DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - İntibak Tecrübeleri > Mühendislikle İlgili Bölümlerdeki İntibak Tecrübeleri
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

dikeygecis.org Duyuruları

Mühendislikle İlgili Bölümlerdeki İntibak Tecrübeleri Mühendislikle ilgili bölümlerde yaşadığınız intibak tecrübelerini buraya yazabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-10-07, 14:08   #1
Üye

_KEMAL_ kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 23-05-06
İtibar Gücü: 39 _KEMAL_ Sanal Karizma İstemiyor
Karadeniz Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği

Arkadaş öncelikle merhaba umarım size faydalı bilgiler veririm diyerek cümlelerime başlıyıcam.Ben bölümüme 2006 senesinde girdim başlıktada 2,3 yazmamın nedeni benim suan hangi sınıfta oldugumu bilmem dediğim gibi gercekten kimsede kestiremiyo buranın intibak proğramı aynen bölümün 2.sınıf derslerinin hepsi detayınıda daha sonra ekliyicem işallah bende gecen sene sadece dinamik denen bela bi derste takıldım ve bu sene bu donem sadece tek ders onu alıyorum yani 3.donem hakkı sagladı bolumum sağolsun haklarını yiyemem hepsi iyi insanlar.Ama su bi gercek ki onlarda cogu üniversite gibi yeni tanıdılar dgsyi ben ve eskiden beri sınıfımdan olan arkadasım sayesinde(oda ta myokulundan arkadasım);biz baya mucadele verdik ugrastık suan bile kısıtlı olan haklarımızı alabilmek için inanın azıcık bilinçsiz olsak belki onlara bile sahip olamıyıcaz işte şimdide bu durumdayız arkadasımda aynı durumda suan istanbulda dolgun bi maaşa çalısıyo bi ders için gelmedi bu donem zaten devam zorunlulugumuzda yok sadece sınavlara giricek... İşte boyle durumlar fakultede.Okul hakkında da biraz bilgi veriyim 4 yıllık mühendislik olmamıza rağmen merkez kampüste değiliz ufak bi kasabadayız sürmene çamburnu diye bunları yazıyorum cunku sosyal bi oratam arıyan yada uman arkadaslar buraya bosuna gelmesin yada secmesinler.Bende yalan olmasın secerken tahmin ediyodum ama bu kadarını değil esas amacım suydu ben kocaeliliyim ve kocaeli ün. Gemi İnşaatı bitirdim benim yazabileceğim bölümler sınırlıydı vede sadece İTÜ,YTÜ ve KTÜ'deydi tercih listemi bile dolduramıyodum sadece yanlış hatırlamıyosam 5 tercih sansım vardı ilk üçünü 1. ögretim yazdım bu sırayla ama 3. tercihime yerleştim...2. öğretimleri ve İTÜ Deniz Teknolojisi Münhendisliği 1.öğretimi daha sonraya aldım.Diğerlerinede puanım yetiyodu ve yerleşiyodum daha sonra kontrol ettim yanlız bu tercih listesini oluştururken 2 kriterim vardı 1.si ben yaşadım yere yani kocaeliye yakın bi yerde istanbulda bizim bölümün intibağını gecebirmiydim.''tabiki hayır ortamım zaten oralar surekli kacardım eve yada bi yerlere '' 2.si neden 1.ögretim harcı varken devam ediceğimin belli bile olmadığı bu olayda 2.öğretim harcı veriyim(1750ytl civarı)... İşte bunlardı benim kriterlerim ve istediğim gönlümden gecen üniversitede burasıydı ve oldu cok şükür... bunlarıda yazdımki bilin ne nedir bu bölümde.! gelelim bu seneki intibak derslerine yani 2. sınıf derslerine 2. Sınıf 1. Dönem Dersleri:

1.Dönem:
GEM 263 MALZEME BİLGİSİ
MHN 241 MUKAVEMET
MHN 243 DİNAMİK
YDB 215 İNGİLİZCE-III
MAT 203 MATEMATİK-III
GEM 205 GEMİCİLİK
2.Dönem:
GEM 212 GEMİ TEORİSİ
MAT 204 MATEMATİK IV
MHN 212 AKIŞKANLAR MEKANİĞİ
MHN 242 TERMODİNAMİK
YDB 216 İNGİLİZCE-IV

İşte arkadaşlar bunlar tanıştırıyım sizin bu intibak döneminde gecmek zorunda olduğunuz 1tanesinden kalırsanız benim durumuma düşürücek (ki allaha şükür daha kötüsüde olabirdi) belkide atılmanızı sağlıyıcak dersler...
01 286.408
05 280.236 Bunlarda bu seneki dikey gecişli arkadasların puanları bu arkadaşlardan bi tanesi okulu dondurdu diye duydum öteki arkadaşlada tanıştım yardımcı olucam işallah bu intibak döneminde eğer atılamaz devam edebilirsem...

