gazi bilg. müh. de okuyan varsa intibak hakkında bilgi verebilir mi?
gazi bilg. müh. de okuyan varsa intibak hakkında bilgi verebilir mi?
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
BİLGİSYAR MÜHENDİSLİĞİ(İ.Ö.)
2009
arkadaşlar bende intibaktan atıldım. dünyam başıma yıkıldı. pamukkale üniversitesinden atılmıştım. bir sene sonra tekrar denedim şansımı. şu an ankara üniversitesindeyim. ve başarılı bir grafik çiziyorum. ben pes etmedim...
sizlerde bu çetin yolculukta tekrar tekrar titreyeceksiniz ama yıkılmayacaksınız.
Allah yardımcınız olsun...
merhaba arkadaşlar bende itü,dokuzeylüle geçebilirken ilk tercihime istanbul üniversitesini yazdım ve tek kelime iğrenç bi yer bi de bu sene intibak uygulaması değişmiş ilk dönem 10 ikinci dönem 11 ders verdiler ve bildiğiniz üzere 3 ünden kalırsam okuldan atılcam fakat ben şu an bıraktım denilebilir hiçbir vizeye girmedim sadece bir vize ye girdim oda bu sene tekrar dgs ile geçersem o ünide saydırabilirim umuduyla neyse ben en azından benim bölüm için hiç tavsiye etmiyorum bölüm de deniz ulaştırma işletme mühendisliği
arkadaşım senin adına üzüldüm ama baştan pes etmek kolaydır sonuçta herkes kendinden sorumlu,son ana kadar çalışmak lazım, tecrubelerimden biliyorum, hatta absurt denebilecek bir benzetme bile uyuyor buna; "çıkmadık candan ümit kesilmez" diyevizelere girmemek diye bir şey olmaz, olamamalıda.. intibak heryerde zordur,10 ders ya da 11 ders çok daha zor ama, baştan vazgeçmemek lazım
""Hayat seni öyle bir noktaya getirirki; kendini sevdiklerinle savaşırken ve nefret ettiklerinle sevişirken bulursun""
bende 9 eylülde okul öncesinde ıntıbaktayım12 ders alıyorm ve derslerım çakıştığı için iö olmama ragmen gece gunduz okuldaym dıyebılırm. Dersler ağır ve cok calısmak gerekıyor.Hocalar anlayıslı ama ders konusunda dısıplınlıler ve cok yogun dersler. Yanı uykusuz geceler ve kıtaplarla bogusuyoruz
![]()
BiR nUmuNe mİYiM ? YOksa biR müSsFeTTemİ ...??
Arkadaşım bence,okulun adını söyle de ona göre davranılsın,önlemler alınsın....
arkadaşlar bu intibakta okuldan atılma olayına itiraz etmek istiyorum bana katılmak isteyen varsa özelden ulaşsın!
herşey hukuki gerekçelere dayanacaktır![]()
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
HUKUK FAKÜLTESİ
arkadaşlar eskiden intibak daha kötüydü 2 ders şanşı yoktu şuanda en azından 2 dersten kalsanız bile geçiyorsunuz.. çoğu okulda yaz okulu veya büt var yani geçme imkanınız çok bence bazı okulların dersleri ağır olabilir yada hocaları ters olabilir.. ama eskiye nazaran ki benim zamanımda intibakta 1 dersten kalsak atılıyorduk,şimdi daha iyi diyebilirim..
Ben meslek lisesi mezunuyum ve hiç dershaneye gitmeden dikey geçişi kazanacam diye canım çıktı.Şunuda belirtiyim öss için herahangi bir hazırlığımda yoktu benim ne dershaneye gittim nede kendi kendime çalıştım.Neyse iki yıllığa yatay geçiş yaptım sonrada dgs ye ikinci girişimde bilgisayar öğretmenliğini kazandım. Ama iş kazanmakla bitmiyor. Hiç fizik temelim yokken fizik 2 çıktı karşıma. Hocada,biliyorlar edasıyla tahtaya yazıp yazıp geçiyor.Durumumu izah ettiğimde de siz öss ile gelenlerin hakkına giriyorsunuz yata yata buraya geliyorsunuz dedi .Sanki dgs sınav değil, sanki yök başkanı benim dedem.O kadar ağrıma gitti ki bu dediği o hocadan nefret ettim.
İmkan sunulduda benmi öss sınavıyla kazanmadım üniyi.Dershaneye gittimde benmi tembellik ettim.İnsanı takdir edip şevk vereceklerine tahrip edici konuşup çalışma şevkinide kırıyorlar.
Allah vermek istemeseydi, istemek vermezdi.
![]() |
|
||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|