DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > Forum Hakkında > Makale
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

dikeygecis.org Duyuruları

Makale Sadece Yöneticilerin onayı ile konu açılabilir buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-10-07, 03:16   #1
Administrator

felisleox kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 25-07-04
İtibar Gücü: 79 felisleox iyi yolda ilerliyorfelisleox iyi yolda ilerliyorfelisleox iyi yolda ilerliyorfelisleox iyi yolda ilerliyorfelisleox iyi yolda ilerliyorfelisleox iyi yolda ilerliyor
Kazanma Sevinci

2001 yılı DGS sınav sonuçları açıklandı mı diye, yarım saatte bir siteye girip kontrol ediyorum. Son denememde üst satırda yanıp sönen bir yazı görüyorum ve boğazıma bir şey düğümleniyor. DGS yerleştirme sonuçları için tıklayınız..

Numaramı yazdım, açılan sayfayı beklemeye başladım. Adım soyadım, AÖBP puanım, aldığım puan.. eeee altta bir şey yok. Kazandığıma dair tablo yok. Puanlarıma bakıyorum gayet yüksek. Yanımda annem var, olmadı diyorum bir yere yerleşememişim. Gözlerim doluyor.
annem "hiç bir yeri kazanamadım " diye bir yazı yazardı o zaman diyor. Şu sayfayı kapatıp bir daha aç.

Omuzlarım düşmüş, dudağım sarkmış, içim buruk bir vaziyette inanmayarak dediğini yaptım. Numaramı tekrar yazdım, sayfa yeniden açıldı. Bu sefer sayfayı aşağı indirmeye yarayan sağ taraftaki çubuğun kısalmış olduğunu görüyorum. evet sayfa aşağıya iniyor. Bu sayfa az önce açılandan daha uzun. Korka korka Mouse 'la çekiyorum..Veeee

tek gördüğüm Kazandığı okulun adı: Marmara Üniversitesi
satırı..

O an koptuk annemle... Bu nasıl bir sevinçtir anlatamam. Hele kaybettim derken, o yürek korkusundan sonra böyle bir sonuç almak ayrı bir şeydi.

Şimdi bu yazıyı okuyacaklar ne güzel diyecekler, biliyorum. ama bu stresli zamanınızda nacizane bir şeyler söylemek istiyorum.

Kazandığım okulu bitirene kadar canım çıktı benim. Bir çok öğrenci zaten o bölümü kusarak okur. uzatmadan bitirdim gerçi ama neler çektim bir ben bir allah bilir. İntibak programında neredeyse ciddi ciddi hasta olacaktım. Çoğu zaman hay lanet olsun nerden kazandım dedim. Neyin bizler için hayırlı olacağını bilemiyoruz. Bu kadar sıkıntı çekeceğimi bilseydim kazandığım gün bu kadar sevinir miydim bilmem.

İntibakta biraz hırs yaptım, okulu ÖSS ile kazananları bile geçtim. Süper bir de iş buldum, inanılmaz havam vardı. Sonra bir gün kader ağlarını ördü ve okuduğum okulla ilgili değil, yapmayı seveceğim ve iyi yapacağım bir işle ilgili iş teklifi geldi.

İşletme mezunu olarak, basında yardımcı editör olarak çalışıyorum.
Kafanız bu aralar karışık o yüzden daha açık yazmaya çalışacağım. Hayırlısı ise kazanırsınız umarım. ama kazanamazsanız üzülmeyin. Hayatta o kadar çok renk var ki , yapılacak o kadar çok iş, sizlerde o kadar birbirinden ayrı cevher var ki, bütün bunlar dgs' ye odaklanamayacak kadar önemli.

Eski DGS Türkiye 24. sü başarılı bir öğrenci(ukalalık olmasın) olarak benim şu stresli günlerinizde yazacaklarım bunlar..

Fakülte mezunu bu kadar odun varken, aralarından meslek yüksek okulu mezunu olarak da sıyrılabilrsiniz.

Yeter ki çalışın.

Sevgiler..

ZeynepK

design by semin

Bu mesaj en son " 22-11-07 " tarihinde saat 00:54 itibariyle Utku tarafından düzenlenmiştir....
felisleox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 22-11-07, 11:27   #2
Aktif Üye+

zeliha_67 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 13-09-07
İtibar Gücü: 21 zeliha_67 Sanal Karizma İstemiyor
ahhhhhhhhh ahhhhhhhhhhhhhh

HEDEF:KTÜ ÇEKO
zeliha_67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-11-07, 11:41   #3
...::.HayALLaH.::...

Elma_KuяDu kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 26-02-07
İtibar Gücü: 36 Elma_KuяDu daha yeniElma_KuяDu daha yeniElma_KuяDu daha yeniElma_KuяDu daha yeni
Umarım bu sevinci bizde yaşarız...

Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!

Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsın?
'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın.
M.Akif ERSOY
Elma_KuяDu Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-11-07, 11:47   #4
Aktif Üye+

zeliha_67 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 13-09-07
İtibar Gücü: 21 zeliha_67 Sanal Karizma İstemiyor
inşallahhhh yaşarım inşallah yasarız bizde bu sevinci..

HEDEF:KTÜ ÇEKO
zeliha_67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-11-07, 20:07   #5
Üye

FB_Tweety kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 06-07-07
İtibar Gücü: 23 FB_Tweety Sanal Karizma İstemiyor
Ahh hayırlısıyla ben bir üniversiteye Özellikle de fizik tedavi bölümüne yerleşeyimde...
Gerçi daha Sağlık meslek son sınıf olduğum halde DGS korkusu sardı
Okul 2.siyim umutluyum, üniversite ve DGS de başarılı olacağıma inanıyorum En azından olmasını istediğim şeyi umut ediyorum
FB_Tweety Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-11-07, 20:07   #6
Üye

su82 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 24-11-07
İtibar Gücü: 17 su82 Sanal Karizma İstemiyor
İnşallah ben de bu sevinci yaşayabilirim.)

Bu mesaj en son " 25-11-07 " tarihinde saat 10:22 itibariyle Fibonacci tarafından düzenlenmiştir.... Neden: DGS Cafe harici tamamı renkli karakterlerden oluşan mesajlar yazmıyoruz..
su82 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-11-07, 20:15   #7
Aktif Üye

eren_tml kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 09-02-07
İtibar Gücü: 28 eren_tml Sanal Karizma İstemiyor
o anın hayalini kuruyorum.işallah olur.

Günler artık günlere kanmaz
Sanma bensiz güneşler doğmaz
Hep unuttun sevmeyi beni
Bende artık sabahlar olmaz
Kırk parça olmuş hatırın bende
sustuğun sözler kanar içimde...
eren_tml Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-11-07, 20:18   #8
Akademik Mobilyacı

argon kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 25-02-06
Konum: kordinatları veriyorum alfa 8 beta 11 tam olarak yerim ist/besiktas
İtibar Gücü: 44 argon Sanal Karizma İstemiyor
inşallah bu sevinci herkes yaşar
Eski 24-11-07, 20:22   #9
PollyannaCan

cadiminy kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 26-01-07
İtibar Gücü: 35 cadiminy daha yenicadiminy daha yeni
Sınavdan çıktığımda babama ''ben ankaraya gidiyorum'' demiştim.. Kendimden emindim ama sonucu beklerken bazen tereddüte düşüyordum istemeden.. ''Ya olmazsa ama olacak'' diyordum.. Sonuç açıklanmışmı diye hergün bakıyordum ama yok yok.. Yine internete baktım ogün ama yoktu.. Aradan birkaç saat geçti telefon geldi ''sonuçlar açıklandı'' dedi arkadaşım.. Elim ayağıma dolaştı.. O an ne yaptım hala hatırlamıyorum.. Annemle internetin başına oturduk.. Annem benden daha rahattı.. Sayfa açılmıyor bir türlü.. Sonunda açıldı.. İstediğim yeri kazanmışım.. Sevinemedim... Beklerken kesin kazanacağım diyordum ama o an karamsarlığa düştüm.. Ben o 6 kişinin içine ya giremeseydim.. Başladım ağlamaya.. Annem saatlerce ''sevinmen lazım'' dedi ama aklıma geldikçe ağlıyordum.. Kontenjanlar o kadar azki ve o anda bana o 6kişi öyle az gözüktüki.. Ek kontenjan yok... Hakkımız sınırlı... Kontenjanlar az.. Kazandıktan sonra bunlar aklıma gelmişti.. Ya kazanamasaydım diye üzülmüştüm.. Şimdi çoçukluk hayalim oldu.. İstediğim okulda öğretmenlik okuyorum ve bölümümü çok seviyorum.. Sanırım kazanmamda en büyük etki ''ben bunu başaracağım'' deyip kendime güvenmemdi.. Zaten bu yüzden kazandıktan sonra olumsuzluklar aklıma gelip üzüldüm.. Çünkü sonuç açıklanana kadar hep ''çalıştım, yaptım, kazanacağım'' diyordum..
Eski 25-11-07, 23:19   #10
Üye

Giriş Tarihi: 25-11-07
İtibar Gücü: 0 turklers19 Sanal Karizma İstemiyor
inşallah la maşşallah la olmaz çalışmak lazım
turklers19 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın
Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları