DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - İntibak Tecrübeleri > Teknik Eğitim, Eğitim, Mesleki Eğitim Fakültelerindeki İntibak Tecrübeleri
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

dikeygecis.org Duyuruları

Teknik Eğitim, Eğitim, Mesleki Eğitim Fakültelerindeki İntibak Tecrübeleri Teknik Eğitim, Mesleki Eğitim ve Eğitim Fakültelerinde yaşadığınız intibak tecrübelerini buraya yazabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-10-07, 18:09   #1
t-bag

soyhaalp kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 05-11-05
İtibar Gücü: 48 soyhaalp daha yenisoyhaalp daha yeni
Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği

İntibak Bilgi Formu
soyhaalp

-Üniversitenizin ve bölümünüzün tam adı
Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği

-Kazandığınız üniversitede intibak uygulaması var mı?
Evet

-Kazandığınız bölümü Dikey Geçiş Sınavına girecek öğrencilere önerir misiniz?
Kefil Olmayayim

-Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı var mı? Evet ise hazırlık sınıfı ve muafiyet sınavı hakkında kısa bir bilgi yazabilirsiniz.

Hayır

-Üniversitenizin Web Adresi
Gazi Üniversitesi

-Fakültenizin WEB Adresi
.:: Endüstriyel Sanatlar Egitim Fakultesi ::.

-Bölümünüzün WEB adresi veya Öğrenci WEB Adresleri
.:: Endüstriyel Teknoloji Egitimi Bölümü ::.

-Hangi Sınıftasınız?
İntibak Sınıfındayım

-DGS ile gelen öğrencilere okulunuzda olumsuz bakanlar var mı? Varsa hangileri?

-----------------------------------------------------
-Üniversiteniz ve Koşulları Hakkında Bilgiler

ilk olarak şunu belirtmek istiyorum: gazi üniversitesi her zaman sorunlu bir üniversite olarak bilinir...siyasi olaylar-öğrenci&öğretim görevlisi kavgaları vb. fakat gölbaşı kampüsü bu konuda çok rahat..hiç bir olumsuz olayla karşılaşmadım ve kampüs hizmete girdiğinden beri de böyle bi sorun yaşanmamış...anlaşılacağı üzere okumakta olduğum endüstriyel sanatlar eğitim fakültesi gölbaşı kampüsü'nde...bu durum hem iyi hem kötü iyi çünkü; fakülte oldukça yeni.yani tüm sınıflar-sıralar-labaratuvarlar vb. çok kullanışlı.fena sayılmayacak bir göl manzarası var..öğrenci kalitesi de bence üst düzeyde.. iyi olma nedenlerini çoğaltabilirim ama sonuçta bu göreceli bi kavram ve kişiye göre değişecek.en azından büyük bi hayal kırıklığı yaşatmayacaktır...

kötü çünkü;şehir merkezine uzak...gölbaşı ankara'nın dışında sayılabilir..çoğu öğrenci (ben de dahil) 2 araç ile ulaşabiliyor.ama belediye otobüslerinde uygulanan aktarma sistemi durumu az da olsa kurtarıyor.( 45 dk. içinde aktarma yapılabiliyor) beşevler'de kalınsaydı çok daha iyi olurdu herhalde.ankara'nın göbeğinden kalkıp gölbaşına gelmek çok çok zor!..merkez kampüsteki hava burda yok.bunun nedeni de kampüsün çok yeni olması.biraz zamana ihtiyacı var...

gölbaşı'nda maalesef yurt-kur'a ait yurt bulunmamakta.daha çok cemaat yurdu olarak nitelendirilen yurtlardan var.kiralık ev fiyatlarının çok yüksek olacağını sanmıyorum...şehir merkezinde bir çok yurt var.buralarda kalınabilir.hem gölbaşında yaşamaktansa merkezde bi yurtta kalıp geliş-gidiş yapmak bana daha mantıklı geliyor...

not: intibak süresince öğrenci işleri merkezi sitemine kayıtlı olmadığımız için sınıf listelerinde ismimiz görünmüyor.bu durum bazı sorunlar çıkarabiliyor.2. sınıf öğrenci muamelesi gibi görünse de bunu çok fazla hissettirmiyorlar...

ek bilgi: erkek adaylar için önemli bi bilgi bu.fakültede kız öğrenci sayısı çok daha fazla.bu durum da fakültenin her anlamda kalitesini artırıyor denebilir...gerek kantinde gerekse okul bahçesinde bu durum kendini net bir şekilde gösteriyor

------------------------------------------------------
En Önemli Bölüm: İntibak Sınıfı veya bölümünüz hakkında bilgiler

intibağı zor bir bölüm değil...bildiğim kadarıyla bu bölümden atılan dgs öğrencisi yok.sadece 2 öğrenci yaz okuluna kalmış.onlar da kendi hataları olduğunu,çalışmadıklarını söylüyorlar.zaten yaz okulunda geçmişler.

geçen yılın (2006) dgs türkiye 1. de bu bölümde. (kendisi 32 yaşında oldukça tecrübeli bi arkadaş.arkadaş diyorum çünkü çok cana yakın ) uzun araştırmaları sonucu bu bölümü yazmış.tecrübesine güvenmeli bence

geçme notu 70.çan eğrisi sistemi uygulanıyor.tüm derslerden en az CC alma zorunluluğu var...

hocaların dgs öğrencilerine karşı olumsuz bi yaklaşımı yok.öğrenci işleri de çok çok iyi (dünya tatlısı bi asiye ablamız var)
yüksek okulda aldığımız derslere göre bi intibak programı uygulanıyor.sabit bir program yok.ben daha önce teknik eğitim fakültesinde okuduğum için çoğu dersten muaf oldum...almış olduğum dersler şunlar:

1.dönem
:

grafik teknolojisi 1 (photoshop)
güç ve enerji teknolojisi 1
meslek resim 1
bilgisayar programlama (c++)
malzeme bilgisi 1 (metal malzeme bilgisi)

(diğer arkadaşlar statik,teknik resim,öğretmenlik mesleğine giriş ve gelişim&öğrenme derslerini de alıyorlar)

2. dönem:

grafik teknolojisi 2 (corel)
güç ve enerji tek 2
meslek resim 2
malzeme bilgisi 2 (ağaç malzeme bilgisi)
makine elemanları
temel tasarım
istatistik

(diğer arkadaşlar öğretimde planlama,okul deneyimi 1,dinamik ve kimya derslerini de alıyorlar... )

son olarak şunu belirtmek istiyorum:intibak dönemi en rahat bölümlerden biri diyebilirim.fazla sorun çıkacağını sanmıyorum.tabi düzenli çalışmak şartıyla

------------------------------------------------------

Bu mesaj en son " 09-06-08 " tarihinde saat 18:33 itibariyle soyhaalp tarafından düzenlenmiştir....
soyhaalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 22-05-08, 00:20
adriatic
Bu mesaj silinmiştir. Talebe. Neden: konu ile alakasız mesaj...
Eski 12-07-08, 18:00   #2
Üye

Giriş Tarihi: 12-07-08
İtibar Gücü: 0 enzim Sanal Karizma İstemiyor
Question

merhaba soyhaalp
ben bu sene sınava girdim güzel birde puan aldım teknik lise öğrencisiyim bu bölümü araştırıyorum bu site denk geldi bi iki soru sormak istiyroum sana.

-->intibah ne oluyor? anlamadım
-->Ben bu bölümün seramik, metalişleri, ağaçişleri, bu derslerinden biraz korktum ben bilgisayar mezunuyum bu derslerde yazzılı gibi dersler mi acaba biraz bilgi verirsen sevinirim.
-->Bu bölümü bitirince endüstri meslek teknik lise anadolu teknik lisesi v.s. liselerde çalışma imkanımız var mı? yani sadece ilk okulda mı çalışacağız?
-->Bu bölümde bir sürü farklı alan dersi gösteriliyor. burada istediğimiz herhangi bir bölüm üzerinde (misal bilgisayar üzerinde) yogunlaşa biliyormuyuz?
-->Özel sektörde ne gibi işlerde çalışabiliyoruz?
-->Maaşı ne kadar oluyor özel sektör ve devletin?

bana yardımcı olursan çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.

Bu mesaj en son " 12-07-08 " tarihinde saat 22:10 itibariyle Kimyacı tarafından düzenlenmiştir.... Neden: mail adresi verilmesi site kurallarına aykırıdır...
enzim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-08-08, 01:35   #3
Üye

enthi kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 30-03-07
İtibar Gücü: 26 enthi Sanal Karizma İstemiyor
Yeniler

Arkadaşlar ben bu bölümü yeni kazandım vede çok sevindim.
Ama kampüse ulaşım vede kalacak yer konusunda sıkıntı yaşayabilirim.
Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...
enthi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-08-08, 14:57   #4
Üye

Giriş Tarihi: 10-03-08
İtibar Gücü: 0 canset27 Sanal Karizma İstemiyor
ben de bu bölümü kazandım ve ulaşımm ve yurt sorunu oldugunu duydum,ankara merkez ile gölbaşı arası 1 saat ile 1,15 dk sürüyomuş bu konuda bi fikri bi billgisi olan kimse var mı?
canset27 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-08-08, 03:47   #5
Üye

Alıntı:
canset27 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
ben de bu bölümü kazandım ve ulaşımm ve yurt sorunu oldugunu duydum,ankara merkez ile gölbaşı arası 1 saat ile 1,15 dk sürüyomuş bu konuda bi fikri bi billgisi olan kimse var mı?
Bilgi alamamız biraz zor gibi görünüyor ama siteden bi arkadaşın dediğine göre yardımcı oluyrlarmış her türlü...
Eski 25-08-08, 21:06   #6
Üye

Giriş Tarihi: 21-08-06
İtibar Gücü: 0 hsynkrt Sanal Karizma İstemiyor
slm arkadaslar bende bu bolumu kazandım.Ayın 4 unde ankaradayım kayıt ıcın neler gereklı ben netten baktım ama savcılıktan temız kagıdı da ıstıyolarmıs. bızım fakultede ole bisı yok ama sonradan ısterlermı tam bi bilgisi olan varsa sevinirim.
hsynkrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-08-08, 13:53   #7
t-bag

soyhaalp kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 05-11-05
İtibar Gücü: 48 soyhaalp daha yenisoyhaalp daha yeni
Alıntı:
enthi tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Arkadaşlar ben bu bölümü yeni kazandım vede çok sevindim.
Ama kampüse ulaşım vede kalacak yer konusunda sıkıntı yaşayabilirim.
Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...
Alıntı:
enthi tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Bilgi alamamız biraz zor gibi görünüyor ama siteden bi arkadaşın dediğine göre yardımcı oluyrlarmış her türlü...
kampüse ulaşım en büyük sorun zaten..alışmaktan başka çaremiz yok kalacak yer sorunu da her zaman sorundur zaten.sadece bu üniversite ve bölüm için değil..bir şekilde işler yoluna giriyor..detaylı konuşmaları yapıcaz..şimdilik şu kadarını söylüyeyim :

geçen yılki intibaklardan 3 arkadaş gölbaşı'nda eve çıktı.(geçen hafta)
kalacak yer sorununu halledene kadar misafir ederiz diyorlar hatta aynı şeyi ben de teklif edebilirim..zaten yurt dışında yaşayan bir akrabamın evinde yanlız yaşıyorum.sadece okula biraz uzak (keçiören'deyim)..sizleri zor durumda bırakmayız içiniz rahat olsun

Alıntı:
canset27 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
yukarıda yazdıklarıma bi göz at istersen...formda detaylı bir şekilde anlattım..kaldığın yere göre ulaşım süresi 1 saat civarı olacak doğru..benim 1.5 saat mesela..zamanla bu durum sorun olmaktan çıkacak..insan herşeye alışıyor ne de olsa..(bu arada tebrik edeyim unutmadan )

Alıntı:
hsynkrt tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
slm arkadaslar bende bu bolumu kazandım.Ayın 4 unde ankaradayım kayıt ıcın neler gereklı ben netten baktım ama savcılıktan temız kagıdı da ıstıyolarmıs. bızım fakultede ole bisı yok ama sonradan ısterlermı tam bi bilgisi olan varsa sevinirim.
savcılıkla falan hiç uğraşma hüseyin..hatta elinde hiç belge olmasa bile yaparlar kaydını sonradan versen de oluyor..bizim öğrenci işlerimiz harikadır..her türlü kolaylığı gösterirler..içiniz rahat olsun..

öğrenci işleri ve dahili numarayı veriyorum..asiye abla'dan gerekli bilgileri alabilirsiniz..

0312 485 11 24

dahili no : 1112

kolay gelsin hepinize..
soru ve sorunlarınızı çekinmeden yazın daha önce defalarca söyledim.sizi zor durumda bırakmamak için anlaştık aramızda..umarım böyle de olacak

Bu mesaj en son " 31-08-08 " tarihinde saat 22:50 itibariyle soyhaalp tarafından düzenlenmiştir....
soyhaalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-08-08, 21:23   #8
Üye

Teşekkür.

Valla soyhaalp ın yazdığı bu yazıyıda gördüm ya, artık okulla ilgili hiiiiiç bi sorun yaşamayacağıma eminim.
Bize kalan tek şey gerekli belgeleri toplayıp gelmek.
Tekrardan teşekkürler.
Eski 28-08-08, 13:11   #9
Üye

Giriş Tarihi: 29-07-08
İtibar Gücü: 7 ucyaz Sanal Karizma İstemiyor
soyhaalp daha biz gitmeden yardım etmeye başladı sağolsun eminim gittiğimizde de bize oldukça yardımı olucak şimdiden bana ulaşanlar oldu hiç tanımadığım ve ev ayarlamaya kalktılar cemaat evi. ama büyük ihtimal yurtta kalıp bi süre sonrada eve çıkmak istiyorum. direk eve çıkabilicek arkadaşlarım olsa hemen ev tutmak istiyorum bu konuda görüşmek isteyen olursa adresimi veriyim. ne yurtlarda ne cemaat evlerinde kalmaktan yana değilim.

Bu mesaj en son " 28-08-08 " tarihinde saat 14:16 itibariyle Fibonacci tarafından düzenlenmiştir.... Neden: e-posta adresi vermeyiniz..
ucyaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-08-08, 18:56   #10
Üye

Giriş Tarihi: 10-03-08
İtibar Gücü: 0 canset27 Sanal Karizma İstemiyor
ilğiniz için teşekkür ederim Allah yardımcımız olsun
canset27 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Etiketler
eğitim fakültesi, intibak

Konu Araçları