ve bilgisyarcı arkadaşlarla irtibata gecmek istiyorum..
bekliyorum..
sezen Çevrimdışı  

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları