![]() |
||
|
|||||||
|
|
| Makale Sadece Yöneticilerin onayı ile konu açılabilir buraya. |
![]() |
|
|
LinkBack (2) | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#1 |
|
Yönetici
Giriş Tarihi: 25-07-04
İtibar Gücü: 71
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İntibak
Okula kayıt yaptırdığımda ilk olarak almam gereken dersler belirlendi. Eski okulumda aldığım derslerin içeriğini vermeme rağmen daha önce aldığım dersler tekrar verildi. Gerekçe olarakta yeni ve eski okulumdaki ders içerikleri arasında farklar olduğu öne sürüldü. Derslere başladıktan sonra bu dersler benden geri alındı sonra yine verildi. Aynı anda bir dersten hem muaf oluyor hem dersi alıyor görünüyordum. Nasıl bir program uygulanacağını kendileri bile belirleyemiyorlardı. Bir dersi 3 ay boyunca alıyor ancak dersten muaf olduğumu sınava girdikten sonra sınav sonucumu öğrenmek için baktığım listeden öğreniyordum. İşin diğer bir ilginç yanı ise dersi almasın diye imza atan hocamın sınıf listesinde de kendi adımın geçiyor olmasıydı. 3 ay boyunca dersine girdiğim ve hiçbir şekilde uyarı almadığım dersimin hocası bile dersten muaf olduğumu sınav zamanında farkediyordu.
Aldığım bu ders alan dersiydi ve bölümümün en ağır derslerinden biriydi. İntibak senesinde olduğum için çok yoğun bir ders programı ile karşı karşıyaydım ve günde 2-3 sınava giriyordum. Yapılamayan bu düzenlemeler nedeniyle çalışabileceğim diğer derslerime de çalışamıyordum. Ayrıca hocalara bu dersi almamam gerektiğini anlatırken azarlanıyordum. Çok yoğun bir dönemde olmama rağman hocalarım devamlı sen intibak öğrencisisin böyle olursa okuldan uzaklaştırılırsın tarzı konuşmalar yapıyordu. İntibak zaten üzerimde yeterince baskı ve stres oluştururken birde bu tarz söylemler üzerimdeki baskıyı iki katına çıkarıyor beni okuldan daha fazla uzaklaştırıyordu. Bu olumsuzlukları sadece ben yaşamıyordum aynı durumlar diğer bir intibak öğrencisi arkadaşımın başına da geliyordu. Daha önce verilmeyen dersler sonradan arkadaşıma da verildi. Bu derslerden sorumlu olduğunu bir kaç hafta sonra öğrenebildi. Derslerine devamsızlık yaptığından haberi bile yoktu benim gibi tesadüfen öğrendi. Okuldaki düzensizlik nedeniyle bize zorunlu tutulan derslerden veya geri alınan derslerden haberimiz olmuyordu. Sene boyunca toplam aldığım ders sayısı 20’den fazla olmuştu. Derslerim ağırdı ve bizi en çok zorlayan da DGS’li öğrenciler için bir programı olmamasıydı. Üniversite öğrenci işlerinin ve hocalarının işlerine geldiği zaman dgs’li oluyorduk gelmediği zaman öss’li oluyorduk ama çoğunlukla öss’li oluyorduk ki buda bizi çok zorluyordu. Ders programlarının öss ile gelen öğrencilere göre ayarlanması nedeniyle bize verilen dersler birbiri ile çakışıyordu. Kimi zaman ders çakışması nedeniyle derslerimize giremiyorduk. Kimi zaman ödev oluyordu derslere devam edemediğimiz için ödevlerden habersiz oluyorduk. Bazen aynı anda iki derse giriyor gibiydik; bir saat birine bir saat diğerine giriyorduk. Okuldaki bu düzensizlikler nedeniyle adaptasyon sorunları yaşıyordum. Sınav zamanları da ders sayımın fazla olması nedeniyle çok yoğun geçiyordu. Biri bitiyor hiçbir ara verilmeden ikincisine giriliyordu. İlk sınav saat 10:00 da bitiyorsa yine saat 10.00-10.30 gibi başka bir sınav başlıyordu.Bir çok dersin ön koşullu ders olması nedeniyle konu bütünlüğünü sağlayamıyordum. Dersin hocasına konu ile ilgili soru sorduğumda “geçen sene bu konuyu gördünüz” şeklinde cevap alıyordum. Açıklama yapmama gerek bile yoktu çünkü benim intibak öğrencisi olduğumu biliyordu. Bize yardımcı olan hocalarımız da oldu fakat hepsi alan dersleri dışındaki derslerin hocalarıydı. Yaşadığım bu olumsuzluklar sonucunda intibak senesini başarı ile tamamlamadığım gerekçesi ile okulla ilişiğim kesildi. İntibaktan atıldıktan sonra kendime güvenim tamamen bitti. O kadar emek verip kazandığım okulumdan uzaklaştırıldım. Çok uzun bir zaman hayattan kopuk yaşadım ve daha sonra kendimi oyalayacak şeylerle uğraştım ve hala uğraşıyorum ama o atılma duygusunu, yaşadıklarımı unutamıyorum. Halen devam eden sağlık sorunları yaşıyorum. Şu anda tek amacım kendime güvenimi tekrar kazanmak. Af çalışmalarını takip ediyorum. Öğrenci affının çıkması ile okuluma tekrar döneceğim günleri hayal ediyorum. Üstteki yazı sitemizde kayıtlı bir üyemizin başından geçen olaylardır. Kendisi daha önce bu olayları anlatmaya çalıştığında hocalarından tepki alması nedeniyle kimliğinin açıklanmamasını istemiştir. Yazıdaki düşük cümleler okunurluğu artırmak için düzenlenmiştir. Fakat yazının ana teması ve yaşanan olaylar değiştirilmemiştir.
we do not learn for school, but for life design by semin Bu mesaj en son " 07-04-08 " tarihinde saat 01:13 itibariyle genk tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
| dikeygecis.org Reklam |
|
|
#2 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 31-03-07
İtibar Gücü: 21
![]() |
peki hangi üniversiteydi bu
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 23-11-07
İtibar Gücü: 12
![]() |
okulun adı niçin gizli tutuluyor acaba??
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 02-03-05
İtibar Gücü: 51
![]() |
allah sabır versin.. başka hiçbişey deiyemiyorum, yapıcı olamayan egitimcilere de ne söz söylenir bilemiyorum..
|
|
|
#5 |
|
Yuzır Parçası :)
Giriş Tarihi: 19-01-06
İtibar Gücü: 42
![]() |
intibağın tam ortasında biri olarak ben de şu finaller bittiğinde bişeyler yazmak istiyorum...
şu ara dengesizim,geceleri uyumuyorum ve sabahları uyuyabilsem bile rüyamda proje sunuyorum..:S yeter artık eve gitmek istiyorum ben ![]()
|
|
|
#6 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 07-02-07
İtibar Gücü: 23
![]() |
hangi okulların intibakları daha zor lütfen bunları öğrenmek istiyoruz bilen varsa yazabir mi??..
|
|
|
|
#7 |
|
PollyannaCan
Giriş Tarihi: 26-01-07
İtibar Gücü: 30
![]() ![]() |
Her zaman sorunlarla karşılaşıyoruz ve bu hep devam edecek.. İntibak ve atılma korkusu aynı şey aslında.. Sakın pes etme.. Umudunu kaybetme..
|
|
|
#8 |
|
Hep "N" Tam "N"
Giriş Tarihi: 25-04-06
Konum: Sweetdream'ın bedeni ve ruhuna sahip, İstanbul - Eskişehir arası mekik dokuyor..
İtibar Gücü: 43
![]() |
artık arkadaşın okulla ilişiği (malesef
) kesildiğine göre okulun adı açıklanabilir mi? böylece tercih yaparken bu koşulları göz önünde bulundururuz bizde
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
Giriş Tarihi: 25-07-04
İtibar Gücü: 71
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kandisine soracağım uygun görürse tabiki bölümünüde okulunuda açıklarız fakat özel olarak rica etti hiç bir kişisel bilgi içermemesi için
|
|
|
#10 |
|
®JımmyBLy©
Giriş Tarihi: 13-03-06
İtibar Gücü: 36
![]() |
Yazık ya,herkes geldigi yeri unutuyor acaba bu sekilde davranan hocalar yaptıklarından dolayı birgün hesap verecegini bilmiyormu?Simdi bu arkadasımıza yapılan bircok kişiye yapılıyor ve inşallah bize yapılmaz.Allahım islah etsin baska ne denebilirki?
![]()
|
![]() |
| Arkadaşlarınızla Paylaşın |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.dikeygecis.org/forum/16675-intibak.html
|
||||
| Tarafından | For | Type | Tarih | |
| İntİbak - DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO | This thread | Refback | 25-01-08 15:08 | |
| İntİbak - DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO | This thread | Refback | 08-01-08 12:33 | |