İntibak konusunu bölüm başkanımızlada sürekli konusuyoruz ağır şartlar felan diye bazı üniversiteleri örnek gösteriyoruz ODTÜ mesela dgsli öğrencilere kendi öğrencisiymiş gibi davranıyo yalnız bilindiği gibi sıfırdan başlatıyo ama intibak sorunu ortadan kalmış oluyo... Hocamızda bağlantısıda var sanırım ODTÜ'den biriyle boyle bi sisteme gecmekten bahsediyo işallah olur çünkü bölüm korkutmak gibi olamsın ama üniversitenin en zor bölümlerinde başı zorlar... Bu uygulama bize vurmaz bizden gecti ama işallah bundan sonra gelicek arkadaşlara hayırlı olur.! Şuan kesin bişey olmamasına rağmen gündemdedir bakalım bizde daha bilmiyoruz kesinleşince tekrar bilgilendiririm sizi...

Ya buarada farkındamısınız ne kotuki atılma konusu hiç aklımızdan çıkmıyo inanın dgse bize verilmiş bi hak değil sadece formalitede kalıyo;çoğu üniversitede veriyolar dersleri,hepsini geçsin bu öğrenci diye her sene kac guzel arkadasımız atılıyo bu standartlardan dolayı... Keske Türkiye'de ne doğruki bu doğru olsun demeseydimde bu olayda dsgli arkadaşların 1sene göstermelik okutup atıldıkları bi kurum olmasaydı... tşkkürler...

BÜTÜN DGS'YE HAZIRLANANLARA,İNTİBAK OKUYANLARA BAŞARILAR VE ALLAHTAN SABIR DİLERİM.!
Eski 21-01-08, 22:39
gezgin61
Bu mesaj silinmiştir. gezgin61.
Eski 21-01-08, 22:46   #2
Üye

Giriş Tarihi: 07-12-07
İtibar Gücü: 16 gezgin61 Sanal Karizma İstemiyor
selam kemal abı benım adım fatıh 2007 gemı ınsaatı programına yerlesen adaylardan bırıyım ıdealım muhendısı olmaktı ama kısmet olmadı dgs yı ogrendım o yuzden bu bolumu sectım sımdıden hazırlanıyorum senın yazdıklarını okudum bıraz tırstım dıyebılırım bana yardımcı olabılecegını dusunuyorum bu konuda pek bılgıye sahıp oldugumu soyleyemem ıste bu noktada bana yardımcı olabılecegını dusunuyorum yardımcı olursan cok sevınırım msn adresım ................................... eklersen sevınırım sımdıden hersey ıcın sagol gorusmek dılegıyle

Bu mesaj en son " 22-01-08 " tarihinde saat 00:01 itibariyle Fibonacci tarafından düzenlenmiştir.... Neden: e-posta adresi vermeyelim lütfen..
gezgin61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-03-08, 01:57   #3
Aktif Üye

yusufagcat kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 21-11-05
İtibar Gücü: 46 yusufagcat Sanal Karizma İstemiyor
ktü gemi inşaatıyla ilgili başka bi diyeceğin olan yok mu yaw??kemal arkadaşımıza bilgileri için teşekkürler...dersler ve geçme konusunda başka bilgisi olan arkadaşlar lütfen...
Eski 02-04-08, 18:10   #4
Üye

Arkadaşlar kusura bakmayın uzun zamandır yoktum intibakla güreşiyodum ama omuzunu yere getirdim sonunda...
Evet arkadaşlar intibak dönemi konusunda son bi düzenleme geldi aynen aktarıyorum:
Lisans Öğrenimine Hazırlık Programı

Madde 9 - Lisans öğrenimine başlama hakkını elde eden öğrencilere üniversitelerince Lisans Öğrenimine Hazırlık Programı uygulanır. Bu programda öğrenciye birinci ve ikinci sınıflardan eksik olduğu alanlarda ders sorumluluğu yüklenir. Lisans Öğrenimine Hazırlık Programı süresince öğrenci, ilgili üniversitenin öğretim ve sınav yönetmeliğine tabi olur. Lisans Öğrenimine Hazırlık Programının süresi iki yarıyıldır. Ancak öğrencilerin okudukları derslerin özellikleri, yıllık ders programları, öğretim elemanları ve hazırlık programındaki durumları dikkate alınarak Lisans Öğrenimine Hazırlık Programının süresi istisnai olarak bir yarıyıl daha uzatılabilir. Lisans Öğrenimine Hazırlık Programını başarıyla tamamlayan öğrencilerin üniversitelerin üçüncü sınıfına kayıtları yapılır. Programda aldığı derslerden en fazla iki dersten başarısız olan öğrenciler, başarısız oldukları dersleri üçüncü sınıfta almak kaydıyla, üçüncü sınıfa kaydedilirler; iki dersten fazla dersten başarısız olanların ise üniversite ile ilişiği kesilir. Lisans Öğrenimine Hazırlık Programı uygulanan açıköğretim lisans programlarında başarısız olanların üniversite ile ilişiği kesilmez. Yabancı dille öğretim yapılan programlarda öğrencilerin Lisans Öğrenimine Hazırlık Programına başlayabilmeleri için üniversitenin yapacağı yabancı dil muafiyet sınavını geçmeleri veya yabancı dil hazırlık sınıfına devam ederek başarılı olmaları gerekir. Yabancı dil hazırlık programı süresince öğrenci, ilgili üniversitenin öğretim ve sınav yönetmeliğine tabi olur. Gerek yabancı dil hazırlık eğitimi ve gerekse Lisans Öğrenimine Hazırlık Programı süresinde öğrenciler tüm öğrencilik haklarından aynen yararlanırlar. Yabancı Dil Hazırlık Sınıfında başarısız olarak ilişiği kesilen öğrenciler, Türkçe eğitim yapan aynı adlı yükseköğretim programlarına ÖSYM'ce yerleştirilebilirler."

9.Madde'de belirtildiği gibi 2 yarıyıllık intibak dönemi dışında bir yarıyıl daha hak veriebiliyor vede bizim bölümde bu istanai durum mevcut bu dönemde de en fazla 2 dersten kalma koşulu söz konusu vede kalan dersleri 3.sınıf ilk dönemki derslerinizle alıyorsunuz;bu sene bu güzzellik geldi hayırlı uğurlu olsun... İşallah geriye kalan olumsuz koşullarda oratadan kalkıcak bunun dışında bölümümüzün de ana kampüse yani KTU Kanuni Kampüsü Makina Müh. Bölümünün eski binasına taşınması gündemde;diliyorumki bidahaki sene gelicek arkadaşları daha sosyal vede daha olumlu ortamlar karşılar... Teşekkürler allah herkeze zihin açıklığı vede istediği 4 yıllık okulu okuma şansı nasip etsin.! Hepinizi olgunlaşan vede olgunlaşmaya devam eden bu şartlar altında bölümüme beklerim...
Eski 15-05-08, 01:53   #5
Aktif Üye

yusufagcat kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 21-11-05
İtibar Gücü: 46 yusufagcat Sanal Karizma İstemiyor
bilgiler için çok teşşekürler kemal..bde ktü nün gemi inşaatının geçme sistemine de bi deiynirsen çokk ii olur
Eski 01-07-08, 15:12   #6
Üye

Yusuf arkadaşım geçme sistemimiz bütün üniversitede birdir aşağıdaki yönetmelik maddesindede aktarılmıştır: (ekstradan 1 vize(%30),1ödev yada arasınav(%20),1final(%50) olmak üzere yıl içi 3 sınav ve şuanki yönetmelikte dönem sonu bütünleme buda direk final yerine geçmektedir)

Madde 19 — Sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. 100 puan üzerinden verilen notun harfli nota dönüştürülmesinde, ara sınav, yarıyıl içi çalışmalar ve yarıyıl sonu sınavının ağırlıkları dikkate alınır. Öğretim elemanı tarafından aşağıdaki not aralıklarına göre harf notu verilir.

Puan Harf Notu Katsayısı Başarı Durumu Not Ortalamasına

81-100 AA 4.0 Başarılı Katılır

76-80 BA 3.5 Başarılı Katılır

70-75 BB 3.0 Başarılı Katılır

60-69 CB 2.5 Başarılı Katılır

50-59 CC 2.0 Başarılı Katılır

45-49 DC 1.5 Yarıyıl Not Ortalamasına ve

Sınav Türüne Göre Başarılı/Başarısız Katılır

40-44 DD 1.0 Başarısız Katılır

30-39 FD 0.5 Başarısız Katılır

0-29 FF 0.0 Başarısız Katılır

0 D 0.0 Devamsız Katılır

G Geçer Katılmaz

K Kalır Katılmaz

S Süren Çalışma Katılmaz

Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. Ayrıca, bir yarıyıla ait not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler, o yarıyılda yarıyıl sonu sınavında (DC) harf notu aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar.

Bir dersten (DD), (FD) ve (FF) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersten başarısız sayılırlar. Bir yarıyıla ait not ortalaması en az 2.00 olmayan öğrenciler de o yarıyılda (DC) harf notu aldıkları derslerden başarısız sayılırlar. Ayrıca, bütünleme ve mezuniyet sınavında DC harf notu alınan dersler, yarıyıl ortalamalarına bakılmaksızın başarısız sayılırlar.

Bölüm başkanlığı veya yüksekokul müdürlüğünce kabul edilen mazereti nedeniyle yarıyıl sonu sınavına giremeyen öğrencilerin, yarıyıl sonu mazeret sınavından aldıkları notlar yarıyıl sonu sınav notu yerine geçer. Bu öğrencilerin harf notları ayrıca Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gönderilir.

(G) harf notu, kredisiz derslerden başarılı öğrencilere verilir. Ayrıca (G) notu Üniversite dışından yatay geçiş, dikey geçiş ve ÖSYS ile Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere daha önce almış oldukları ve denkliği ilgili yönetim kurulunca tanınan dersler için verilir. (G) notu ortalama hesaplarına katılmaz.

(K) harf notu, kredisiz dersler ile Beden Eğitimi ve Güzel Sanatlar derslerinden başarısız olan öğrencilere verilir. (K) notu ortalama hesaplarına katılmaz.

(S) harf notu bir yarıyıldan daha uzun süren ve başarılı olarak sürdürülen bitirme çalışması ve proje dersi için verilir.

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Etiketler
intibak

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları