DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Hakkında Bilgi Kategorisi > DGS Hakkında Bilgiler ve Genel Konular
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

DGS Hakkında Bilgiler ve Genel Konular DGS için öneriler,DGS netleri,DGS ile ilgili gelişmeler,DGS hakkında bilgiler bu bölümde.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-02-06, 21:54   #41
Üye

Giriş Tarihi: 11-01-06
İtibar Gücü: 43 scientist Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
ak47 tarafından gönderildi
sevgili malice
dgs nin kolaymı zormu olduğu sonu olmayan bir tartışma olmakla beraber
aslında zannedildiği kadar kolay bir sınav değildir.
.....
ak47 sınav hakkındaki söylediklerine kesinlikle katılıyorum.Çok iyi dile getirmişsin her sınav kendi içerisinde bir zorlugu vardır.çalışmak ciddiye almak gerekli.

Bu mesaj en son " 13-03-06 " tarihinde saat 20:36 itibariyle Scarab tarafından düzenlenmiştir.... Neden: Alıntıları kısa tutalım...
scientist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-03-06, 20:30   #42
intibatığı atlatmış üye

kamilecik20 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 30-06-05
İtibar Gücü: 53 kamilecik20 Sanal Karizma İstemiyor
ak 47
sana kesinlikle katılıyorum haklısın
kamilecik20 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-03-06, 21:13   #43
HiperAktif Üye

ordinaryus_AF kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 17-08-05
İtibar Gücü: 49 ordinaryus_AF Sanal Karizma İstemiyor
Bence DGS çok kolay bir sınav ama sıkıntı da bu kolaylık noktasında oluyor. Kendimizi kolaya adapte ettiğimiz için sorularıda psikolojik olarak kolay geçeceğimizi düşünüyoruz. En ufak bir takıntıda al aşağı olabiliyoruz. Zaten burada amaç bilgiyi ölçmek olmadığı için Kolaylık göreceli bir hal alıyor.
ordinaryus_AF Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-03-06, 21:20   #44
bir sürü soru işareti

Yuga® kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 02-08-05
İtibar Gücü: 103 Yuga® iyi yolda ilerliyorYuga® iyi yolda ilerliyorYuga® iyi yolda ilerliyorYuga® iyi yolda ilerliyorYuga® iyi yolda ilerliyorYuga® iyi yolda ilerliyorYuga® iyi yolda ilerliyor
Alıntı:
ordinaryus_AF tarafından gönderildi
Bence DGS çok kolay bir sınav ama sıkıntı da bu kolaylık noktasında oluyor. Kendimizi kolaya adapte ettiğimiz için sorularıda psikolojik olarak kolay geçeceğimizi düşünüyoruz. En ufak bir takıntıda al aşağı olabiliyoruz. Zaten burada amaç bilgiyi ölçmek olmadığı için Kolaylık göreceli bir hal alıyor.
kısmen katılıorum ama bence kolay bi sınaw deil...(çalışana kolay o yüsden sıkı çalışmak bol bol soru çözmek ,konu tekrarı yapmak lazım)...

Dgs ile ilgili sorunlarınız için forumu kullanınız,özelden sormayınız,esas olan paylaşımdır
Yuga® Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 14-03-06, 10:27   #45
Aktif Üye

repla_58 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 08-11-05
İtibar Gücü: 45 repla_58 Sanal Karizma İstemiyor
Vallahi kimse kusura bakmasın,sınav sadece çalışana kolay üç gün önce çalışayım yaparım,5 gün önce çalışayım kazanırım falan bunlar hikaye belki içimiz den bir veya iki kişi bu şekilde kazanmış olabilir ama onlarda istisnai durum bence unutmayın zahmet olmadan rahmet omaz aklınızı başınıza alın boş hayelleri bırakıp bir an önce soru çözmeye başlayın bence bunun başka yolu yookkkkkkk.....
Eski 14-03-06, 11:59   #46
Üye

ozlem06 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 19-01-06
İtibar Gücü: 42 ozlem06 Sanal Karizma İstemiyor
yazık olmuş.............

Alıntı:
garbage tarafından gönderildi
arkadaşlar şimdi yazacaklarımı iyi okuyun aman benim yaptığım hataya düşmeyin.
2003 dgs sınavına iyi hazırlanmıştım.itü gemi inşaatı müh. ni istiyordum o olmazsa yıldız makine,en kötü yıldız gemi inşaatı olur diyordum.

...

arkadaşım, bir dakikalık kendimi senin yerine koydum..... bir yılda kendime gelemzdim sanırım........
aman çok kötü........
tavsiyelerin için tşk.

Bu mesaj en son " 14-03-06 " tarihinde saat 14:09 itibariyle Scarab tarafından düzenlenmiştir.... Neden: alıntıları kısa tutalım...
ozlem06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-03-06, 13:56   #47
Matematik Hastası

amedi21 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 29-01-06
İtibar Gücü: 42 amedi21 Sanal Karizma İstemiyor
slm arkadaşlar. birkaç nasihatta benden olsun. sınava öss kitapları ile hazırlanmak yerine, bizzat dgs veya les kitaplarıyla hazırlanın. özellikle sayısalcılar, bol bol zekâ ve mantık soruları çözün. sözelcilere tavsiyem ise kitap okumaktan ziyade, 80 dk. içinde 80 tane paragraf çözmeye çalışın. özellikle de uzun paragrafları çözün. bu taktiğimi uygulayın bakalım neler değişecek.
ha bi de unutmadan, sınava 1 ay felan kala sakın ola soru çözmeyin... yoksa sınavda sıkılır hiçbirşey yapamazsınız... : )
Eski 24-04-06, 21:04   #48
Üye

Giriş Tarihi: 19-04-06
İtibar Gücü: 0 sobi Sanal Karizma İstemiyor
arkadaslar bu sene ilke kez girecegim bu sinava aslinda çok korkuyorum ve zaman1n yetmeyeceginden korkuyorum.Hepimize kolay gelsin.
sobi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-04-06, 01:04   #49
Üye

Giriş Tarihi: 03-04-06
İtibar Gücü: 40 wetlog Sanal Karizma İstemiyor
sınav stratejimizde, sınava hazırlık yaparken; ders çalışma vakitlerini göze aldığımızda:
- gündüz saatlerinde ders çalışmak daha avantajlıdır...çünkü(?)
- hayır,hayır.. gece ders çalışmak her zaman daha rantabldır...çünkü(?)
şeklinde bir planlama yapmak ne derece bizi hedefe ulaştırabilir...
"sayısal" ve "sözel" alanlar için, kendi fikriniz açısından yanıtlayabilirsiniz, açıklayıcı olacağı kanısındayım..buyrun.
bir de şöyle bi şey var; http://www.dikeygecis.org/forum/show...&postcount=110

Bu mesaj en son " 25-04-06 " tarihinde saat 01:25 itibariyle wetlog tarafından düzenlenmiştir....
wetlog Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-04-06, 01:16   #50
İnzivaya çekildi

gonul_gul kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 07-04-05
İtibar Gücü: 54 gonul_gul Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
wetlog tarafından gönderildi
sınav stratejimizde, sınava hazırlık yaparken; ders çalışma vakitlerini göze aldığımızda:
- gündüz saatlerinde ders çalışmak daha avantajlıdır...çünkü(?)
- hayır,hayır.. gece ders çalışmak her zaman daha rantabldır...çünkü(?)
şeklinde bir planlama yapmak ne derece bizi hedefe ulaştırabilir...
"sayısal" ve "sözel" alanlar için, kendi fikriniz açısından yanıtlayabilirsiniz, açıklayıcı olacağı kanısındayım..buyrun.
Gece gündüz ayrımı yapmadan bol bol soru çözmek en mantıklısı bence.Zamanla yarışılan bi sınavda bol soru çözmek için her anın kıymetini -gece gündüz ayrımı yapmadan- bilmek lazım diye düşünüyorum.
gonul_gul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları