DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - İntibak Tecrübeleri > Mühendislikle İlgili Bölümlerdeki İntibak Tecrübeleri
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

Mühendislikle İlgili Bölümlerdeki İntibak Tecrübeleri Mühendislikle ilgili bölümlerde yaşadığınız intibak tecrübelerini buraya yazabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-11-07, 05:25   #1
Aktif Üye

wolleskaan kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 16-04-06
İtibar Gücü: 39 wolleskaan Sanal Karizma İstemiyor
Yıldız Teknık Üniversitesi İnşaat Fakültesı İnşaat Mühendisliği

İntibak Bilgi Formu
wolleskaan

-Üniversitenizin ve bölümünüzün tam adı
Yıldız teknık unıversıtesı İnşaat fakultesı İnşaat mühendisligi

-Kazandığınız üniversitede intibak uygulaması var mı?
Evet

-Kazandığınız bölümü Dikey Geçiş Sınavına girecek öğrencilere önerir misiniz?
Öneririm

-Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı var mı? Evet ise hazırlık sınıfı ve muafiyet sınavı hakkında kısa bir bilgi yazabilirsiniz.

Evet
hıc bılmeyenler ıcın cok zor oluyor.

-Üniversitenizin Web Adresi
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

-Fakültenizin WEB Adresi
YT� İn�aat Mühendisli�i Bölümü

-Bölümünüzün WEB adresi veya Öğrenci WEB Adresleri
http://www.yildizz.com,http://groups...up/yildizgecis

-Hangi Sınıftasınız?
Hazırlık Sınıfındayım

-DGS ile gelen öğrencilere okulunuzda olumsuz bakanlar var mı? Varsa hangileri?

-----------------------------------------------------
-Üniversiteniz ve Koşulları Hakkında Bilgiler

unıversıtemızın anakampusu gercekten muhtesem ama davutpasa yanı hazırlık ve bazı fakultelerın oldugu dıger kampus tam bır facıa hıc bır aktıvıte fılan beklemeyın tam bır ezıyet metrodan okula cıkmak ıcın sabahın korunda ıster yuru ıster servıs fılan bekle oda ya dolu yada gec gelır soguktada yurunmez ıste felaket bır durum.Kampus tam dagın basında resmen esenlerde gıdıp nerden bulmuslar orayı bılmıyorum ayrıca yolları fılan yok adam gıbı heryer camur ıcınde bınları ıdare eder ancak kantın fılanda yok hazırlıkta kucuk bısı var fen edebıyatta kucuk kucuk bırde pızza var yemekler 2,5 ytl ve akbıl doldurarak turnıkelerle gecılıyor.suan ınsaat ana kampuste ama buyuk ıhtımal bu 2008 de tasınacak davutpasaya.Burs olanaklarına gelırsen kendım ıcın konusayım orem denen okul bursundan pek bısey ummayın saga sola yonlendırır ama hıc bısey cıkmaz bırtek beledıge cıkıyor sansınız veya tanıdıgınız varsa onunla kalıyorsunuz baska bır burs yok yanı dgs cıler ıcın bu olanak cok kısıtlı bılıyorsunuz.konaklama ıcın devlet yurtları ve ozel yurtlar var ama devlet yurdu cıkarmı bılmem ben ıstanbul'da aılemle kalıyorum.zaten ıstanbulu anlatmaya gerek yok sosyal acıdan anakampusteysen ıyı davutpasada ısen kendını oldur kurtul durumu hakım ama yınede herkeze tavsıye ederım hocalar fılan dahıl bır cogu ogrencı halınden anlıyor ınsaat hocalarını bılmıyorum ama dıger bolumlerde yardım ıstedıgımız herkez yardımını esırgemedı saolsunlar.

------------------------------------------------------
En Önemli Bölüm: İntibak Sınıfı veya bölümünüz hakkında bilgiler

mat 1 ~ turkce 1-2 ~ tarıh 1-2 ~ bılg.desteklı tasarım derslerınden muaf tutuldum suan 12 zorunlu dersım var ama dıferansıyele ıtıraz edıcem belı 11 e duser.

zorunlular ıse soyle;teknık resım,fızık 1-2,lıneer cebır,genel kımya,dıferansıyel,temel bılg.teknolojılerı,malzeme bılımı,dınamık,mat 2,fızık 2,statık,genel jeolojı derslerınden ılk donem 8 ıkıncı donem 4 zorunlu var.

sorumlu oldugum dersler ıse soyle;ılerı ıngılızce 1-2,temel kultur dersı,mukavemet 1-2,ıngılızce okua ve konusma,meslekı ıngılızce,olcme bılgısı,akıskanlar mekanıgı,yapı malzemesı,sayısal analız.

zorluk olarak usıs dıye bır ders secme olayı var herkez anında ıyı hocaları dolduruyor size kazık kalıyor elınızı cabuk tutucaksınız bunun ıcın mıllet pc basında beklıyor ders secme aksamı kazanan arkadaslara elımızden geldıkce yardım ederız merak etmesınler okulda yardımlasma ve arkadaslık gayet ıyı.

------------------------------------------------------

Bu mesaj en son " 26-11-07 " tarihinde saat 11:32 itibariyle Scarab tarafından düzenlenmiştir....
wolleskaan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 25-01-08, 17:53   #2
Üye

furkan34 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 25-01-08
İtibar Gücü: 13 furkan34 Sanal Karizma İstemiyor
myo görülen derslerden neden muaf deiliz.mesela malzeme bilimi 1.sınıfta gördüümüz ders.bunu sorumlu tutmaları ne alaka.malzeme bencee okadar daa abatcak bi ders dei.
furkan34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-01-08, 19:07   #3
Eyy Hayatt,,,

escaba_tr kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 26-12-06
İtibar Gücü: 33 escaba_tr Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
furkan34 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
myo görülen derslerden neden muaf deiliz.mesela malzeme bilimi 1.sınıfta gördüümüz ders.bunu sorumlu tutmaları ne alaka.malzeme bencee okadar daa abatcak bi ders dei.
Ders sayma işlemleri yapılıor; myoda gördüğünüz derslerin içeriği,kredisi..uygun olmalı..eğer değilse myoda gördüğünüz bir dersi intibakta tekrar alıyorsunuz..
escaba_tr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-01-08, 20:52   #4
Aktif Üye

eren_tml kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 09-02-07
İtibar Gücü: 27 eren_tml Sanal Karizma İstemiyor
arkadaşlar mrb.yıldız tekniği kazananlar ingilizceyi nasıl veriolar yada ingilizce için bir yıl hazırlıkmıokunuyor.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Günler artık günlere kanmaz
Sanma bensiz güneşler doğmaz
Hep unuttun sevmeyi beni
Bende artık sabahlar olmaz
Kırk parça olmuş hatırın bende
sustuğun sözler kanar içimde...
eren_tml Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-01-08, 23:29   #5
Aktif Üye

össnur kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 25-06-06
İtibar Gücü: 36 össnur Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
eren_tml tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
arkadaşlar mrb.yıldız tekniği kazananlar ingilizceyi nasıl veriolar yada ingilizce için bir yıl hazırlıkmıokunuyor.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

evet ıng sınavını veremzlerse hazırlık okumak zorundalar...
össnur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-01-08, 03:25   #6
Üst Düzey Aktif Üye

simurgg kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 18-11-06
İtibar Gücü: 30 simurgg Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
wolleskaan tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
ayrıca yolları fılan yok adam gıbı heryer camur ıcınde bınları ıdare eder ancak kantın fılanda yok hazırlıkta kucuk bısı var fen edebıyatta kucuk kucuk bırde pızza var yemekler 2,5 ytl ve akbıl doldurarak turnıkelerle gecılıyor.suan ınsaat ana kampuste ama buyuk ıhtımal bu 2008 de tasınacak davutpasaya.Burs olanaklarına gelırsen kendım ıcın konusayım orem denen okul bursundan pek bısey ummayın saga sola yonlendırır ama hıc bısey cıkmaz bırtek beledıge cıkıyor sansınız veya tanıdıgınız varsa onunla kalıyorsunuz baska bır burs yok yanı dgs cıler ıcın bu olanak cok kısıtlı bılıyorsunuz.konaklama ıcın devlet yurtları ve ozel yurtlar var ama devlet yurdu cıkarmı bılmem ben ıstanbul'da aılemle kalıyorum.
Arkadaşlar bazı düzeltmeler yapmak istiyorum,,davutpaşa kampüsü şuan yapılanma aşamasında , çamurluk olması doğaldır , ayrıca şuanda ayrı bir bina(yemekhane ya da kütüphane emin değilim)da yeni bir cafe açıldı orada fast food ağırlıklı birçok şey bulabilirsiniz..örem'e gelince ,, arkadaş biraz fazla katı anlatmış ,,durumunuzu makul bir dille gidip anlattığınız zaman yardımcı oluyorlar gayet de..devlet yurdu bulamamıştım ,özel yurtlar zaten nikah istiyolar...bana okul yurdunu ayarladılar bi de burs verdiler...kredi falan ayarlicakları ama myo da almıştım , bi daha vermiyolarmış...
yani diyeceğim , o kadar da kötü değil

Alıntı:
furkan34 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
malzeme bencee okadar daa abatcak bi ders dei.
dostum ben de öyle diyordum ama burası farklı emin ol

NOT: wolleskaan benden devralmış temsilciliği hayırlı olsun ben de 3. sınıfım arkadaşlar isteyene yardımcı olabilirim..bilginize...

simurgg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-03-08, 15:01   #7
Üst Düzey Aktif Üye

simurgg kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 18-11-06
İtibar Gücü: 30 simurgg Sanal Karizma İstemiyor
pek talibimiz yok bu sene heralde wolleskaan...
simurgg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-03-08, 16:47   #8
Üye

Giriş Tarihi: 20-10-05
İtibar Gücü: 0 freedom Sanal Karizma İstemiyor
selamlar arkadaşlar. 2006 yılının DGS sınavına girip İstanbul Teknik Üniversitesi metalurji müh. ni kazandım. hazırlıklıkla ilgili ufak tefek problemler yaşadım. bu temmuzda son yeterlilik sınavıma giricem. haliyle geçemezsem başka bir okula gönderileceğim. bir arkadaştan Yıldız Teknik Üniversitesinin İstanbul Teknikte hazırlığı veremeyen öğrencileri kabul ettiğini söyledi. bende bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşların beni bilgilendirmelerini rica ediyorum. hayat mamat meselesi arkadaşlar. istanbul dışına çıkmak istemiyorum. lütfen sitenin güzide insanları beni bi bilgilendirsin.

herkese saygılar sevgiler...
freedom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-03-08, 16:59   #9
Üye

Kamboc kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 21-02-07
İtibar Gücü: 26 Kamboc Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
simurgg tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
pek talibimiz yok bu sene heralde wolleskaan...
ben yazmayi dusunuyorum hocam
Kamboc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-08, 20:10   #10
Üye

Giriş Tarihi: 21-06-07
İtibar Gücü: 0 doom3_61 Sanal Karizma İstemiyor
eger zorunlu derslerden 1 tanesınden kalırsan fakat 2.00 ortalamanın üstünde olursa o zorunlu olan dersi sildirebiliyomusun
doom3_61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Etiketler
intibak, inşaat mühendisliği

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları