![]() |
||
|
|
#1 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 26-06-04
İtibar Gücü: 65
![]() |
Sınav Stratejisi...
Ben geçen sene girip kazanmıştım bilg. mühendisliğini.(yalnız oss yüksekti ondanda oldu biraz..)
Ama gerek öss gerek dgs defalarca sınava girmiş biri olarak birkaç şey yazayım: * Şimdi sayısal çok önemli yani bir sayısal sorusu yaklaşık 9-10 sözel yapar yani ilk önce sayısalın hepsi yapılıp sözele geçilmeli. * Sayısal bittikten sonra sözele geçmeyin(!). Tüm soruların üstünden mutlaka birdaha geçin iyice kontrol edin. Çünkü sayısal dan 20 - 25 yanlış yaptıktan sonra sözeli fulleseniz bile hiçbir işe yaramaz. Ama tam tersine sayısalı en iyi şekilde yaptığınıza inandıktan sonra sözele geçerseniz orada yapacağınız 30 -40 soru bile yeter. Onun için sayısalı yetiştirememezlik yaparsanız şansınız sıfıra iner. Ama sözel için bu söz konusu değil... * Şimdi klasik olcak ama sorunun üstünde takılıp kalmayın. Yani turlu sistemi seçin. İlk turda yapabildiklerinizi yapın sonra tekrar baştan başlayarak yapamadığınız soruları deneyin. soruların tamamını (sayısalı) çözdükten sonra bir kez daha sayısalın üstünden geçin bu sayısal yanlışlarınızı azaltır... * İşlem hatası yapmamak çok önemli.. Onun için çok hızlı yapayım da yetiştireyim derseniz yine hüsran olabilir.. edit: arkadaşlar tabii bu sayısalcılar için, sözelciler tam tersini düşünsün... yani yukardaki sayısal geçen yerleri sözel olarak algılasınlar!.. Bu mesaj en son " 09-07-04 " tarihinde saat 14:10 itibariyle sysdate tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
| dikeygecis.org Reklam |
|
|
#2 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 01-07-04
![]() |
Ewet bunlar önemli noktalar paylaştığın için teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 26-06-04
![]() |
gürhanGZ! tabbiki öyle kardeşim... sayısalcılar için o... illahi ya!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 23-06-04
![]() |
Eyvallah
Arkadaşlar foruma sınavla ilgili sayısal bilgiler verirken hangi puan türünden mezun olduğunuzu yazın. Karışıklık olmasın. Zaten Sayısalcılar için olduğunu tahmin etmiştim. Kafamızda soru işaretleri kalmasın.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Paylaşımcı
Giriş Tarihi: 08-07-04
İtibar Gücü: 66
![]() |
arkadaşlar şimdi yazacaklarımı iyi okuyun aman benim yaptığım hataya düşmeyin.
2003 dgs sınavına iyi hazırlanmıştım.itü gemi inşaatı müh. ni istiyordum o olmazsa yıldız makine,en kötü yıldız gemi inşaatı olur diyordum. sınava girdim ve sayısaldan yapmaya başladım.sınav geçmiş yıllardaki sınavlara göre biraz zor geldi.4-5 tane boş bıraktığım soru vardı.sayısalı bitirdikten sonra tekrar dönüp onları çözmeye çalıştım ve sadece yapamadığım 2 soru kaldı.sonra sayısalı işaretleyip sözele geçtim.sözelden 77. souya geldiğimde hoca 5 dak var dedi.ben hemen işaretlemeye başladım.ama hocanın 5 dakika var demesinden 1 dakika sonra zil çaldı ve hoca kalemleri bırakın dedi.ben 5 dakika vardı diye itiraz ettim ama kalemini bırakmazsan kopya yazarım dedi.o an hocaya dalıp bütün kemiklerini kıracaktım ama okul hayatım biter diye birşey yapamadım.23 tane sözel işaretlemiştim.yani yaklaşık 50 tane yaptığım soruyu işaretleyemeden kağıdımı aldılar. sınavın zor olduğunu görünce itü gemi inşaatı müh. ni kaçırmamak için biraz aç gözlü davrandım belki ve bu benim 1 yılıma mal oldu.yıldız metalurji ve malzeme müh. kazandım.busene orada okudum ve 18 temmuz da tekrar sınava gireceğim.umarım bu sefer bir aksilik olmaz ve sınavım iyi geçer. yazdıklarımdan ders alın ve çok dikkatli olun.başarılar... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
SAÜ (moderatör)
Giriş Tarihi: 08-07-04
![]() |
Arkadaşım aynı hatayı bende yaptım sırf hırsım yüzünden yaklaşık 45 sözeli geçiremedim hatta sayısalı bititirip hemen sözele geçecem diye de 19 tane sayısal yanlış yaptım 305 puan aldım berbattı sırf o sinirle askere filan itmeye karar verdim arkadaşlar siz siz olun sakın hırsınıza yenik düşmeyin
kolay gelsin başarılar |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 13-07-04
![]() |
çok rahat olmamız ve sanki önemsiz soru çözer gibi çözmek bu riski azaltıyormuş
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Paylaşımcı
Giriş Tarihi: 17-07-04
![]() |
Arkadaşlar geç yazmak zorundayim tüm bunları ama daha bugün üye oldum.
öncelikle sorulan bazı sorulardan kitapçığı okumadığınız görülüyo, kitapcıkta bir sayısal sorusunun 5 sözele tekabül ettiği açık. Ayrıca her nekadar rakipde olsak bende soruları 4-5 turda bitirmenizi tavsiye ediyorum, soruları görmeniz ve beynininizi hırpalamamanız için bu önemli.. başarılar herkese. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Üye
Giriş Tarihi: 23-08-05
İtibar Gücü: 48
![]() |
Alıntı:
Ya bu yazdıklarını okurken çok heycanlandım birazda korktum. İçim ürperdi. Çünkü benim ÖSS sınavında aynı şey başıma geldi. Bir bayan hoca 5 dk. olduğunu söyledi. Ben saatime baktım 2 dk. kalmıştı. Arkadaşları uyarmak istedim ama sonra boşver dedim. Biraz da düşünemedim çünkü ben yaptığımı işaretliyordum cevap kağıdına. Aradan 2 dk. geçti zil çaldı. Hoca sonradan özür diledi ama bilmiyorum. Senin düştüğün duruma düşen varmı? Bir itiraz söz konusu değildi. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 22-12-05
İtibar Gücü: 44
![]() |
slm
herkese dgs sınavında başarılar bende yeni üyeyim ama uzun zamandır hazırlanıyorum
|
|
|
|
![]() |
| Arkadaşlarınızla Paylaşın |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|