![]() |
||
|
|||||||
|
|
|
|
| dikeygecis.org Duyuruları |
| DGS-Tercih DGS'de Tercih yaparken dikkat etmeniz gerekenler,DGS de tercihleriniz,DGS ile kazanmak istediğiniz bölüm hakkında üyelerin görüşleri burada. |
|
|
Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#1 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 24-03-08
İtibar Gücü: 12
![]() |
1753 Endüstriyel Elektronik Bölümü İçin Tercih Kılavuzu (Önemli)
1753 Endüstriyel Elektronik Bölümü İçin Tercih Kılavuzu (Önemli)
Yaklaşık 6 günlük bir çalışmanın eseridir. Kılavuzda girebileceğiniz tüm üniversiteler bölümleri, kontenjanları ve şartları ile ele alınıp değerlendirilmiştir. Ücreti belli olmayan ya da değişen üniversiteler ile teker teker görüşülmüş ve güncel fiyatları öğrenilmiştir. (Özel üniversiteler için) ÖSYM ile görüşülüp bir önceki sınava ait istatistik bilgiler öğrenilmiş buna göre sınavı kazanma yüzdeniz hesaplanmıştır. Kılavuz içerisinde Türkiye geneli kontenjan sayısı da yer almaktadır. Bu kılavuz için 6 gün uğraştım ve neredeyse bütün üniversiteler ile görüştüm. Buradan indirebilirsiniz: RapidShare: 1-Click Webhosting Umarım işinize yarar. Paylaşmak güzeldir ![]() |
|
|
| dikeygecis.org Reklam |
|
|
#2 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 19-05-08
İtibar Gücü: 0
![]() |
çok Teşekkürler
okudum ama moral sıfır oldu ....
Bu mesaj en son " 19-05-08 " tarihinde saat 20:12 itibariyle Fibonacci tarafından düzenlenmiştir.... Neden: mükerrer mesaj.. |
|
|
|
|
#3 |
|
Üye
![]() |
Rica ederim. Vakit olsa da her bölüm için bunu yapabilsem keşke.
Devlet kontenjanı 272. Tüm kontenjan 340. Kazanma şansınız %0.85 (Türkiye geneli sadece devlet) Kazanma şansınız %1.06 (Türkiye geneli hepsi) Kusura bakmayın ben sadece verileri toplayıp ortalama sonucu hesapladım. Matematik ve istatistik ile aram iyidir. 65 sayısal, 70 sözel yapmama rağmen bende devleti kazanabileceğime pek ihtimal vermiyorum ![]() Gerçekleri bilmek iyidir. Bu mesaj en son " 19-05-08 " tarihinde saat 21:11 itibariyle ErenDGS tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
#4 |
|
√VYıkık√V
Giriş Tarihi: 01-07-04
İtibar Gücü: 78
![]() |
Bence kazanma yüzdesi daha fazladır. yüzdeyi hesaplarken "Maalesef Endüstriyel Elektronik çıkışlı olmayanlarda bu bölümleri tercih edebiliyor. Sınava giren yaklaşık 32.000 kişi bu bölümlerden birini tercih ediyor." demişsin ama çoğu myo bölümü mezunu bu bölümlerle alakası yok... Klavuzda Tablo 3'te hangi bölüm mezunları nereleri tercih edebildiği yazıyor... sen sanırım toplam sayısaldan giren öğrenci sayısını kontenjan sayısına oranlamışsın...
![]()
|
|
|
#5 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 19-05-08
İtibar Gücü: 0
![]() |
evet dogru yuzde konusu biraz abartı olmuş
ama cok fazla kişinin girecegi belli gerçi çalışanlar onları eliyecektir cogunun benimde dahil haberim gec oldu 2 ay önce söylediler bana dikey geciş sınırı kalktı diye. bakalım kısmet
|
|
|
#6 |
|
Üye
![]() |
Bilgi ÖSYM den alınmıştır. Herhangi bir abartı söz konusu değil.
Yukarıda yer alan çoğu bölüme sadece 1753'ler girmiyor. 1318, 1496, 1501, 1695, 1709, 3885, 1716, 1723, 1769, 4854, 1804, 2007, 2014, 2178, 2442, 5064, 6232, 4912, 3036, 3546, 5869, 3693, 6278, 3707 Yukarıda yer alan bölümler elektrik-elektronik mühendisliğini seçebiliyor. Yüzdeye vurulduğunda sayısal öğrencilerinin yaklaşık %35'i yukarıda yer alan bölümlerden 1 tanesini seçebiliyor. Hesaplamayı yaparken bölüm ayrımı yapmadım, tüm girilebilecek bölümleri tek bölüm gibi yaptım. Her sene için DGS giriş sayılarını topladım modunu aldım. Her girebilecek öğrencinin bu bölümlerden birini seçebilecek olmasının yüzdesini hesapladım. Rassal örneklem, beklenen + gözlenen frekans ve ki-kare formülünden yararlandım. Bu sene ben 90.000 civarı giriş bekliyorum. Her senelik artış yüzdesini katınca ve bu sene kalkan 3 sene sınırını ekleyince bu rakamı elde ediyorum. 32.000 rakamı benim tahminlerim doğrultusunda hesapladığım rakamdır. Ayrıca geçen sene sınava giren sayısına göre oranladım. 32.000 olmazda 25.000 olur. 7000 kişilik bir sapma bile olsa %1.06 olanı %1.51 olur. Hadi en iyi ihtimalle 16.000 yapalım. o zamanda Türkiye geneli tüm üniversitelerde %2.12 şansınız oluyor. Türkiye geneli devlette ise %1.7 Kısacası ne abartı ne atmasyon var burada. İhtimal hesabı yaptım, benim beklentim de bu. Daha önce iktidar partisinin % kaç oy ile iktidar olacağını hesaplamış ve çok yakın bir rakam çıkartmıştım. Seçimden 6 ay önce. Ekstra bir bilgi daha vereyim. Her sene bu bölümlere girebilecek 200.000 den fazla MYO öğrencisi mezun oluyor. (Bilgi MEB den teyit edilebilir) Düşünün bunların sadece %10'u bu sınava girse zaten 20.000 kişi yapar. Bu sayının üzerine önceki senelerden mezun olup da sınava tekrar girecekleri ekleyin ve bu sene kalkan 3 sene sınırını da koyun. Rakamı rahatlıkla sizlerde bulabilirsiniz ![]() Moraliniz bozulmasın arkadaşlar. ÖSS'ye de her sene kaç kişi giriyor ama kaçı bir okula yerleşebiliyor. Çok çalışırsanız kazanma şansınız var. Örneğin ben sadece İstanbul da ve devlet üniversitesine girebilirim. Tüm bölümler için kontenjan sayısı 40. Girmek istediğim bölümün kontenjanı ise sadece 8 kişi. Kazanma şansımı yüzdeye vurursak %0.001~ diye devam ediyor. Kısacası beterinde beteri var. Gerçi ben pek bir şey beklemiyorum, zaten DGS ile girsem 4 sene gidiyor. (1 sene hazırlık + 1 sene intibak + 2 sene okul. Tabi bu da hiç kalmazsam geçerli) Bu sebeple DGS den fazla bir şey beklemiyorum. Bu nedenle sınavdan sonra hayal kırıklığına uğrayacağıma hesaplamalar ile gerçeği şimdiden görüp ona göre önlemimi alıyorum. ![]() Dipnot: Bu mükerrer mesaj değil Altına eklediğimde çok fazla sayfa uzuyor ve görünümü bozuyor.Bu mesaj en son " 19-05-08 " tarihinde saat 21:21 itibariyle Fibonacci tarafından düzenlenmiştir.... Neden: mükerrer mesaj.. O halde yorum bekleyiniz... Kurallardan taviz veremeyiz.. |
|
|
|
|
#7 |
|
???????
Giriş Tarihi: 28-01-07
İtibar Gücü: 29
![]() |
saolasın eren DGS eline sağlık. bende kendime çıkartmıştım bi liste bu daha ayrıntılı saolasın.
|
|
|
#8 | |
|
Üye
![]() |
Alıntı:
Tamam yüzde olarak şansımız çok az biliyorum ama robotu görmeden önce az da olsa ümidim vardı, şimdi o da kalmadı. İşimiz gerçekten zor. Bunun için yüzde hesabı da yapmaya gerek yok herhalde. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Egzotik Çayır Kırısı :D
Giriş Tarihi: 25-11-07
İtibar Gücü: 18
![]() |
Eline sağlık dostum..güzel bir çalışma olmus..keske tercıhlerden once ınceleyebılseydım
D:
Herşey silinip kaybolurken nazarından, Yalnız o güzel gözlerinin nuru görünse... Gözler ki, birer parçasıdır send en ilah'ın, Gözler ki,senin en katı zulmun ve silahın... Hasret sana ey yirmi yılın taze baharı, Vaslınla da dinmez yine bağrımdaki ağrı. Dinmez! Gönülün, tapmanın, aşkın sesidir bu! Dinmez! Ebedi özleyişin bestesidir bu! |
|
|
|
|
#10 | |
|
Üye
![]() |
Alıntı:
Ben daha tercihlerimi göndermediğim için inceleme şansım devam ediyor. İstediğim bölüm ya yıldız da ya kocaeli de var gidebileceğim yerlerde. Seçenekleri arttırmayı düşünüyorum.Vakıf üniversitelerinin İngilizceniz iyi olsa bile hazırlık sınıfına alma çabaları biraz canımı sıkıyor. Toefl'dan yüksek notlar istiyorlar, böyle olmasa özeli de düşüyordum. Vakıf üniversite de düşünen var mı aranızda? Varsa hangi üniversite? |
|
|
|
| Arkadaşlarınızla Paylaşın |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|