DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Tercih > DGS-Tercih Edeceğiniz Lisans Bölümleri veya Üniversiteler
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

dikeygecis.org Duyuruları

DGS-Tercih Edeceğiniz Lisans Bölümleri veya Üniversiteler DGS ile tercih edeceğiniz veya etmeyi düşündüğünüz lisans bölümleri veya üniversiteler hakkında konular burada.

Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-10-07, 12:18   #1
...

Giriş Tarihi: 16-10-05
İtibar Gücü: 52 Nebleux daha yeniNebleux daha yeniNebleux daha yeniNebleux daha yeni
Arrow Elektrik ve Elektronik Öğretmenlikleri

Alıntı:
ELEKTRONİK ÖĞRETMENLİĞİ

TANIM

Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, elektronik ve telekomünikasyon meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir.

GÖREVLER

Elektronik ve telekomünikasyon meslek alanı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına, hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir.
Elektronik öğretmeni, bu program çerçevesinde;
- Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir çalışma planı yapar,
- Sorumlu olduğu atölye, laboratuar, işlik vb. yerleri sürekli olarak eğitime hazır durumda bulundurur. (Gerektiğinde kullanılan alet ve makinelerin bakımlarını ve basit onarımlarını yapar.)
- Kendisine ayrılan ders saatlerinde çalışma planını uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır,
- Öğrencilerin başarılarını değerlendirir,başarıyı artırıcı önlemler alır,
- Eğitici kol çalışmalarında görev alarak öğrencilerin yeteneklerini geliştirici etkinlikler düzenler,
- Öğrencilerin gelişimlerini izler, sorunlarının çözümüne yardımcı olur,
- İşletmelerde uygulama yapan öğrencilerin çalışmalarını izler, ilgililere rehberlik eder,
- Çevresindeki sanayi kuruluşları ile işletmelerdeki gelişmeleri izler, ihtiyaçları saptar, bunların öğretim programlarına yansıtılması için ilgililere önerilerde bulunur,
- Nöbetçi olduğu günlerde, okulun düzen ve disiplinini sağlamak üzere görev yapar,
- Sınıf öğretmeni olarak, öğrencilerin alan ve ders seçmelerine yardımcı olur, yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Teknik eğitim fakültelerinin Elektronik Öğretmenliği ve Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği bölümlerini bitirenler, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarına bağlı, mesleki ve teknik ortaöğretim okulları ile çıraklık ve yaygın eğitim kurumlarının elektronik bölümlerinde, atölye ve meslek dersi öğretmeni olarak çalışabilirler. Ayrıca diğer bölümlerin elektronikle ilgili derslerine girebilirler. Meslek alanı ile ilgili her tür ve seviyedeki kamu ve özel sektörde teknik eleman olarak da görev alabilirler. Kendi işini kurarak işveren olarak çalışma şansına da sahiptirler.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER

Mesleğin eğitimi Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile girilen çeşitli üniversitelerin teknik eğitim fakültelerinin “Elektronik Öğretmenliği” ile “Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği” bölümlerinde verilmektedir.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim süresince, Matematik, Fizik, Kimya, Meslek Resmi, Devre Elemanları ve Ölçme Aletleri, Bilgisayar Programlama, Elektrik ve Manyetik Alanlar, Devre Analizi, Elektronik, Mantık Devreleri, Elektronik Ölçme, Güç Elektroniği, Sayısal Elektronik vb. dersler verilmektedir. Öğrenciler eğitimleri sırasında okullarda uygulama yaparlar.

MESLEKTE İLERLEME

- Atölye şefliği, laboratuar şefliği, bölüm şefliği, müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğüne yükselebilirler.
- Ayrıca, teknik eğitim fakültesini bitirdikten sonra mühendislik fakültesine devam edebilmek için sınava girip başarılı olmaları halinde, ilgili fakültede bir yıl daha okumak kaydıyla alanlarında mühendislik diploması da alabilirler.
Alıntı:
ELEKTRİK ÖĞRETMENLİĞİ

TANIM

Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, elektrik meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir.

GÖREVLER

Elektrik meslek alanı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir.
Elektrik öğretmeni, bu program çerçevesinde,
- Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir çalışma planı yapar,
- Sorumlu olduğu atölye, laboratuar, işlik vb. yerleri sürekli olarak eğitime hazır durumda bulundurur. (Gerektiğinde kullanılan alet ve makinelerin bakımlarını ve basit onarımlarını yapar.)
- Kendisine ayrılan ders saatlerinde planını uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır,
- Öğrencilerin başarılarını değerlendirir, başarıyı artırıcı önlemler alır,
- Eğitici kol çalışmalarında görev alarak öğrencilerin yeteneklerini geliştirici etkinlikler düzenler,
- Öğrencilerin gelişimlerini izler, sorunlarının çözümüne yardımcı olur,
- İşletmelerde uygulama yapan öğrencilerin çalışmalarını izler, ilgililere rehberlik eder,
- Çevresindeki sanayi kuruluşları ile, işletmelerdeki gelişmeleri izler, ihtiyaçları saptar, bunların öğretim programlarına yansıtılması için ilgililere önerilerde bulunur,
- Nöbetçi olduğu günlerde, okulun düzen ve disiplinini sağlamak üzere görev yapar,
- Sınıf öğretmeni olarak, öğrencilerin alan ve ders seçmelerine yardımcı olur, yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

- Teknik eğitim fakültelerinin "Elektrik Öğretmenliği" bölümlerini bitirenler, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarına bağlı, mesleki ve teknik ortaöğretim okulları ile çıraklık ve yaygın eğitim kurumlarının elektrik bölümlerinde, atölye ve meslek dersi öğretmeni olarak çalışabilirler.
- Ayrıca diğer bölümlerin elektrikle ilgili derslerine girebilirler.
- Meslek alanı ile ilgili her tür ve seviyedeki kamu ve özel sektör kuruluşlarında teknik eleman olarak görev alabilirler.
- Ayrıca kendi işlerini kurarak çalışma olanağına sahiptirler.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER

Mesleğin eğitimi çeşitli üniversitelere bağlı teknik eğitim fakültelerinin “Elektrik Öğretmenliği” bölümünde verilmektedir.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim süresince, Matematik, Fizik, Kimya, Elektrik Malzemeleri Bilgisi, Elektrik Tesisat ve Ölçme, Elektromanyetik Alanlar, Elektrik Devreleri, Bilgisayar Programlama, Yarı İletkenli Devreler, Elektrik Makineleri, Sarım Tekniği, Güç Elektroniği Devreleri, Elektrik Tesisat Projesi, Kontrol Teorisi, Elektrik Santralleri, Enerji Sistemleri Analizi, Kontrol Sistemleri, Endüstriyel Kontrol vb. dersler verilmektedir. Öğrenciler eğitim sırasında okullarda uygulama yaparlar.

2007 DGS Sonucuna göre oluşan Elektrik - Elektronik Öğretmenlikleri Taban Puanları

Elektronik Öğretmenlikleri

Marmara Üniversitesi – Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği [İ.Ö] – 285,055
Muğla Üniversitesi – Bilgisayar ve Elektronik Öğretmenliği – 283,764
Marmara Üniversitesi – Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği İngilizce – 281,996
Pamukkale Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği – 281,971
Kocaeli Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği [İ.Ö] – 280,772
Selçuk Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği – 280,295
Kocaeli Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği – 280,290
Gazi Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği – 278,939
Sakarya Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği – 278,727
Fırat Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği – 278,076
Mersin Üniversitesi –Telekomünikasyon Öğretmenliği – 277,652
Mersin Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği – 277,616
Sakarya Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği [İ.Ö] – 276,738
Mersin Üniversitesi – Kontrol Öğretmenliği – 276,889
Gazi Üniversitesi – Elektronik Öğretmenliği [İ.Ö] – 276,368

Elektrik Öğretmenlikleri

Afyon Kocatepe Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği – 276,862
Kocaeli Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği – 276,853
Dicle Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği – 276,470
Marmara Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği – 276,022
Fırat Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği – 275,711
Fırat Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği [İ.Ö] – 274,659
Gazi Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği – 272,692
Marmara Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği [İ.Ö] – 272,022
Kocaeli Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği [İ.Ö] – 270,844
Gazi Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği [İ.Ö] – 270,494
Düzce Üniversitesi – Elektrik Öğretmenliği – 269,426
Nebleux Çevrimdışı  
dikeygecis.org Reklam
Eski 26-10-07, 18:54   #2
Aktif Üye++

sserdar kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 02-02-07
İtibar Gücü: 31 sserdar Sanal Karizma İstemiyor
Paylaşımın için teşekkürler Burak...
Eski 27-10-07, 00:57   #3
Üye

Giriş Tarihi: 22-06-07
İtibar Gücü: 23 okur1987 Sanal Karizma İstemiyor
paylasım ıcın tesekkurler
okur1987 Çevrimdışı  
Eski 27-10-07, 01:22   #4
Aktif Üye+++

.::Sina::. kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 16-10-07
İtibar Gücü: 23 .::Sina::. daha yeni.::Sina::. daha yeni.::Sina::. daha yeni.::Sina::. daha yeni
hmm sayısalcılar için çok kalite bir bilgi, eline sağlık arkadaşm
.::Sina::. Çevrimiçi  
Eski 27-10-07, 13:13   #5
A.w.e.s.o.m-o

Toxicity kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 07-10-05
İtibar Gücü: 49 Toxicity Sanal Karizma İstemiyor
Istanbul'a ve ankara'ya yakin olan duzce universitesinin puaninin du$uk olmasi $a$irtici...
Toxicity Çevrimdışı  
Eski 27-10-07, 13:31   #6
devam ediyoruz...

B.a.r.ı.ş kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 13-09-04
İtibar Gücü: 67 B.a.r.ı.ş daha yeniB.a.r.ı.ş daha yeniB.a.r.ı.ş daha yeni
2007 mühendisllikler nerde emeğine sağlık..
B.a.r.ı.ş Çevrimdışı  
Eski 27-10-07, 14:34   #7
oZo...!!!

cybercup kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 04-01-06
İtibar Gücü: 53 cybercup daha yenicybercup daha yenicybercup daha yeni
marmara elk. öğrt. okuyanlardan biri bnm bakim bzm meslek nası bişimiş eyw dostum
Almazsan karakola gideceğim
cybercup Çevrimdışı  
Eski 27-10-07, 16:37   #8
...

Giriş Tarihi: 16-10-05
İtibar Gücü: 52 Nebleux daha yeniNebleux daha yeniNebleux daha yeniNebleux daha yeni
Alıntı:
B.a.r.ı.ş tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
2007 mühendisllikler nerde emeğine sağlık..
Elektrik, Elektronik, Elektrik – Elektronik ve Elektronik Haberleşme Mühendisliği
Nebleux Çevrimdışı  
Eski 27-10-07, 16:58   #9
kahrolsun siyonizim!

mbege kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 18-10-07
İtibar Gücü: 20 mbege Sanal Karizma İstemiyor
ellerine sağlık ardaşım

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları