Slm arkadaşlar işte bu da benim hikayem:
Meslek lisesinde bölümüm elektronikti.Öss sınavında kendime açıkcası hiç güvenmiyordum.Çünkü herşey apaçık ortadaydı.Aldığım eğitim gerçekten yeterli değildi.Direk 2 yıllık ünv.okumak fikri doğdu bu yüsden.Elektroniği bölüm 1.si olarak bitirdim.Össde de kocaman bi sıfır çektim.Sonra tercihler geldi.Bölüm şefimize ne yapayım, nereleri yazayım dedim.O zamanlar aklımdan Marmara Ünv. Biyomedikal bölümü geçiyordu.Hocamla biras konuştum.Girebileceğim bölümler arasında otomotivde vardı çevremde pek bilen yoktu bu bölümü hocama danıştım.Elektronikle alakalı demekki onuda yaz dedi ve bende bir tek ÇOMU Otomotiv yazdım.Tercihler açıklandı şansa otomotiv çıktı.Lise direk geçiş puanım 89 du sıra arkadaşım 74 puanla mezun oldu açıkta kaldı.Üzülüyordu ama sonra ek kontenjandan İstanbul ünv. yerleşti ve benle dalga geçti.Sen bölüm birincisisin çanakkalede okiorsun ben istanbulda die.Sonra gittim kayıt oldum.Başlarda yapamam dedim.Elektronikle pek alakası yok dedim.O sırada bana birisi Burda bölüm 1.si olursan DGS de direk geçiorsun dedi.Bende yedim açıkcası.Kendimi yırttım ve ordada bölüm birincisi oldum.Sonra da acı gerçek."YOK ÖLE BİŞE" 2.sınıftayken başlamıştım sınava hazırlanmaya.Hem derslere çalışıyordum hem cafede garsonluk yapıyordum hemde dgs için soru çöziordum.2007 dgs ye büyük moralle girdim ama çok az bir farkla otomotiv öğretmenliğini kaçırdım.Mahalede dedikoducu kadınlar arkamdan laf ediorlardı ve bunlar elbet kulağıma geliordu.mesela bitanesi "Ben çocuğumu 2 yıllık ünv. göndermem hani murat gitti de n'oldu.Zaten belliydi yapamayacağı.Kolay mı ünv.olmak" İşte orda dedim ki allahım şu sınavı kazanıp şunları susturduğum günü görmeyi nasip et bana.Sonra 2008 DGS için dersaneye gittim sabah 10 da ders başliordu ben eve gelince de gece 4 e kadar çalıştığımı hatırliorm.Artık kafama takılan soruları rüyamda çözer olmuştum.Sonra yaptığım denemeler de max.275 almıştım.Hedefim Makine Mühendisliğiydi bu kez.Tercihler geldiğinde Yıldız Teknik Ünv. yazmak geçti içimde ama açıkcası orası 282 ile kapatmıştı ve yemedi.Bnde 275 ile kapatan Kocaeli Ünv.Yazdım.Amacım sadece kazanmaktı.Sınav günü geldi içim rahat bir şekilde girdim çıkınca babama Kazandım merak etme dedim.Sonuçlar açıklandığı gün.Avazım çıktığı kadar bağırdım.Kocaeli Mak. Müh. kazanmıştım.Artık susma sırası arkamdan konuşanlardaydı.Şuan içim çok rahat.İçimde kalan tek şey aldığım puan.282 puan aldım ve Yıldız Teknik Mak. MÜh.bir arkadaş ( tanımıyorum ) 281 ile girmiş sadece bu kaldı içimde ama benim gibi çok arkadaş var biliyorum.Şimdi ki hedefim ise İntibaktan hayırlısıyla geçmek.İnanmak, Başarmanın yarısıdır.Ben inandım ve şükürler olsun başardım.Darısı hepinizin başına![]()

LinkBack URL
About LinkBacks
Alıntı

Paylaş