![]() |
||
|
|||||||
|
|
|
|
| DGS ve Önlisans Mezunu / Öğrencileri ile İlgili Güncel Haberler 2008 - 2009 - 2010 DGS - Dikey Geçiş Sınavı ile ilgili güncel haberler, sınav açıklanma tarihi, sınav başvuru tarihi, dgs yönetmeliği ile ilgili değişiklikler, ösym duyuruları ile ilgili konular. İntibak ve Meslek Yüksek Okulları ile ilgili güncel haberler. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#1 | ||
|
Yönetici
Giriş Tarihi: 25-07-04
İtibar Gücü: 77
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2008 DGS Kılavuzu Bilgilendirme
Sonunda 2008 D.G.S. başvuruları başladı. Hepimizi bildiği üzere bu sene D.G.S. de başvuruları artık internetten yapılıyor. Başvuruları yapmadan önce mağdur olmamanız için başvuru koşullarını, ve yönergelerini mutlaka okuyunuz .
Başvurular öncesinde diikat etmeniz gereken noktaları bu Alıntı:
Alıntı:
Şu an ösym nin sayfasında 2008 DGS kılavuzu bulunmuyor arkadaşlarımızın sitemize eklediği kılavuzu bilgisayarınıza indirerek kontrol edebilirsiniz. Kılavuzu bu linkten edinebilirsiniz. Kılavuza ilk baktığımızda açıklamalardaki intibakdaki değişlikleri konu alan kısım yüzümüzü güldürüyor. 2008 kılavuzunu 2007 ye göre incelediğimizde özellikle e.a. bölümlerindeki puan artışları dikkat cekicidir. Unutmayalım ki 2005 Ö.S.S değişimden sonra açıkta kalmamak adına birçok öğrenci M.Y:O. Kazıanmıştı. Bu sene bu puan artışı beklenilen bir sonuç.. Sayısal kısımda ise bilgisayar ve elektronik bölümlerinin puanları bildiğimiz gibi.Diğer bölümlere baktığımızda önde gelen ünivesitelerde puanların arttığı görülebilir. Ama genelde bir düşüş var. . Bazı üniversitelerin bazı bölümlerindeki aşırı puan artışı bölümün puanın az olması sebebiyle öğrencilerin yoğun ilgisi ile yükselmiştir. Bazı üniverstelerin puanları bu şekilde işliyor maalesef bir sene düşük, bir sene yüksek. Bir önceki kılavuzlarla karşılaştırdığımızda bariz ortaya çıkan bir durum.. Ben tercihlerimi yaparken üniversitelerin son 3-4 senediki puanlarını incelemiştim.. Faydasını görebilirsiniz. Her hakkettiği bölümü kazanaması dileğiyle... Ayrıca Teknik programların AOF de lisans eğitimine devam etmesi ile ilgili değişiklikleri alttaki konudan takip edebilirsiniz2008 dgs ile ilgili açılan konular listesi 1- Dikey Geçiş Kayitlari Başladi 2- 2008 DGS Kontenjanları 3- BOMBA HERKES LİSANS MEZUNU OLACAK Teknik bölüm mezunları da AÖF lisans programlarına dikey geçiş yapabilecek 4- Nasıl ve Nereden Başvuracağım
we do not learn for school, but for life design by semin Bu mesaj en son " 22-05-08 " tarihinde saat 23:01 itibariyle felisleox tarafından düzenlenmiştir.... |
||
|
|
|
| dikeygecis.org Reklam |
|
|
#2 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 20-04-07
İtibar Gücü: 24
![]() |
Arkadaşlar bu listede yer alan akademik ortalama ve bitirme yılını geçen yıl boş bırakarak sınava girdim mezun değildim. Şimdi mezunum ama okulumu aradım sordum acaba bu alanlar okul tarafından dolduruluyor mu diye. hocam,biz akademk ortalamayı ,bitirme yılını aktarıyoruz öğrencilerin dedi bitirme yılında emin olamadı sadece.Ben de diyorum ki parayı yatırdıktan sonra bu alanlarda halen boşluk olup olmadığını kontrol edemiyor muyum?Eğer boşsa o bilgileri gireceğim için değişiklik yapmış olacağım sonuçta ve başvuru merkezine gitmem gerekecek.Benim takıldığım nokta başvuru sayfasına girdiğimizde kaydımı yapma k zorunda mıyım?Evde kontrol etsem ve boş alanlar halen boşsa başvuru merkezine gitsem olmaz mı?Lütfen yardım edin.Teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 16-12-07
İtibar Gücü: 14
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#4 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 23-08-06
İtibar Gücü: 0
![]() |
ben gecen sene girdim ama mezun degıldım.sadece stajım kalmıstı.bu sene internetten mi basvuracam
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 20-04-07
İtibar Gücü: 24
![]() |
Mezuniyet bilgileri aynı olup bireysel başvuru yapacak bi aday ile;bilgilerinde değişiklik olup merkeze gidecek bi adayın teslim etmesi gereken belgeler faklı mıdır belirtirseniz sevinirim?
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 08-02-06
İtibar Gücü: 41
![]() |
Alıntı:
Bİz bu 3-4 senelik puan karşılaştırmalarını nereden bulabilriz Tek tek önce tercihleri bir kenara yazıp daha sonra ösym nin arşivinden her seneye ait puanları tek tek not edip de mi karşılaştıracağız yoksa başka kısa bir yolu var mı? Tekrar Çok Teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
..::EvinaDilemin::..
Giriş Tarihi: 07-10-07
İtibar Gücü: 18
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aktif Üye+
|
ben bu sene ilk defa gireceğim akademik ortalamayı boş mu bırakmalıyım zaten bilmiyorum da okul bitmedi daha ağustosta bitecek yani sınavdan sonra
|
|
|
#9 |
|
Aktif Üye+
Giriş Tarihi: 15-11-06
İtibar Gücü: 31
![]() |
formuda aldım parayıda yatırdım bir elim başımda tercihleri düşünüyorum artı geçen yılda girdim sadece tercih kısmı ve iletişim kısmı boş iletişim her neysede tercih kısmını napicam yawww offff
keşke sınav sonuçlarından sonra tercih yapsak bizde tüm normal sınavlar gibi
|
|
|
#10 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 16-12-07
İtibar Gücü: 14
![]() |
arkadaşlar bende mezun değildim geçen sene sınava girdiğimde ama mezun olmuş olmamış geçen sene sınava giren internetten yapabilir tabi bölüm değiştirmemişse akademik ortalama değişmemişse falan yani bende geçen sene okuyordum ve bankaya parayı yatırdım internetten bireysel başvuru yaptım 12-16 madde 2007 dgs de mezun yada mezun değil onu ilgilendirmiyo sadece bilgilerinde bi değişiklik olduysa o yani başka bişey değil
|
![]() |
| Arkadaşlarınızla Paylaşın |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|