www.pctk.com.tr
Konu Kapatılmıştır
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 9 ve 9

Konu: Elektrik ve Elektronik Öğretmenlikleri

... Nebleux seçkin bir yolda olduğunu belli Nebleux seçkin bir yolda olduğunu belli Nebleux seçkin bir yolda olduğunu belli Nebleux seçkin bir yolda olduğunu belli Nebleux seçkin bir yolda olduğunu belli Nebleux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    12
    Uploads
    1
    İtibar Gücü
    76

Arrow Elektrik ve Elektronik Öğretmenlikleri

ELEKTRONİK ÖĞRETMENLİĞİ

TANIM

Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, elektronik ve telekomünikasyon meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir.

GÖREVLER

Elektronik ve telekomünikasyon meslek alanı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına, hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir.
    Elektronik öğretmeni, bu program çerçevesinde;
    - Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir çalışma planı yapar,
    - Sorumlu olduğu atölye, laboratuar, işlik vb. yerleri sürekli olarak eğitime hazır durumda bulundurur. (Gerektiğinde kullanılan alet ve makinelerin bakımlarını ve basit onarımlarını yapar.)
    - Kendisine ayrılan ders saatlerinde çalışma planını uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır,
    - Öğrencilerin başarılarını değerlendirir,başarıyı artırıcı önlemler alır,
    - Eğitici kol çalışmalarında görev alarak öğrencilerin yeteneklerini geliştirici etkinlikler düzenler,
    - Öğrencilerin gelişimlerini izler, sorunlarının çözümüne yardımcı olur,
    - İşletmelerde uygulama yapan öğrencilerin çalışmalarını izler, ilgililere rehberlik eder,
    - Çevresindeki sanayi kuruluşları ile işletmelerdeki gelişmeleri izler, ihtiyaçları saptar, bunların öğretim programlarına yansıtılması için ilgililere önerilerde bulunur,
    - Nöbetçi olduğu günlerde, okulun düzen ve disiplinini sağlamak üzere görev yapar,
    - Sınıf öğretmeni olarak, öğrencilerin alan ve ders seçmelerine yardımcı olur, yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Teknik eğitim fakültelerinin Elektronik Öğretmenliği ve Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği bölümlerini bitirenler, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarına bağlı, mesleki ve teknik ortaöğretim okulları ile çıraklık ve yaygın eğitim kurumlarının elektronik bölümlerinde, atölye ve meslek dersi öğretmeni olarak çalışabilirler. Ayrıca diğer bölümlerin elektronikle ilgili derslerine girebilirler. Meslek alanı ile ilgili her tür ve seviyedeki kamu ve özel sektörde teknik eleman olarak da görev alabilirler. Kendi işini kurarak işveren olarak çalışma şansına da sahiptirler.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER

Mesleğin eğitimi Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile girilen çeşitli üniversitelerin teknik eğitim fakültelerinin “Elektronik Öğretmenliği” ile “Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği” bölümlerinde verilmektedir.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim süresince, Matematik, Fizik, Kimya, Meslek Resmi, Devre Elemanları ve Ölçme Aletleri, Bilgisayar Programlama, Elektrik ve Manyetik Alanlar, Devre Analizi, Elektronik, Mantık Devreleri, Elektronik Ölçme, Güç Elektroniği, Sayısal Elektronik vb. dersler verilmektedir. Öğrenciler eğitimleri sırasında okullarda uygulama yaparlar.

MESLEKTE İLERLEME

- Atölye şefliği, laboratuar şefliği, bölüm şefliği, müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğüne yükselebilirler.
    - Ayrıca, teknik eğitim fakültesini bitirdikten sonra mühendislik fakültesine devam edebilmek için sınava girip başarılı olmaları halinde, ilgili fakültede bir yıl daha okumak kaydıyla alanlarında mühendislik diploması da alabilirler.
    ELEKTRİK ÖĞRETMENLİĞİ

TANIM

Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, elektrik meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir.

GÖREVLER

Elektrik meslek alanı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir.
    Elektrik öğretmeni, bu program çerçevesinde,
    - Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir çalışma planı yapar,
    - Sorumlu olduğu atölye, laboratuar, işlik vb. yerleri sürekli olarak eğitime hazır durumda bulundurur. (Gerektiğinde kullanılan alet ve makinelerin bakımlarını ve basit onarımlarını yapar.)
    - Kendisine ayrılan ders saatlerinde planını uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır,
    - Öğrencilerin başarılarını değerlendirir, başarıyı artırıcı önlemler alır,
    - Eğitici kol çalışmalarında görev alarak öğrencilerin yeteneklerini geliştirici etkinlikler düzenler,
    - Öğrencilerin gelişimlerini izler, sorunlarının çözümüne yardımcı olur,
    - İşletmelerde uygulama yapan öğrencilerin çalışmalarını izler, ilgililere rehberlik eder,
    - Çevresindeki sanayi kuruluşları ile, işletmelerdeki gelişmeleri izler, ihtiyaçları saptar, bunların öğretim programlarına yansıtılması için ilgililere önerilerde bulunur,
    - Nöbetçi olduğu günlerde, okulun düzen ve disiplinini sağlamak üzere görev yapar,
    - Sınıf öğretmeni olarak, öğrencilerin alan ve ders seçmelerine yardımcı olur, yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

- Teknik eğitim fakültelerinin "Elektrik Öğretmenliği" bölümlerini bitirenler, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarına bağlı, mesleki ve teknik ortaöğretim okulları ile çıraklık ve yaygın eğitim kurumlarının elektrik bölümlerinde, atölye ve meslek dersi öğretmeni olarak çalışabilirler.
    - Ayrıca diğer bölümlerin elektrikle ilgili derslerine girebilirler.
    - Meslek alanı ile ilgili her tür ve seviyedeki kamu ve özel sektör kuruluşlarında teknik eleman olarak görev alabilirler.
    - Ayrıca kendi işlerini kurarak çalışma olanağına sahiptirler.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER

Mesleğin eğitimi çeşitli üniversitelere bağlı teknik eğitim fakültelerinin “Elektrik Öğretmenliği” bölümünde verilmektedir.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim süresince, Matematik, Fizik, Kimya, Elektrik Malzemeleri Bilgisi, Elektrik Tesisat ve Ölçme, Elektromanyetik Alanlar, Elektrik Devreleri, Bilgisayar Programlama, Yarı İletkenli Devreler, Elektrik Makineleri, Sarım Tekniği, Güç Elektroniği Devreleri, Elektrik Tesisat Projesi, Kontrol Teorisi, Elektrik Santralleri, Enerji Sistemleri Analizi, Kontrol Sistemleri, Endüstriyel Kontrol vb. dersler verilmektedir. Öğrenciler eğitim sırasında okullarda uygulama yaparlar.

2007 DGS Sonucuna göre oluşan Elektrik - Elektronik Öğretmenlikleri Taban Puanları

Elektronik Öğretmenlikleri

Marmara Üniversitesi – Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği [İ.Ö] – 285,055
    Muğla Üniversitesi – Bilgisayar ve Elektronik Öğretmenliği – 283,764
    Marmara Üniversitesi – Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği İngilizce – 281,996
    Pamukkale Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği – 281,971
    Kocaeli Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği [İ.Ö] – 280,772
    Selçuk Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği – 280,295
    Kocaeli Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği – 280,290
    Gazi Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği – 278,939
    Sakarya Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği – 278,727
    Fırat Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği – 278,076
    Mersin Üniversitesi –Telekomünikasyon Öğretmenliği – 277,652
    Mersin Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği – 277,616
    Sakarya Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği [İ.Ö] – 276,738
    Mersin Üniversitesi – Kontrol Öğretmenliği – 276,889
    Gazi Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği [İ.Ö] – 276,368

Elektrik Öğretmenlikleri

Afyon Kocatepe Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği – 276,862
    Kocaeli Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği – 276,853
    Dicle Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği – 276,470
    Marmara Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği – 276,022
    Fırat Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği – 275,711
    Fırat Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği [İ.Ö] – 274,659
    Gazi Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği – 272,692
    Marmara Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği [İ.Ö] – 272,022
    Kocaeli Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği [İ.Ö] – 270,844
    Gazi Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği [İ.Ö] – 270,494
    Düzce Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği – 269,426

Aktif Üye++ sserdar şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var sserdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    34
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    55
    Paylaşımın için teşekkürler Burak...
    YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
    ELEKTRONİK ve HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ

Üye okur1987 şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    47
    paylasım ıcın tesekkurler

|| İstanbuL || Akustik seçkin bir yolda olduğunu belli Akustik seçkin bir yolda olduğunu belli Akustik seçkin bir yolda olduğunu belli Akustik seçkin bir yolda olduğunu belli Akustik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    48
    hmm sayısalcılar için çok kalite bir bilgi, eline sağlık arkadaşm

A.w.e.s.o.m-o Toxicity şu anda hala yazılabilecek temiz bir sayfası var Toxicity - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    73
    Istanbul'a ve ankara'ya yakin olan duzce universitesinin puaninin du$uk olmasi $a$irtici...

Siteye Erişimi Yasaklanmıştır B.a.r.ı.ş seçkin bir yolda olduğunu belli B.a.r.ı.ş seçkin bir yolda olduğunu belli B.a.r.ı.ş seçkin bir yolda olduğunu belli B.a.r.ı.ş seçkin bir yolda olduğunu belli B.a.r.ı.ş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    117
    Uploads
    6
    İtibar Gücü
    0
    2007 mühendisllikler nerde emeğine sağlık..

oZo...!!! cybercup seçkin bir yolda olduğunu belli cybercup seçkin bir yolda olduğunu belli cybercup seçkin bir yolda olduğunu belli cybercup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    79
    marmara elk. öğrt. okuyanlardan biri bnm bakim bzm meslek nası bişimiş eyw dostum
    bazıları imzama taktı...

... Nebleux seçkin bir yolda olduğunu belli Nebleux seçkin bir yolda olduğunu belli Nebleux seçkin bir yolda olduğunu belli Nebleux seçkin bir yolda olduğunu belli Nebleux seçkin bir yolda olduğunu belli Nebleux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    12
    Uploads
    1
    İtibar Gücü
    76
    Alıntı B.a.r.ı.ş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2007 mühendisllikler nerde emeğine sağlık..
    http://www.dikeygecis.org/forum/9457...isligi-11.html

11000007 m.bekir seçkin bir yolda olduğunu belli m.bekir seçkin bir yolda olduğunu belli m.bekir seçkin bir yolda olduğunu belli
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    İtibar Gücü
    50
    ellerine sağlık ardaşım
    Korkaklar zafer anıtı dikemez

Konu Kapatılmıştır

Paylaş