Acısıyla tatlısıyla bir DGS'yi daha bitirdik.Tabi bazımız kazandı bazımız kaybetti.DGS hazırlık sürecinde herkesin kendine göre bir hikayesi var bende sizlerle kendi 1 yıllık hazırlanma sürecimi, yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.
Önce biraz gerilere gidelim tarih 14 ağustos 2007, DGS 2007 sonuçları açıklanmış,açıklandığını internet cafede öğreniyorum ama heyecandan koşup eve geliyorum açıyorum sayfayı bakıyorum,279 puan,sonuç; "Bir yükseköğretim programına yerleştirilemediniz".Anında dengem altüst oluyor bunun üzerine morallerim altüst bir şekilde dükkana dönüyorum suratım bir karış.Kazanamadım şimdi bir yıl nasıl geçicek bir iştemi çalışacağım yoksa sadece DGS mi çalışacağım.Sonuç olarak sadece sınava çalışmaya karar veriyorum.
İlk iş olarak sınavların açıklanmasından bir hafta sonra internetten kitap siparişi veriyorum DGS hazırlık kitabı.Tabi daha yeni sınavdan çıkmışız kitap elime neredeyse 2 haftasonra geliyor.Daha ağustos bitmeden dersane araştırmaya başlıyorum.Araştırmalarım sonucunda bir tane dersaneye karar veriyorum.1eylülde dersaneye kayıt oluyorum ki ilk kayıt olanda benim.Daha sonra aldığım kitabı eylül ayında bitiriyorum.Bu benim için ön hazırlık oluyor.Daha sonra başka bir dersanenin ödüllü sınav yaptığını duyuyorumm.Hemen gidip sınava kayıt oluyorum.Sınavdan sonra en azından yüzde 50 indirim kazanırım diye düşünürken yüzde100 indirim kazandığımı öğreniyorum ama benim başka dersaneye kaydım var.Belli bir süre düşündükten sonra o kadar hırslanmışım ki diyorum "ikisinede gidicem".Neyse onada kayıt oluyorum.Daha ekim ayındayız.Ön hazırlığımı yapmışım dersanelerin açılmasını bekliyorum.
En nihayetinde Kasımın sonlarına doğru dersaneler başlıyor.ufak ufak çalışmalara başlıyorum.fazla kasmıyorum,dersleri takip ediyorum düzenli not alıyorum falan,tabi sonuna kadar böyle gidecek değil biryerlerden sıkmaya başlamak gerek diye düşünüyorum.konu çalışmalarını dersaneyi beklemeden bitirip sorulara geçiyorum.sürekli soru çözüyorum.baktım ki işe kaptırmışım kendimi spor yapardım önceden sporu bıraktım arkadaşlar çağırıyo gitmiyorum niye çünkü ders çalışmam lazım.tabi tamamen sıkı ders çalışamıyorum o ayrı çünkü hayatımda hiç sistemli çalışmamışım ama dgsyi kazanmayıda kafama koymuşum.dgs olucak başka yolu yok diyorum soranlara.
Uzatmadan geçiyorum, tercih zamanı geldi çattı.şimdi gözüm odtüde, sınavlara bakıyorum ben sayısal 80, sözel 70 görmemişim henüz.napıcam ne edicem derken bir şekilde tercih listemi çıkarıyorum.Tercihlerden sonra işler değişiyor,artık geri dönüşü yok,artık tamamen kasmanın zamanı geldi diye düşünüyorum eksik olduğum konuları kitaptan çalışıp, dersaneninde yardımıyla iyice oturtuyorum.Sınavda gittikçe yaklaşıyor son aylara giriyoruz.son aylara giriyoruz ama ben hedefimi 80sayısal, 75 sözel olarak koymuşum çıkmıyor bir türlü,moralim bozuluyor canım sıkılıyor o kadar çalışıyorum ya kazanamazsam diyorum.En sonunda ilk defa Tasarı Türkiye Geneli sınavda 80 sayısal, 70 sözel yapıyorum.sonuç geliyor birinciyim,tabi seviniyorum kendime güvenim geliyor.hemen arkasından dersanenin sınavında da 80 sayısal 70 sözel gelince durumlar iyiye gidiyor acaba olcakmı bu sene diyorum.son hafta çıkmış soruları çözüyorum sonuçlar güzel güzel ama ezberlemişim soruları ne faydası var.
Ve sonunda 13 temmuz geliyor sınava giriyorum.sınavım güzel geçiyor,derece yapacağımı beklemiyorum sayısal tam yapsamda sözel yanlışlarım var kesin yapanlar vardır diyorum,derken sonuç geliyor bakıyorum sayısal sıralamam 000001.Müthiş sevinçten evin içinde koşuyorum, bağırıyorum.Bunları yaşamak çok güzel.
Sonuç olarak kesinlikle kaybetmenin nasıl bişey olduğunu çok iyi biliyorum.Geçen yıl kazanamayanlar kısmına "Sınavı kaybetmenin ne olduğunu o anı yaşayanlar çok iyi bilir..."* diye yazmıştım evet yaşamayan bilemez.Umarım bu yazı kaybeden arkadaşlarım için bir ilham kaynağı olur onlarda gelecek sene buradan güzel haberleri veriyor olurlar bize.
Bütün bunların yanında birde işin teknik kısmı var.
son bir bucuk ay günü gününe sınav programı hazırlamıştım tamı tamına uymasamda bana yardımı oldu günde belirli bir soru çözme sınırım yoktu ne kadar olursa o kadar çöztüm bazen hiç bazen 500
son 3 ay günde 260 soru civarı.
elimden geldiğince çok soru çözmeye çalıştım.farklı sorular çözmeye çalıştım.
Ayrıca sınava hazırlanırken bana kitap tavsiyelerinde bulunan,100 soru daha fazla çözmem için beni zorlayan, sırf daha fazla çalışayım diye koca sene sınava giricem odtüyü yazıcam diyen chymeraya sonsuz teşekkürler
Son olarak
DikeyGecis.org a sonsuz teşekkürler iyi ki varsınız,Burası DGS'nin kalbi.DGS ile ilgili herşey burada.

LinkBack URL
About LinkBacks

emeklerinin karşılığını almışsın,başarılarının kat kat artmasını temenni ediyorum 

Paylaş