DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Hakkında Bilgi Kategorisi > DGS Hakkında Tartışmalar
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

DGS Hakkında Tartışmalar DGS hakkında olumlu / olumsuz görüşler, dgs sistemi hakkında tartışmalar, olması gerekenler, olmaması gerenleri burada tartışabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-09-07, 19:42   #1
Üye

Giriş Tarihi: 28-05-07
İtibar Gücü: 22 muratalper Sanal Karizma İstemiyor
Dgs ye güvenerek 2 yıllık yazmak doğru mu?

arkadaslar ben bu yıl maden muh orman muh fizik kimya biyoloji gibi bolumler gelecek sekilde bi puan aldım fakat elektrik elektronik muhendisi olmak istedigimden dolayı dgs sınavına guvenerek 2 yıllık endustriyel elektronik yazdım ve geldi.sizce yaptıgım tercih dogrumuydu?meslek lisesi mezunu degilim.matematigim kuvvetlidir.sizce dgs ye nasıl calısılmalı zaman kaybetmeden erkenden devamlı calısılamalı mı yoksa bunu 2. sınıfa mı bırakmalı mı?
muratalper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 03-09-07, 00:32   #2
I said something wrong...

MoR-oJe kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 26-11-05
İtibar Gücü: 44 MoR-oJe Sanal Karizma İstemiyor
2 yıllık okulu yazmak herkese göre farklıdır. Bazılarına 2 yıllıkta yeter, bazıları 4 seneliğe geçmek için fırsat olarak görür, bazıları da bilinçsizce sadece okumak için yazarlar. Bence ne kadar doğru karar verip vermediğini kendin düşün. Bu senin hayatın.

''Bir olsun gönlünde bir olmasam da bir....''

MoR-oJe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-09-07, 00:42   #3
İNŞAAT MÜHENDİSİ

evertongs kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 01-04-06
İtibar Gücü: 39 evertongs Sanal Karizma İstemiyor
bende ziraat müh. gitmeyerek ,, inşaat mühendisi olmak için yazdım 2 yıllığı, aynı fikirdeyiz yani ...önce okul derslerine çalış 1. olmaya bak okuldan 80 gelsin yani..ilk sene fazla degil ama 2. senende çoookkk çalışşş dgs için ...
şimdiden başarılar..

''Tek bir şeye ihtiyacımız var;Çok çalışkan olmak''...
...K.ATATÜRK...

''Düşmesini istemediğin bişeyi,Yere koymakla başla''...
...ANIL...

İNŞAAT (CBÜ)
evertongs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-09-07, 00:56   #4
Schmdiliq passive üe

cigo1912 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 04-01-06
İtibar Gücü: 43 cigo1912 Sanal Karizma İstemiyor
bence konu tartışmaya açık ...Bana kalırsa doğru değil fakat össnin adaletsizliğinden dolayı bir takım çıkış yolu arıyor insan ve dgs yi buluyor.Örneğin ben düz lise çıkışlıyım ve okul puanımdan memnun olmadığım için dgsye güvenerek 2 yıl maden bölümü ön lisans okudum ve össde neredeyse 260 küsür ham puan yapmam gereken itü maden mühendisliğini dgs ile kazandım.Uzun lafın kısası ; Şansın nerden vuracağını, şanssızlığınsa nasıl alıp dibe çektiğini anlamak mümkün olmuyor.
cigo1912 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-09-07, 01:12   #5
Üye

lavinia_ kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 17-08-07
İtibar Gücü: 19 lavinia_ Sanal Karizma İstemiyor
bende istediğim bölüme össyle giremedim bi türlü .. üç yıl denedim össyi ama olmuo ..en sonunda anladım şansımı daha fazla zorlamaya gerek yok ..yapamıorum işte ..olmuo sınavla bi yerlere gelemiorum demekki dedim ve 2 yıllk bi bölüm yazdım o psikolojiden kurtulmak ve bi yerlerden başlamak içindi her şey ..üniversiteye bi kapak yani gerisinin geleceğine de inandım..össye tabiri caizse çok pardon ama hayvan gibi çalışmıştım oyüzden okulda pek dgs ye hatta hiç desem yeridir çalışmadım çünkü o şevk gelmiodu eski günler geliodu aklıma yine olmuycaktı çünkü..sadece şansımı denemek için girdim sınava okul notlarım da iiydi.. sonuçlar açıklandığında hayatımn şokunu yaşadım desem yeridir.çünkü ölü tercih dediğim her zaman için imkansız olduğunu düşündüğüm ilk tercihim çukurova geldi hep şey derdim ya zaten bi kişi alıo o da benmi olucam gülerdim sahiden imkansızdı yani hala bazen inanamıyorum ama bildiğim ve öğrendiğim bişey var gerçektende her şeyde bi hayır var benim össyi kazanamamamda da varmış demekki..başarının kaynağı belki şans evet ama inanın şans durduk yere sizi bulmuo yine emeğinizin karşılığı oluo her şey...çalıştıktan sonra bişekilde adalet yerini bulcaktır bence ümidi kaybetmemek gerekio ve hiç bi zaman imkansızın var olduğuna inanmamak gerekiomuşşş..zor ama imkansız değil..
lavinia_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-09-07, 01:28   #6
Üye

__didO__ kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-07
İtibar Gücü: 18 __didO__ Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
lavinia_ tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
bende istediğim bölüme össyle giremedim bi türlü .. üç yıl denedim össyi ama olmuo ..en sonunda anladım şansımı daha fazla zorlamaya gerek yok ..yapamıorum işte ..olmuo sınavla bi yerlere gelemiorum demekki dedim ve 2 yıllk bi bölüm yazdım o psikolojiden kurtulmak ve bi yerlerden başlamak içindi her şey ..üniversiteye bi kapak yani gerisinin geleceğine de inandım..össye tabiri caizse çok pardon ama hayvan gibi çalışmıştım oyüzden okulda pek dgs ye hatta hiç desem yeridir çalışmadım çünkü o şevk gelmiodu eski günler geliodu aklıma yine olmuycaktı çünkü..sadece şansımı denemek için girdim sınava okul notlarım da iiydi.. sonuçlar açıklandığında hayatımn şokunu yaşadım desem yeridir.çünkü ölü tercih dediğim her zaman için imkansız olduğunu düşündüğüm ilk tercihim çukurova geldi hep şey derdim ya zaten bi kişi alıo o da benmi olucam gülerdim sahiden imkansızdı yani hala bazen inanamıyorum ama bildiğim ve öğrendiğim bişey var gerçektende her şeyde bi hayır var benim össyi kazanamamamda da varmış demekki..başarının kaynağı belki şans evet ama inanın şans durduk yere sizi bulmuo yine emeğinizin karşılığı oluo her şey...çalıştıktan sonra bişekilde adalet yerini bulcaktır bence ümidi kaybetmemek gerekio ve hiç bi zaman imkansızın var olduğuna inanmamak gerekiomuşşş..zor ama imkansız değil..

senin bu anını okuduktan sonra birkez daha dgs adına aşka geldim. gerçekdende imkansız die bişi yoktur eğer gerçekden isdiosan yapamicağın bişi yoktur insanın.inş.banada çukurova gelcek çok isdiom yaaaa
__didO__ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-09-07, 02:27   #7
Aktif Üye

essrra kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 17-06-07
İtibar Gücü: 21 essrra Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
muratalper tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
arkadaslar ben bu yıl maden muh orman muh fizik kimya biyoloji gibi bolumler gelecek sekilde bi puan aldım fakat elektrik elektronik muhendisi olmak istedigimden dolayı dgs sınavına guvenerek 2 yıllık endustriyel elektronik yazdım ve geldi.sizce yaptıgım tercih dogrumuydu?meslek lisesi mezunu degilim.matematigim kuvvetlidir.sizce dgs ye nasıl calısılmalı zaman kaybetmeden erkenden devamlı calısılamalı mı yoksa bunu 2. sınıfa mı bırakmalı mı?
arkadaşım bence konuları yavaşyavaş bitirmeye bak.acele etmeden kendini sıkmadan.sadece haftasonları çalışsan bile yeter.2.sınıftada bol bol deneme yapar hızını artırırsın.sınavda hız önemlimiş çünkü.ben bu snee ilk kez gircem ve meslek çıkışlı olduğumdan konu eksiğim çok ve geçen yılımı boşa geçirdiğime yanıyorum.bu sene hem konuları bitircem hem hızlanmaya çalışcam.benim önerim budur.artık uygulayıp uygulamamak senn elinde
Eski 03-09-07, 03:17   #8
Üye

__didO__ kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-07
İtibar Gücü: 18 __didO__ Sanal Karizma İstemiyor
Bence öncelikle okul derslerinin üzerine düş okuldan alacağın puanı yüksek tutmaya bak.onundışındada gene denemeler yaparsın. 2.sınıfta daha fazla çalışırsın. başarılar...
__didO__ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-09-07, 03:56   #9
Aktif Üye+++

Giriş Tarihi: 23-03-07
İtibar Gücü: 31 AsLımAsLı daha yeniAsLımAsLı daha yeni
öss sistemi yüzünden zaten dikeygeçiş öğrencileri artmıştır,,yerleşemeyen öğrenci napıyor 2 yıllık olan önlisans programına gidiyor ya da kazanıyor her neyse,,dikeygeçiş sınavıda doğal olarak öss'den basit olduğunu için öğrenciye cazip geliyor ve tercih ediliyor,,rakip sayısı artıyor dikegeçişte'de öğrenci giren sayısı bu sayede artıyor ve artmaktadır bu mantık öss'nin çarpık olması yüzünden doğru geliyo öğrenciye,doğru geliyoki tercih ediliyor zaten

Kitaplar yanıp tozlandıkça, boşaldı yürek ülkeleri.Bir acı tebessüm kaldı geriye,bir fayda etmeyen ahlar,birde doğru karşısında terazi kefesindeki yüz kızartan pembelik.
AsLımAsLı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-09-07, 04:12   #10
Kutup ayısı

kizilpinus kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 01-04-05
İtibar Gücü: 59 kizilpinus Sanal Karizma İstemiyor
senin su andan itibaren yapacagın tek sey myo na gitmektir neden çünkü tercih yaptıgın için gelecek yıl adına ek puanın düşecek yerleşme olasılıgın birhayli düşecek yanlış biliyorsam düzeltirsiniz bu bilgiyi
gideceksin myo end elektronik bölümüne bölüm birincisi olmayı düşüneceksin ve bu arada hafiften sözel bölüme hazırlayacaksın kendini ziraa sayısalım iyi diyorsun
end müh olmak için en az hata yapmak gerekir buda sözel bölümünün de cok kuvvetli olması gerektigi anlamına gelir

sana tavsiyem derslerinde bir standardı yakala illa birinci olmak zorunda da degilsin olsan iyi olur tabii ama bölüm birincisi olacam diyede kendini fazla kasmamalısın okurken keyif almaya bak
bunun artısınıda görürsün
2. sınıftada temponu ayarlamaya bakarsın cok kasmadan gecer gidersin bi yerlere
tabii bu benim görüşüm

kişi kendisini en iyi tanıyandır sonucta...
CİNCON´U TUTAN TÜRK KADINLARINA DA HAYIR
kizilpinus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları