DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS-Dikey Geçiş Sınavı > DGS Kategorisi Arşivi
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

dikeygecis.org Duyuruları

DGS Kategorisi Arşivi Gündemini kaybetmiş konular burada saklanır.Kimse mesaj yazamaz,konu açamaz.

Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-09-07, 18:13   #1
Üye

Giriş Tarihi: 20-09-07
İtibar Gücü: 20 bluebacer Sanal Karizma İstemiyor
2007 Ogrenci affi

ÖGRENCI AFFINA DESTEK

yukaridaki link 2007 ogrenci affi icin baslatilmis elektronik imza kampanyasi sayfasidir. Milli egitim bakani Huseyin CELİK ' e gidicek 10 bin imza toplandiginda. Yaklasik universiteden ve liseden 800 bin ogrencinin hakli yada haksiz yere okullarindan oldugu ulkemizde sesimizi duyurmak istiyoruz. Egitim kampanyalari baslatan milli egitimbakanligi Bukadar ogrenciyi yuz ustu birakamaz. Attiginiz bir imza okullarina gidemeyen ogrencilere yardim edicek af cikarilicak. kampanyadaki imza sayisinin bir an once yeterli seviyeye gelebilmesi icin allah rizasi icin sizde imzalayin.
Bu mail destege ihtiyaci olan turk ogrencilerine acilmis imza kampanyasina imzanizi atarak destek olmaniz icindir.
Egitime destek bir imzada siz atin....

^Bende dgs sinavi ile odtu yu kazandim 2005 yilinda fakat ingilizcem hic yoktu ve bir sene hazirlik tekrari yapmak zorunda kaldim. Diger yil disaridan getirecegim denklik sinavi yani toefl yada ielts sinavi ile bolumume kayit olucaktim bu sinava hazirlanmak icin kursa gittim ve gecen yil harc parasini yatirmadim cunku yatirmana gerek yok sinav sonucu getirmen yeterli eylule kadar denmisti. Simdi sinav sonucu getirdim ama kaydim silinmis ve tamamen dengem alt ust oldu. Harcin yatirilmasi gerektgini bilsem neden yatirmayim. Bir sene harc yatirilmadi diye okul hayati bitermi bir ogrencinin. Bugun bizim yarin sizin basiniza gelebilir. Af cikarmalari icin dua ediyorum hepinizin desteginize ihtiyacimiz var benim gibi 600 bin ogrenci var okulla ilisigi kesilmis cesitli nedenlerden dolayi. Sesimizi duysun artik Milli Egitim Bakani Sayin HUseyin CELİK ^
bluebacer Çevrimdışı  
dikeygecis.org Reklam
Eski 21-09-07, 21:08   #2
Üye

lutfen yetkili abilerden bu basligi sabitlemelerini daha cok ilgi gostermeleri icin amacimiza ulasana kadar rica ediyorum...
bluebacer Çevrimdışı  
Eski 21-09-07, 21:25   #3
A.w.e.s.o.m-o

Toxicity kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 07-10-05
İtibar Gücü: 49 Toxicity Sanal Karizma İstemiyor
Senin durumunu bilemiyecem ama, genel olarak af'a kar$iyim.Egitim kalitesini du$urmekten(ki zaten egitim durumunun kalitesi ortada,af ile her onune gelenin mezun edilmesi)pek mantikli gelmiyor....
Toxicity Çevrimdışı  
Eski 21-09-07, 21:28   #4
Üye

fatih3056 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 14-07-07
İtibar Gücü: 22 fatih3056 Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
Toxicity tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Senin durumunu bilemiyecem ama, genel olarak af'a kar$iyim.Egitim kalitesini du$urmekten(ki zaten egitim durumunun kalitesi ortada,af ile her onune gelenin mezun edilmesi)pek mantikli gelmiyor....
kesinlikle haklısın bencede öyle
fatih3056 Çevrimdışı  
Eski 21-09-07, 23:05   #5
Aktif Üye

kezban_42 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 23-08-07
İtibar Gücü: 21 kezban_42 Sanal Karizma İstemiyor
arkadaşlar bence bir hak daha verilmeli af isteyen ne suç işlemişse pişman olmuş demektir
kezban_42 Çevrimdışı  
Eski 21-09-07, 23:17   #6
Üye

Simdi dusunelim bu ulkedeki egitim sartlarini hangimiz diyebilir meslek liselerindeki egitim ile universite sinavini kazanmisiz. Hangimiz der egitim super yada yeterli ama ogrenciler calismiyor, onlara verileni almiyor.( ogrenci genctir ona egitimini vermek ogretmenlerin ve ailelerin isidir. tipki bi zanaat ustasi elindeki isleri pur dikkat islemesi gibi, ogrenciyi egitip ogretmeli.) Egitim sorununu simdiye kadar prof. lar dahi cozememis ki bizmi cozicez dememeliyiz. yeni nesil kendini egitmeli bunun farkina varmali. En basit ornegi Ben cabaladim kazandim ama talihsizligime yanayim Af i bekliyorum. Bu ulkede yada diger ulkelerde azili suclulara dahi af cikarilir ki onlarinda insan oldugu unutulmamistir, belki haksiz belki hakli bu tartisilir. Biz ne azili sucluyuz nede terorist. Ben kendi hakkimi ariyorum bunuda diger ogrenciler gibi yapiyorum. Evet dediginiz ve dusuncenize katiliyorum tembel ogrenciler, dusuncesiz ogrenciler, okullarini asan ogrenciler var hatta benim muhtac oldugum bir konuda dahi onlarin durumunu duydugum ve gordugum zaman af cikmasi egitimi mesru hale getirir diye dusundugum an oldu. AMA unutmayalim bir bilgisayari yeni aliriz icindeki bilgiler 0 dir ilk basta sorunsuz calisir ve zamanla baska kullanilicilarda kullanir gereksiz bilgileri bilmediginiz klasorlere yukler ve yavas yavas sorunlar yasamaya baslarsiniz zamanla bilgisayarin duzelmesi icin format atariz. Bu onu gerekli ozveriyle kullanmadigimiz ve gereksiz seyleri yukledigimiz yada cok yuklendigimiz zamanlarda meydana gelir, yani burda buyuk suc kullanicilardadir. Hangimiz bilgisayara (ogrenci) aptal makina kendi kendine bozuldu diyebilir kendimize bi soralim. Bu ulkenin temel sorunu egitimdir gozden gecmesi gereklidir.

Ikinci ornegimi vermek istedim. Bir bilgin tek basina yuksek duvarli ve genis kapili bir evde yasamaktadir. Bir gun yaslandiginin farkina varir ve yanina bir yardimci almak ister ama karsiliginda para vermek istemez. Bi sure sonra yanina okuma yazmayi ogrenmek isteyen genc yaslarda bir ogrenci gelir ve bilgin onu kabul eder. Ondan gunluk yerleri temizlemesini, yemek yapmasini ve copleri dokmesini ister karsiliginda ona yazmayi, okumayi ve ilimi ogretecektir. Ogrenci genc yasina ragmen ilk basta soylenen herseyi yerine getirir. Fakat zamanla soylenenleri yapmaktan sikilir ve cani disari cikmak, oynamak, gezmek ister cunku o bunlari henuz tatma cagindadir ve icindeki hisler ona oyle yapmasini soyler. (Bunlari yapamamis insanlar genellikle basarisiz yada mutsuz olan insanlardir)aradan 1 kac hafta gecer cocuk iyice sikilir ogrendikleri isine yaramadigini dusunur cunku normal hayatta onlar isine yaramiyor sanir. Bilgin hic bozmadan dersleri devam eder cocuk buyuk bir hizla okuma yazmayi sokmeye baslar. Ayrica okuma yazmanin disinda bilgin ona hayat dersleri vermekte en basiti bulundugu ortamlari temiz tutmayi, yemek yapmayi ogretmistir. Cocuk kendi kendine bu bilgin benden yararlaniyo her isi ben yapiyorum der ve genc olmasinin verdigi bir cehaletle yapilicak isleri yapmamaya, yavaslatmaya ve egitimine onem vermemeye baslar. Bi sure sonra bilgin bunun farkina varir ve cocuga bi ders vermek ister cocugun esyalarini bi sabah kapi disari koyar ve ona daha fazla ogretmiyecegini soyler cocugu kapi disari koyar. Cocuk ilk basta neden boyle yaptigini dusunur ve bilgine sinirlenir kendince kin besler ve cikar gider. Bilgin cocugun kendisine kizdigini yuz ifadesinden anlar ama ona bir ders vermesi gerekmektedir. Bi kac gun cocuk disarda gezinerek zamanini gecirir. aklina bir kac soru takilir ben buraya neden geldim, ve simdi neden disardayim der. Ailesinin yanina donemez nasil soyler ben kovuldum ve ogrenemedim diye. Asil amaci okuma yazmayi ogrenip halk arasinda saygin bi meslek edinip evine donmek ve ailesine yardim etmektir. Fakat istedigini henuz yapamamistir. Ogrenci kendini toparlar ve bilginin evine giderek ona yeniden ogretmesini rica eder fakat bilgin den hayir yanitini alir. Ogrenci burda hayallerinin bittigini dusunerek hayal kirikligina ugrar ve yikilir. İcini bi ofke kaplar ve ona daga cikmasini soyler hic degilse dagda eline silah alip insanlara istedigini yaptirabilir. Belki bunu yaparsa bilgindende ocunu alacagini dusunur, fakat bi yandanda hayir o yanlis daga cikip nerde yasicaksin ve ne yiyeceksin dagda ev sicakligini bulamassin o temiz ortami guzel yemekleri ve sevdiklerine ulasamassin en basta hayallerini gerceklestiremessin der. Cocuk ikilem icerisinde kalmistir cunku neyin dogru oldugunu kesin olarak bilmemektedir. Son bi karar verir yeniden bilginin evine giderek kendisini kabul ettirmeyi kafasina koyar ve bu sefer bilgine sormadan yerleri temizler, ogrendigi guzel yemekleri yapar ve bekler. Bilgin bunlari gorunce ona bakarak tebessum gosterir. Ve onun kendi ogrencisi olmasini yeniden ister ve kabul eder. Simdi burda bilgin cocuga egitimden uzak kalmanin zararlarini, Egitim ve ilim ogrenmeninde her seydeki gibi emek sarfetmenin gerektigini ve guzel yanlarini gostermistir. Aslinda bilgin kendisine iyilik yapmistir. Eger cocugu yeniden kabul etmesse cocugun bir serseri bir hirsiz hatta katil olabilicegini dusunmektedir ve onun geri donerek kendinede zarar vericegini dolayli yoldanda olsa diger insanlara ornek olucagini ve toplumun ona bakan kisminin bozulucagini dusunur... Cocuk geri kabul edildigi icin 1) kendisine olan guveni artmistir 2) kendindeki genclik hirsini yenmeyi basarmistir. 3) Ogrenme hirsi artarak ogretilenleri daha kolay anlamis ve anlamaya devam etmistir. 4) Kendisinden ders alarak ileride yapicagi hatalari duzeltme sansi olmustur. 5) sabiri ogrenmistir. 6) basarmanin zorluklardan gectigini ogrenmistir. 7) ilim sahibi olarak diger insanlara yardim etmis, yol acmis ve kendi dusuncesini yerine getirmistir, 8) en onemlisi ise insan oldugunun farkina varmistir...

Simdi soylermisiniz ogrencilere bir tekme atarak hadi git basinin caresine bak siz hakkinizi kaybettinizmi demek sizce iyi. Yoksa onlara ilim ogreterek insan olmanin ne kadar guzel oldugunu ve vatana layik olmalarini saglamakmi dogrudur.
Biz bi hak daha ISTIYORUZ...!!!
bluebacer Çevrimdışı  

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları