DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS-Dikey Geçiş Sınavı > DGS Kategorisi Arşivi
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

dikeygecis.org Duyuruları

DGS Kategorisi Arşivi Gündemini kaybetmiş konular burada saklanır.Kimse mesaj yazamaz,konu açamaz.

Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-10-07, 13:16   #1
Üye

Giriş Tarihi: 20-08-06
İtibar Gücü: 35 dalkiran Sanal Karizma İstemiyor
Merhaba Arkadaşlar geçen hafta DGS ile ilgili bir konu açmıştım.
Zaman Gazetesi - DGS İle İlgili Haber

Bu Konu ile İlgili bu hafta Zaman Gazetesi - Gençlik Eki köşe Yazarlarından Sayın Nurettin ÖZDOĞANIN kaleme aldığı DGS ile ilgili genel konuları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Diğer konuda da belirttiğim gibi bu konu üzerinde tüm arkadaşlar olarak düşersek ve gazetelere bu konuda lobi yaparsak en azından birilerin DGS öğrencilerin çektiği sıkıntıları duyurmuş ve bu konuda bir adım atmış olabiliriz.

Sizlere yazıyı gönderiyorum.

Ayrıca sizden bir ricam olacak bu yazının devam etmesi ve devamın gelmesi için lütfen gazeteye mail atalım. Bu konuda köşelerine yazı aldıkları için ve bunun devamın gelmesi için...

okurhatti@zaman.com.tr

n.ozdogan@zaman.com.tr

e maillerinizi atınız.

Genclik

DGS MESELESİ!

Meslek liselerinden mezun olan arkadaşlar katsayı uygulamasından dolayı dört yıllık bir yerlere yerleşemiyorlar. Kendi bölümleriyle alakalı 2 yıllık meslek yüksekokuluna girebiliyorlar ancak. Mezun olduklarında iş başvurusu yaptıkları kamu sektörü ve özel sektördeki bazı kurumlar gözü kapalı başvuruların üstünü çiziyorlar! En yakın arkadaşlarımdan şahidim: Üniversitede kendisini geliştirmesine rağmen birçok dört yıllık mezuna göre daha yetenekli olan arkadaşım Oktay'ın dolu CV'si okunmadan üstü çiziliyor. Meslek yüksekokullarından mezun birçok yetenekli genç sırf bu durumdan dolayı zor keşfediliyor. Bunun farkında olan MYO mezunları, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile 4 yıllık fakülteye geçmek istiyorlar, sırf bu mağduriyetten kurtulabilmek için. Ancak DGS'yi kazansalar bile sorunlar bitmiyor!

DGS'yi kazanmak ÖSS'den daha zor! Sistemin en büyük yanlışlarından birisi de adayların sınava girmeden, puanlarını bilmeden tercihlerini yapmak zorunda kalmaları. Ayrıca boş kalan kontenjanlara ÖSS'de olduğu gibi ek yerleştirme olayı da yok!

Sınavı kazansalar bile bazı okullarda intibak senesinde tek dersten kaldığı an kaydı siliniyor. Okuldan atılıyorlar! Her üniversitenin farklı bir uygulaması olması, uygulamalarını açık ve net bir şekilde duyurmamaları çoğu intibak öğrencisinin haklarından mahrum kalmasına neden oluyor!

KYK'nın verdiği öğrenim kredisi, burs ve yurt imkânı ise hazırlık ile intibak süresince verilmiyor. Öğrenci ancak 3. sınıfa geçtiğinde burs, kredi ve yurt için dilekçeyle başvurup alabiliyor!

Bu mesaj en son " 15-05-08 " tarihinde saat 18:45 itibariyle dalkiran tarafından düzenlenmiştir....
dalkiran Çevrimdışı  
dikeygecis.org Reklam
Eski 15-10-07, 13:48   #2
Siteye Erişimi Yasaklanmıştır

Giriş Tarihi: 21-12-06
İtibar Gücü: 0 yeke daha yeniyeke daha yeniyeke daha yeni
evet arkadaşlar gereken desteği verelim bu konuda. sesimizi duyurma fırsatını bulduk buna devam etmek elimizde. nekadar çok arkadaş mail atarsa bu konuyu devam getiricekler. bir nebze olsun dertlerimize çare bulubiliriz. lütfen site olarak tam destek verelim.
yeke Çevrimdışı  
Eski 15-10-07, 14:10   #3
// • Street Fighter • \\

fezail kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 04-07-07
İtibar Gücü: 26 fezail Sanal Karizma İstemiyor
arkadaşlar bu konuyla pek ilgilenmedi galiba bende yeni gördüm bu yazıyı epeydir nete girememiştim bazı sorunlar nedeniyle ama bencede çok güzel bişey 2008 dgs ci arkadaşlar destek verelim tek vücüt olalalım
Eski 15-10-07, 14:11   #4
Üye

Giriş Tarihi: 11-11-06
İtibar Gücü: 32 ikaya Sanal Karizma İstemiyor
evet arkadaşlar bende aynen katılıyorum dgs tam bir karmaşa saçma sapan bir sistem puan belli olmadan tercih yapılıyo,dgs sınavı için geceni gündüzüne katıyosun çalışıyosun sınavı kazanıyosun birde intibak engeli cıkıyo hiçbir öğrencilik hakkından yararlanamadığın gibi üstüne bir dersten kalsan okuldan atılıyosun bütün emekler boşa gidiyo artık buna bir care bulunsun öğrencilerde pisikoloji denen birşey kalmıyo lütfen bu konunun üstüne gidelim ve bir çözüm yolu bulunsun artık............
ikaya Çevrimdışı  
Eski 15-10-07, 14:58   #5
Aktif Üye

owenay kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 26-08-06
İtibar Gücü: 35 owenay Sanal Karizma İstemiyor
bence de bişeyler yapalım ve sesımızı duyuralım gercekten sorunlarımız cok.lutfen herkezi duyarlı olmaya davet edıyorum..
owenay Çevrimdışı  
Eski 15-10-07, 15:07   #6
logically member

bilge350 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 23-08-07
İtibar Gücü: 21 bilge350 Sanal Karizma İstemiyor
senin amacını çok iyi biliyoruz oktay sıkma canını sen sonuna kadar arkandayız

2007-2008 HAZIRLIK FATİHİ DARISI İNİBAK'A

<<<IN THE NAME OF THE GOD>>>
bilge350 Çevrimdışı  
Eski 15-10-07, 18:31   #7
<<<naz - em>>>

smynra kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 12-02-07
Blog Başlıkları: 3
İtibar Gücü: 31 smynra daha yenismynra daha yeni
gerçekten çogu arkadaşımız dgs hakkında pek bir bilgisi yok benımde takii kazana kazadar ve bı site ile tanışınıcaya kadar pek bir fikrim yoktu.dgs hakkında bilgilendirmenin artması cok güzel bir gelişme.
seni çok seviyorumm.
NAZ-EM
smynra Çevrimdışı  
Eski 15-10-07, 18:49   #8
Aktif Üye

ilaycera kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 16-12-05
İtibar Gücü: 45 ilaycera Sanal Karizma İstemiyor
umarım faydalı olur...
ilaycera Çevrimdışı  
Eski 15-10-07, 19:02   #9
Üye

Giriş Tarihi: 03-10-07
İtibar Gücü: 19 dgsdoktoru Sanal Karizma İstemiyor
DaLkIrAn arkadaşım
Seni tebrik ediyorum gündemi takip ederek dgs ye hazırlanan arkadaşalrı bu şekilde uyandırdığın için.

bizim halkımız sadece tepkisini söyler kızar bağırır çağırır herkesi eleştirir ama iş icraata gelince korkar, işte bu konuda da eleştirmeyelim tepkimizi oluşturalım ki gerekli kişiler tepkimizi görsün.

DGS de kanayan bir yara var. yazarımızda bu konu üzerine çok iyi eğilmiş. ona desteklerimizi gösterelim ki, herkes bilsin.
dgsdoktoru Çevrimdışı  
Eski 15-10-07, 19:08   #10
Koruyucu

Bard kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 12-01-06
İtibar Gücü: 46 Bard Sanal Karizma İstemiyor
Dalkiran sağol bahsettiğim sıkıntılara değinmiş.umarım bu dewamlı olur ve çözüm önerileri getirilir

Makine Mühendisliği için Hemen Tıkla
Bard Çevrimdışı  

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları