DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Hakkında Bilgi Kategorisi > DGS Hakkında Bilgiler ve Genel Konular
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

dikeygecis.org Duyuruları

DGS Hakkında Bilgiler ve Genel Konular DGS için öneriler,DGS netleri,DGS ile ilgili gelişmeler,DGS hakkında bilgiler bu bölümde.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-10-07, 01:26   #1
LETSPUTASMILEONTHATFACE

erenoloji kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 23-11-06
İtibar Gücü: 32 erenoloji Sanal Karizma İstemiyor
En az 5 kişinin sınava girmesi kuralı

Arkadaşlar sitemizde aöbp,öbp gibi çok önemli,birbiriyle tamamen bağlı olan ve sınavı kazanmamızda veya kaybetmemizde önemli rolü olan iki konu hakkında,birden fazla konu başlığı altında site üyesi arkadaşlarımızın soruları ve yorumları mevcut.

2007 dgs sınavı sonuçları açıklanınca birçok arkadaşımız aöbp nedeniyle puanlarının beklenenden çok altında geldiğini belirttiler.Ben daha önce bu meşhur 5 mezun kuralının önemini bu kadar kavrayamamıştım.Fakat bu kadar itirazı görünce bu konuyla ilgilenmeye başladım.

Öbp için aranan en az 5 mezun kuralının ilk defa mezun verecek bölümler için geçerli olduğu kesinleşmiş durumda.Yani bu konuda bile çok değişik yorum yapan arkadaşlar var.Onlara tavsiyem 2007 dgs kılavuzunu incelemeleridir.
Bu öbp konusunda artık son noktayı koymak gerekir:ilk defa mezun verecek bölümlerde bile 5 kişiden az mezun olması durumunda direk olarak öbp 50 olmuyor,verilen 50 puan sadece öbp nin ağırlıklandırılması için kullanılıyor.

Aöbp ye geldiğimizde ise durum farklı.Aöbp,öbp nin bir takım hesaplamalar sonucu ağırlıklandırılmış halidir.Fakat şimdi kimsenin kesin birşey söyleyemediği,keza kılavuzda da yeterli açıklamanın yapılmadığı esas konuya gelmek istiyorum.Öbp için en az 5 kişinin mezun olması kuralı geçerli olduğunu bir gerçek.Aöbp için ise en az 5 kişinin sınava girmesi kuralı da diğer bir gerçek,yani kılavuzda da belirtildiği gibi aöbp bulunurken öbp de olduğu gibi çeşitli ağırlıklandırma puanları kullanılıyor,5 kişiden az sınava girenin olduğu bölümlerde ise bu ağırlıklandırma 50 puanı ile yapılıyor.Ama birşeye daha dikkatinizi çekmek istiyorum:5 kişiden az sınava girenlerin olduğu bölümlerdeki öğrencilere direk 50 verilmiyor,sadece ağırlıklandırmada 50 puan kullanılıyor.

Yukarıda belirttiğim gibi öbp için geçerli olan 5 mezun kuralı anlaşılmış durumda.Peki aöbp için geçerli olan en az 5 kişinin sınava girmesi kuralı nasıl uygulanıyor?

Bu konuda karışık yorumlar var.Kimisi diyor:'bu kural da ilk mezunlarını verecek bölümler için geçerli' , kimisi diyor:'hayır herkes için geçerli'.

Kılavuzu inceledim,kendimce yorumlar yaptım,fakat bu en az 5 kişinin sınava girmesi hakkında tam bilgi sahibi değilim.

2008 ve daha sonrası sınava girecek arkadaşlar için de yararlı olacağını düşündüğümden,ayrı bir başlık altında bu konuyu tartışalım diyorum.Somut sonuçlar elde edebiliriz.

Bu konuda tecrübeleri olan arkadaşlar veya yetkililerden bilgi almış olup da konuya hakim olan arkadaşlar, bu konuda düşünen dgs yolcularını aydınlatabilirler.

Aöbp için istenen en az 5 kişinin sınava girmesi kuralı nasıl uygulanıyor?

Bu konuda tecrübeli,bilgi sahibi arkadaşların yorumları önemlidir.

Katılımınız için şimdiden teşekkür ederim...

Ha bu arada yukarıda epeyce 2007 dgs kılavuzunun adı geçti.Bu konuyu orada incelyebilirsiniz.Şimdi vereceğim bağlantı 2007 dgs kılavuzudur.
8.sayfada bu konu anlatılmış.ÖSYM:::Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi

Site yöneticisi arkadaşlarıma not: Bu konudan epeyce bahsedilmiş,yüzlerce yorum var,ama hepsi karışık biçimde.Bu nedenle ayrı bir konu açmak zorunda kaldım...kusura bakmayın...

Ve 2008 dgs sonuçları sonrası durum:

Bu konuyu açalı epey zaman geçmiş.Arada belirtmiştim.Gelen mesajlar -ki tümü değil- çok alakasız.Deneyin kobayı olarak yaşadığımı anlatayım.2008 DGS açıklandı.Ve 80 tam aöbp aldım.Bu sene 2 kişi mezun olmuştu bizim bölümden.Üstelik sınava giren 1 kişiydi.O da bendim.
Korktuğum başıma gelmedi.Hak ettiğim aöbp geldi.Çok mutluyum.Fazla da yoruma gerek yok bence.Kendi sorumu kendim cevapladım bizzat yaşayarak.İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Konu kilitlense daha iyi olur bence.Çünkü alakasız mesajların sonu gelmeyecek.Ben cevabımı aldım.Herkese başarılar
erenoloji Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 24-10-07, 13:18   #2
Üye

Giriş Tarihi: 19-08-07
İtibar Gücü: 21 mclaner Sanal Karizma İstemiyor
ya arkdaşımın arkadaşı elktro haberleşmeden 83 le mezun oldu sınıf birincisi ama okul puanı 53 geldi artık bu geçen senenin ortalamasıyla da alakalı değil diye düşünüyorum nasıl oluyosa o çocuğa 53 geliyo ama muhasebe bölümündeki 72 ortalamalı kıza 68 geliyor bunun dengesi nedir ya belli bi hesaplama yolu yok mu ? sonuçta kazanıp kaybetmede çok önemli bi faktör bu benimde aklımdan çıkmıyo acaba kaç gelecek iyi mi kötü mü diye bi açıklaması yapılsa çok iyi olacak aslında.
mclaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-10-07, 16:50   #3
Aktif Üye+++

.::Sina::. kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 16-10-07
İtibar Gücü: 23 .::Sina::. daha yeni.::Sina::. daha yeni.::Sina::. daha yeni.::Sina::. daha yeni
Alıntı:
mclaner tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
ya arkdaşımın arkadaşı elktro haberleşmeden 83 le mezun oldu sınıf birincisi ama okul puanı 53 geldi artık bu geçen senenin ortalamasıyla da alakalı değil diye düşünüyorum nasıl oluyosa o çocuğa 53 geliyo ama muhasebe bölümündeki 72 ortalamalı kıza 68 geliyor bunun dengesi nedir ya belli bi hesaplama yolu yok mu ? sonuçta kazanıp kaybetmede çok önemli bi faktör bu benimde aklımdan çıkmıyo acaba kaç gelecek iyi mi kötü mü diye bi açıklaması yapılsa çok iyi olacak aslında.

Arkadaşım kişi eğer sınıf birincisi olarak bitirmişse, 80 tam puanı hak eder.. Ancak hesaplama yanlışlıkları okulunla ilgili olabilir yahut okulun ÖSYM not bildirimi esnasında çıkan anlaşmazlıkta da meydana gelmiş olabilir..
.::Sina::. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-10-07, 17:01
*berna*
Bu mesaj silinmiştir. *berna*.
Eski 13-11-07, 01:54   #4
Aktif Üye

bybm kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 06-03-07
Blog Başlıkları: 1
İtibar Gücü: 27 bybm Sanal Karizma İstemiyor
ARkadaşlar bu konuda şunada dikkat ediniz bazı okullar 5lik sistem bazikari 100 lük sitem bazıkarıda 4lük sisteme göre puanlama yapiyor.Bizim okul 4lük sisteme göre eğitim yapmaktaydı..Benim puanım 76.151 geldi. Tam puan 80 size tam açiklamasi buyrun arkadaşlar...

Sınıf birincisi 80 tam puan alır.
Sınıf ortalamasının üstünde notu olan kişiler 70-79 arası puan alır.
Sınıf ortalamasına yakın notu olan kişiler 60-69 arası puan alır.
Sınıf ortalamasının altında notu olan kişiler 50-59 arası puan alır
Sınıf sonuncusu 30-49 arası puan alır.
Eski 26-11-07, 18:15   #5
Üye

Giriş Tarihi: 16-06-07
İtibar Gücü: 0 kenan_acar Sanal Karizma İstemiyor
ya arkadaslar sınıf ortalaması sadece mezun olan kısılerın ortalamasımı yoksa butun sınıfın ortalamsımı anlamıs degılım henuzz lutfen yardımm
kenan_acar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-11-07, 02:20   #6
Aktif Üye+++

.::Sina::. kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 16-10-07
İtibar Gücü: 23 .::Sina::. daha yeni.::Sina::. daha yeni.::Sina::. daha yeni.::Sina::. daha yeni
Alıntı:
kenan_acar tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
ya arkadaslar sınıf ortalaması sadece mezun olan kısılerın ortalamasımı yoksa butun sınıfın ortalamsımı anlamıs degılım henuzz lutfen yardımm
Tüm sınıfın ortalaması tabi ki..
.::Sina::. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-11-07, 20:38   #7
Üye

Giriş Tarihi: 27-11-07
İtibar Gücü: 17 ismailöz Sanal Karizma İstemiyor
Merhabalar

Ben önce kütahya işletme myo yu kazandım. Bir sene burada okuduktan sonra yaty geçiş ile trakya üniverstesi işletme myo ya geçtim. ama geçtiğim yer daha sonra Namık kemal üniverstiesi diye ayrıldı. Bölüm birincisiyim ds de bana 80 puan geleceği halde 50 geldi. Nedenine senlen beraber 3 kişi yatay gecis yaptı onlar mezun oldu senle dgs ye girdi. Bu yüzden dediler. Şimdi ben bu sene dgs ye tekrar giricem. Bana puan aobp kaç gelicek? bu sene illa okulumdan 5 kişinin de mezun mu olması gerek? Yoksa 2 kişi mezun olunca , gecen sene bnele mezun olan 3 kişi ile beraber topla 5 mi edecek? NNour yardım edin

saygılarımla
ismailöz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-11-07, 22:55   #8
LETSPUTASMILEONTHATFACE

Alıntı:
ismailöz tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Merhabalar

Ben önce kütahya işletme myo yu kazandım. Bir sene burada okuduktan sonra yaty geçiş ile trakya üniverstesi işletme myo ya geçtim. ama geçtiğim yer daha sonra Namık kemal üniverstiesi diye ayrıldı. Bölüm birincisiyim ds de bana 80 puan geleceği halde 50 geldi. Nedenine senlen beraber 3 kişi yatay gecis yaptı onlar mezun oldu senle dgs ye girdi. Bu yüzden dediler. Şimdi ben bu sene dgs ye tekrar giricem. Bana puan aobp kaç gelicek? bu sene illa okulumdan 5 kişinin de mezun mu olması gerek? Yoksa 2 kişi mezun olunca , gecen sene bnele mezun olan 3 kişi ile beraber topla 5 mi edecek? NNour yardım edin

saygılarımla
Muhtemelen bu durum okul adının yanlış yazılmasından kaynaklanıyordur.Şimdi dgs ye başvururken diplomanda yazan okul adını forma yazman gerekir.Yani bu okul adı değişikliği sen o okula girdikten sonra olduysa böyle olması gerekir.
Öncelikle 2007 dgs de başvuru formuna hangi okul adını yazdığını hatırlayabilirsen iyi olur.
Eski 28-11-07, 02:48   #9
Üye

Giriş Tarihi: 27-11-07
İtibar Gücü: 17 ismailöz Sanal Karizma İstemiyor
trakya unıversıtesı dıye yazmıstım sanıyorum. Bu sene namık kemal üniversitesi diye mi yazıcam. Bu sene de 50 gelmez dı mı bana. inş.diplomamı namık kemal ünisi diye verdiler

namık kemal ünvierstesi diye yazmısım arkadaslar. Benım durumum nolcak simdi

Bu mesaj en son " 01-12-07 " tarihinde saat 09:13 itibariyle Fibonacci tarafından düzenlenmiştir.... Neden: mükerrer mesaj..
ismailöz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-11-07, 20:10   #10
LETSPUTASMILEONTHATFACE

Alıntı:
ismailöz tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
trakya unıversıtesı dıye yazmıstım sanıyorum. Bu sene namık kemal üniversitesi diye mi yazıcam. Bu sene de 50 gelmez dı mı bana. inş.diplomamı namık kemal ünisi diye verdiler
işte diplomanda hangi okul yazıyısa onu yazman gerekir , örneğin ben de ithalat ihracat bölümü öğrencisiyim , ikinci sınıfın başında bölümümüzün ismi değişti ve dış ticaret bölümü oldu , ama ben okula girerken ithalat ihracat olduğu için diplomamda ith-ihr yazacak, yani dgs başvurumda ith-ihr yazacağım.

Senin bu konuda yapabileceğin en önemli şey başvuru formuna doğru bilgileri yazmaktır.Bu sene doğru yazarsan böyle gelmez tabii ki de)
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları