DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Hakkında Bilgi Kategorisi > DGS Hakkında Bilgiler ve Genel Konular
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

DGS Hakkında Bilgiler ve Genel Konular DGS için öneriler,DGS netleri,DGS ile ilgili gelişmeler,DGS hakkında bilgiler bu bölümde.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-01-06, 23:44   #21
Antibiotique

Game_Programmer kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 11-08-05
İtibar Gücü: 50 Game_Programmer Sanal Karizma İstemiyor
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler... çoğu kişinin faydalanacağına eminim..
Game_Programmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-01-06, 23:58   #22
İntibak Sonrası Sendromun

kipri21 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 14-12-05
İtibar Gücü: 47 kipri21 Sanal Karizma İstemiyor
arkadaslar bende stres kurbanı olarak karsınızdayım.sınava ilk girişim öylesineydi.ikinci girişimde cok iyi hazırlanmıştım.sınavdan bir gün öncesine kadar full yaparım olmazsa bir iki yanlışım olur diye düşünüyordum.sınav günü geldi ayaklarım titriyor heyecandan.avcılara gittim arabayla ama arabayı zor kullandım.işletme fakültesinin önüne geldiğimde nerdeyse kalbim duracaktı.heyecandan basladım zıplamaya.yerimde duramıyordum....
sınav salonuna girince kağıtları aldıktan sonra stres ten basım ağrımaya basladı,öksürmeye basladım,susadım,bide üztüne sinüzit eklenince kafadan yarın saat geçti.
sınava cok gec konsantre oldum sayısalı bitirdim iki bos bıraktım sözele en fazla 20 dk kaldı.
20 dk da 55 soru yaptım ve sınav bitti.çıkışta ağlamamak için kendimi zor tuttum çünkü bir önceki gün full yapmayı umut ediyordum...kazanamadığımı daha o an anladım kendimi kazanamamaya inandırdım..
we sınaw sonucları acıklandığında inandığım sey basıma gelmişti.283.8 almıştım ve kağıdın altında koskocaman KAZANAMADINIZ yazısı wardıı..

ama bu sene son sansımı cok iyi kullanmalıyım....hepimiz çok iyi kullanmalıyız.
----------oOOo-(_)-oOOo----------
......ARDA.....
----------------Oooo----------
oooO (...)
(.....) ) /
\ ..( ( /
\_)..
kipri21 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 03-01-06, 00:07
Game_Programmer
Bu mesaj silinmiştir. Game_Programmer.
Eski 03-01-06, 00:24   #23

Cool

Alıntı:
game_programmer tarafından gönderildi
hım.. arkadaşım herkes bi şekilde.. stress heyecan yaşıyo.. ama senin adına.. heyecanla okurken.. birazda üzüldüm tühh yaa.. şansına bak!... ama neyse... bu sene umut ediyorum.. biraz daha rahat olursun.. ve dilediğin yeri kazanırsın... çokta stress yapma.. biraz sakin ol!.. rahat ol inşş kazanırsın... şimdiden sana iii şanslar... şansın açık olsun
tawsiyelerin içn saol. umarım herkes kazanır
......ARDA.....
oooO (...)
(.....) ) /
\ ..( ( /
\_)..
Eski 03-01-06, 00:34   #24
Üye

seFilLer kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 03-01-06
İtibar Gücü: 43 seFilLer Sanal Karizma İstemiyor
tavsiyeciksss

merhaba arkadaşlar bu sene girdim sınava. 293 puan aldım türkiye 185. oldum. hem sayısal hem sözel 75'er netim var.erciyes kimya okuyorum.
matematiğinize,mantığınıza, okuduğunuzu anlamanıza güveniyorsanız çok basit bir sınav.
bugüne kadar hiçbir sınavda zaman problemim olmadı bu sınavda da ollmayacağını düşünüyordum ama öyle değil. ne kadar iyi olsanız da hızlı olun. yemin ederim süre ucu ucuna yetti.
rahat olun sakin olun. lisede türkçe matematiğiniz iyiyse biyerleri kazanırsınız merak etmeyin. okul ortalamasının pek bir önemi yok önlisanstan 2,67 ile mezun oldum. 3,50 ile açıkta kalan bir bölüm birincisi arkadaşım var!!!
biyerden 'son 5 yılın DGS soruları' diye bi kitap aldım sınavdan bir hafta önce oradaki 5 sayısal 5 sözel testi bitirdim. yemin ederim başka hiçbişey yapmadım. sadece lise matematik-türkçe iyi olması nedeniyle.
başarabilirsiniz, tercihe de çok dikkat edin!!! çok yanan oluyo
seFilLer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-01-06, 00:45   #25

Cool

Alıntı:
seFilLer tarafından gönderildi
haklısın ne oluyosa bu tercihten oluyo.kusura bakmayın ama benim gecen sene cok gö.... kalktı kendime cok güwendim.onedenle hep batı seçtim.keske birazda doğu tarafa baksaymışım...tercihlere gercekten dikkat edin arkadaslar
......ARDA.....
oooO (...)
(.....) ) /
\ ..( ( /
\_)..
Eski 03-01-06, 01:16   #26
Lord Of The DGS

Ne-Co kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 03-10-05
İtibar Gücü: 64 Ne-Co Sanal Karizma İstemiyor
Sefiller arkadaşımın dediklerine aynen katılıyorum. Ama bi de bunların yanında sınavı etkileyen moral bozukluğu var. Takıldığımız bir soru üzerinde çok zaman kaybediyoruz. Yine çözemezsek çok moral bozukluğu yaratıyo. Hele bi de bu şekilde 3-4 soru olursa o zaman otomatikman sınav da güme gidiyo. Diğer sorulara da zor gözüyle yaklaştığımız için çok kolay soruları bile yapmakta güçlük çekiyoruz. O yüzden ilk bakışta yapamadığınız soru üzerinde vakit kaybetmeyin. Hemen atlayıp diğer soruya geçin. Doğru bir şekilde zamanlama yaptıktan sonra emin olun o sorulara dönmeye vakit bulacaksınızdır. Sınavda ne kadar soruyu vakit kaybetmeden yaparsanız moraliniz de o kadar artacaktır ve diğer sorular için daha rahat olacaksınız. Mesela ben 75 er net çıkardığım aynı sorulara 3 ay sonra baktığımda durum çok farklı olmuştu. Moralim bozuk tu ve yaklaşık 60 ar net çıkardım. Bakalım bu sene sınavda ne olacak.
Ne-Co Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-01-06, 15:47   #27
Üye

PERA kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 12-12-05
İtibar Gücü: 44 PERA Sanal Karizma İstemiyor
"KORKUT" çok sagol yazdıkların çok iyi insanı rahatlatıyor...
Eski 03-01-06, 16:18   #28
Aktif Üye

çeco_06 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 01-11-05
İtibar Gücü: 46 çeco_06 Sanal Karizma İstemiyor
arkadaşlar bu sınav hızlı okuma işi, bence bu aylarda sınava hazırlık için yalnızca kitap okunmalı her gün bir kitap devirmeliyiz piyasada "hızlı okuma teknikleri" kitapları mevcut, sanırım faydalı olacaklardır ben şahsen öyle yapıyorum
çeco_06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-01-06, 21:46   #29
Aktif Üye

yuceeren kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 09-04-05
İtibar Gücü: 54 yuceeren Sanal Karizma İstemiyor
ufak bir tavsiye dizisinde de ben bulunayım ben sayısalcı oldugum için sanırım sayısalcılara ahkam kesebilirim sözele mümkün oldugu kadar az zaman ayırın tahminen 45 dakika felan cok bile sözel için sayısalı çözün çözemediğiniz sorular için bir tur daha gidin yine çözemediginiz tahminen 3-5 soru kalıyo ben onların bir yada ikisini sallama taraftarıyım tabii mantık dahilinde böyle yapınca 65 70 arası net sayılsalda mutlaka geliyo geri kalan 45 dakikada da sözeli cözebildiginiz kadar cözün 65 tane falan yetiyo zaten bize (makine için) önemli olan sayısalda az önce bahsettiğim 65 neti arttırmak eger o 70 ve üstüne gelirse mutlaka bir yerlere girersiniz ama bunları sınav sırasında düşünmeyin sınav süresinde yanlızca soruları düşünün birde sınavdan önce hafif bir kahvaltı yapma taraftarıyım ben çok agır ballar yaglar yememek lazım bir de sınava girmeden önce mutlaka kaliteli bir çikolata yersek bizi yatıştırır ve sorulara daha net yoğunlaşırız sınav günü espriler yaparsak yada sınava beraber girdiğimiz bir arkadaş varsa sınava kadar onla muhabbet edersek mutlaka başarılı oluruz tabii burda söylemeye gerek yok ama sınava kadar çook iyi matematik çalışmalıyız ama fazla derinleşmeden pratik sorular çözülmeli çünkü fazla derin soru zaten dgs de cıkmıyo herkese başarılar dilerim...
yuceeren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-01-06, 22:19   #30
Aktif Üye

beros_84 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 19-07-05
İtibar Gücü: 50 beros_84 Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
seFilLer tarafından gönderildi
merhaba arkadaşlar bu sene girdim sınava. 293 puan aldım türkiye 185. oldum. hem sayısal hem sözel 75'er netim var.erciyes kimya okuyorum.
matematiğinize,mantığınıza, okuduğunuzu anlamanıza güveniyorsanız çok basit bir sınav.
bugüne kadar hiçbir sınavda zaman problemim olmadı bu sınavda da ollmayacağını düşünüyordum ama öyle değil. ne kadar iyi olsanız da hızlı olun. yemin ederim süre ucu ucuna yetti.
rahat olun sakin olun. lisede türkçe matematiğiniz iyiyse biyerleri kazanırsınız merak etmeyin. okul ortalamasının pek bir önemi yok önlisanstan 2,67 ile mezun oldum. 3,50 ile açıkta kalan bir bölüm birincisi arkadaşım var!!!
biyerden 'son 5 yılın DGS soruları' diye bi kitap aldım sınavdan bir hafta önce oradaki 5 sayısal 5 sözel testi bitirdim. yemin ederim başka hiçbişey yapmadım. sadece lise matematik-türkçe iyi olması nedeniyle.
Evet arkadaşım,o son 5yılın çıkmış soruları olan kitabı ben de çözdüm,üstelik türkçeye bile pek bakmadım.Matematiği çözdüm.Sarı bir kitap değilmi?Benim de matematiğim iyiydi. Çok zorlanmadım ben bu sınavda.ÖSS çok yıpratmıştı beni.Bu sınav şeker gibiydi valla.Tabi herkese göre değişir ve o anki ruh halin çok önemli.İlk defa bu sınavda o kadar stres yapmadım.Mümkün olduğu kadar stres yapmamalıyız.
Bu arada kipri21 ben de sınava avcılarda işletme fakültesinde girdim...
beros_84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları