![]() |
||
|
|||||||
|
|
|
|
| DGS - Dikey Geçiş Sınavı Öyküleriniz Sınav maratonunda yaşadığınız stresler, ders çalışma taktikleriniz, tercih aşaması, sınav heyacanı kısaca tecrübeleriniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#1 | |
|
Üye
Giriş Tarihi: 26-02-08
İtibar Gücü: 12
![]() |
Kısa bir hikaye benimkisi, ama uzun bir zaman dilimine tekabül ediyor. Lise ye "mesleğin olsun" diye gönderildikten sonra madem meslek lisesindeyiz iyisi olsun diyerek teknik lise bilgisayar bölümüne geçtim. Lise 2 yani bilgisayar ın 1. sınıfından itibaren tek hedefim ve hayalim vardı. Bilgisayar Mühendisliği... Lise bitti, matematik sevgim ve yeteneğim vardı fakat öss ye yetmeyeceğini biliyordum. Nitekim yetmedi de, belki de kendime göre en mantıklı kararı verdim ve Lise 1 de kurduğum hayalin arkasından giderek 2 yıılığa yatay geçiş yaptım. Dikey geçişle Mühendisliğe geçerim diye düşündüm. Çünkü 4 yıllık mühendisliği ÖSS de Teknik Lisesi mezunu olarak kazanmak için ÖSS birincisi olmak gerekiyordu mevcut sistemde. DGS yi daha cazip gördüm. Okulumu iyi bir dereceyle bitirdim. Fakat son sene stajı son döneme sıkıştırdığımdan hiçbirşeye vaktim olmadı okuldan ve stajdan başka. Çalışmadım, çalışamadım. OKul biter bitmez başladım ve bütün matematik konularını 1,5 ayda bitirdim. Sınavı oldum, olacak gibiydi, kılpayı da olsa son tercih olabilir diyordum çünkü sözelde boşlarım vardı. ve olmadı. 270 puanda kalmıştım 290 gerekirken. şaşırmadım, ama üzüldüm biraz. sonra çevremden herkesin baskıları altında kaldım herkes sanki anlaşmış gibi hepsi bir ağızdan koro halinde "askere git" diyolar, kulağımda bu sözler yankılanıyor, ben bi sene daha diyorum, olur diyorum, hedefim diyorum, onlar gençliğin gidiyor diyor... sesler kulağımda yankılanıyor, uyuyamıyorum...
|
|
|
| dikeygecis.org Reklam |
|
|
#2 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 25-02-08
![]() |
bu hayatı sen yasayacaksınn senın için söylenen sözler değil ark.ım.bir kez daha deneme fikrinede katılıyorum inanıyorum ki basaracaksın...
|
|
|
#3 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 19-08-06
İtibar Gücü: 34
![]() |
müdür sen çevrendeki seslere aldırış etme,matematiğin iyi 2009 yaparsın bence sen şansını dene
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 22-05-06
İtibar Gücü: 38
![]() |
şu askere git diyenleri anlamıyorum.. neye dayanarak söylüyorlar?? askere gidince ne olacak??? gençliğin gidiyor diyenlerde 1 seneyle mi ölçüyor gençliği???
banada herkes sakın 4 yıllık bitirmeden askere gitme dedi.. bende çalıştım ve oldu.. imkanın varsa 1,5 ay çalışarak 270 alabildiysen (ki bu sene osym ters köşeye yatırdı), 6-7 çalışarak başarabilirsin.. sadece İNAN gerisi gelir...
|
|
|
#5 | |
|
Üye
Giriş Tarihi: 26-02-08
![]() |
86 lıyım, bunu kastediyolar...
|
|
|
|
|
#6 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 27-07-05
İtibar Gücü: 50
![]() |
üstad ben de 85 liyim valla sana askere git diyenlerin aklına şaşarım ilkokul mezunu biri gibi 15 ay askerlik yapmak akıl karı değil. ha dgs yi başarırmısın ya da ona zaman ayırır mısın 1 yıl daha bilmem ama fakülte mezunu olmadan askere gidilmeyeceğini iyi biliyorum. en azından aöf de olsa bir yeri bitirmek şart. hem gençliğin gidiyor diyorlar 15 ay gençliğin gitmeyecek mi? hadi 15 ay geçti gelince asgari ücrete e hadi iyi bir iş buldun 800-900 liraya çalışacaksın. ha o zaman gençliğin gitmeyecek yani öyle mi? ya bırak hocam sağı solu. bizim derdimiz milleti geriyor zaten. her kafadan bi ses çıkıyor. valla karar senin ama sen niye gitmiyorsun askere diye soran arkadaşlarımın çoğu gidince pişman oldu keşke fakülte tamamlayıp kısa dönem yapsaydık diyorlar....
|
|
|
#7 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 27-03-06
İtibar Gücü: 40
![]() |
Ya 86 olman ilaki hemen askere gidecegin anlamına gelmezDevlet sana bir hak vermiş (erteletme)bu hakkı boşuna vermiyor Vatan İçin CANIMIZ feda ama bu vatanın yükselmesi için Vasıflı elemana ihtiyaçı var. Dostum bence hayat senin sen karar vermelisin sonuçta 1,5 yıl az bir zaman degil yani ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 30-03-07
İtibar Gücü: 25
![]() |
Bi Daha...
Dostum ben sana iyi bir örnek vereyim (belkide kötü).
Ben geçen yıl okul biter bitmez girdim sınava ama 1-1,5 ay çalıştım, hemde deliler gibi. ama sınava girdim vede 262 puanla açıkta kaldım. Etrafımdaki herkes bana askere git dediler ama ben başka şeyler düşünmeye başladım vede hayatı biraz bi kenara atıp kendimi işe verdim. Sınava bi hafta kala herzamanki gibi yine sabah saat 7 de kalkıp işyerini açımaya gidiyor, kardeşlerim gelince öğleye doğru eve geliyor vede ALES (Akademik personel lisans üstü eğitim sınavı) kitabından çalışmaya başladım(fazlada değil, günde sadece 2-3 saat). sınava 1 gün kala evde iyice dinlendikten sonra akaşam arkadşlarla takıldım ardından eve gelip hiiiiç bişey olamış gibi yatıp, sabahta işe gider gibi kalkıp sınavıma gittim. Sınav çıkışı sankihiiç bişey olmamış gibi sonucumu bakladim vede benim için süpriz olan (o tercihi hangi arada verdiysem) vede çok istediğim bölümü kazandım. Şimdi diyeceksinki bana ne senin hikayendeeeeen. Sana dieceğim şu ki, hayatını bi sınava bu kadar bağlama, kandi kararlarını kendin ver (böyle durumlarda çok zor oluyor biliyorum) vede artıları eksileri bi araya getirerek kendi kararın ver. Haa beni fikrim bi daha dene derim, sonra pişman olmamak için...
|
|
|
#9 |
|
DGS ile meşgul
Giriş Tarihi: 03-02-08
İtibar Gücü: 13
![]() |
durmak yok yola devam
![]()
|
|
|
#10 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 22-06-07
İtibar Gücü: 22
![]() |
hocam sen sebebini işle çalış bi sene daha snra olmassa elimden geleni yaptım dersin en azından.. snra pişman olmamak için dene derim.. olmassa eger kısmet deildir belki ölesi daha hayırlıdır senin için.. ALLAH yardımcın olsun ii çalışmalar
![]() |
|
|
|
![]() |
| Arkadaşlarınızla Paylaşın |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|