şimdiki sistem saçma bana göre.bölüm dersi olsun ki geçişten sonra zorlanmayalım.veya iki bölüm olmalı.ilk bölüm şimdiki gibi matematiği kullanma gücü ve diğeride mesleki yeterlilik gibi.
Öss örnek alınmalı daha seçici bir sınav olmalı
Kpss örnek alınmalı alan bilgisi sorulmalı
Şu durumdaki hali korunmalı
şimdiki sistem saçma bana göre.bölüm dersi olsun ki geçişten sonra zorlanmayalım.veya iki bölüm olmalı.ilk bölüm şimdiki gibi matematiği kullanma gücü ve diğeride mesleki yeterlilik gibi.
hem bölüm içerikli hem de öss içerikli olmalı bence.öle olsa daha mantıklı olurdu
2008-2009
EGE ÜNİVERSİTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Dgs yi Öss'ye benzettiler iyice, öss iyi bir sistem olsa benzetsinler. ÖSS gibi DGS'de dersanelere yeni müşteri kazandırıyor durmadan.matematik ile Türkçeye bu kadar çalışcağımıza kendi alanımızda yoğunlaşırız.intibak senesinide daha kolay veririz.şu anki sistem sadece dershaneleri mutlu ediyor,sınava girenlerin çoğu meslek lisesi çıkışlı matematiği çok iyi değil mecburen dersanelere koşuyolar .bazılarıda bu durumda niye kafa yoruyorsunuz der tabi, susun ve size verilenlerle yetinin yoksa dershaneler boş kalır![]()
"Kesinlikle bu seceneklere katılmıyorum." dıye bir secenek daha koymanız lazımdı.![]()
İnanmak, başarmak için en büyük adımdır. Yeterki kendinize inanın. İşte o zaman olur.
Üye
KTÜ Mühendislik Fakültesi
Makine mühendisliği
2008 dgs
üç kuruşluk insana beş kuruşluk değer verirsen aradaki iki kuruşa seni satar
öss formatı en iyisi bir de ösym açısından düşünün... çok zor yani
zaman geçer
emin misin?
Bence sınavın bölüm içerikli olması gerekir. nedenide matematiği çok iyi olmasına ragmen meslek derslerinde basarısız olan cok arkadas var ve bızzat sahıt oldum coguna.. durum boyle oldugunda dgs sınavını kazanmasına ragmen intibak donemınde meslek derslerınden kalarak okuldan uzaklaştırılan öğrenciler tekrar sınava girmeye devam ediyorlar tabi. buda mesleğini seven ve meslek derslerınde basarılı olan bırcok ogrencının onunde engel teskıl edebılır. etrafımda buna benzer cok ornek gordugum ıcın parlaşmak istedim. mesela alanlar bilirlerki bir statik dersi matematiksel işlemlerden ibaret gibi gorunsede bir dgs yada öss matematigiyle alakası yoktur.
böyle birşey çok zor olmasına ragmen olmasını isterim.. eminim cok daha verimli olacaktır..
''Hep Kardeş Olacak Değiliz Ya Yaşasın Halkların Sevgililiği..''
şu anki sistemi korunmalı değişiklik yapılmalı ek kontenjan mesela
EN ZOR BAŞARILAR,EN ZOR ŞARTLAR ALTINDA KAZANILAN BAŞARILARDIR.
Bence kesinlikle öss formatında olmalı.Böylece sınav daha seçici olur.Belki kazanıpta gitmeyenlerin bir nebzede olsa önüne geçilmiş olur.Çünkü sorular kolay geliyor vatandaşa güzellik olsun diye giriyor gerçek hazırlananı saf dışı bırakıyor.Öss formatında olunca biraz da zorlaşır.Hazırlanarak girenlerin sansı çoğalabilir.Zaten gitgide yakınlaştırıyolar öss formatına.
2010 HEDEF İTÜ TELEKOMÜNİKASYON MÜHENDİSLİĞİ
![]() |
|
||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|