DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > İNTİBAK > Birlikten Kuvvet Doğar
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

dikeygecis.org Duyuruları

Birlikten Kuvvet Doğar DGS İntibak, Okul ile İlişiğin Kesilmesi - 2008 Öğrenci Affı - İntibak Dilekçe Örnekleri hakkında bu bölümde sorularınızı sorabilir paylaşımda bulunabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-11-05, 16:47   #1
Paylaşımcı

korkut kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 20-07-05
İtibar Gücü: 51 korkut Sanal Karizma İstemiyor
Yök'ün İntibak Düşüncesi

Arkadaşlar ben ankara üniveristesi elektronik müh. hazırlık sınıfı öğrencisiyim.Seneye intibak okuycam.Bugün YÖK ten dgs kurul uzmanı CENGİZ SEZGİN ile görüştüm.Kendilerine bu konuda açılmış birçok davanında olduğunu söyledi ama sonuç yok şimdilik.Kendileri aslında intibak sınıfına karşı,yani bizim sorunlarımızın farkındalar ve çözüm istiyolar fakat üniversiteler böle olmasını istiyomuş.Bilindiği gibi ODTÜ ve HACCETTEPE gibi üniler intibaksız 1. sınıftan başlatıyo.Cengiz bey bunun kendileri için sorun olmadığını, 9. maddenin kendilerine bu hakkı tanıdığını söylüyo.Yani üni isterse bizi 1. sınıftan intibak sınıfı oladan başlatabilir.Haccettepe bu uygulamayı senato kararı ile yaptığını söyledi.Hatta CENGİZ beye göre senato kararına bile gerek yok.İntibak sınıfı okuyacak arkadaşlar bu konuda üniversitelerine baskı yapsınlar.Bilmenizi istediğim asıl konu şu,bizim sorunumuz yök ile değil üni ile.Ayrıca tanıdık avukatı olan varsa idare mahkemelerine yürütmeyi durdurma davası açabilir.Ama davayı üni ye değil yöke açmak lazım.Üni ile papaz olursunuz sonra

bu konuda görüşmeleri olan cevap yazarsa sevinirim.Şu an zamanımın çoğunu bu yönetmeliğin değişmesi için harcıyorum.Kanunları ve yönetmelikleri inceliyorum.Özellikle ankarada oturan arkadaşlara çok iş düşüyo...

Bu mesaj en son " 29-11-05 " tarihinde saat 19:14 itibariyle korkut tarafından düzenlenmiştir.... Neden: konuyu yansıtan bir başlık
korkut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 29-11-05, 16:50   #2
aperion
Guest

Blog Başlıkları: 5
korkut arkadaşım uğraşların için teşekkürler. senin gibi bu işlerin peşinde koşan insanlar sayesinde inşallah tüm bu sorunlarımız giderilecek
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-11-05, 21:40   #3
NO adaptation NO pain

Giriş Tarihi: 13-08-04
İtibar Gücü: 65 jacpascal Sanal Karizma İstemiyor
Cool açılın ben geliyorum

ben de varım. korkut arkadaşım tebrik ederim seni. kemal ede teşekkürler o da çalışıyor bu konularda. hep beraber bu işin altından kalkacağız.....
jacpascal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-11-05, 16:21   #4
Üye

ChanCe kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 12-10-05
İtibar Gücü: 48 ChanCe Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
korkut tarafından gönderildi
Arkadaşlar ben ankara üniveristesi elektronik müh. hazırlık sınıfı öğrencisiyim.Seneye intibak okuycam.Bugün YÖK ten dgs kurul uzmanı CENGİZ SEZGİN ile görüştüm.Kendilerine bu konuda açılmış birçok davanında olduğunu söyledi ama sonuç yok şimdilik.Kendileri aslında intibak sınıfına karşı,yani bizim sorunlarımızın farkındalar ve çözüm istiyolar fakat üniversiteler böle olmasını istiyomuş.Bilindiği gibi ODTÜ ve HACCETTEPE gibi üniler intibaksız 1. sınıftan başlatıyo.Cengiz bey bunun kendileri için sorun olmadığını, 9. maddenin kendilerine bu hakkı tanıdığını söylüyo.Yani üni isterse bizi 1. sınıftan intibak sınıfı oladan başlatabilir.Haccettepe bu uygulamayı senato kararı ile yaptığını söyledi.Hatta CENGİZ beye göre senato kararına bile gerek yok.İntibak sınıfı okuyacak arkadaşlar bu konuda üniversitelerine baskı yapsınlar.Bilmenizi istediğim asıl konu şu,bizim sorunumuz yök ile değil üni ile.Ayrıca tanıdık avukatı olan varsa idare mahkemelerine yürütmeyi durdurma davası açabilir.Ama davayı üni ye değil yöke açmak lazım.Üni ile papaz olursunuz sonra

bu konuda görüşmeleri olan cevap yazarsa sevinirim.Şu an zamanımın çoğunu bu yönetmeliğin değişmesi için harcıyorum.Kanunları ve yönetmelikleri inceliyorum.Özellikle ankarada oturan arkadaşlara çok iş düşüyo...

Arkadaşım.. çabaların için teşekkürler ..

Kafam biraz karıştı.. intibak kalksın dogrudan 4 yıl daha okuyalım dıye mı caba harcanıyor?
Eski 30-11-05, 18:01   #5
Aktif Üye+

godsmack kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 10-08-05
İtibar Gücü: 51 godsmack Sanal Karizma İstemiyor
saolasın bırader ama benım gene umudum yok emegıne sağlık.
godsmack Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-11-05, 19:14   #6
Paylaşımcı

korkut kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 20-07-05
İtibar Gücü: 51 korkut Sanal Karizma İstemiyor
bazı arkadaşlar yalnış anlamasın.Amacım intibak sınıfını tamamen kaldırtmak değil.Muhakkak ki intibak sınıfından memnun olan arkadaşlarda vardır.Çünkü bazı bölümlerin dersleri bizimki kadar ağır ve yoğun deyil.Amacım varolan mekanizmanın toleranslı hale getirilmesi.Normalde zaten 3. dönem hakkı tanıyolar.4. dönem hakkını verdiklerinde bu olay çözülecek.Veya yeni getirilen formül çoktan seçmeli olabilir.İsteyen ve kendine güvenen adam intibak sınıfını seçer ve okulu daha erken bititrir.Risk istemeyende 1. sınıftan başlar .
Eski 30-11-05, 19:17   #7
Üye

dost kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 27-07-04
İtibar Gücü: 66 dost Sanal Karizma İstemiyor
Kardeş emeğin için sağol bende ösym ye diploma notlarını göndermeyip ,unutan,ya da yanlış gönderip sonradan farkına varıp ösym ye bildirmelerine rağmen mağdur kalan biriyim bu durumdan dolayı 2 ay önce dava açtım.3-4 aya kadar bir sonuç alırız umarım....

eğer kazanırsak diploma notu unutulup sonradan hiç suçu olmayan arkadaşlarımızın acısını biraz hafifletiriz.örnek gösterip hakkınızı alabilirsiniz.
dost Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-11-05, 19:59   #8
aperion
Guest

Blog Başlıkları: 5
keşke ek 3. dönem de olsa. çoğu okulda 3. dönem hakkını bile tanımıyorlar.ve ya bir yığın şartla veriyorlar 3. dönemi.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-12-05, 14:32   #9
Üye

ChanCe kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 12-10-05
İtibar Gücü: 48 ChanCe Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
korkut tarafından gönderildi
bazı arkadaşlar yalnış anlamasın.Amacım intibak sınıfını tamamen kaldırtmak değil.Muhakkak ki intibak sınıfından memnun olan arkadaşlarda vardır.Çünkü bazı bölümlerin dersleri bizimki kadar ağır ve yoğun deyil.Amacım varolan mekanizmanın toleranslı hale getirilmesi.Normalde zaten 3. dönem hakkı tanıyolar.4. dönem hakkını verdiklerinde bu olay çözülecek.Veya yeni getirilen formül çoktan seçmeli olabilir.İsteyen ve kendine güvenen adam intibak sınıfını seçer ve okulu daha erken bititrir.Risk istemeyende 1. sınıftan başlar .

Gerçi 4. dönem de 2 seneye tekabul ediyor.. o zaman da intibak ın bir anlamı kalmıyor gibi..sil baştan okuması daha anlamlı..

Ancak söyle de bir durum var.. bir cok myo dan ilk sene okutulan turkce, matematik giriş.. vb derslerin yeniden zorulu olarak ogrencıye yuklenmesının hıcbır anlamı yok..bu yuzden ıntıbak onemlı bır avantaj saglıyor dgs lılere.. dıger zorunlu meslek derslerıne zaman ayırmak acısından...

o nedenle birbirinin devamı olan derslerde mesela bilgisayara giriş, bilgisayar 2, bilgisayar 3 ve bilgisayar 4 gibi dersler icin cozum bulmaları gerekıyor.. mesela ben bır donem hazırlık okuduktan sonra (myo nda) bölüme geçtim.. ve mecburen 2. donemden basladım.. bana ilk donem almam gereken derslerı veremedıler.. mecburen ıkıncı donem almam gerekenlerı aldım, sonra bırıncı donemdeki dersleri aldım.. benzer bır olay muhtemelen ıntıbak sınıfında da yasanıyordur.. yanı hıc almadıgı bır dersın ıkıncısını almak degıl de.. ıkısını aynı anda almak gibi.. bunlara bır cozum bulunmalı tabı..sıkıntılardan bırı bu dıye dusunuyorum..

ya da kredısı yuksek ve dusuk olan derslerı donemlere gore dengeleyıp ogrencının madurıyetını ortadan kaldırmaları daha anlamlı olur kanaatındeyım.. tabı bu dusuncelerımın once ıntıbak sınıfı prosedurlerını meydana getıren otorıtelere ulastırılması gerekıyor..

konuyla ılıntılı olarak da.. genelde ulkemızde ısı asıl ıcra edeceklerın fıkırlerı alınmadan tepeden ınme prosedurler olusturuluyor olsa da.. ıntıbak ogrencılerı arasında bellı bır anket yapıldıktan sonra konu ıle ılgılı sorunlar dogru bıcımde tarıf edıldıkten sonra cozume gecılmesı gerektıgını dusumuyorum...
Eski 07-12-05, 17:16   #10
Üye

Giriş Tarihi: 20-11-05
İtibar Gücü: 46 DİZDAR Sanal Karizma İstemiyor
saolasın.tşk.
DİZDAR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları