DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Sorular, Testler, Kaynaklar, Çalışma Yöntemleriniz ve Destek Grupları > DGS-Sorular Ve Testler
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

dikeygecis.org Duyuruları

DGS-Sorular Ve Testler DGS deneme duyuruları, soru tartışmaları, sınav hakkında tüyolar, ders çalışma durumunuz, geçmiş sınavların karşılaştırılması gibi konular bu bölümde.

Anket Sonuçlarını Görüntüle: Forumun Bu Kısmı İle Akalı Ne Düşünüyorsunuz?
Çok Faydalı 745 64.45%
İdare Eder 190 16.44%
Hiç Faydası Yok 46 3.98%
Eminim Sınavda İşime Çok Yarayacak 232 20.07%
Birden fazla seçime izin ver. Oylayanlar: 1156. Bu ankette oy kullanamazsınız

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-06-06, 17:40   #131
soulfly
Guest

Blog Başlıkları: 5
Alıntı:
Alp1984 tarafından gönderildi
ardışık 3 çift tamsayının toplamı 126 dır buna göre bu sayılardan en küçügü kaçtır ? mesela bu soruda pratik bir yol var sayıyı 3 e bölersek ortanca sayı çıkar ve 2 çıkardıgımızda en küçük sayıyı buluruz veya en büyügü sorarsa 2 ile toplarız sonuca kısa yoldan ulaşabilirz pratik olması açısından uygun bi metod....
tek tamsayılar içinde geçerli tabiiki bu durum
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-06-06, 18:01   #132
Üye

desdemona1 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 29-04-06
İtibar Gücü: 40 desdemona1 Sanal Karizma İstemiyor
soru: Bir işyerinde kadrolu,sözleşmeli ve geçici personel çalışmaktadır.Kadrolu olmayan personel sayısı 38,sözleşmeli olmayan personel sayısı 49,geçici olmayan pesonel sayısıda 53 tür.Bu iş yerinde çalışan toplam personel sayısı kaçtır?
.....gibi sorularda takılıp kalıyorum ( Bu tür küme problemlerinde en kolay yolu bilen varsa cevap versin lütfen (
desdemona1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 21-06-06, 18:17   #133
Antibiotique

Game_Programmer kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 11-08-05
İtibar Gücü: 51 Game_Programmer Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
desdemona1 tarafından gönderildi
Soru: Bir işyerinde kadrolu,sözleşmeli ve geçici personel çalışmaktadır.Kadrolu olmayan personel sayısı 38,sözleşmeli olmayan personel sayısı 49,geçici olmayan pesonel sayısıda 53 tür.Bu iş yerinde çalışan toplam personel sayısı kaçtır?

aslında bunun kolay yolu şudur demek pek doğru olmaz. çünkü mantığı basit... Sorular kısmına sorarsan daha hızlı cevap alabilirsin ve paylaşım açısından oraya daha uygun olabilir... Açıklayarak yardımcı olmaya çalışayım...

Kodrolu = K , Sözleşmeli = S , Geçiçi = G diyoruz...

Kodrolu olmayan personel sayısı dediğine göre, Sözleşmeli ve Geçici olan personelden, bahsediyor ve bunların sayısınıda bize 38 olarak vermiş...(diğerleride aynı şekilde) o halde;

Kadrolu olmayan; S + G = 38

Sözleşmeli olmayan; K + G = 49

Geçiçi olmayan; K + S = 53 yapar...

toplam personeli sorduğuna göre... alt alta bu verileri toplarsak;

2.(K+G+S ) = 140 olur... burdan; K+G+S = 70 kişidir...
Game_Programmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-06-06, 18:18
soulfly
Bu mesaj silinmiştir. Game_Programmer. Neden: genius 'a teşekkür ettik doğru ve hızlı cevabı için :)
Eski 21-06-06, 18:32   #134
Üye

desdemona1 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 29-04-06
İtibar Gücü: 40 desdemona1 Sanal Karizma İstemiyor
teşekkür ederim.
sürekli venn şemaları oluşturmaya çalışmışım.bir türlü yerleştirememiştim.çok teşekkürler.
desdemona1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-06-06, 15:45   #135
Meçhul Üye

hasan kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 09-07-04
İtibar Gücü: 67 hasan Sanal Karizma İstemiyor
arkadaşalr buraya kadar soru yöntemi veren arkadaşlara teşekkür ederim hepsinin çıktısını aldım.bu bölüm sınavda zaman kazanmamıza en çok neden olacak yer diye düşünüyorum emeği geçenlerin ellerine sağlık.
hasan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-06-06, 23:40   #136
odalarda ışıksızım..

aleyli kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 15-06-05
İtibar Gücü: 56 aleyli Sanal Karizma İstemiyor
herkese cok tesekkurler..

genelde şıklardan çözerim soruları ama bu saat olayı cok işime yaraacak eminim. bizzat saat onunda cozmeye calısmıstım bu soruları, kuru uzum yas uzum olayınıda anlatırsanız gercekten cok sevinirim.. cok faydalı oluyor inaın bu bolum bende pratiklerimi yayınlayacam bu bilardo masasında top sekmesi kac olur die bir soru vardı abi bunun yontemi nedir yha? 3 4 yıldır hergun surekli gunde 6 7 saat amerikan oynarım ben 3 defa sektiremedim topu. nasıl olaydır ben belki tek bant ust koşe demişim yada turnikeye cıkıcam ne kadar saçma bi soru bu yha bakın kesinlikle deneyerek biliyorum yol problemlerinde genelde doru cevap 120 cıkıyor. atmasyon deildir dikkate alın yas problemlerinde de 3 veya 5in katı cıkıyo cevap. ayrıca karışım problemlerinde katılan seker suya katılıyor sekere katılmıyor gibi bi olay daha vardı onuda acıklarsanız sevinirim. siteyi 1 yıldır takip ediyorum hersey mukemmel.. yoneticileri ve siz arkadaşlarımı tebrik ediyorum birlikte cok guzel yerlere gelices emin olun.. saygılar..
aleyli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-06-06, 00:02
forrest67
Bu mesaj silinmiştir. felisleox. Neden: sitede tamamı büyük harfle yazı yazmak yasaktır lütfen forum kurallarını okuyunuz
Eski 03-07-06, 01:22   #137
SiTEKOLiK

Giriş Tarihi: 15-10-04
İtibar Gücü: 64 _KANARYA_ Sanal Karizma İstemiyor
Belki bilindik bir formul ama kitaplarda cok uzun uzunca vermiş..Aci,saat,dakika hangisi isteniyosa verilenleri yerine koyunca tık tık cıkıyor..

Aci = saat . 30 - dakika. 11/2
_KANARYA_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-07-06, 11:17   #138
Üye

Giriş Tarihi: 01-06-06
İtibar Gücü: 39 burcu. Sanal Karizma İstemiyor
arkadaşlar bu şekilde pratik bilgiler verdiğiniz için sizlere teşekkür ederim . benimde bir sorum var:
soru: 9 kg un 10 kg şeker ve 1 kg su karıştırılarak homojen bir karışım elde ediliyor.
1-) karışımın 1 gramında kaç gram şeker vardır?
2.) karışımdaki su oranı yüzde kaçtır?
burcu. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-07-06, 12:26   #139
SiTEKOLiK

Giriş Tarihi: 15-10-04
İtibar Gücü: 64 _KANARYA_ Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
burcu. tarafından gönderildi
arkadaşlar bu şekilde pratik bilgiler verdiğiniz için sizlere teşekkür ederim . benimde bir sorum var:
soru: 9 kg un 10 kg şeker ve 1 kg su karıştırılarak homojen bir karışım elde ediliyor.
1-) karışımın 1 gramında kaç gram şeker vardır?
2.) karışımdaki su oranı yüzde kaçtır?
Sorunu Buraya yazarsan daha cabu cevap alabilirsin burcu..Ben cözdüm cözümü yazaıyorum oraya..
_KANARYA_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-07-06, 14:05   #140
Üye

Giriş Tarihi: 08-11-05
İtibar Gücü: 47 ali dincer Sanal Karizma İstemiyor
bu bölüm çok yararlı
ali dincer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları