DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Sorular, Testler, Kaynaklar, Çalışma Yöntemleriniz ve Destek Grupları > DGS-Sorular Ve Testler
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

DGS-Sorular Ve Testler DGS deneme duyuruları, soru tartışmaları, sınav hakkında tüyolar, ders çalışma durumunuz, geçmiş sınavların karşılaştırılması gibi konular bu bölümde.

Anket Sonuçlarını Görüntüle: Forumun Bu Kısmı İle Akalı Ne Düşünüyorsunuz?
Çok Faydalı 732 64.15%
İdare Eder 190 16.65%
Hiç Faydası Yok 46 4.03%
Eminim Sınavda İşime Çok Yarayacak 230 20.16%
Birden fazla seçime izin ver. Oylayanlar: 1141. Bu ankette oy kullanamazsınız

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-09-05, 01:06   #1
Aktif Üye

gokhankoyl kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 06-09-05
İtibar Gücü: 47 gokhankoyl Sanal Karizma İstemiyor
Exclamation Bazı Soru Çözme Taktikleri Ve Örnekleri

Arkadaşlar Herkese Selam Hani Bazı Sorular Vardır Çok Zor Gözükürler Fakat İki Kalem Oynatmak Sorunun Çözümü İçin Yeterlidir (Kısaca Soru Çözme Taktikleri) Gelin Hep Birlikte Bu Bölümde Bunları Değerlendirelim, Bildiğimiz Taktikeri Buraya Yazalım Ve Hep Beraber Paylaşalım!

Mesela holesoul Arkadaşımız Şöyle Bir Taktik Öğrenmiş Ve Bizimle Paylaşmış: Problemleri çözerken verileri iyi degerlendirmeniz gerektigine güzel bir örnek:

x liraya alinan bir mal y liraya satılmaktadır ve y=6x - 1200 bağıntısı vardır.

Bu malın satışından kâr elde edilebilmesi için, x in alabileceği en küçük tamsayı değer kaçtır?

a) 241 b) 240 c) 201 d) 200 e) 199

--------------------------------------
Bu soruda dikkat edilmesi gereken y>x olması gerektigidir. malum aksi halde zarar edilir. fakat siklar yoluyla giderseniz, bunu gözden kaçırma ihtimaliniz yüksek ve "y" yerine direk 201 yazma ihtimaliniz var. fakat verilenleri bi kenara not ederek yanlis yapma riskini ortadan kaldirirsiniz.

y>x => 6x - 1200> x
= 5x > 1200
x>240 => x' in minimum değeri 241 dir.

Kendisine Bu Bilgi İçin Çok Teşekkür Ediyorum. İnşallah Bu Forumu Okumuştur.
Herkesin İlgi Göstereceğini Umut Ediyorum. Bende Elimden Geldiği Kadarıyla Taktikleri Sizinle Paylaşacağım...
gokhankoyl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 21-09-05, 01:39   #2
Üye

dudu kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 21-07-05
İtibar Gücü: 49 dudu Sanal Karizma İstemiyor
arkadaşlar bu forumun çok yararlı olduğuna inanıyorum ve devamını diliyorum hazırlayanlar için şimdiden teşekkürler
dudu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-09-05, 02:52   #3
Üye

koca_macir kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-05
İtibar Gücü: 47 koca_macir Sanal Karizma İstemiyor
a=b=c=d=e

arkadaslar eminim bir yıl boyunca bu sitedeyi gezen
ve
buradaki bilgiler ısıgında
hareket eden herkez bu sınavı basarbilir..
benim eklemek istediğim su:
her sınav coktan secmeli sınavdır..
ve bu sınavların soruları ve cevapları insanlar tarafından yapılır...
fakat unutulmamalıdır ki seceneklerin dagılımını yapay zeka yani bilgisayarlar yapar..
ve buna göre (denedim,sordum,sorusturdum) sınavlardaki seceneklerin dagılımı esit yapılır..diger bi deyişle tum şıklar sınavlarda esit verilir..
a=b=c=d=e
yanılma payı +1,+2 veya -1,-2 dir.
yanlış anlamayın
ben sallayın demiyorum ama sallayacaksanız bile buna göre sallayın..
herkeze basarılar..
kendime de...
koca_macir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-09-05, 03:52   #4
۩ Çılgın Türk

DGSMAN kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 04-08-05
İtibar Gücü: 81 DGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyorDGSMAN iyi yolda ilerliyor
bencede güzel bir konu açılmış.yararlı olacağını düşünüyorum.

soru sayılarının eşit olabileceği ise bana hiç inandırıcı gelmiyor.böle bişeyin olabilme ihtimali çok zayıf.bunu ciddiye alan arkadaşlar doğru cevaplarına bile yanlış cevap verebilirler.ben böyle şeylere ilgi gösterilmemesini ve herkesin kendi doğrularından taviz vermemesini öneriyorum.

Biz güzeliz, sen de güzelleş, beze kendini
Bizim huyumuzla huylan, bize alış başkalarına değil...
Mevlana
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ ÇOCUKLAR
DGSMAN Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-09-05, 09:41   #5
Üye

düşünceli kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 24-08-05
İtibar Gücü: 48 düşünceli Sanal Karizma İstemiyor
bu soruuy takıldığımız sorular kısmında da sormuştum. yanıt bulamamdım. belki de yanlış konu başlığında sordum. kim bilir. bird burda sorayım. yardım rica ediyorum. ders çalışırken bu konuda takıldım.

KL+LK=MLM
L=?

K+K=LM
KL x M=LMM K=?

gibi soruları şıklardan gidilmeden nasıl yapılabileceği konusunda bilgisi olanların bana yardımcı olma imkanı olan varsa açıklayıcı bazı pratik yollar yazın ltfen.

Gülün güzelliği mutluluk olsun
Tüm güzelliği ile kalbinize dolsun
düşünceli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-09-05, 09:58   #6
Aktif Üye

Giriş Tarihi: 27-07-05
İtibar Gücü: 49 cenk3386 Sanal Karizma İstemiyor
cevap

merhaba arkadaşım .bu tip soruları çözerken bazen pratik yollardan şıklardan gidebilirsin ,fakat bazen soru karmaşık olabilir onun için bu sorularda çözümleme yapmalısın.başarılar
cenk3386 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-09-05, 11:27   #7
Ev Doktorunuz

Zurderer kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 06-04-05
İtibar Gücü: 59 Zurderer Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
düşünceli tarafından gönderildi
bu soruuy takıldığımız sorular kısmında da sormuştum. yanıt bulamamdım. belki de yanlış konu başlığında sordum. kim bilir. bird burda sorayım. yardım rica ediyorum. ders çalışırken bu konuda takıldım.

KL+LK=MLM
L=?.
arkadaşım bu soruda direk goze çarpıyor sorunun cevabı. L=2
ama şöylede gidebilirsin
11K+11L=MLM
yani MLM sayısı 11 sayısının bir katı olmak zorunda. yani k ve l sayısının toplamı 10 dan buyuk olmak zorunda niye çünkü devreden kısım var. yani 2 tane 2 basamaklı sayının toplamı 3 basamaklı olabilmesi için 2 sayının toplamı 10 geçmek zorunda..
yani sayılar.
K , L
9 , 2
8 , 3
7 , 4
6 , 5 gibi sayılar olması laızm ama ne denmiş KL+LK=MLM yani L rakamı her 3 sayıda da oldugu için şartı tek sağlayan 92+29=121 olur.
Seni beklediğim kadar.
Zurderer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-09-05, 11:31   #8
Siteye Erişimi Yasaklanmıştır

ferdiakan kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 26-04-05
İtibar Gücü: 0 ferdiakan Sanal Karizma İstemiyor
İki kare farkı formülünün yaratıcı bir şekilde kullanılması.

Örneğin aşağıda verilen sayının karesini zihinsel olarak yapmak istendiğimizi kabul edelim ;

993'inkaresi=?

bu soruya hemen cevap vermeniz bir çocuk oyuncağıdır. Bu problemi yaratıcı olarak çözerek hep birlikte bir matematiksel kural çıkartmaya çalışalım. Aşağıdaki çarpanlara ayırma formülünü çoğunuz biliyorsunuzdur;

a2- b2=( a + b ) ( a - b ) -----> Şimdi "a2" ifadesini eşitliğin sol tarafında tek olarak bırakalım ;

a2=( a + b ) ( a - b ) + b2 -----> bu denklemde "a" yerine "993" yazalım.

993'ün karesi =( 993 + b ) ( 993 - b ) + b2 -----> Şimdi ise denklemin sağ tarafındaki "( 993 + b )"

ifadesini "1.000" yapacak bir "b" değeri seçelim. Bu değer "b=7" dir. Gelin bu değeri yurarıdaki formülde yerine koyalım ;

993'ün karesi=( 993 + 7 ) ( 993 - 7 ) + 72 = 1.000 x 986 + 49 = 986.049
Bu yaratıcı problem çözümünden sonra isterseniz bir de kural çıkaralım. "1000"e yakın olan sayıların karesini iki sayının karelerinin farkı formülünden kolayca bulabiliriz. Bunu iki adımda yapabiliriz.

1. Adım: Verilen sayıdan , verilen sayıyı 1000 'e tamamlayan sayı çıkartılarak "1000" ile çarpılır.

( 993 - 7 ) x 1.000=986.000

Bir başka ifadeyle karesi istenen sayı binden ne kadar eksikse, aynı miktar bir kere daha kendisinden çıkartılarak sonucun yanına üç tane sıfır koyulur.
2. Adım: Bir önceki adımda bulunan sayıya , verilen sayıyı "1000"e tamamlayan sayının karesi ilave edilir.

986.000 + 72 = 986.049

Bir başka ifadeyle birinci adımda elde edilen sonuca, birinci adımda çıkartılan sayının karesi ilave edilir.

Bu mesaj en son " 21-09-05 " tarihinde saat 11:33 itibariyle ferdiakan tarafından düzenlenmiştir....
ferdiakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-09-05, 11:35   #9
Ev Doktorunuz

Zurderer kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 06-04-05
İtibar Gücü: 59 Zurderer Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
düşünceli tarafından gönderildi

K+K=LM
KL x M=LMM K=?

gibi soruları şıklardan gidilmeden nasıl yapılabileceği konusunda bilgisi olanların bana yardımcı olma imkanı olan varsa açıklayıcı bazı pratik yollar yazın ltfen.
bu soruda da yine goze çarpıyor cevap k= 6

yine k+k=lm olabilmesi için k rakamının 5 sayısından buyuk veya eşit olması lazım.yine tek tek yazacak olursak.

5+5=10
6+6=12
7+7=14
8+8=16
9+9=18 burdan da goruldugu gibi l rakamı her turlu 1 sayısına eşit. yani L=1
yine tek tek denersek
51*0=0 olmaz.
61*2=122 şartı sağlar yani k=6 olur.
bu tarz sorularda gorme olayı çok önemli . ne kadar çok soru çözerseniz okadar iyi gorursunuz cevapları. normalde çoğu arkadaş bu tarz sorulardan çekinir ve çok zaman kaybettirdiğini düşünür. oysa inanın iki soruda ilk bakışta cevabı haykırıryor.
Seni beklediğim kadar.
Zurderer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-09-05, 13:15   #10
Yazlıkçı Üye

Giriş Tarihi: 09-10-04
İtibar Gücü: 65 Senki daha yeniSenki daha yeni
Arkadaşlar bu konunun açılma sebebi pratik bilgilerdir,lütfen burada sorular sormayın.Aksi takdirde zaten sitede bi konu daha mevcut Takıldığınız sorulara yazabilirsiniz sorularınızı,soruların devamı halinde konu kilitlenecektir...Ayrıca gokhankoyl güzel bi konu açmışsın sağol ama forumda büyük harfler kullanmak yasaktır daha dikkatli olalım,forum kurallarını okuyalım!
Senki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları