![]() |
||
|
|||||||
|
|
|
|
| DGS Hakkında Tartışmalar DGS hakkında olumlu / olumsuz görüşler, dgs sistemi hakkında tartışmalar, olması gerekenler, olmaması gerenleri burada tartışabilirsiniz. |
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: dgs'nin hayat lugatinizdeki yeri ve anlamı nedir? | |||
| sadece ünvan için kazanmak istiyorum |
|
271 | 7.92% |
| iyi bir iş ve maaşım olduktan sonra kazanıp kazanmamak pek de önemli değil |
|
216 | 6.32% |
| kazanmayı hırs meselesi yaptığım için istiyorum |
|
397 | 11.61% |
| kazanmayı eğitime önem verdiğim ve mesleğimde ilerlemek için istiyorum |
|
2,536 | 74.15% |
| Oylayanlar: 3420. Bu ankette oy kullanamazsınız | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#41 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 25-09-05
İtibar Gücü: 47
![]() |
ben dgs ye meslek liselilerinde bişeyler yapabileceğini göstermek için giriyorum. bizim gibi biçok mağdurun iyi biryerlere gelip yarının meslek liselileri için söz hakkına sahip olmalarını en azından onlar için iyi bişeylerin olmasını istiyorum .inşallah bu dileğim gerçekleşir...
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 20-05-05
İtibar Gücü: 52
![]() |
Galiba her şeyi başından anlatmak en iyisi
Ben 98 yılında liseye başladığım zaman meslek liselerine kasayı adaletisizliği daha yeni başlamıştı. Lgs sınavınada tercihler önceden gönderildiği için (ortaokulda bana rehberlik hizmeti vermeyen hocalarıma da ayrıca selam ederim.) ilk tercihim olan Kocaeli Anadolu Teknik Lisesi Otomatik Kumanda bölümüne girdim. İyi ki de girmişim çünkü bilenler bilir, orasının donanımı da hocalarıda ülkenin en iyisidir. Ve 2003 yılında okul bittiğinde Almanca hazırlık okumuştum ve çok iyi bir mesleki formasyonum vardı. (ayrıca hala var)
Ancak okul biterken ben ve birkaç arkadaşım daha mühendis olabilmek için öğretmenlik yerine MYO'yu ilk tercih yaptık. Kalanlarında %80'i öğretmenliği kazandı. Uzatmayayım tatilde gibi geçirdiğim iki yılın sonunda ben (doğal olarak) kazanamazken benimle birlikte gelen elemanlar şimdi mühendislikte. Ve bence eğitim hayatımdaki tek başarısızlığım budur. Özetle... Hem yakın çevremdeki 4 yıllık okuyan arkadaşlarımın yanında boynumu dik tutabilmek için, hem aldığım pratik-teorik lise eğitiminin hakkını verip sırf diplomasıyla bana birilerinin üstünlük kurmaması için, hem de bazı riskleri alarak okuduğum MYO'nun diplomasının anlam kazanması için DGS sınavını kazanmalıyım. Şimdi konu başlığına dönersek (ki sanırım dönmeliyiz) hayat lugatımdaki kelimeleri önem sırasına göre sıralarsam "sağlık-aile-anne-baba" gibi kelimelerden sonra ilk ilk 10a kesin DGS'de girer.
|
|
|
|
#43 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 15-10-05
İtibar Gücü: 46
![]() |
dgs benim için zevkle okuduğum okulun bir devamıdır.bu yıl okulumu bıtırıp mesleğimi yapmak için can atıyordum fakat mezun olan arkadaşlarımın durumunu görunce ve duyunca ben kesınlıkle bu sınava gırmelıyım dedım ve şuan bunun için baya bir çaba gösterıyorum.okulum radyo televızyon ve ben bu meslekte yükselmek için fakülte bıtırmelıyım.dgs dgs dgs illakı kazanılacak.herkese başarılar.
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
gayrimüdavim üye:))
Giriş Tarihi: 06-10-05
Konum: Dengeleri alt üst edenlerin kahkalarıyla inleyen bir dünyada...
![]() |
Dgs benim 2.hakkım,hayallerimin vasıtası, hayatımın ikinci baharı olacak inşaallah.Uğrunda gözyaşlarımı esirgemediğim biricik mesleğime ulaştıracak bir gemi. Bu geminin 2006 Temmuzunda batmamasını temenni ediyorum.İyi olan herkes kazansın.İyi olma gayreti içinde olanlar da....Onu anlatmakta kelimeler aciz kalır,tesirini yitirir.Fazla söze ne hacet kısaca Dertli Geçiş Sınavı!
![]()
|
|
| dikeygecis.org Reklam |
|
|
#45 | |
|
Hemen Dönecek?!!
Giriş Tarihi: 19-06-05
İtibar Gücü: 63
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
dertli geçiş sınavı cidden süper bi açıklama olmuş bende çaba harcıyorum elimden geldiğince işyerinde de boş vakitlerimde soru çözmeye çalışıyorum ama kafam çok dolu oluo projeler maaliyetler....falan derken kursa da sırf buyüzden yazıldım ders çalışabilme imkanım olsun gaza ve geliim die herkese başarılar ...
|
|
|
|
#46 |
|
Going for 2007 DGS
Giriş Tarihi: 28-09-05
İtibar Gücü: 48
![]() |
Dgs benim için en büyük isteğim.Herhalde hiç bir şeyi hayatımda bu kadar istememişimdir.Çok istiyorum ve istememe rağmen günde 1 saati geçen bir çalışma içerisine giremiyorum.Konu anlatımlı kitaplara çalıştığımda hemen canım sıkılıyo.Ama test çözerken zamanın nasıl geçtiğinin bile farkına varmıyorum.
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 12-10-05
![]() |
ÖSS ye girerken bazılarının aksine 2/4 yıllık arasında bır fark gozetmedım.. ki kolaylıkla 4 yıllık bolumumu kazanıyordum.. tercıhımı 2 yıllık yaptım ozellıkle.. sımdı de meslegımı severek yapıyorum..
2yıllık dıploma yetmedı bazı seyler ıcın.. daha cok sorumluluk ve daha cok soz sahıbı olmaya .. evet bu kısılıkle de kolaylıkla elde edılebılecek bır sey belkı.. ama once ben olmak ıstedıgım yerde olanların sahıp olması gereken dıger ozellıklerle kendımı donayatayım.. ondan sonra kısılıgımle de gerı kalan kapıları oradan daha kolayca acabilirim diye dusunuyorum... kıssadan hısse karıyer benım ıcın onemlı.. her ne kadar suankı mevcut yerımden gayet memnun olsam da ...malum ınsana bır seyın fazlasını verırsen.. o daha fazlasını ıstermıs bu durumda; "ıyı kı ıstıyor" diyorum ben![]() ![]()
Bu mesaj en son " 21-10-05 " tarihinde saat 14:38 itibariyle ChanCe tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 13-11-05
İtibar Gücü: 45
![]() |
kırpık bütün samimiyetimle sana katılıyorum ben şu an 2. sınıftayım ve bazı derslaeri müh.fak. görüyorum derse giren bazı hocalarda müh.fak.'den ve bize nasıl baktıklarını gördükçe tarif edilmez bir üzüntü duyuyorum.bunun için dgs hiç aklımda yokken (bir düz lise mezunu olarak) sadece onlara inat ege gıda mühendisliğini kazanıp karşılarna çıkıp onları utandırmak istiyorum.oh be içimi döktüm rahatladım.bu sitede emeği geçen herkese binlerce kez teşekkürlerimi sunuyorum.
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
pamukkale mak.müh.
Giriş Tarihi: 02-08-05
İtibar Gücü: 49
![]() |
dgs benim için amaca ulaşmaktaki bi araç....
|
|
|
#50 |
|
Üyeyim ben üyeyim...
Giriş Tarihi: 30-03-05
İtibar Gücü: 54
![]() |
dgs sınavı benim hayatımın çok büyük bir kısmını oluşturuyor. çünkü hayallerime ulaşabilmem için geçmem gereken bir aşama. bu aşama da kendimi ıspatlayacak ve hedeflerime daha sağlam adımlarla yürüyeceğim.
bu yolda yürüyen tüm arkadaşlar canı gönülden başarılar diliyorum.
|
![]() |
| Arkadaşlarınızla Paylaşın |
| Etiketler |
| dgs, gelecek, hayat lugattınız, kariyer, yer, önem |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|