![]() |
||
|
|||||||
|
|
|
|
| dikeygecis.org Duyuruları |
| DGS-Sorular Ve Testler DGS deneme duyuruları, soru tartışmaları, sınav hakkında tüyolar, ders çalışma durumunuz, geçmiş sınavların karşılaştırılması gibi konular bu bölümde. |
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: Forumun Bu Kısmı İle Akalı Ne Düşünüyorsunuz? | |||
| Çok Faydalı |
|
745 | 64.45% |
| İdare Eder |
|
190 | 16.44% |
| Hiç Faydası Yok |
|
46 | 3.98% |
| Eminim Sınavda İşime Çok Yarayacak |
|
232 | 20.07% |
| Birden fazla seçime izin ver. Oylayanlar: 1156. Bu ankette oy kullanamazsınız | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#131 | |
|
Guest
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
#132 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 29-04-06
İtibar Gücü: 40
![]() |
soru: Bir işyerinde kadrolu,sözleşmeli ve geçici personel çalışmaktadır.Kadrolu olmayan personel sayısı 38,sözleşmeli olmayan personel sayısı 49,geçici olmayan pesonel sayısıda 53 tür.Bu iş yerinde çalışan toplam personel sayısı kaçtır?
.....gibi sorularda takılıp kalıyorum ( Bu tür küme problemlerinde en kolay yolu bilen varsa cevap versin lütfen ( |
|
|
|
| dikeygecis.org Reklam |
|
|
#133 | |
|
Antibiotique
Giriş Tarihi: 11-08-05
İtibar Gücü: 51
![]() |
Alıntı:
aslında bunun kolay yolu şudur demek pek doğru olmaz. çünkü mantığı basit... Sorular kısmına sorarsan daha hızlı cevap alabilirsin ve paylaşım açısından oraya daha uygun olabilir... Açıklayarak yardımcı olmaya çalışayım... Kodrolu = K , Sözleşmeli = S , Geçiçi = G diyoruz... Kodrolu olmayan personel sayısı dediğine göre, Sözleşmeli ve Geçici olan personelden, bahsediyor ve bunların sayısınıda bize 38 olarak vermiş...(diğerleride aynı şekilde) o halde; Kadrolu olmayan; S + G = 38 Sözleşmeli olmayan; K + G = 49 Geçiçi olmayan; K + S = 53 yapar... toplam personeli sorduğuna göre... alt alta bu verileri toplarsak; 2.(K+G+S ) = 140 olur... burdan; K+G+S = 70 kişidir...
|
|
|
|
|
| soulfly |
|
Bu mesaj silinmiştir. Game_Programmer.
Neden: genius 'a teşekkür ettik doğru ve hızlı cevabı için :)
|
|
|
#134 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 29-04-06
İtibar Gücü: 40
![]() |
teşekkür ederim.sürekli venn şemaları oluşturmaya çalışmışım.bir türlü yerleştirememiştim.çok teşekkürler. ![]() |
|
|
|
|
|
#135 |
|
Meçhul Üye
Giriş Tarihi: 09-07-04
İtibar Gücü: 67
![]() |
arkadaşalr buraya kadar soru yöntemi veren arkadaşlara teşekkür ederim hepsinin çıktısını aldım.bu bölüm sınavda zaman kazanmamıza en çok neden olacak yer diye düşünüyorum emeği geçenlerin ellerine sağlık.
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
odalarda ışıksızım..
Giriş Tarihi: 15-06-05
İtibar Gücü: 56
![]() |
herkese cok tesekkurler..
genelde şıklardan çözerim soruları ama bu saat olayı cok işime yaraacak eminim. bizzat saat onunda cozmeye calısmıstım bu soruları, kuru uzum yas uzum olayınıda anlatırsanız gercekten cok sevinirim.. cok faydalı oluyor inaın bu bolum bende pratiklerimi yayınlayacam
bu bilardo masasında top sekmesi kac olur die bir soru vardı abi bunun yontemi nedir yha? 3 4 yıldır hergun surekli gunde 6 7 saat amerikan oynarım ben 3 defa sektiremedim topu. nasıl olaydır ben belki tek bant ust koşe demişim yada turnikeye cıkıcam ne kadar saçma bi soru bu yha bakın kesinlikle deneyerek biliyorum yol problemlerinde genelde doru cevap 120 cıkıyor. atmasyon deildir dikkate alın yas problemlerinde de 3 veya 5in katı cıkıyo cevap. ayrıca karışım problemlerinde katılan seker suya katılıyor sekere katılmıyor gibi bi olay daha vardı onuda acıklarsanız sevinirim. siteyi 1 yıldır takip ediyorum hersey mukemmel.. yoneticileri ve siz arkadaşlarımı tebrik ediyorum birlikte cok guzel yerlere gelices emin olun.. saygılar.. |
|
|
|
|
|
#137 |
|
SiTEKOLiK
Giriş Tarihi: 15-10-04
İtibar Gücü: 64
![]() |
Belki bilindik bir formul ama kitaplarda cok uzun uzunca vermiş..Aci,saat,dakika hangisi isteniyosa verilenleri yerine koyunca tık tık cıkıyor..
Aci = saat . 30 - dakika. 11/2 |
|
|
|
|
|
#138 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 01-06-06
İtibar Gücü: 39
![]() |
arkadaşlar bu şekilde pratik bilgiler verdiğiniz için sizlere teşekkür ederim . benimde bir sorum var:
soru: 9 kg un 10 kg şeker ve 1 kg su karıştırılarak homojen bir karışım elde ediliyor. 1-) karışımın 1 gramında kaç gram şeker vardır? 2.) karışımdaki su oranı yüzde kaçtır? |
|
|
|
|
|
#139 | |
|
SiTEKOLiK
Giriş Tarihi: 15-10-04
İtibar Gücü: 64
![]() |
Alıntı: