DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > MYO-Meslek Yüksek Okulları > MYO - Meslek Yüksek Okulları Genel
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

dikeygecis.org Duyuruları

MYO - Meslek Yüksek Okulları Genel Önlisans öğrencilerinin sorunları, MYO'lar ile ilgili haberler, Türkiye'de meslek yüksekokulları.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-09-05, 18:54   #1
Üye

Giriş Tarihi: 24-09-05
İtibar Gücü: 49 dreamtime Sanal Karizma İstemiyor
Turizm ve Otel İşletme Öğrencileri veya Mezunları Buraya

ilk önce herkese mrb;

ben kocaeli üniversitesi turizm ve otel işl 2, sınıfa geçtim,2 sene öss ye girdim ve istemediğim yerde de okummak için burayoı seçtim,aslında memnunm,her ne kadar kafama bu meslek olmasa ada genel olarak memnunum diyebilirim,zaten tercih edip,ek kontenjandan kazandıktan sonra aklımda hep dgs vardı,ve bu sene bizim okuldan baya bir dgs ile geçiş yapan oldu,geçen hafta eskişehiri kazanna bir ark mın yanına giittim ve ondan bir çok bilgi edindim,nerdeyse sınav hakkında hiç bir şey bilmiyormuşum,bunu farkettim,

bir kaç sorum olacaki,arkadaşlar bilgilendirirseniz sevinirim,aynı topik var mı diye nerdeyse her sayfayı inceledim ama turizm ile ilgili bir topik göremdim

ben evde hazırklanmayı uygun gördüm,dersanaeye gidicek olsam çok feci yorulacağım bir hayli uzak dersanaler bizze, ve de çok da ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum,çünkü çok iyi bir alt yapım var öss ye afedersiniz köpek gibi çalışmıştım fakat istediğim gibi bir puan alamadım işte,bu hadiseye çok güveniyorum,yani iyi bir alt yapım var geçen sene hazırlaıp kazanna arkadaşımdan da test,kitap vs.. bir sürü şey aldım ve sorulara baktım şöel bir gerçekten çok kolay geldi
,kısmetse çalışmaya başlayacağım,şimdi sorumm

ben turizm işl okuyorum ve ilk tercihim turizm işl öğretmenliği veye konaklama işl öğretmenliği olucak--bununla ilgili sorum zannedersem bir süsü alttan ders almak zorundaymışızz,ortak derslerimiz pek yokmuş,bu olay nasıl olucak,kaç sene okuyup telafi edip 3, sınıfa devam edicem,şartı flna var mıı

2,tercihim de boğaziçi veya dokuz eylül diye düşünüyourm bunalrında ing şartı var sanırsam toefl filan isteniyor olmadı,sınavı geçemedik hazırlık mı okuyoruzz,yani dgs de sadece gerekli puanı almak mı gerekli

ve şu intibak vs biraz bahsederseniz sevinirim,siteyi pek vaktim olmadığı için inceleyemiyorum
bir de puan durumları ne durumda??
dreamtime Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 24-09-05, 19:44   #2
Aktif Üye

Bicun kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 10-07-05
İtibar Gücü: 52 Bicun Sanal Karizma İstemiyor
bende turizm okuyorum ve bende 2 yilliktan 4 yilliga dgs ile gectim bu sene bizim okulda olmasa da her okulda intibak zorunlu birsey iste okuyacaksin maalesef bundan kacis yok.. dgs yi kazandiktan sonra okuluna kaydini yaptirinca 1 sene intibak okuyacaksin ve tum derslerden gecmen gerekecek yoksa okuldan atiliyorsun, butun dersleri bitirdikten sonra artik 3. sinif oluyorsun.. ve bana soracak olursan 9 Eylul universitesini sec derim, orasi gercekten cok iyi
simdiden basarilar
Eski 24-09-05, 19:57   #3
۩ Çılgın Türk

DGSMAN kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 04-08-05
İtibar Gücü: 84 DGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyor
bende turizm ve otel işletmeciliği okuyorum.şuanda 2.sınıfım.sorularına yardımcı olmaya çaışayım.
1.daha önce dgs yi kazanan arkadaşlardan aldığımız bilgilere göre dersanenin pek yararı yok.
2.öss alt yapısı olanlar için çok fazla da çalışmaya ihtiyaç yok.tabii yinede düzenli bir çalışma gerektiriyor.
3.üçüncü sınıfa geçmeden önce intibak adı verilen bir sene boyunca,myo dan almadığın derslerden oluşan dersleri göreceksin.bu dersleri gideceğin üniversite belirleyecek.
4.bu intibak senesinde bir dersten dahi kalmaman gerekiyor.kaldığın taktirde okuldan atılıyorsun.
5.intibak senesini başarıyla geçersen normal öğrenci statüsüyle 3.sınıftan devam ediyorsun.
6.toefl belgesi alamazsan boğaziçi gibi üniversitelerde 1 yıl artı olarak ingilizce hazırlık görüyorsun.hazırlıktan sonra intibak sınıfına geçiyorsun.tabiki başarılı olmak şartıyla.

hangi üniversiteleri istediğini söylersen sana puanlarınıda yazarım.normalde bu bilgilerin hepsi sitede var ama meslektaşım olduğun için bu bilgileri sana kıyak yaptım.

Biz güzeliz, sen de güzelleş, beze kendini
Bizim huyumuzla huylan, bize alış başkalarına değil...
Mevlana
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ ÇOCUKLAR
DGSMAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-09-05, 20:46   #4
küMüLatiF şImaRıK üYe..

karhan14 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 30-08-05
İtibar Gücü: 50 karhan14 Sanal Karizma İstemiyor
bende turiZm we oTel işl. okuyorum ... bu sene intibak gorcem.. konaklamaişl. ogretmenligini tavsiye etmiyorlar cunku iki senedir atamaları yokmuş .. sanırım gazi uniw deki durdurulmuş atamalar.. benim tavsiyemde sana 9 eylule gitmen.. .. benim ewime yakın oldugu için bolu' yu sectim.. sonucta dgs bu.. cok fazla yuksekten ucuncada hayal kırıklıgı oluyor.. naparsan yap elinden geldigince cok soru cozmeye bak.. demek istedigim cok hızlı olmalısın ..
-

---------------- ¥øµ gøne åwå¥ ¥øµ døn't ƒee¦ me ån¥ møre -------

Bu mesaj en son " 25-09-05 " tarihinde saat 22:42 itibariyle karhan14 tarafından düzenlenmiştir....
karhan14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-09-05, 21:04   #5
۩ Çılgın Türk

İtibar Gücü: 84 DGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyor
Alıntı:
karhan14 tarafından gönderildi
bende turiZm we oTel işl. okuyorum ... bu sene intibak gorcem.. konaklamaişl. ogretmenligini tavsiye etmiyorlar cunku iki senedir atamaları yokmuş .. sanırım gazi uniw deki durdurulmuş atmalar.. benim tavsiyemde sana 9 eylule gitmen.. .. benim ewime yakın oldugu için bolu yu sectim.. sonucta dgs bu.. cok fazla yuksekten ucuncada hayal kırıklıgı oluyor.. naparsan yap elinden geldigince cok soru cozmeye bak.. demek istedigim cok hızlı olmalısın ..

dostum netlerini,puanını aobp ni yazarsan sevinirim.birde intibak derslerin belli olunca burada paylaşırsan çok yararlı olacak.başarılar diliyorum.

Mevlana
Eski 24-09-05, 21:05   #6
Üye

cevaplayan herkese tşk ediyorum

zaten ben öğretmenlik çok istemiyorum,kaç turizm okulu var ki atama olsun,aa annem anlamıyor işte bildiğiniz lise öğretmenleri gibi zannediyor,hani hayat şartları iyi yok mmaaşı iyi,hiç bir sıkıntı çekmiyorsun bilmme ne,benim de istediğim boğaziçi biraz uçuyorum gibi görünebilir ama istde olduğu için cazip geliyor fakat orası da 2-3 kişi anca alıyor benim de gönlümden geçen dokuz eylül ve anadolu üni si bakalım umarım istediğim yer olur çok tşk ediyorum tekrar ,bu sene kasıcaz artık ortalama için geçen seneki ortalamam 3,02 imiş ben daha yüksek zannediyordum yaa umarım bu sene daha da yükseltirim ve soru çözmeye de başlayacağım
Eski 25-09-05, 04:11   #7
Üye

Giriş Tarihi: 26-08-05
İtibar Gücü: 50 mohikan984 Sanal Karizma İstemiyor
tosunum ben sakarya myo da turzim okudum ve bu sene dgs ile sakarya turizm işl geçtim.aldığım puan 253 netler söz65 say45..okadar kasmaya gerek yoq anlıcan.ben sayfa çevirmeden girdim...
intibak dersleride bu dönem mesleki ingilizce,almanca1,almanca3,matematik,mikro iktisat,araştırma yöntemleri ve finansman analiz...benim genel ort.2.53 dü...bu kadar
Eski 25-09-05, 12:31   #8
Üye

ya genel olarak geçiş yapanlar,deneyimlerini felan yazarsa güzel olur,mohikan verdiğin bilgiler için sağol
Eski 25-09-05, 19:22   #9
küMüLatiF şImaRıK üYe..

karhan14 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 30-08-05
İtibar Gücü: 50 karhan14 Sanal Karizma İstemiyor
Cool

ben mengen meslek y. o. bitirdim.. başarı puanımı hatırlamıyorum ama sınavda 47 matematik 75 turkce..
eger yukardaki arkadaş gibi bende matematik gorursem yandım .. biz ticari matematik gorduk.. inşallah ona benzer bişeler cıkmaz karşima.. .. şimdi yurt problemim war.. almıyorlar.. en sonda yer kalırsa şayet..

ya birde ben staj yapmıştım mutfak ustune.. servis bolumu için tekrardan bana staj zorunlulugu getirirlermi ki .. bende cok soru soruyom demi =)))
-

---------------- ¥øµ gøne åwå¥ ¥øµ døn't ƒee¦ me ån¥ møre -------

Bu mesaj en son " 07-10-05 " tarihinde saat 00:33 itibariyle karhan14 tarafından düzenlenmiştir....
karhan14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-09-05, 20:33   #10
۩ Çılgın Türk

Alıntı:
karhan14 tarafından gönderildi
walla ben mengen meslek y. o. bitirdim.. başarı puanımı hatırlamıyorum ama sınavda 255 cıktı.. 47 matematik 75 turkce..
eger yukardaki arkadaş gibi bende matematik gorursem yandım .. biz ticari matematik gorduk.. inşallah ona benzer bişeler cıkmaz karşima.. ... şimdi yurt problemim war.. almıyorlar.. en sonda yer kalırsa şayet..

ya birde ben staj yapmıştım mutfk ustune.. servi için tekrardan bana staj zorunlulugu getirirlermi ki .. bende cok soru soruyom demi

arkadaşım ticari matematik bizde aldık 1.sınıfta.bana çok kolay gelmişti ya.bence matemariğin en kolay konuları vardı.moralini bozmak istemem ama ticari matematik zor geldiyse türevli,integralli bir matematik seni hayli bir yorar.

staj konusunda ise önemli olman yapmış olman.sana tekrar staj zorunluluğu getireceklerini sanmıyorum.ama yinede içim rahat olsun diyorsan danışman hocanı arayıp sorabilirsin.

Mevlana
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları