DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Hakkında Bilgi Kategorisi > DGS Hakkında Bilgiler ve Genel Konular
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

DGS Hakkında Bilgiler ve Genel Konular DGS için öneriler,DGS netleri,DGS ile ilgili gelişmeler,DGS hakkında bilgiler bu bölümde.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-12-05, 19:08   #11
belki bir gün

mutualist kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 11-07-05
İtibar Gücü: 52 mutualist Sanal Karizma İstemiyor
arkadaşlar sınavda rahat olmak en önemli faktör bence örnek verecek olursam ben geçen sene össye girdim ve hiç bir amacım yoktu zaten bir kere açıp test çözmemiştim sistem değişmemesin yüzünden neyse sınavda o kadar rhattımki aklımda hiç bir düşünce yoktu bir başlladım soruları yapmaya bende çok şaşırmıştım nasıl oldu böyle ve hiç çalışmadan o rahatlıkla baya bir puan almıştım şayet sistem değişseydi giriyordum hatta her neyse yani sınavda rahat olmak hiçbir şey düşünmemek lazım insan bazı şeyleri düşündükçe aklı karışıyor ve stres oluşuyor bununda sonucu hüsranla bitiyor inşalalh bu sınavı kazasız belasız atlatırız butun sınava girecek arkadaşlara başarılar şimdiden
mutualist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 25-12-05, 18:15   #12
Paylaşımcı

korkut kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 20-07-05
İtibar Gücü: 49 korkut Sanal Karizma İstemiyor
Sinav Stratejİsİ

Arkadaşlar bu bölümde DGS hazırlığı yapan arkadaşlara sınav ilgili strateji planlarından bahsedeceğim.Tabi ben sayısalcı olduğum için daha çok önerilerim sayısal adaylarına olacak.Bildiğimiz gibi DGS konu içeriği ve soru tipleri olarak oldukça basit bir sınav.Buna rağmen birçok başarılı aday sınav esnasında dökülmektedir.Normal bir günde saniyeler içerisinde kalem oynatmadan yapılabilecek sorular bile sınav sırasında yalnış yapılabilmektedir.Bu yıl birlikte hazırlandığım ve hatta kendisinden derece beklediğim bir arkadaşımda aynı hataları yaptı ve çok düşük bir puan aldı.

Öncelikle adayların şunu bilmesi gerekiyo, bu psikolojik bir savaş.İşin bilgi kısmı planlı yapılan ve öss kadar yoğun bir tempo gerektirmeyen çalışma ile giderilebilir.Ama sınava psikolojik olarak kilitlenmek ve sınav esnası izleyeceği yolu belirlemek hayati önem taşıyor.

Öncelikle tercihlerden başlamak istiyorum;
Klavuzu elinize alıp tercih edebileceğiniz ve gidebileceğiniz tüm bölüm ve üniversiteleri ayırın ve bir liste yapın.Sonra kesinlikle istemeyeceğiniz bölüm,şehir vey üniversiteleri eleyin bu listeden.Geriye kalanları puan önceliğine göre sıralayın.Sonra bunlar hakkındaki bilgilere bakın.İngilizce hazırlık var mı,ikinci öğretim istermsiniz,isterseniz harçlarına bakın karşılayabileceğiniz bir miktar mı.Üniversitenin intibak programı hakkında bilgi edinin.Tüm bu bilgilerden sonra bir eleme daha yapın.Listeniz oldukça kısalacaktır.Şimdi sıralama yapalım.İlk tercihiniz gitmekten zevk alacağınız en yüksek puanlı bir üniversite olsun.Sakın "zaten tercih hakkım az ,birde burayı seçip heba etmeyeyim" demeyin.Arkadaşım türkiye 50. si oldu ve boğaziçine gidebileceği bir puanla sakaryaya yerleşti.İsterse 1 kişilik kontejanı olsun siz yazın.Sonra en son tercihinizi belirleyin.Gitmekten çekinmeyeceğiniz en düşük puanlı bir tercih yapın.Ama mutsuz olacağınızı düşündüğünüz biyeride yazmayın.İlk ve son tercih çok önemli.bunun dışındakileri kontejan sayılarına ve yerlerine göre içiniz rahat bişekilde yapın.İlk tercihinizde yüksek bir yeri işaretleyerek olası fırsatları kaçırmadığınız gibi son tercihinizde düşük bir tercih de yaparak açıkta kalma riskinizi azaltmış oldunuz.Tercihlerin sınavdan önce olması olumsuz ama bunu uygularsanız sorun kalmaz.Ben bu yöntemle 2. tercihime girdim.Ve ilk tercihimle arasında 0,023 puan vardı.tüm bunlara rağmen kararsızlık yaşıyosanız bir rehberlik hizmeti alın.

Şimdi ders çalışmadan bahsedelim
Öncelikle dersaneye gidip gitmeyeceğinize karar verin.Ben disiplinli biriyim oturur evimde çalışırım diyosanız dersaneye gerek yok.Ama birtürlü ders çalışmaya başlayamayanlardansanız mutlaka bir dersaneye gidin.dersanenin en önemli getirisi sizi disipline sokması ve ders çalıştırmaya itmesidir.Ayrıca aynı hedefe yönelmiş insanlarla birlikte olmanızda sizin bu havadan uzaklaşmanıza engel olacaktır.
Şimdi kendinize birkaç farklı kaynak bulun.Konuları hızlı bir şekilde bitirin ve her konu sonrası birmiktar soru çözün.Konuya sadece temel bilgileri alacağınız miktarda çalışın.Konu üzerinden soruya değilde soru üzerinden konuya yaklaşmayı deneyin.Göreceksiniz çok işe yarayacak.Günlerini konu iinde boğularak geçiren insanlar biliyorum.Ama önüne farklı bir soru gelince çakılıp kalıyo.Halbuki soryu çözerken htiyaç duyduğunuz yerde konuya başvurmalsınız.
Türkçe için ise püf noktalara bakın.Paragraf soruları tamamen denemelerden geliyo.Montaigne denemeler kitabını alın.Ve sunay akın.Bunun yanında hızlı okuma teknikleri çalışın çünkü zaman problem.Türkçede çok soru çözmektense bol bol türkçenin iyi kullanıldığı gazete ve kitaplar okuyun.

Denem sınavları hayati önem taşıyor.Piyasada çıkmış sorular mevcut.Bunları deneme olarak kullanabilirsiniz.LES çıkmış sorularınıda alın.Ve hazırlanan diğer deneme sınavları.son 1 ay hergün kesintisiz bir deneme yapın.Ve ciddi yapın 3 saat hiç ara vermeden.Deneme sonrası hata yaptığınız veya zaman harcadığınız konulara kısaca gö gezdirip onlarla ilgili soru çözün.

Sosyal hayatınızı eksik etmeyin.Hergün vakit ayırın kendinize.Öyle eve kapanıp hayatı zindan etmenize gerek yok.En başta söylediğim gibi bu psikolojik bir savaş.Sınav psikolojisine hazırlanmaya ayıracağınız zaman çalışmaya ayıracağınız zamandan çok olmalı.Tabi caizse güdümlü füze gbi olmalı hedefe kilitlenmelisiniz.

Tabi olayı fazla abartmayada gerek yok.Sonuçta bu söylediklerimi ölçülü bir şekilde uygularsanız kolaylıkla istediğinizi alırsınız.Konulara hakim olan arkadaşlar mayıs ayında bile başlasa olur.Ben mayıs sonunda başlamıştım.Çünkü birönceki yılda hazırlanmıştım.Bu anlattıklarımı tam uygulayamadım ve pişman oldum.Bu yüzden 1. tercihime değilde 2. tercihime girebildim.
Nihayetinde sınav günü yaklaştı ve giriş belgenizi aldınız.Son 1 hafta sadece deneme çözün.Ve mümkünse sınava gireceğiniz salona gidip orada da bir deneme çözün.Son 2 gün kalemi bırakın. Derece yapmak isteyenlere önerilir.....
Eski 25-12-05, 18:54   #13
DGS Rehabilitasyon Uzmanı

boone kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 11-12-05
İtibar Gücü: 43 boone Sanal Karizma İstemiyor
Bu konudaki hassasiyetin ve ilgin için sana şahsım adına çok teşekkür ediyorum kardeşim....
boone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-12-05, 20:57   #14
Üye

Giriş Tarihi: 13-11-05
İtibar Gücü: 45 eagle13 Sanal Karizma İstemiyor
çok teşekkürler kardeş
eagle13 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-12-05, 21:11   #15
aperion
Guest

Blog Başlıkları: 5
Thumbs up

özet bi şekilde çok güzel bilgiler vermişsin teşekkürler
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-12-05, 22:14   #16
Lord Of The DGS

Ne-Co kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 03-10-05
İtibar Gücü: 63 Ne-Co Sanal Karizma İstemiyor
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Ne-Co Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-12-05, 22:34   #17
Yönetici

felisleox kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 25-07-04
İtibar Gücü: 77 felisleox iyi yolda ilerliyorfelisleox iyi yolda ilerliyorfelisleox iyi yolda ilerliyorfelisleox iyi yolda ilerliyorfelisleox iyi yolda ilerliyorfelisleox iyi yolda ilerliyor
Gerçekten çok iyi bir çalışma tebrikler

design by semin
felisleox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-12-05, 22:42   #18
!. icraLik .!

Giriş Tarihi: 08-07-04
İtibar Gücü: 74 ShoveL Sanal Karizma İstemiyor