DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Tercih > DGS-Tercih Edeceğiniz Lisans Bölümleri veya Üniversiteler
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

dikeygecis.org Duyuruları

DGS-Tercih Edeceğiniz Lisans Bölümleri veya Üniversiteler DGS ile tercih edeceğiniz veya etmeyi düşündüğünüz lisans bölümleri veya üniversiteler hakkında konular burada.

Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-05-08, 23:39   #1
Üye

Raptus kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 28-10-07
İtibar Gücü: 18 Raptus Sanal Karizma İstemiyor
endüstriyel teknoloji öğretmenliği

endüstriyel teknoloji öğretmenliği bu bölümü elektronik öğrencileride yazabilmekte bu bölüm hakkında neler biliyoruz bilen arkadaşlarım paylaşabilir mi bilgilerini bizimle ders içerikleri, ileriye dönüşü olarak düşünüldüğünde getirisi yada götürüsü nedir?

SEN BENİM HAYATIMIN UÇURUM KENARINDA AÇAN UÇURUM GÜLÜSÜN

Hedef:2008 DGS ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Raptus Çevrimdışı  
dikeygecis.org Reklam
Eski 14-05-08, 00:37   #2
Üye

Giriş Tarihi: 12-05-08
İtibar Gücü: 10 bilg_öğr Sanal Karizma İstemiyor
benim abim okuyor o bölümü..dersler genelde iş eğitimi tarzında..bilgisayar da da çizim grafik programları veriliyo..ilköğretim okullarında teknoloji tasarım adı altında geçen iş eğitimi derslerine atamaları yapılıyo.puanı gayet düşük kontenjanı da iyi bende düşünüyorum en alta yazmayı..hayırlısı..
bilg_öğr Çevrimdışı  
Eski 14-05-08, 03:40   #3
t-bag

soyhaalp kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 05-11-05
İtibar Gücü: 48 soyhaalp daha yenisoyhaalp daha yeni
Alıntı:
Raptus tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
endüstriyel teknoloji öğretmenliği bu bölümü elektronik öğrencileride yazabilmekte bu bölüm hakkında neler biliyoruz bilen arkadaşlarım paylaşabilir mi bilgilerini bizimle ders içerikleri, ileriye dönüşü olarak düşünüldüğünde getirisi yada götürüsü nedir?

Alıntı:
bilg_öğr tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
benim abim okuyor o bölümü..dersler genelde iş eğitimi tarzında..bilgisayar da da çizim grafik programları veriliyo..ilköğretim okullarında teknoloji tasarım adı altında geçen iş eğitimi derslerine atamaları yapılıyo.puanı gayet düşük kontenjanı da iyi bende düşünüyorum en alta yazmayı..hayırlısı..

abin kim merak ettim (gerçi burda hoca seçimi olduğu için ,çoğu öğrenci aynı sınıfta,aynı dersi başka hocalardan ve hatta başka gruplarda aldığı için sınıf arkadaşını belki de hiç göremeden mezun olma gibi bir durum da var )

şuanda bu bölümde intibak öğrencisiyim...her türlü sorunuza elimden geldiğince yanıt vermeye çalışıcam...

ilk olarak mezuniyet sonrasını belirteyim..ilköğretim okullarında teknoloji ve tasarım öğretmeni olunuyor..kpss taban puanı oldukça düşük..bu yılın taban puanı 53'idi..(sözleşmeli)..70 civarı bir puan işimizi rahatlıkla görür...şuan için ataması en rahat olan öğretmenliklerin başında geliyor..yani mezun olunca ''şimdi ben ne yapacağım'' diye düşünecek bir durum yok!. hatta özel sektörde çok rahat iş bulunabilir.grafik tasarım alanında özellikle..tabi kendini iyi yetiştirmek şartıyla..

intibak dönemi de rahat geçiyor..çok iyi ve anlayışlı bir öğrenci işlerimiz var..intibak sürecinde öğrenci işleri çok önemlidir arkadaşlar..bu konuda belki de en şanslı bölümüz diyebilirim...

10 kişiyiz dgsli olarak..aramız çok iyi..her konuda yardımcı oluyoruz birbirimize..notlarımız da çok iyi..çan eğrisi sistemi uygulandığı için sınıf ortalamasının üzerinde olmak CC için yeterli..tüm derslerden en az CC alma zorunluluğu var..ilk dönem bir arkadaş 1 dersten kaldı..fakat mobilya mezunu ve elektronik dersinde çok çok zayıf olduğu için kaldı..yaz okulunda verir artık..

2008 dgs ile gelecek arkadaşlara her konuda yardımcı olacağız..(kayıt işlemleri,ders notları,sınav soruları,hoca ve ders seçimleri) aramızda karar aldık..biz geçen senenin dgslilerinden neredeyse hiç yardım almadık..kendi aralarında da sorunlularmış abartısız söylüyorum;sene başında elime bir kağıt kalem verseler ve nasıl arkadaşlar istiyorsun yaz deseler şuankinden daha iyisi olamazdı..o kadar iyi intibak arkadaşlarına sahibim.. intibak konusunda içiniz rahat olsun..daha önce atılan öğrenci olmamış..bu sene de olmayacak inşallah..ve yeni arkadaşlara yardımcı olacağımızın sözünü bir kez daha veriyorum..

konu bütünlüğünden koptum biraz..aklıma ilk gelenleri yazdığım için böyle oldu..fakat şu linkte,doldurmuş olduğum intibak bilgi formuyla detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz..
Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği
hertürlü konuya değinmeye çalıştım burda..yeterli gelmezse özel mesaj yolu ile de ulaşabilirsiniz...

özetle; öğretmenlik düşünen arkadaşlar için teknik eğitim yerine kesinlikle bu bölümü tavsiye ederim..bu sene öss ile teknik eğitimden 36 öğrenci gelmiş.yani teknik eğitim fakültesinden bir bölümü bırakıp,tekrar sınava girip burayı yazmışlar..taban puanı 338 civarı..teknik eğitimlere göre oldukça yüksek bir puan..

illa teknik eğitim yazacaksanız da gazi'den uzak durun bence..en azından rahat yaşam tarzınız varsa,uzun saç&sakal bırakıyorsanız,küpe takıyorsanız, kız&erkek arkadaşınızla rahatça gezmek istiyorsanız,kantinde&cafede kafama göre takılırım diyorsanız vb... gazi teknik eğitim asla size göre değil..ortamını gayet iyi bilen,geçen senelerde burda okumuş bir çok arkadaşa sahip olan biri olarak yazıyorum bu satırları...kulaktan dolma bilgilerle değil ama yine de istisnalar kaideyi bozmaz..ben naçizane görüşümü bildirdim hepsi bu

bölümle ilgilenen arkadaşlarla soru-cevap şeklinde devam ederiz...
tercih döneminde ve sınavda şimdiden başarılar hepinize..
Eski 22-05-08, 14:42   #4
Aktif Üye+

adriatic kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 29-12-06
İtibar Gücü: 31 adriatic daha yeniadriatic daha yeni
end. elektronik öğrencisiyim ben bu sene son tercihime bu bölümü ekledim teknik eğitim fakültesine göre kpss açısından daha avantajlı gözüküyo fakat ülkemizde yarının ne getireceğini kestirmek bi hayli güç umarım hayırlısı olur üstelik kontenjanıda dgs normlarına göre yüksek sayılır 10 kişi alıyormuş herkese çalışmalarında başarılar dilerim
bu bölümü yazan arkadaş varmı acaba sitede tercihlerini yazanlar arasında hiç rastlamadım herkes bu sene sıkı hazırlanıyo herhalde
adriatic Çevrimdışı  
Eski 23-05-08, 18:53
adriatic
Bu mesaj silinmiştir. adriatic. Neden: iki kere üst üste msj yazmak
Eski 12-07-08, 18:22   #5
Üye

Giriş Tarihi: 12-07-08
İtibar Gücü: 0 enzim Sanal Karizma İstemiyor
merhaba soyhaalp
ben bu sene sınava girdim güzel birde puan aldım teknik lise öğrencisiyim bu bölümü araştırıyorum bu site denk geldi bi iki soru sormak istiyroum sana.

-->intibah ne oluyor? anlamadım
-->Ben bu bölümün seramik, metalişleri, ağaçişleri, bu derslerinden biraz korktum ben bilgisayar mezunuyum bu derslerde yazzılı gibi dersler mi acaba biraz bilgi verirsen sevinirim.
-->Bu bölümü bitirince endüstri meslek teknik lise anadolu teknik lisesi v.s. liselerde çalışma imkanımız var mı? yani sadece ilk okulda mı çalışacağız?
-->Bu bölümde bir sürü farklı alan dersi gösteriliyor. burada istediğimiz herhangi bir bölüm üzerinde (misal bilgisayar üzerinde) yogunlaşa biliyormuyuz?
-->Özel sektörde ne gibi işlerde çalışabiliyoruz?
-->Maaşı ne kadar oluyor özel sektör ve devletin?

bana yardımcı olursan çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.
benim mail adresim:yokyokyok@gmail.com şimdiden çok teşekkür ederim...
enzim Çevrimdışı  

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları